Dit zijn 10 Audi RS-alternatieven voor de betere plofkraak

Auteur: , 95 Reacties

Bovenstaand beeld is namelijk zó 2015.

Een-gestolen-Audi

Eerder deze week ging er weer een Audi RS5 in vlammen op, terwijl we daags ervoor melding maakten van een ontvreemde Audi RS4 die vermoedelijk een vergelijkbaar lot staat te wachten. De Audi RS-modellen zijn geliefd bij het vluggevingervolk en da’s niet zo gek. De auto’s zijn razendsnel en relatief onopvallend. Dat laatste mag je met een korreltje zou nemen, zeker de recente RS-modellen zijn al lang niet meer de wolven in schaapskleren die het vroeger waren.

Nu praktisch iedere RS-bestuurder bij voorbaat al verdacht wordt van (poging tot) een plofkraak, wordt het tijd om uit te wijken naar andere vervoersmiddelen. Hoewel @willeme en ondergetekende geen enkele intentie hebben een pinautomaat in de grensstreek tot ontploffing te brengen, vonden we het vraagstuk dermate interessant dat we met een lijstje aanbevelingen voor de betere ruitentikker komen.

Daarbij hebben we vooral gelet op onopvallendheid en de combinatie van vermogen en waar mogelijk vierwielaandrijving. Aangezien de schavuiten niet overweg lijken te kunnen met het surplus aan vermogen van de RS-modellen, zoeken we het net een trede lager. Maar langzaam zijn die hier genoemde opties -met een enkele uitzondering- zeker niet. Ideale getaway-cars dus.

Alfa 159 3.2 JTS Q4
Een inkoppertje natuurlijk. Zo krijg je zelfs als grootste boef nog wat respect van de reaguurders. Met zijn 260 pk sterke V6 geen partij voor de Audi RS-modellen, maar wellicht weet het gespuis met wat minder vermogen wél op de weg te blijven.

Alfa 159 Q4

Bentley Continental GT
In de grote steden bijna net zo gewoon als een Golfje, maar dankzij een 540 pk sterke 6.0 W12 en vierwielaandrijving wel een ideale getaway car voor de ladelichter met kapsones. Werd alweer in 2003 geïntroduceerd, dus het standaard alarm en de startonderbreker mogen voor de doorgewinterde straatpiraat geen probleem zijn.

Bentley Continental GT

BMW 535d
Als er iets vervelend is tijdens een achtervolging, is het wel een verplichte tankstop. Een BMW 535d is dan een ideale oplossing. Met 313 pk en 630 Nm meer dan voldoende snel, zonder M-pakket een onopvallende verschijning en met een relatief zuinig verbruik en tankinhoud van 70 liter hoef je bijna nooit te tanken.

BMW 535d plofkraak

Chrysler 300C Touring 5.7 V8 AWD
Een dikke HEMI V8, automaat, aandrijving op alle vier de wielen en met volop ruimte voor gasflessen en breekijzers. Daarnaast voel je je als kruimeldief ook nog eens een heuse mafioso achter het stuur van deze sinistere Amerikaan. Je plofkraak kán eigenlijk niet misgaan met de 300C.

Chrysler 300C

Een witte Ford Transit
Volgens Top Gear reden vroeger alle bankovervallers in een Ford Transit, dus waarom nu niet meer? Koop een witte bus en investeer in een paar setjes kentekenplaten en je gaat geheid op in de massa. Mocht je een bedrijfsnaam op de zijkant willen zetten, vergeet dan niet de obligate spel- en spatiefouten.

Ford Transit

Mazda6 MPS
De Japanse Audi RS met Quattro-aandrijving, ingetogen en snel. Het is even zoeken naar zo’n 260 pk sterke Japanner, maar eenmaal gevonden ben je razendsnel op en weer weg van de plaats van detonatie. De top van 240 km/u is wel een minpuntje, de op 250 km/u afgeregelde Benzen en Bimmers van de Polizei kunnen zo langzaam op je inlopen.

Mazda 6 MPS

Mercedes E500
Ga voor een donkerblauw of grijs exemplaar, bij voorkeur op blauwe platen. Dan valt je gehaaste en enigszins onsympathieke weggedrag ook wat minder op. Mocht je moeite hebben met 408 pk en 600 Nm op de achterwielen, zorg dan dat je een exemplaar met 4Matic van zijn rechtmatige eigenaar leent.

Mercedes E500

Skoda Superb V6
De kenners herkennen deze Superieure Superb aan de vier uitlaatpijpjes, maar verder verraadt helemaal niets dat er onder de kap dezelfde 3.6 VR6 als in de Passat R36 schuil gaat. Met 260 pk zijn er tijdens de motortransplantatie wel 40 paardjes ontsnapt, maar de betere chipboer krijgt die gemakkelijk weer op stal. Is desondanks ook in standaardtrim al sneller dan een Mazda6 MPS.

