Driften in Saoedi-Arabië? Daar staat de doodstraf op!

Auteur: , 85 Reacties

Tsja, driften en hagwalah doen ziet er leuk uit op video, maar als het fout gaat dan zijn ze heel streng in Saoedi-Arabië. Een man die tijdens het driften 2 mannen doodreed is veroordeeld tot de doodstraf. Op welke manier? Door zijn hoofd eraf te hakken.

Ze nemen geen halve maatregelen daar in de zandbak. Als je een fout maakt dan ben je ook gelijk goed de Sjaak. Het voorval vond plaats vlakbij de hoofdstad Riyad en zoals we allemaal weten is driften en stunten iets wat Saoedi’s graag doen in hun vrije tijd.

De reden waarom ze dit doen? Er is verder geen fuck om je mee te vermaken! Er zijn bv geen bioscopen, en mannen en vrouwen mogen niks gemeenschappelijk doen (alleen als ze getrouwd zijn). Uit verveling gaan ze maar een beetje klooien met auto’s.

Het is overigens niet de eerste keer dat iemand ter dood wordt veroordeeld wegen het doodrijden van mensen tijdens dit soort capriolen. In 2005 was er ook zo’n geval, maar toen werd de straf later omgezet in 3.000 zweepslagen en 20 jaar cel. Of dat nu ook nog kan gebeuren is niet bekend. (via: reuters.com)

Hieronder nog even een link met 8 minuten drift en hagwalah plezier:

Hagwalah video85 reacties

Ben je na 3000 zweepslagen dan nog niet dood? Misschien kunnen ze er dan maar beter meteen een einde aan maken
@jasperd: volgens mij krijg je er dan iedere week een aantal…
@jasperd:
Die verdelen ze over de gehele gevangenisstraf.
Dan kun je er langer van genieten…
@jasperd: van die man is er ook een 2 video gemaakt, hoe die aan zijn eind komt en het ongeluk wat die veroorzaakt heeft, het was maar kort en krachtige.
Sorry, kon t niet laten:
http://www.youtube.com/watch?v=eNtDrUhcKyQ
@sir_smokalot: En je punt is?? Sorry, maar ik zie de link niet echt met het bericht erboven.
@supermo: Niet het moslim-gedeelte, wel het verveel-gedeelte.
@sir_smokalot: Wel erg ver gezocht. Maar goed, als jij bij elke saudi/arabieren-topic de islam met de haren erbij moeten slepen (en dat is heeeeeel vaak) moet je dat vooral doen.Levert heel veel likes op, dan ben je heel cool en zo.
@supermo: Spotten met de islam is wat wij Nederlanders graag doen. Deal with it.
@jeffreym3: Hou ‘wij’ Nederlanders er ff buiten wil je. Heb niks tegen het geloof zolang mensen er maar geen moordpartijen etc. aan opdragen. Wat jij vind moet jij weten.
@E34M5Touring: Nee dat wil ik niet. Je bent een uitzondering als je niet zo nu en dan spot met de islam.
Het is toch ook vrij bespottelijk? Of ga ik nu al te ver? Sta ik nu al op een hitlist van bepaalde figuren?
@jeffreym3: Maar waar staat dat ze ter dood veroordeeld worden ivm de islam? Dit is gewoon een wet in dat land. Ik leg de link naar de islam niet zo. Dat zijn toch de regels van de godsdienst waar een gelovige zich aan dient te houden. In sommige staten in de VS wordt ook nog steeds de doodstraf gebruikt, heeft niks te maken met het christendom ofzo. Snap alle ophef wel, maar dat komt volgens mij meer omdat sommige figuren de Islam/Christendom gebruiken om bepaalde terroristische daden te verantwoorden. Ken aardig wat moslims en die hebben geen van allen ooit een hand afgehakt of een bus opgeblazen.
@E34M5Touring: Kerel. Het was een reactie op supermo die het south-park filmpje van sir_smokalot afkeurde. Die hele preek is niet nodig hoor. Ik snap heel goed hoe men werkt in moslimlanden.
@jeffreym3: Sorry dat ik mijn antwoord probeerde te verklaren en onderbouwen. Ik zal weer naar het +1 systeem gaan, is vast makkelijker bij te houden.
@E34M5Touring: No offence. Ik snap je wel. Maar daar ging het mij niet om.
@jeffreym3: En om eerlijk te zijn was het provocerend bedoelt. Waarom? Omdat ik er niet tegen kan dat wanneer er maar iets over de islam wordt gezegt dat mensen zich gelijk aangevallen danwel aangesproken voelen.
@jeffreym3: Je begrijpt hopelijk dat met dat soort comments je dat uitlokt.
@E34M5Touring: Hij geeft iig toe dat ‘ie op autoblog zit puur en alleen om te provoceren, bekijk z’n reactie-lijstje maar. Maar goed, gelukkig zijn er daar héél véél van op ’t internet, dus de meesten zijn immuun voor zulke pietpraat. Negative attention ftw!
@kaasboerin: Laten we jouw comments-lijst eens bekijken. Wat jij voornamelijk doet is mensen belachelijk maken om jezelf beter te voelen. Ook kom je over als een verwend *** ventje dat zich beter voelt dan de rest en vooral beter dan laag opgeleide mensen.

