Dodge Viper ACR-X doet de Nürburgring in 7:03 [video]

Auteur: , 49 Reacties

Om nog maar eens aan te tonen dat de (oude) Dodge Viper serieus snel is hebben ze een lekkere video gemaakt waarin te zien is hoe een Viper ACR-X een rondje 'Ring doet in slechts 7:03.058. En dat is bijna 10 seconden sneller dan de straatlegale Dodge Viper ACR die er 7:12 over deed.

Het addertje onder het gras is dat de Viper ACR-X niet road legal is en dus is dit geen record dat meetelt voor productieauto’s. Wel is het natuurlijk een serieus snelle tijd. Zelf stelt SRT dat het gaat om een van de snelste “mainstream non-street legal cars”. Juist.

Achter het stuur van de Viper zat Kuno Wittmer en hij weet wel hoe hij met een race Viper om moet gaan, want hij racet er zelf namelijk regelmatig mee. Overigens ligt onder de motorkap van deze ACR-X een 650 pk sterke V10 en dat is fors krachtiger dan de 600 pk van de reguliere Viper ACR.

Grappig is dat Dodge deze Dodge Viper ACR-X plotseling consequent aanduidt met de naam “SRT Viper”. Want zoals we allemaal weten zal de derde generatie Viper niet meer als Dodge, maar als SRT door het leven gaan. Bij Fiat-Chrysler hadden ze immers nog niet genoeg verschillende merken.

Bekijk de video hieronder:

Viper ACR-X Nurburgring video

En over de nieuwe SRT Viper gesproken. Onderstaande afbeelding zou een gelekte afbeelding van een Hot Wheels schaalmodel zijn van de nieuwe SRT Viper. Wij hebben nog onze bedenkingen.

SRT Viper modelauto

Photo credit: Maurice Liang at photovisionOne.com49 reacties

Ja, die 50pk meer is echt fors!
@MARS: toch bijna 10% ;)
@MARS: hij heeft ook een andere versnellingsbak om beter te accelereren. De normale srt10 en acr hadden een versnellingsbak waarbij de eerste 4 versnellingen bruikbaar zijn voor het circuit en 5 en 6 beide voor brandstofbesparing, deze versnellingen waren zo wijd genomen dat je zelfs met het monsterkoppel van de v10 een matige acceleratie tijd had. De acr-x viper heeft een versnellingsbak waar performance boven alles gaat. dat betekent dat zuiniger dan 1op3 niet mogelijk is en dat je in 9 seconden op 200 zit
Dat zo’n oud ding nog zo snel is. de ouwe enzo had toch gelijk toen hij zei dat een hoop vermogen het enige is wat teld….
@ferrari94tr: Vandaar dat de Bugatti het ook in 2:15 kan. Nu snap ik het. Vermogen… Juist.
@ferrari94tr: Als ik jou comment serieus zou nemen is het volgens jou brilliante theorie dus mogelijk om een fiat panda met 1200 pk sneller over de ring te laten gaan dan een BMW M3 oid?
@TimoBac: Ergens heeft’ie toch een punt lijkt me. Natuurlijk gaat een viper met 650 pk harder dan één met 600, maar je kunt je beginnen afvragen of vierwielaandrijving, slimme abs, esp etcetera, of een extreem laag zwaartepunt veel kunnen inbrengen tegen brute pk’s en een boel downforce.
@heidekonijn: De nissan GT-R is sneller rond de ring dan de Jaguar xkr met minder pk geloof ik?
@burninrubber: Die telt niet mee. Die is hoger, zwaarder, minder pk, goedkoper en voor mijn part slechtere banden en toch sneller dan alles op aarde. Enige uitleg die ik zie is dat ze liegen over het vermogen. Maar as je dat in vraag stelt word je belaagd dus dat doe ik niet. Ik stel gewoon vast dat oud amerikaans ijzer met veel pk en weinig tech toch weer sneller is. Ultieme bewijs is dat de snelste tijd ooit werd gezet door een eighties porsche, voor zover ik me herriner zelfs een zonder differentieel beperkte slip.
Ziet er inderdaad uit als een hotwheels. Laten we hopen dat de auto er in het echt beter uitziet
Full lap vid?


