Dit is het interieur van de nieuwe Audi A3 [updated]

Auteur: , 124 Reacties

Aangezien de onthulling van de 'nieuwe' Audi A3 nakende is vonden de Duitsers het blijkbaar geen probleem om alvast uit de doeken te doen hoe het binnenste eruit ziet. Ligt het aan ons, of is dit interieur nog kaler dan een hedendaagse Playboy-poes?

De foto is genomen op de Conusumer Electronics Show (CES) in Las Vegas -waar eerder deze badass Charger werd onthuld- en laat zien dat het om een model met DSG-bak gaat. Verder is nu duidelijk het uitklapscherm (met zonder touchscreenfunctie, voorzien van Audi Connect) zijn intrede doet in de hatchback en de twee ronde ventilatieroosters in het midden zijn gebleven.

Enfin, vergelijk ‘m zelf maar met het interieur van de huidige A3. Die leegte!

Audi Adrie

Volgens de laatste wandelgangeruchten wordt deze A3 in maart onthuld op de Autosalon van Genève, en zullen we met veel varianten te maken krijgen. We noemen een driedeursje, een Sportback-variant, een cabriolet en voor het eerst komt hij als vierdeurige sedan op de markt.

Het stukje A3-interieur in het groot bekijken kan hierrrr. (via Google+)

UPDATE: Audi heeft ook een setje persplaten van het interieur vrijgegeven. Met wat extra aandacht voor het MMI systeem.124 reacties

A3 goes A1…
@Adanali: Btw, dit vind ik nou een betere oplossing met dat navigatie systeem, deze waren net zo aantrekkelijk als de RNS510. nu nog doorvoeren naar de polo,golf,passat en derest.
@Adanali: Ik vind dat omhoog komende navigatiesysteem (en ook boordcomputer?) juist erg lelijk. Je hebt een strak dashboard als je niet in de auto zit en een raar uitsteeksel als je er wel in zit. Ik heb het ook al in andere auto’s (oa BMW) gezien en ik vind het een grote misser.

Verder vind ik het wel erg kaal. Ventiltieroosters zijn zelden mooi (al doet Mercedes dat momenteel best goed gezien de A-klasse foto verder naar beneden) en nu valt dat extra op.

Al met al: V R E S E L I J K.
@tinnemans: de a klasse is op dit moment alleen nog als concept te zien dus zou het niet zijn dat de back to the future uiterlijk, welk die nu heeft, veranderd word als het tot produceren aan komt?
Die navi zullen ze er in ieder geval minder snel uittrekken..
Maar wel bekerhouders! Dat willen we zien
@joosthoeve: like!!
@joosthoeve: bekerhouders zonder verschuifbare afdekking :( Waarom ze dat toch steeds bij audi niet doen en bij vw wel snap ik niet.
@BRT: En waarschijnlijk, als je een flesje hebt, staat die scheef omdat die tegen de radio aan zit ofzo. Maar beter dan niets!
@BRT: Die zat wel in de huidige A3 maar achter de versnellingspook, niet heel handig dus. Ben wel blij hiermee, dan kan ik gewoon iets neerzetten tijden het rijden.
Handje boven op stuur audi rijders:b
@lamborghini: ik hou meestal m’n duim onder aan et stuur heb ik van m’n vader overgenomen :p
@lamborghini: ex-golf-rijdertjes…
Shit he, geen nieuwe S3/A3 hier volgend jaar, dat interieur is echt boring..
Strak, less is more, bijna Zweeds! Mooi!
@Svenska_Aeroplan_AB: +1. Als ze die ontwerpwijziging doortrekken naar de hogere modellen, komt er misschien een dag dat ik Audi terug aanvaardbaar ga vinden.
@Svenska_Aeroplan_AB: 1 vind het zelf ook erg netjes.

