Dodge Challenger SRT8 Yellow Jacket & Charger Yellow Bee

Auteur: , 29 Reacties

Speciaal voor de LA Autoshow heeft Dodge maar liefst twee gele modellen bedacht. Ze hebben een knalgele Challenger SRT8 392 met de naam Yellow Jacket ontworpen en daarnaast ook nog een Charger SRT8 Yellow Bee.

Beide modellen hebben 470+ pk en maar liefst 637 Nm. Het grootste verschil tussen beiden modellen is eigenlijk het aantal deuren. De Challenger heeft 2 deuren en de Charger heeft in totaal 4 deuren.

De naam “Yellow Jacket” werd in 1969 al gebruikt door Dodge om de 1970 Challenger te promoten. Het is dus zeker een bekende naam voor Dodge liefhebbers. Ook de Charger zagen we in 2007 al in Yellow Bee uitvoering op de markt komen.

En zoals je kan zien is de Charger ook in het zwart verkrijgbaar.29 reacties

onderbroek plakt weer aan alle kanten.. :roll:

Erg mooie wagen, met name de Challenger, de Nummer 2 uit het rijtje van de Amerikaanse 3, voor mij dan.. (alvast sorry voor de Camaro liefhebbers :lol: )
@dennisr: Ga er maar is mee rijden, je weet niet wat je meemaakt, voor mij de grootste reden geweest om de Camaro te nemen.
@E34M5Touring: ja maarja, als ik in een mustang ga rijden weet ik ook niet wat ik mee maak :P of challenger..
@dennisr: Trust me een Mustang (zeker de nieuwe) rijd echt een stuk beter.
De Challenger staat op het oude E klasse onderstel, niet dat dat slecht is maar wel erg gedateerd geraakt. Heb ze alle drie gereden en vond dat echt de minste, behoorlijk merkbaar verschil met de Camaro en Mustang. De Ford was de enige echte concurrent (de GT uiterraard) qua vermogen en handling.
Doe de Challenger maar! Lekkere American Muscle! Dat spoilertje op de charger is niet zo mooi..
‘There is no substitute for cubic inches, son’
Ziet er leuk uit, ben iets
Meer fan van die charger, maar zien er beide gelikt uit
Vergeleken met de Challenger vind ik die Charger toch echt een stuk mooier. Hij heeft iets van een NSX aan de achterkant.
JONGENTJES autos
@st33fie:
Jij rijdt zeker in een “volwassen” Prius? Ga toch bomen knuffelen man!

On topic: Wauw!! Doe ze allebij maar, met een strik eromheen!
@Jaapferrari: Jij bent degene die het negatief maakt… Als een auto het jongetje in je weer naar boven brengt, lijkt mij dat leuk…
@Citrofiel: 10000
@cassiewollie: srry, bedoelde 1
@cassiewollie: Geeft niks.. scheelt maar 9.999..
@st33fie: Uhh ja, en? Dat kan best positief zijn
De challenger bumblebee?
@burninrubber: Hahaha.. ik dacht het ook meteen.. “zo hé.. Camarao Bumblebee.. en nu een Charger Yellowbee..” Mee-eten uit dezelfde ruif noemen we dat..
@Freewarefreak: denk toch echt dat het andersom is. Mopar had in de jaren 60 al de “Bee-varianten”.

http://www.muscle-car-wallpaper.com/images/Chrysler/Super-Bee/1968/1968-dodge-super-bee-1024x768-01.jpg
@454ssV8: Okeeee… ik geloof je onmiddelijk. Ik weet eigenlijk niet zo heel veel van de USA cars. Ik heb iets met de iconen van vroeger.. die kennen we allemaal.. old Charger / Challenger / Camaro / Lincoln continental / Ford T-bird, etc.. die wij allemaal kennen. Verder verdiep ik mij er ook niet in.. bijvoorbeeld jouw foto.. ik kijk naar de vormen en zie de koetsvorm van de Charger. Dus modeljaar 68/69.. maar het is geen Charger. De achterlichten kloppen niet. 68 rond / 69 langwerpig.. dus wat is dit dan? Dodge Superbee.. is dit dan een GTO? O wacht da’s een Pontiac.. afijn zie je. zulke dingen weet ik allemaal niet.
kwam in de buurt van Kleve in duitsland nog een moderne charger superbee tegen. Een echte eyecatcher maar mooi is anders. Vind het een beetje oneervol tenover de classic chargers. Wat dat betreft pakken ze het met de challenger en de camaro beter aan
Ik zeg het nu alvast; GEEL is DÉ kleur voor 2012!!!
Ik vind de Challenger echt de mooiste van de twee. De Charger probeert wel trekjes te imiteren van zijn beroemde opa General Lee.. kijk naar de langgerekte ’69 achterlichten e.d.. maar de Challenger is wat dat betreft wel in balans. Dus om een lang verhaal kort te maken.. doe mij maar een Camaro.
Best geel…
Black and yellow wiz khalifa :)
Geel is het nieuwe wit!
Mooi autotjes! Erg jammer van de kleur. Bleekscheet zou meer bij de auto passen! Mag ik die Charger Yellow Bee thuisbezorgd? ;)
lekker de beste en leukste muscle car ever. met dank aan de dukes of hazards.
@freewarefreak dus jij geloofd in GM? geef mij maar Dodge!
@tarquesh: Dus jij gelooft in Fiat(sco) ?? I’ll take GM any day!!
Heb je deze foto’s niet in nog hogere res? richting 1920 aan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).