Huzzah!
Meh…die cameraposities…eentje is waardeloos en de ander zit op het asfalt, zo kun je niks zien.

useless
@bozewolf: Niet zo boos ,eeh boze wolf ;)
@norge: Ik ben furieus.
@bozewolf: Furiwolf…
Machtig mooi ,waar blijven de duitsers nou met hun premium zachte dashboard speelgoed auto’s ?
@norge: och ja, jij rijdt elke dag op een circuit op weg naar werk
@KaCh1ng: Hoe weet jij dat?
@norge:

die zijn drukjes met priemiejum zijn ..
@norge:

Aangezien we het toch over niet road legal auto’s hebben… Die Audi Le Mans wagens schijnen vrij rap te zijn.
@laminaatplaat: Dat is geen auto ….
@norge:

Nee dat klopt, het is een straaljager op 4 wielen…
@zakar36: L-O-L
Nice, dat is zeker een snelle auto.
wat doet een bugatti trouwens?
@speedzz: toch nog kunnen vinden :) 7:40
Die viper perst er toch een zeer mooie tijd uit :)
650 pk uit een 8l blok?
Ik zie nog ruimte voor verbetering, supercharger, anyone? ;)

@vale46: gaat natuurlijk nergens over als je kijkt naar een blok dat er met 4 cilinders minder en meer dan de helft (!) van de inhoud minder er al met gemak 530 peekaa’s uit persen he!
:D
@sebasjuhh: In normaal Nederlands: Een 4 cilinder blok á 4 liter er tegenwoordig al meer dan 530 PK uit halen.. De eerste moet nog gemaakt worden…
@The360box: 4 Cilinders minder. Deze auto heeft er 10. 10-4=6 en meer dan de helft van de inhoud ( 8L) minder. Dus 6 cilinders en geen 4
@sebasjuhh:

Heeft dat blok van jou niet toevallig twee turbo´s?
@vale46: vergeet niet dat de viper een gigantisch koppel heeft, dat haalt geen een andere fabrikant uit een benzine motor zonder turbo’s (muv de chevy silverado heavyduty 8.1L)en de meeste power is al op een laag toerental beschikbaar
@davido89: fact, maar om te racen heb je meer vermogen dan koppel vandoen.
@vale46: 2turbo’s op plaatsen, de eerste turbo in lager toerental zodat die de turbolag opvangt van de 2e grotere turbo. Makkelijke behaalde 180pk extra.
@Nv: Gewoon 2 dezelfde meloenen er op zetten. De coureur moet het ding maar op toeren houden.
Dodge heeft echt een statement gemaakt met die Viper, respect hoor!
Ik vind het idee achter at schaalmodel/uiteindelijk straatauto niet echt mixen. En met de dichte coupe variant vond ik altijd al tijdloos…
En wie weet is dit gewoon een verkapte mule o.i.d.! Wie weet.
@levenlozexbox
@sjaak
lees nou eens goed jongens
@klootviool: wat heb ik verkeerd gelezen, meningen?
is dat net niet vervelend voor de piloot ? Bij het schakelen raakt zijn arm telkens dat « gator – net » Waarom plaatst men daar zo een net ? Leg me dat eens uit, please …
sommige mensen hier begrijpen blijkbaar nog steeds niet , dat de hoeveelheid pk,s, overal uit te persen zijn.maar waarom denk je dat deze blokken zoveel uithoudings vermogen hebben ?
Heerlijke auto! Wat jammer dat ie geen wegligging heeft…
@carmasterr: ehm.. hij rijdt iedereen zoek op de ring, maar die wegligging, nee daar moeten ze nog ff naar kijken ;)
@Poll:

Sarcasme is geen erg nieuwe uitvinding toch?
Als je naar mn profielfoto kijkt dan weet je al snel van welke kant ik reageer…
@carmasterr: Wat een ontzettend debiel commentaar… Eigenlijk moet ik hier niet eens op reageren. Wat een volk tegenwoordig op Autoblog…
@pininfarina:

Zie hierboven.
De voorkant van die hotwheels doet me enigzins denken aan een Lotus Evora. Niet goed dus. Ik zie veel liever een evolutie a la 911 van het huidige model.
Niet slecht met een vrachtwagen motor uit de jaren dertig…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).