Vooral het stuurtje ziet er prima uit en verder lekker opgeruimd. Geeft rust tijdens het rijden ;-)
1-serie is toch wel een stuk meer auto dan zo’n A3, de Audi heeft ook een veel hoger petjesgehalte.
kaasboerin via iPhone app
@alcantara: Wordt inderdaad steeds erger, steeds meer oude A4’s met petjes die boven ’t stuur uitsteken..
@kaasboerin: A4 valt wel mee vind ik, zeker in vergelijking met E46 en ouder want dat zijn echte petjesmobielen geworden. E92 is over 10 jaar ook een petjesbolide terwijl het nu nog enkel een bolide is voor de eckte bazen!
@alcantara: De 1-serie is toch ook al een stuk minder oud. Scheelt een hoop.
@alcantara: Lol, de E9x over 10 jaar? Minimaal.. Wrm denk je dat ik E9x rijdt ipv E46.. Wil dat petjes-imago helemaal niet. Wil een zakensedan.. :D
@alcantara: hou toch op zeg. Rij eens een rondje kanaleneiland zou ik zeggen….
kaasboerin via iPhone app
Kale poes altijd goed, tanden flossen doe ik namelijk wel liever met écht flosdraad.. Maar what the fuh @ dat interieur, hij gaat er op achteruit.. Ik dacht dat geen wijzigingen al niet goed was, maar erop achteruit gaan.. Shame..
dit is het intereur van de nieuwe a3:

O O
Ik dacht even dat het navigatiesysteem ontbrak.
Wat een leegte…dat noemen we nou een gemiste kans. Maar less is more natuurlijk!
Er komt geen touchscreen in die navigatie, dan kan Audi het complete MMI opnieuw gaan herindelen, en dat kost veel te veel geld denk ik zo haha. Het huidige MMI systeem zou niet fijn werken in combinatie met touch screen, aangezien alle knoppen op het scherm te klein zijn enzo.

Er komt hoogstwaarschijnlijk een nieuw type MMI in met waarschijnlijk MMI Touch in de hoofdknop geïntegreerd. De knoppenindeling begint wat op de iDrive van BMW te lijken. Hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=PTekzUkkdH8

De graphics zullen alleen niet zo spectaculair worden denk ik haha. Verder wel een strak interieur, alleen niet echt bijzonder vind ik. Maar het zal weer wel voorbeeldig afgewerkt zijn… :D
@Bram95: ik snap nog steeds niet waarom het een touchscreen zou moeten zijn, zeker onder het rijden lijkt het me niet echt handig als je helemaal naar voren moet om dat ding in te stellen. Ik vind het nu goed genoeg werken, al jaren trouwens.
dit lijkt wel bijna te klein voor een A3, of zitten de stoelen niet zo dicht op elkaar als het lijkt. middenconsole lijkt ook echt smaller….die benen op de die foto zitten bijna tegen elkaar aan…

kan je nog zo een lieve vriendin hebben, maar zit toch een pook in het midden ;-)
neehoor ziet er mooi uit!
Iedereen,

ga maar los.
OF de crisis is ook al op het interieur overgeslagen OF de optielijst wordt laaaaang! Maar dit… :cry:
Het ziet er zo “kaal” uit omdat het nogal van bovenaf gefotografeerd is?

Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.
@robbie: You read my mind…. perspectief is heel anders. Neemt niet weg dat het interieur wat cleaner is opgezet, maar dit beeld is wel aardig vertekend idd ;)
Volgens mij valt het allemaal wel mee. Die rode lijnen vind ik wel gaaf. Het rondje in het stuur is wel erg overdreven, aan de andere kant. Maar ik wacht tot ik een goede foto zie, dit vind ik maar niks. Je ziet de helft niet.
@timmieeee: die rode lijnen zijn gewoon dat Halfords mattensetje hoor…
Ik heb een tijdje in een a1 gereden en van dat interieur kreeg ik altijd een glimlach, heerlijk simpel en geweldig aanvoelend. Geef Fikkie’s portie maar aan mij als jullie niet hoeven, ik denk dat het er alleen maar beter op is geworden.
@Teerdz: brakende hondjes zijn ook niet gewenst….?
Ik snap het wel, het huidige interieur, met name het dashboard zit nogal vol zoals ook te zien is op de foto, de verwarmingsknoppen zitten achter de pook.
Wat gaan ze trouwens doen met facebook? Staat op het navigatiescherm?
@timmieeee: Hip doen, Audi-rijders kicken op gadgets en lampjes! Veel belangrijker dan een goed onderstel en RWD.
@alcantara: Hier heb ik dus helemaal niks aan… Iedereen zijn eigen smaak, maar dat snap je misschien niet.
Hier zie je zelfs in de MMI hoe de Audi A3 eruit komt te zien…

