Dit wordt de nieuwe Aspid!

Auteur: , 11 Reacties

Aspid, het merk dat we alweer bijna vergeten waren, is terug en komt met een nieuw model. Deze tweede lijn van het Spaanse bedrijf lijkt een best serieuze sporter te worden, voor zover we kunnen zien op deze enigszins zuigende teaser.

De eerste Aspid was een serieuze bochtenridder waar maximaal 400 pk onder de kap lag. Voldoende om je in 2,8 tellen naar de honderd te katapulteren terwijl je ogen iets te hard in je hoofd worden gedrukt. Ultiem speelgoed, maar een tikkeltje te ‘trackday’ voor dagelijks gebruik. Het teasertje laat echter een auto zien waarvan je zou kunnen zeggen dat het iets meer serieuze ambities uitstraalt.

We kunnen er vanuit gaan dat ze flink op de kilo’s letten, aangezien ze dat met de 700 kg wegende Aspid SuperSport ook al deden. Denk dus aan veel carbonfiber. Qua motorisering is officieel nog niets bekend, maar Autocar claimt dat er een V8 onder de kap ligt, mogelijk zelfs met een KERS-systeem ter ondersteuning.

Eerder liet het merk ook al een teaser los, waaruit ook weer duidelijk wordt welke kant Aspid op wil met het nieuwe modelletje. Wanneer de auto onthuld wordt? Al sla je ons dood. Wie echt nieuwsgierig moet Aspid Cars volgen op Twitter, aangezien ze daar soms wat updates geven over het project.

Aspid

Trouwens, HIER staat de teaser in het groot.11 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Als echte vergelijkingsmongool denk ik aan een slr:

http://www.diseno-art.com/images/mercedes_slr_side.jpg
@dunhozzie:

all hail de vergelijkingsmongolen ..
@lincoln:

on-topic .. ik was dit merk niet “bijna” vergeten ..
@lincoln: word je gek van dat soort gasten
Ziet er fraai uit?? Of niet… Gemengde gevoelens..
Ik dacht ook gelijk: SLR. Nou ik ben benieuwd of het wat is.
Op de donkeren foto lijkt hij een beetje op een ferrari 599
@jay448: om even mee te gaan in het vergelijkings mongolisme; de 599 was ook de eerste auto waar ik aan dacht. Zeker gezien de daklijn. Hij lijkt me ook iets compacter dan een SLR.
Not worth a spit
mij lijkt het meer een mercedes sl65 amg black series met de achterkant van een chrysler crossfire
zie er eerder een V8 vantage in, alleen dan met een iets langere neus

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).