Skoda Superb V6

Volvo S80 V8
Slechts een paar jaar stond de Volvo S80 met de door Yamaha ontwikkelde V8 in de showroom. Goed zoeken dus, al is het maar omdat je aan de buitenzijde bijna niet kunt afleiden of er nu een tamme vierpitter of een dikke V8 onder de kap ligt. Behalve 315 pk is ook AWD standaard.

Volvo S80 V8

Volkswagen Passat W8
Nog zo’n anonieme achtcilinder. Met 275 pk minder sterk dan de R36 van de volgende generatie Passat, maar deze B5.5 is wel een stuk minder opvallend. De top is begrenst op 250 km/u, alleen op tempo komen gaat met een 0-100-tijd van 7.5 seconden relatief langzaam.

Passat W895 reacties

Wel zonde natuurlijk als ze die 159 erna in brand steken..
@parttimeautospotter: liever 159 in de fik dan een RS’je
@jesse_rutjes: nou niet echt. Zon alfa ziet er stukken beter uit dan een audi
@rolov: meningen verschillen
@jesse_rutjes: feiten niet
@rolov: feiten? x’D feit is dat je een alfa fanboy bent, niet iedereen heeft t zo op die dingen, deal with it
@arii: eh nee ik ben geen alfa fanboy. Ik ben een auto liefhebber. Ik zet ook neer een alfa 159 is mooier dan een Audi . En dat is wel een feit. Iedereen kan dat zien of je hebt echt een plaat voor je kop. Maar er zijn inderdaad mensen die vol blijven houden dat een Audi mooier is . Komt omdat hun vader of oom er een rijden en daarom fanboy zijn. Andere reden kan er niet zijn. Italiaans design is altijd mooier dan die Duitse . Vw wilde niet voor niets alfa Romeo kopen he.
@rolov: hè lullo, JIJ vindt een Alfa mooier dan een Audi. Dat is een mening. Ik vind een Audi mooier dan een Alfa, ook een mening. Feit is dat koeien gras eten.
Stakker
@sr20det: retweet
@sr20det: typische fanboy reactie . Met schelden probeer anderen he mening proberen op te dringen. Jammer weer .
@rolov: jij hebt een plaat voor je hoofd, want je wilt niet inzien dat jouw zogenaamde feit gewoon een mening is..
@jesse_rutjes: feiten . Een alfa is gewoon mooier kwa design dan een Audi. Is een feit. Kan je dwars doen maar het is gewoon zo.
@rolov:
Nog een feit,
Alfisti zijn veel aangenamer gezelschap dan dat Audifanboy’s dat zijn.
Wat een eng agressief clubje sujetten is dat.
Met Alfisti kun je tenminste nog gewoon over auto’s ouwehoeren, ipv carrosserienaden, aifoons en het aaibaarheidsgehalte van het plastic.
@xperimental: en gelijk zo fel zijn ze he? Alsof je een kind In. Snoep af pakt reageren ze ;)
@rolov: vooral wanneer afgebrand.
@rolov: ik verzoek AB on een poll, wat zien de lezers liever in vlammen opgaan. Audi of AR?
@jesse_rutjes: dan plakken we een paar rs badges op een willekeurige andere Audi. 90% ziet het verschil niet.
@jesse_rutjes: oppassen jij!
@bazzelijn: ha, voor die Alfa fanboys hier? Laat me niet lachen kerel
@parttimeautospotter: kunnen ze zeggen dat het een probleem met de elektronica is…
@parttimeautospotter: Gaat dat niet gewoon vanzelf met zo’n 159
Misschien word het gewoon weer tijd voor een paar politie Porsches!! Kunnen ze de boefjes weer bijhouden.
@makka: laats in oss een achtervolging geweest. Ze konden een audi a5 1.8 niet bijhouden en moesten staken. Met porsche gaat het dan ook niet lukke volgens mij.
@mab: een a5 1.8 niet kunnen bijhouden?
@wildewesten: 1.8 TFSI naar de chipper geweest? 250pk oid. Wordt lastig met een 1.2 TSI
@jbkleyn: onopvallende politieauto’s hebben geen 1.2 tsi hoor. Dat zijn gewoon goede 3-series of volvo’s. Zou je makkelijk mee in de buurt moeten kunnen blijven.
@wildewesten: Als die werden gebruikt wel idd. Zal dan waarschijnlijk een bewuste keuze zijn geweest. Als zo’n mongool door een stad knalt kun je weinig uitrichten zonder dat mensen gevaar lopen.
@jbkleyn: het enige wat je kan doen is inderdaad beeldmateriaal verzamelen en het kenteken weten. Lijkt mij toch frustrerend als politieagent om een echte maniak niet te kunnen/mogen pakken omdat je teveel mensen in gevaar brengt.
@wildewesten: inderdaad, die volvo’s zijn vaak V70 T6’jes, en dan nog gechipt ook. REete snel natuurlijk
@wimbraber: ik werd vanmiddag op de A16 ingehaald door een Renault Talisman van een week of 3 oud. 150+ op de tacho waar je 100 mag. Kort daarna een Sprinter (!!) met strepen rood/blauw er achteraan. Meneer met de Talisman mocht mooi stoppen bij de benzinepomp bij H.I. Ambacht. Moraal van dit verhaal: als ze je willen pakken doen ze dat echt wel.
@jbkleyn: vandaag naar de opendeurdag geweest van politiestation in Chichister (uk). Die hadden een lekkere S3 als anonieme wagen :)
@mab: denk je? Whahahaha
@rob636: weetje wat het is, de nederlandse politie die staakt een achtervolging al als er maar een klein beetje gevaar is. Geen nut voor porsches.
@mab: geld zouden ze beter kunnen investeren in een extra helikopter
@wildewesten: gelijk heb je, laat die helikopter maar achtervolgen zodat de 1.2tjes 3 km verderop met spijker matten de Boefjes kunnen opwachten >:)
@mab: maar dan kunnen ze die achtervolging nog wel in Porsches doen. Ziet in ieder geval beter uit.
@MAB: gelukkig maar. Is niet zonder reden namelijk. Ik vind wat verzekerd geld uit een automaat het leven van een kind op een fiets niet waard.
@MAB: Dat is een kwestie van keuzes. Ik zag gisteren toevallig een stukje op TV waar ze een brommer 2 keer lieten gaan omdat het gewoon te gevaarlijk werd.