http://cdn3.worldcarfans.co/2012/1/10/medium/11529502791895092115.jpg
@Rick-dos: daar heb ik geen MMI voor nodig…
Een betere foto…

http://cdn3.worldcarfans.co/2012/1/10/medium/125353702987192119.jpg
@Rick-dos: Ziet er gewoon netjes uit, toch? Ik vind allee nde ventilatieroosters zo lelijk…
Leuk! goed idee laten we met z’n allen naar het grootste stuk kaal zwart plastic aan kijken dat we in die auto kunnen proppen zaag er ff 2 gaten in en het is je A3 dash. Bakken inspiratie die Audi mannen.
@Kvgorp: daarom denk ik ook steeds dat de buurman een A4 rijdt wat een A8 blijkt te zijn. Iets met eenheidsworst?
@ThomasBol: gisteravond in het schemerdonker nog naast een A4 Avant of een A6 Avant gestaan….bleef maar turen, maar omdat er niets achterop stond, kon ik er niet wijs uit worden wat het was / is….
@Megakix: Moesten de eigenaren zeker nog voor bijbetalen ook omdat ze “niets” achterop de auto willen.
@Kvgorp:

Dat is bij Volvo ook ;-)
@ThomasBol: dat heeft de nieuwe BMW 5 en 7 serie gelukkig niet;)
integralechubasco
goedkoop is/en duurkoop…
dat doet de gemiddelde koreaan echt wel beter…
Normaal houd ik wen strak design, maar dit is me denk ik toch iets te karig allemaal. De ventilatieroosters vind ik ook niet mooi.
@opgooier: het zal Audi echt een worst wezen hoe jij erover denkt, als het mooi was kocht je hem nog niet.
@alcantara: Dat is correct.
Hahaha nee dankje…
Audi wil ook betrouwbaar zijn, dus dan maar een Dacia interieur. ;)
@sdk16420: lol
@sdk16420: vind ik leuk!
Eerst wat in mij opkwam bij het zien van de foto: zo kaal!
Het verschil tussen new A3 en Logan? Bij de eerste kijk je tegen een massieve plaat plastic mét weekmakers, bij de tweede zonder.
Een donker interieur zorgt er voor dat het zicht bij avond op donkere wehgen beter is. Misschien daardoor saaier maar veiliger en minder vermoeiend dus. Belangrijkste is dat het degelijk afgewerkt is zonder kraakjes of piepjes. Vandaar dat er je de Dacia de radio gratis krijgt.
Waarom niet een mooie interieurlijst. Van metaal of pianolak of zelfs wit acrylglas zoals in de 1 serie. Dat ziet er namelijk spannend en mooi uit. Dit is echt armoe ten top!
Kom op, jongens. Oefenen op die baanbrekende verschillen!
Het navi-scherm is omhoog, er is een spaak minder in het stuur, én de crhoomaccentjes in de ventilatie-roosters zitten anders.
O nee – dat waren opties voor het business-pakket. Bij de foto van de e-tron zijn ze niet in chroom maar in geborsteld alu. Whoopy!
kies maar:
als je t zo ziet is het audi interieur idd een beetje kaal het interieur van de bmw is miss wat mannelijker?
http://www.autoblog.nl/gallery/BMW/1-Serie_2012_Sport/BMW_1Serie_2012_70.jpg
http://cdn3.worldcarfans.co/2012/1/10/big/18821674421472258115.jpg
@Flamingo: kga toch voor de audi, die roosters vd bmw lijke te gedateerd
@KaCh1ng: +1, bij Audi zitten alle roosters op 1 lijn (klopt gewoon beter) en zit er geen “elvisvetkuif” boven je tellers/stuur uit…
@Flamingo:
Integendeel, het interieur van BMW is overladen. Dat van Audi is (integenstelling tot de buitenkant) strak, tijdloos en zonder franjes. Let ook op de verticale naalden van de tellers, leuk en sportief. I like, maar spijtig zit dat typische koetswerk errond :( (zelfde bij de B-klasse van Mercedes, leuk interieur maar…)
@Flamingo: als ik het zo zie ziet de 1serie er vrouwelijker uit! Geef mij dan maar een A3!
Audi maakt iig eens iets wat niet exact op het voorgaande lijkt!

