Dit kost de BMW ‘Z4 M’ van G-Power

Auteur: , 19 Reacties

De Z4 M40i naar een volgend niveau tillen. Kost dat?

BMW komt zelf niet met een Z4 M. De M40i is het topmodel van de huidige Z4. Niet dat je ook maar iets tekort komt. Met 340 pk levert het topmodel in principe net zoveel vermogen als de Z4 M van de eerste generatie Z4. Van de vorige generatie kwam er ook nooit een volbloed M-model.

Als BMW die handschoen niet oppakt, dan doen tuners dat wel. G-Power heeft zijn expertise losgelaten op de Z4 M40i en het resultaat is een aangenaam kanon. De Duitsers tillen het vermogen van het topmodel naar een keurige 500 pk en 700 Nm koppel. Genoeg power om de achterbanden op eenvoudige wijze op te roken.

G-Power voorzag de Z4 van een andere turbo, een grotere intercooler, een nieuw uitlaatsysteem en nieuwe software voor de ECU. Dit resulteerde in die extra 160 pk en 200 Nm koppel. Standaard heeft de M40i 4,5 seconden nodig om 100 km/u aan te tikken. Wat de Z4 na de tuning doet is niet bekend, maar om en nabij de 4,2 seconden zal realistisch zijn. De topsnelheid ligt op 300 km/u.

Dan de prijzen. Om die topsnelheid te kunnen halen moet de begrenzer worden uitgeschakeld. Dit kost 595 euro bij G-Power. De V3 Software tuning komt met een prijskaartje van 1.949,99 euro. De nieuwe turbo’s kosten 3.450 euro, het uitlaatsysteem met downpipe en sportkatalysator 1.950 euro en de grotere intercooler kost 1.750 euro. Inclusief een dyno run (357 euro) kost de tuning meer dan 10.000 euro in totaal. Kost wat, maar dan heb je ook wat?19 reacties

Dan heb je wel wat ja. Een moeilijk normaal te besturen semi jap voor veul. Zal het vast lekker op de boulevard in Scheveningen. Wel petjes op!
@porker: heb je er al mee gereden dan ?
@scrmeagle: 500 pk 700 nm in een cabrio, het is een gokje idd. Het is meer dat me de M40i “voldoende” lijkt of is het “nooit genoeg vermogen!” voor jou?
@porker: ik denk dat dit serieus nog goed rijbaar is. En je hoeft niet overal vol gas he
Mooie upgrade toch?
“BMW komt zelf niet met een Z4 M.”

Was getekend: de BMW perschef die eerst nog een hele stapel M40i’s wil verkopen voordat ze hem op de markt brengen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik zat te wachten op foto’s van een wanstaltig gedrocht, maar G-Power is dus één van de bedrijven die het wel voor elkaar krijgt een auto nog enigszins toonbaar te laten en het bij motorische upgrades te houden?
@karhengst: Je hebt die sjonnie wielen niet gezien?
@rikus: Ja ze zijn groot maar in mijn optiek kunnen ze qua design voor af-fabriek door.
G-Power stelt nooit teleur!
Kun je ook bij G-power terecht voor de nieuwe Supra?
@kevindb: lijkt me van wel .
Geen gekke upgrades voor die 10k. Ik had het dubbele aan geld verwacht..
Hele interessante optie, 10k is gezien de extra performance niet veel.
Maar, HIJ IS ZO LELIJK?!?!
Ondanks dat ik weet dat de luchtweerstand exponentieel groeit, met de snelheid, verbaast me het toch dat hij maar 300 loopt, met 160pk meer. Het is niet zo dat hij maar 250 zou gaan, zonder begrenzer. En als ik zie hoe snel die van mij op de 250 zit (540i), voelt het alsof hij makkelijk 270-280 zou halen.
Lijkt een beetje op de Z8 Alpina, zal ook wel hetzelfde rijden met dat soort wielafmetingen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).