In bepaalde andere landen zou het veel eerder al geëindigd zijn met een klein kusje van de bumper. Ik ben het er met mezelf nog niet helemaal uit welk systeem ik uiteindelijk beter vind.
@mab: sterk verhaal man…
@mab: hahaha een met een nieuwe 911 houd zelfs oom agent met 2 vingers in zn neus een A5 1.8 bij
Als er op het einde van het jaar een lijstje gemaakt kan worden met meest zinloze artikels, dan staat dit wat mij betreft momenteel met stip op 1…
@Pixed: ouwe zuurpruim. Ga je rollator poetsen.

@ Dinozo: leuk geschreven. Dit soort artikelen moet kunnen op zijn tijd.
@fijnkonijn: je hebt mijn naam ook leuk geschreven
Ik ga voor de 300C (niet dat ik crimineel ben, sssst!) maar ik heb altijd wel een zwak voor die auto gehad ondanks het über-Amerikaanse interieur. Een 300C Touring SRT-8 in het zwart, zwart geblindeerd, zwarte raamlijsten, zwart grilletje en de gepolijste SRT velgen eronder, heerlijk fout! Ja zet maar op de stoep!
@roberto: dat juist weer heel erg op! Die zie je niet zo vaak laat staan in “jouw” configuratie :)
@jamesbond007: dat valt*
@roberto: ja zo zou ik hem ook wel willen.
Zonder plofkraakintenties vind ik zo’n Superb station met deze motorisering echt een geweldige auto btw.
@coffeecup: de enige die ik regelmatig zie zijn van de KLPD undercover video club!
Je zal als eigenaar van een van de bovenstaande wagens maar blij zijn met dit lijstje… niet echt vermoed ik.