Daarnaast is het geen verkeerd interieur…k vind die ronde roostertje wel wat hebben.
Tegen pracht design als dit kunnen amerikanen met hun bloempotten plastiek interieurs nooit op
http://static.vroom.be/images/news/21-27723-cadillac-ats-2012.jpg
@six-trey: Dat ziet er een stuk beter uit dan die van de A3
@knalfa:

Mee eens ;) +1
Interieur was al saai en audi bewijst dat t nog erger kan.
1 plaat zwart plastic, gezellig.
@Benjamin1: doe mij dan maar de ford interieuren, focus en fiesta. Lekker futuristisch.
Bah. Dit is wel heel erg kaal.
Nee, dat doet BMW beter. Alhoewel ik het dashboard van de B-klasse nog mooier vind, ben ook erg beniewd naar het dash van de A-klasse.
Dat klapscherm vind ik bij elke auto erg geslaagd, maar de rest van het interieur, alleen maar plastic!
speedo in km,airco(klimatronic)staat in Fahrenheit.
Dit interieur spreekt voor zich zelf,dus geen commentaar hierop.
Maar ach wat worden die Koreaanse auto’s toch lekker luxe uitgerust.
@Norge, je bedoelt dat er voor iedere ‘extra’ écht een knopje ergens op de dash/stuur zit in plaats dat het mooi in een systeem verwerkt zit?. Heb je wel een goed gekeken naar het stuur van b.v. een Kia Sportage ? Voor iedere functie een apart knopje. je komt niet aan sturen toe. ;)
OT:Strak intereur, mooi dik stuurtje.
En dan zeggen ze dat auto’s buiten duitsland plastic hebben, hoe zielig is dit…
Ze proberen wat meer de Alfa kant op te gaan omdat het Audi interieur normaal gesproken redelijk saai is. Goede keuze.
Wat een super interieur!!
De afwerking zal wel weer top zijn. Mercedes en BMW die kunnen dat niveau van afwerking niet echt bereiken en nee, ik ben geen Audi fan. Ik praat uit ervaring.

@ redactie

even mierenneuken,
wandelganggeruchten is met dubbel G in plaats van een enkele.. :D

verder is het interieur inderdaad weinig levendig, en heel erg duits..
Lol, leuk zo een interieur zonder wagen errond…
Je moet er gewoon in zitten, dan pas merk je of je het wat vind en je er in thuis voelt.
Op het eerste ook ziet het er kaal uit. Puur omdat de display gewoon naar boven is geplaatst. Wat denk ik meer comfort bied, maar minder mooi is… Had liever gezien dat ie bovenin het dashboard was geplaatst, zoals A5/6 (misschien nog wel meer). Dan zit ie wel IN het dashboard, en bovenin.

