Dreigend tekort: Britten hamsteren massaal brandstof

Auteur: , 38 Reacties

Terwijl bij ons de prijzen de pan uit rijzen staan de Britten in rijen bij de tankstations omdat een minister heeft gezegd dat men benzine moet gaan hamsteren in jerrycans. En daar is de brandweer niet erg blij mee.

De Fire Brigades Union heeft er bij Francis Maude op aangedrongen dat hij zijn oproep om benzine thuis in jerrycans op te slaan intrekt in verband met de brandgevaarlijkheid van dat soort voorraden. De minister deed zijn oproep omdat tankwagenchauffeurs dreigen te gaan staken in verband met hun karige arbeidsvoorwaarden.

Ook de AA (de Britse wegenwacht) is behoorlijk over de plas door de uitspraken van de politicus en de houding van de overheid nadien. Die overheid doet volgens de AA namelijk te weinig om de ontstane run op benzine de kop in te drukken. Die run is overigens vrij voorbarig omdat een staking in the UK altijd zeven dagen van tevoren moet worden aangekondigd en dat is nog niet gebeurd. Desondanks waren er gisteren al tankstations die zonder diesel en benzine kwamen te zitten: een medewerker van een tankstation laat weten meer dan 3000 pond per uur omgezet te hebben en in anderhalve dag een weekomzet te hebben gedraaid. En dat terwijl die Britten erom bekend staan hun hoofd altijd koel te houden, het is wat.38 reacties

Die Britten zijn eindelijk verstandig bezig :D
Zouden wij hier beter ook doen. Op het einde van het jaar in jouw benzine al 20c per liter goedkoper dan aan de pomp.
Alleen spijtig dat benzine ‘slecht’ word, doordat er een kleine hoeveelheid bio-brandstof in zit.
@vale46:

Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om bijvoorbeeld 100L benzine in de garage te zetten om daar “maar” €20,- mee te verdienen.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat een verzekeringsmaatschappij er van vindt wanneer iemand dat doet en alles brand af.
@vale46: Benzine slecht? Voor 4-takten ja! 2 takt boeit het geen flikker wat je voor brandstof in gooit, diesel of benzine het fikt allemaal..
@dennis245turbo:

Het smeert alleen niet allemaal zo lekker..
@72bug: Diesel in een 2takt gaat makkelijk…
@dennis245turbo:

Mits de motor warm is, kun je inderdaad een benzine 2-takt op diesel laten lopen.
Alleen je motor uitzetten gaat wat lastiger.
@jack_abarth: Idd, der was iemand op het Tomosforum en hij had per ongeluk diesel in zijn a35 getankt, Hij starte wel, reed een stuk beter zei die, Uitzetten was wel ho maar..
@dennis245turbo: ligt is toe, ben benieuwd :)
@dennis245turbo: thnx,

maar ik heb een vraagje aan jullie beiden (@jack_abarth: )
nu gaat dit over een 2 takt / tomos, ikzelf heb echt maar slechts minimaal verstand van die scooters (heb zelf een scooter, maar gebruik hem slechts eens in de maand) en ik vraag me af wat er dan zou gebeuren als ik een litertje diesel (samen met 6 liter benzine) in mijn zip gooi (nieuw, standaart, niks aangepast o.i.d. , 4takt). zou dat dan hetzelfde resultaat geven?? :mrgreen:
@bigcar: Dan krijg je VEEL rook, hij kan wss niet uit, of hij start helemaal niet, 4takt moet je sowieso geen diesel in flikkeren, dat kost je kleppen, Zoek een Puch of tomos en experimenteer daar mee..
@dennis245turbo: Ik heb in mijn tomos dit: Halve fles wasbenzine, Benzine, motorolie, klein beetje aspen2, en hij start en rijd nog! :mrgreen:
@72bug: Nee, Wasbenzine+Aspen2 mixen in een tomos=bougie kapotgefikt :(
@dennis245turbo: Opgelost met nieuwe bougie :)
@vale46: Benzine slecht binnen een jaar? En wat als ie slecht is, brand ie dan niet meer?
@knalfa: zie het als een uiterste gebruiksdatum , de chemicaliën die erin zitten zijn al niet goed na 3 kwart jaar, dus na een jaar zal je wagen echt niet meer starten.
@bigcar:

