Dit is geen BMW M4 XXL

Auteur: , 29 Reacties

Al lijkt dit apparaat er wel op.

Diverse malen schotelden we je dikke BMW’s M760Li voor met een bijzonder lakkleurtje. Dit exemplaar werd gespoten in het overbekende Austin Yellow, een kleur die je voornamelijk associeert met de F82 M4 of met eerdere M3’s. Het gaat om een auto van Abu Dhabi Motors en deze Bimmer is, los van de kleur, een bijzondere.

Zo werd de auto opgetuigd met een 3D Design bodykit, een achterspoiler van Alpina, 21 inchers in de kleur Liquid Black en een crèmekleurig interieur. De klant in kwestie is kennelijk goeie maatjes met BMW Individual. Onder de kap ligt nog steeds de V12 met met 610 pk en 800 Nm.

Of zoiets een beetje vooruitkomt? Check onze rijtest HIER.29 reacties

Het enige wat ik mooi vind aan deze auto is hoe het interieur is samengesteld. Het ontwerp ervan even daar gelaten… Voor de rest vind ik het vreselijk.
@viezefreddyw: Welke Bmw kan jij wel echt waarderen? Ik vind dit persoonlijk ook niet mooi hoor, en ook de samenstelling van de materialen in het interieur niet! Maar valt me op dat bmw door jou nog minder sympathie ontvangt dan Dacia dit jaar.
@fmgarcia: Oh ik heb echt niets tegen het merk hoor. Ik heb er zelfs affiniteit mee. Mijn ouders hebben meerdere BMW’s gereden en ikzelf heb nog een E60 525D staan. En auto’s als de 6-serie (zowel cabriolet, coupe als grand coupe), de nieuwe Z4 etc vind ik prachtig.

Maar de huidige 5- en 7-serie vind ik afschuwelijk. Echt waar. Zowel het interieur als het exterieur.
@viezefreddyw: Oke duidelijk. Ik ben ook opgegroeid met E60 530d en 535d thuis. Dat waren ook de eerste snelwegvreters waar ik zelf regelmatig in kon rijden toen ik 18 was. Heerlijk die woeshende 6 in het vooronder en alles voelde zo mega degelijk en strak.

Ik vind ook dat ze qua design zijn ingekakt en zijn gaan doorborduren met het E60 interieur. Helaas is dit wel op de sociale werkplaats gebeurt , maar dat terzijde..

Het gevoel van rijden is nog meer verbeterd in de tussentijd en dat is wat het geweldige auto’s maakt. Het ingetogen karakter van de nieuwe 5 kan ik zeker wel waarderen. Met name de touring is gewoon strak.

Als je de binnenkant lekker donker opteert met het dakhemel zwart, stoelen sportief two-tone a’la Audi. Dat en wat strips met donker hout of carbon. En dan evt de joystick aanpassen. Zet maar voor mijn deur!
@fmgarcia: Exact, heb je helemaal gelijk in. Maar ik hoef de huidige 5- en 7-serie niet op mijn stoep te hebben, in geen enkele trim. Ik ben meer liefhebber van Mercedes en de nieuwe E- en S-klasse vind ik prachtig.

Over het rijden heb ik het niet. Ze doen het allemaal onwijs goed. Ze zijn snel en zeer comfortabel. Maar ik kan ze maar niet mooi vinden, dat is mijn probleem…
@viezefreddyw: Ik kan het me voorstellen dat je de nieuw 5 en 7 geen verbetering vindt. Ik vind de 7 wel een verbetering, de 5 vooral frisser ogend. De g30 rijdt echter wel veel beter dan de f10, veel stabieler op de snelweg en hij voelt een stuk minder zwaar aan.
Maar om de designs van de sedans/coupés van MB op dit moment mooi te noemen, nee sorry. De voorste helft is zeer geslaagd, maar dan die achterkant. Veel te bol met smalle en hoge achterlichten, wat die bolle achterklep nog meer accentueert. Op de S valt het nog mee overigens.
De grootste grap is nog wel de achterkant/daklijn van de nieuwe C-coupé, daar zit al helemaal geen verhouding in.
@ettie: Grappig he dat meningen zo kunnen verschillen. Ik vind de Mercedessen van tegenwoordig absoluut prachtige auto’s terwijl ik de BMW’s dus vreselijk vind.
@viezefreddyw: Ik ben het helemaal met je eens. BMW is al jaren de weg kwijt met design. Af en toe komt er wat leuks uit zoals de i8, maar voor de rest….. De nieuwe 5 of 7 zijn gewoon niet om aan te zien. Maar goed, smaken verschillen.
Toch bijzonder dat in deze uitvoering de originele BMW er ordinairder uitziet dan ‘tuner’ (ja ik weet het, fabrikant) Alpina.

Doen ze bij Alpina toch iets goed.

Bah.
De kleur kan die hebben, exterieur prachtig, interieur maar saai… Vooral dat hout…
Tsja, leuk op een M4, beetje “té” op een 7.
Maar das t mooie van het hele Individual gebeuren.. Iemand wil het zo, dan krijgt ie het zo!
Ik was laatst op Schiphol en toen zag ik er ook eentje. Was volgensmij wel zo’n plug-in.
@henkhupelschoten: Een gele 7-serie? Grote kans dat het de wagen van rapper/producer Mr. Polska is. https://www.autoblog.nl/nieuws/nederlandse-rapper-bestelt-7-serie-in-austin-gelb-97711
@Edge: ja die! Op de Kiss & ride. Zou niet mijn keuze zijn voor zo’n auto maar ben blij dat iemand het aandurft!
mab via Android app
Alles van alpina is een no go voor mij.
@mab: Nou dan is dit je geluksdag, want Alpina heeft hier niks mee te maken ;)
De nieuwe 7 reeks doet het in het Midden Oosten heel goed, ze gaan als warme broodjes daar.
@donvinnie: Zelfs een blt uit de koeling is na 5 minuten een panini daar. Deze kleur kan je niet in west europa gaan rijden. Je hebt zon nodig!
mooi. behalve t hout binnenin. dat had donkerder hout of carbon moeten zijn. en de kit aan de buitenkant was goed genoeg geweest met een simpele M kit
@saxoke: Zijn hoofdletters niet cool meer, anno 2017?
Leuk voor iemand anders…
Abu Dhabi Motors, wat een verassing. Ik ben normaal fan van een lekker kleurtje, maar dit geel op deze tupperware sloep samen met dat wit en hout van binnen is geen kijk.
M3 e46 autobahn racer!
Al die fotos van AbuDhabi Motors in dat zelfde deprimerende zaaltje.. jrme weet niet of je je nieuwe auto mag opalen of je oma gaat begraven..
Zo’n dure bak en dan nog steeds een opplak tablet in het midden. Jammer, dat zou alleen al genoeg reden zijn om deze niet te kopen.
Ik vind het wel een mooie auto, maar ik zou hem zelf nooit zo bestellen. Liever een V12 Excellence in mooi donkerrood of uiteraard een Alpina B7.
niet de eerste 7 serie in Austin gelb. Mr Polska heeft er ook 1
@jansuh87: Wel een echte Austin Gelb 7-serie. Die van Polska in Austin Gelb gewrapt. Oorspronkelijk is dat een zwarte wagen.
Kijk ook even wat er staat op het kenteken abu dhabi motors, geen wonder dat dit er niet uitziet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).