Iedereen kan moord en brand roepen, maar we gaan het wel beleven.
Alles verplaatst naar de middenconsole zo te zien. Kunnen ze niet gewoon een extra dashboard kastje maken?
Gaat echt meer richting A1. Jammer dat ze het scherm achterin wegwerken. Mooier en praktischer was denk ik als ze nog een knoepert van een scherm op de oude plek hadden gezet, touchscreen, maar ook MMI. Touchscreen heeft wel degelijk toegevoegde waarde. Als ze er een mooie apple achtige swipe interface van hadden gemaakt hadden ze nog wat moois van het dashboard gemaakt. Gaat een beetje terug in de tijd zo, met die oude S80 volvo’s ook met zo’n schermpje dat eruit komt.
Voor mijn gevoel vinden bloggers die niet Audi minded zijn dit een heel mooi interieur en die wel Audi minded zijn dit geen mooi interieur… Apart.
Helaas, maar dit soort dashboards doet het hem niet bij mij. En dat is ook exact de reden waarom ik geen A3 koop, interieur is echt saai, oogt goedkoop en simpel.
Tja , de massa droomt er van ….
Ben altijd wel fan van audi geweest maar moest een nieuwe auto en is dus de 1-serie geworden. Nu ik de plaatjes van interieur en exterieur zie ben ik in ieder geval totaal niet rouwig om mijn keuze. Als ze nu ook geen >170pk motor in het 20% bijtelling weten te krijgen ben ik op ieder vlak blij met mijn keuze.
Geen fan van dure VWs in het algemeen, maar ik vind dit interieur niet verkeerd. Minimalistisch werkt als er goede materialen gebruikt worden. Het 1 serie interieur vind ik minder, maar als het op het kiezen tussen de A3 en 1 aankomt dan kies ik wel hands-down voor de 1 serie.
Het oogt plastic fantastic (en dan zeker die bekerhouders!) met goedkope LED verlichting, lelijk.
Ik vrees dat ze er zo een slaperigheidsding zullen moeten opzetten. Anders vallen de inzittenden in slaap…
Mooie materialen, maar wanneer snappen autofabrikanten nou eens dat de plek van de iPhone niet in de middenarmsteun, maar in het midden van het dashboard hoort te zijn! Zo kan je toch je iPhone niet bedienen…
@lacasitos: Die mag je niet bedienen onder het rijden :)

Maar ze hadden beter die bekerhouders in een vakje voor je I-phone kunnen veranderen. MET KLEPJE!! je wilt toch niet constant tegen een open vak/ bekerhouders aankijken.
@lacasitos: Wel mooi is trouwens de bediening van de radio/ navigatie binnen armbereik op de middenconsole.
@lacasitos: Wel als deze in een houder staat. Je mag hem niet vasthouden, wel bedienen.
@lacasitos: als de iPhone nou fatsoenlijke Bluetooth zou hebben (van iOS5 wel beter) dan is bedienen tijdens de rit niet noodzakelijk.
Teleurgesteld… Niet eens een sierpaneel!
Grijs, met grijs en grijs….
Het is dat erboven staat dat het van de nieuwe a3 is…
Kijk! Dit is nog eens een interieur ontwerpen! Kijken jullie even mee bij Frod, Kia en de rest met jullie drukke lelijke interieurs? Een rustgevend en strak dashboard. Zonder rare vormen en frutsels die het lelijk maken. Klasse weer van Audi! :D
wow wat een mooi interieur zeg kunnen die amerikanen echt niet aan tippen zeg.
nice en clean
Geslaagd interieur! Less is more, ik zou zeggen wen er maar alvast aan, want voor degene die het te karig vinden. Over 10 jaar zullen alle interieurs een stuk minder druk zijn. De concept cars hebben ook minimale knoppen en dat is de richting waar het hier naartoe gaat. De afwerking zal wel weer dik in orde zijn :P
Het blijft super, al moet je het in het echt zien en voelen. Wel vrees ik voor het echte “cockpitgevoel” dat je in de huidige wel hebt, grotendeels dankzij die leuke driehoeken aan weerskanten van je pookje. Die mis ik wel en het lijkt toch wel een beetje te leeg op bepaalde plekken? Afwerking en materiaalkeuze is naar gewoonte piekfijn en ongenaakbaar. Mooi mooi en goed bezig!
@nomar: Ik denk dat het MMI scherm de aandacht trekt, waardoor het gevoel van leegte enigszins gecompenseerd is ;)
Valt best mee.. Wel een redelijk kaal interieur inderdaad, maar ziet er niet verkeerd uit..
Prachtig interieur weer van audi,je kunt van audi houden of haten interieurs kunnen ze als de beste bouwen.
@pikes83: inderdaad. Audi is de interieur kampioen, daar balen ze bij Mercedes flink van. Dit ziet er kaal uit maar het klopt wel. Ik denk dat als je het in 2 kleuren doet (zwart boven, grijs of beige onder) het veel rijker aandoet.
PFF kaal interieur zeg! Knopjes zien er goedkoop uit. Saai, en dan zijn er nog mensen die zeggen dat audi de interieur koning is, in de A8 ja, verder nee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).