Volgend lijste, snelle wagens voor de politie die geen Porsche hoeven te kosten om de boeven te pakken..
Range Rover Supercharged. Kan je nog eens een stukje afsnijden. En in de Staatsliedenbuurt gaan ze zeker voor je aan de kant.
Geweldig die E-klasse met een taxi bordje!!
Ik mis de espace F1! Ruumte en snelheid genoeg.
@autogedrocht: Die is al stuk voordat je de straat uit bent
Sorry maar dit zijn toch geen alternatieven? Komkommer periode is zeker weer aangebroken? Beter ga je op zoek naar een vos ofzo…
Vindt die Superb wel gaaf, toch het einde van een tijdperk. (Relatief simpele/goedkope auto’s met een dikke 6 cylinder) Jammer dat onze overheid hem 2x zo duur maakte.
Superb natuurlijk. Zal alleen door geen enkele zichzelf respecterende penoze worden gereden.
Nissan GTR dacht ik zelf
@jeppie: lastig uitstappen voor de achterpassagiers. En dan moet je tijdens de achtervolging wellicht ook nog een paar keer stoppen voor een transmissie revisie. Niet doen dus ;)
Bmw 545i??
Men steelt de rs 4 omdat de auto niet snel uitbreekt de auto’s met alleen achterwielaandrijving is niet voor iedereen op hoge snelheden te controleren.
@riri: inderdaad. Misschien daarom dat alle aanbevolen wagens vierwielaangedreven zijn (met bijzondere aanbeveling voor de 4matic bij de E500)…
159 3.2 V6 is een bagger blok met 0 beleving, Daarbij ook nog een traag hok, in de praktijk komt hij ook niet verder dan 240pk, neem dan de echte V6 busso en bij voorkeur de 3.2 V6 GTA .
@bofkont: inderdaad, 240pk op 1800kg gewogen is niet om naar huis te schrijven, een GTD doet beter.
@Onehp: absoluut waar !!
Mijn V50 T5 AWD jaja ik weet is in de basis fwd maar met mijn goodies erop zie ik niet beuren dat een agent het bijhoud.
535D met 313pk ? Klopt denk ik niet.
@raffa: waarom niet?
7,5 das een stuk sneller als die van mij als ie er ooit komt https://m.facebook.com/therideforsoundandsight/
Dat het lijstje start met een 159 zegt genoeg.
@erwh: jep, dan weet je meteen dat het lijstje op ALFAbetische volgorde staat
Indd tijd voor politie porsches , ik zie het wel zitten een paar van die mooie panamera’s die mij bij willen houden haha :D
Een Opel Insignia OPC had hier nog wel tussen gepast.
RS alternatief moet eigenlijk ook lekker veel onderstuur hebben
jullie vergeten Subaru nog!
@Jantje_555: valt te hard op
@Onehp: niet de Legacy..
@pinut187: true, een 2.5 spec B in het grijs kan net, maar dan moet je er ook een vinden. Wat overigens een probleem is voor meerdere van de bovenstaande kandidaten…
@Jantje_555: ja als die gas geeft maakt die meer geluid dan een rs. En die scoop is helemaal trouble .
Zonde om deze bolides in de fik te steken. Overigens is een Zafira OPC ook n mooie. Kinderzitjes op de achterbank, niemand die er wat achter zoekt.
S80 V8 blijft leuk. Mijn bejaarde pa kart hier al jaren in rond, ooit door Rica gechipt naar 350pk.

Af en toe neem ik hem wel eens mee, 0-100 in 5.5 seconden en je onderscheidt hem niet van een 2.4d. De ultieme sleeper waar zelfs een Tesla-rijder zich wel eens in heeft vergist.
@maarten123: die tesla heeft hem dan niet gevloerd want zelfs een basis model S (60kwh) trekt die S80 V8 eruit bij elke sprint.
@mopar: een basis-S doet het in zo’n 6,5 seconden, die houd ik zelf al bijna bij (6,8). Tesla’s hebben alleen wel altijd power, terwijl de mijne een turbogat heeft en in het juiste toerengebied moet zitten.

De S80 V8 doet het gechipt in zo’n 5.5 tellen, dus als je een niet-basis Model S hebt en je let even een tel niet op, dan leg je het af.
@maarten123: lijkt me een uitzonderlijk sterk verhaal dat je een hele seconde van de acceleratie tijd weghaalt met een chip. Mijn 745i is ook gechipped van 333 naar 360pk en ik ben maar 0.4 seconden opgeschoten.
@mopar: de auto is over de gehele linie krachtiger, soepeler en feller, maar de grootste winst is gehaald bij de Aisin automaat. Deze pakt nu veel sneller op vanaf stilstand. Ook schakelde hij normaal bij 6000tpm, nu een paar honderd toeren later. Hij is hiermee de 100 voorbij (was 95). Kortom, 5.5 seconden. Laten we dit vérpissen nu afronden ?.
@maarten123: ver pissen? Wanneer heb je me zien opscheppen over hoe snel mijn auto optrekt? Itt jouw Posts…
@mopar: ik ook niet, zie tekst. Ik benoemde slechts feiten van een ontopic auto die niet van mij is. Helaas ondersteunt de app geen smileys zag ik, aangezien er slechts een puntje zichtbaar is in mijn laatste post. Ik zal de rits weer dichtdoen.
audi RS’jes is inderdaad erg 2015. Denk dat de plofkrakers zich meer thuisvoelen met dit snelle vervoermiddel. Lekker snel, geruisloos en zuipt geen benzine..https://sudantravel.files.wordpress.com/2012/10/kamelenkoers.jpg
Zou zelf voor de Alfa of de Crysler gaan uit dit rijtje..
Uw probleem, ons een zorg:):):)
Wat een “non-alternatieven”! Een 159 v6? Een W8? Een Mazda 6 mps? Staat echt niet in verhouding tot een RS4 of 6. Een BMW M5 station? JA! Een E63 AMG ? JA! Maar de alternatieven welke jullie bij autoblog bij elkaar gescheten hebben slaan als “Tiet op Dirk”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).