dat het slechter wordt geloof ik direct, maar ook na een jaar zal het nog niet useless zijn. Kan me alleen voorstellen dat de huidige generatie motoren gaat zeuren. de motormanagement zal niet blij zijn met slechtere peut.
@timberleek: de chemicaliën die in benzine zitten, breken de boel na langetijd af: als voorbeeld moet je brood nemen, er worden bacteriën gebruikt om het te maken, en die houden hem een tijdje goed, maar na een poos heeft het een tegenovergestelde werking: schimmel m.a.w “breekt eetbaar voedsel af”

zo zit het dus ook met benzine, de chemicaliën breken de boel af. je hebt ook soorten brandstof;
oli-bedrijven (shell, bp etc.) maken 2 verschillende soorten; voor de winter en de zomer (als je gelukt hebt 4 soorten, namelijk ook lente en herfst). de zomerversie bestaat ui teen wat dikkere en de winterversie uit een wat dunnere mengsel (kan ook andersom zijn, ik weet het nu even niet) zodat de boel in de moter lekker soepel en goed gesmeerd loopt. ma.w.: seizoens-gebonden-brandstof.

back to the main story: dat spul is na een jaar nog wel bruikbaar, motormanagement zal er natuurlijk wel over zeiken en je doet er je moter geen goed mee, maar na een bepaalde tijd is het echt onbruikbaar ( pak ‘m beet 5 kwart jaar / anderhalf jaar).

p.s. check dit:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=RVvacFmgoB4#t=795s

[ indien je niet op de link klikt; spoel door naar: 13.14 ;) oja, een aanrader is deze hele film te bekijken :P ]
@knalfa: in benzine zitten tegenwoordig algen die zonder zuurstof zorgen. Als je dat een jaar zou laten staan zit er beneden een klein laagje ‘saus’ in je tank.

Laatst nog problemen mee gehad. Een benzinepomp die een jaar stil stond & de carbu zat verstopt met dat spul.
“En dat terwijl die Britten erom bekend staan hun hoofd altijd koel te houden, het is wat.”
Iemand is de bankruns blijkbaar vergeten.
dan moet je pomp houder zijn… heb je meteen een goede week verdiensten ;)
@spykerboy: Ja, maar ja, tijdelijk.
@kaasboerin: week erna met verlof :)
Ja daar zijn die Britten goed in: Staken. Heeft ze uiteindelijk wel de kop gekost…
goh ..

hier hebben we aandelen en opties om in een product te investeren ..

in apenlanden hebben ze jerrycans ..
@lincoln: Inderdaad, precies wat ik dacht.. Ik snap er geen reet van..??
@kaasboerin:

gewoon primitief apengedrag van domme junkies ..
komt in NL ook wel eens voor ..
paniek .. de bloemkolen raken op ..

dat de brandstof maar rap in calorische waarde mag zakken ..
@lincoln: … Als het om geld gaat … Brand schreeuwen is zo te zien voldoende om dit te veroorzaken in een ontwikkeld land als GB.
@lincoln: Of de aubergines. Schijnt laatst weer een hele partij van van de markt gekocht te zijn. Als je er snel bij bent kan je er nog een slaatje uit slaan!

http://www.youtube.com/watch?v=1rpS42K35Dw
@sir_smokalot:

zo .. geloof niet dat ik jou ooit kan gaan verbazen met obscure klassiekers ..

wederom .. chapeau ..
Groot Britannië.
Daar is de ellende allemaal mee begonnen.
Alles wat van de staat was en monopolistisch, dus slecht maar gaan verkopen.
Nu staat Royal Mail in de etalage.
En wij rennen er als kippen zonder kop allemaal achteraan.

Selling England by the pound – Genesis album uit 1973
pure visionairs.
@desjonnies:

Wat heeft dat nu te maken met een idioot die zegt dat iedereen brandbommen moet opslaan in z’n garage?
@Hupke:

Londen 1666 ..
Vandaar dat de benzine zo duur is. Vraag en aanbod enzo…

Ik las dat een aantal experts verwachten dat de olieprijs weer zou gaan dalen, in Engeland hebben ze er dus iets op gevonden om nog vooral heel veel dure benzine te kunnen verkopen (en dus de schatkist te spekken met de bijbehorende hoge BTW- en accijnsbedragen)
Iedereen op 15 april, NIET tanken… :)
Gekkenhuis is het.Ik woon zelf in Engeland, collega van mij wilde van de week tanken, lukte niet. Deed die dat ’s nachts om 1 uur maar bij een 24 uurs pomp. Stond om 1 uur ’s nachts gewoon fijn een rij bij de benzinepomp… Gekkenwerk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).