Dragrace-oma (60) brengt komisch stereotype tot leven

Auteur: , 13 Reacties

Bejaarden zijn voor reclamemakers een goudmijn. Stop een stokoud mens in een spotje, laat deze iets doen dat alleen totaal andere, jonge mensen doen, en je hebt de lachers op je hand. Ho-ho-ho! Maar wacht: soms springen oude mensen zelf over de generatiekloof, zoals Kathy Countiss. Deze 60-jarige rookt regelmatig banden op de dragstrip.

Het gaat misschien wat ver om iemand van 60 jaar bejaard te noemen, maar jullie snappen mijn punt hopelijk. Een vrouwmens van die leeftijd verwacht je achter de nordic walking-stokken en op tupperware-party’s, niet al rubberrokend achter het stuur van een gekietelde C63 AMG.

Toch is dat precies wat ze doet: hoewel zij en haar man het tena-stadium beginnen te naderen, blijven ze vrolijk op de dragstrip knallen. Manlief in een Viper, en zij in een opgevoerde 2009 Benzo C63 AMG. Onlangs deed ze nog mee aan een dragrace op de Texas Mile, zoals we bij deze uitslag kunnen zien:

ROUND 3 CLASS STREET QUALIFICATIONS

#TX2K12 Rnd 3, Qualif, Street Pass 1 – #529 vs. #354 – Sean Briggs #529, 10.73 sec, 91 mph / Kathy Countiss #354, 11.89 sec, 118 mph

#TX2K12 Rnd 3, Qualif, Street Pass 2 – #332 vs. #328 – #332, 11.2 sec, 131 mph / #328, 10.72 sec, 148 mph

In de volgende video zie je haar in actie. Gaaf gezicht, toch?:

Toch haalt het de leuk een beetje uit het hokjesdenk-concept van oude mensen en wat ze zouden moeten doen. Al sinds de jive-pratende oma in Airplane buiten comedy-makers de premisse van lieve omaatjes die iets geheel uit context doen uit. Maar dan moeten ze het niet opeens ook echt gaan doen natuurlijk! (auto123, via German car scene)13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
haha zon moeder wil ik ook:P
Die S14 is anders ook wel lekker snel!
Zon oma wil ik ook wel en vooral met die auto erbij!
Mijn oma wordt al gek als het tevens, omdat haar houten vloer misschien nat kan worden. Laat staan dat ze hierover nadenkt. Jammer dat ze geen scheuroma is, net zoals die in het filmpje
Volgens autowiki trekt ie in 0 sec naar de 100. Das toch vlot niet? Wel een zieke AMG BTW. Thats my husband….In his friggin Viper. Wat een heerlijk stel!!
@E34M5Touring: LOL scherp.
drag-chick van deze maand! haha
Ze ziet er toch wat ouder uit dan 60… en ze zegt ook: “Sixty somewhat years old”, dus ze is nog wat ouder dan 60. Hoe dan ook, respect voor dit stel. mooi om te zien dat ze op hun leeftijd nog zo kunnen genieten van snelle auto’s!
De mijne doet dat ook hoor… alleen met een oude Meriva ;-).
dacht dat me oma baas was nadat ze een nieuwe 1-serie had gekocht… dit slaat toch wel alles=)
ik vind 11 en een beetje seconden wel ontzettend langzaam.

helemaal aangezien de 0-100 tijd 0 seconden is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).