Downsizing to the max: 3D-printer maakt mini-raceauto

Auteur: , 17 Reacties

In autoland moet alles kleiner (zoals deze V12), dat is de trend. Een stel wetenschappers hebben dit even in extremis doorgevoerd op een racewagentje, dat met behulp van een 3D-printer werd vervaardigd. Lengte: 285 µm, dat is 0,285 milimeter (!). Video na de jump.

Het huzarenstukje werd geleverd door wetenschappers van de Technische Universiteit Wenen. Hij meet 330x130x100µm3 en bestaat uit 100 lagen. Binnen 4 minuten was hij klaar, not bad. Dat het nóg kleiner kan bewees de nano-auto al eens, uut Grunn.

En nu hoor ik u vragen (al dan niet met Belgisch kabouteraccent): ‘en wat is daar het praktisch nut van?’ Beats me. Maar het ziet er wel tof uit. Meer tovenarij zien? Ze hebben ook kerkjes en bruggen geprint. Check ze HIER. (via Jalopnik)

Klik!17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Not bad! Maar er is toch een kleinere (rijdende) ”auto”?
@Jokkebrok: transportenzymen?
link op de afbeelding is link naar dit artikel.

Wel knap staaltje techniek.
Nou moe ,ik klik en dan krijg ik een lege pagina?
Grappig hoor ,rijdt tie ook ?
@norge: al eens naar die banden gekeken?
Wtf. Ziek ouwe. Ik had het laatst nog met een paar van jullie over het 3d printen van de onderste helft van de dacia lodgy?
Deze machines bestaan al een aantal jaren. Zijn zelfs te koop voor particulier gebruik! (vraag me niet waar..)

Maar desondanks, inderdaad een knap staaltje techniek.
Pff, da’s zo jaren 2000. Dit pas the real thing, op nanoschaal en t werkt ook nog: http://www.empa.ch/plugin/image/empa/15975
Ja, inderdaad, wat een lomp groot ding is dit eigenlijk :)
Maar die was ik idd even vergeten, staat er bij!
F1-Huistofmijten …. misschien ga ik dan wèl kijken ! ;-)
Zag het vanochtend al op tweakers.net, vond het al behoorlijk autogerelateerd. Misschien had ik autoblog.nl eerder moeten tippen. Dan waren ze eerder dan Jalopnik. :D
miLLimeter ;)
Daar heb ik vorige week nog een artikel over gelezen. Het gaat best wel ver, die technologie. Het komt erop neer dat in de toekomst alles met behulp van die 3D printers wordt gemaakt: van valse tanden tot auto’s en zelfs huizen!


Enne… Belgisch kabouteraccent??? :D
Ik wil een hoer uit kunnen printen..
Een paar van die dingen in je bloedsample inleveren bij het ziekenhuis zal ook voor hilarische taferelen zorgen in het lab :P
Zo, dat is wel heel nauwkeurig!
Ze zijn vergeten Felipe Massa erbij te printen! Die maakte zeker een pisstop. Leuk gedaan verder. Wanneer houden we de eerste F1 race van deze klasse? Vast een stuk milieuvriendelijker dan de huidige racewagens. Alleen moet je wel erg kleine coureurs hebben. Werk aan de winkel dus!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).