Dus kom niet over mij oordelen misselijk arrogant rotventje.
@jeffreym3:
Leuk dan ben ik dus een uitzondering.
En laten die nou de regel bepalen.
@E34M5Touring: Yep, wat een moraalridder weer, niet?? Spreken voor een ander, dat kunnen ze ook heel goed daar in die zandbakken..
@kaasboerin: inmiddels als een èchte vriendin gevonden knul?
@sir_smokalot: +1, wat ben jij een koning!
@sir_smokalot: nu verdien je toch echt zo een min knop.
ieslam ies vrede en dat weten we allemaal natuurlijk
Wat bedoel precies met jou opmerking?
@rubenpriest: LOL, en dat uit de mond van iemand die zichzelf rubenPRIEST noemt. ;)
@supermo:

Nooit gehoord van sarcasme zeker ?
@bempi: Volgens mij ben jij diegene die nooit van sarcasme heeft gehoord, anders had je mijn reactie wel begrepen;)
Normaal een hekel aan de GT86 reclame, maar hier is die toch wel grappig.
@Bio88: Haha die gt-86 reclame is hier ook heel erg op zijn plaats. Doet me denken aan een stuk uit een Duitse krant over Auschwitz met onderaan een advertentie over gas van Nuon.
@berlinetta: Op nu.nl laatst over die burgers die werden doodgeschoten door het leger in Syrië en daar onder DELA over een uitvaartverzekering. Die zijn inderdaad pijnlijk :P
@Bio88: Dikke lol
Klinkt leuk, moeten we hier ook invoeren…
@Jokkebrok:
Oke als je dat hier doet kom je een heel eind met een paar weesgroetjes en dat is ook geen oplossing.
Maar de doodstraf gaat mij in dit geval wel heel ver.
@jrk68: Afgelopen paar maanden las ik inderdaad weer hele leuke feiten; Dronken Marokkaan rijdt meisje op voetgangerspad dood waar die veelste hard reed, 5 maandjes cel.. (Zijn nu alweer bijna voorbij) Leuk om te horen als ouders-zijnde. En natuurlijk Floor VD Wal, een prachtige meid, ook doodgereden, 1 jaartje cel, want publiciteit, anders was ’t ook 5 maanden vrees ik.. Oh, en bij beide ongevallen reden ze door en moesten ze de daders zoeken, dus het heeft nog een bak geld gekost ook.. ;)
@kaasboerin: was dit toevallig in Utrecht, vlakbij kampong? Heb het zien gebeuren en 112 gebeld. Die klootzak was doorgereden en even verderop tegen een lantaarn opgereden.
@kaasboerin:

Alsof levenslang wel voldoening zou geven voor het gemis van een kind…
@bempi: Whahaha, dan geef jij hem toch lekker 5 maandjes.. Zodat ‘ie over 6 maandjes ’t volgende meisje doodrijdt..
@kaasboerin: Tuurlijk kaasje, dat doen nedelanders niet toch? hier: dit waren wat meer dodenhttp://www.nu.nl/binnenland/2846482/broeder-betrokken-bij-dood-37-jongens.html
@nostravinniedus: Hahaha, spreek voor jezelf pannekoek, ik zeg nergens dat NL’ers dat niet doen.. Bovendien, wat voor vergelijking is dit nou weer? Hahaha..
@jrk68: En die twee doodgereden mannen dan? Dat gaat niet ver? Puur omdat deze meneer zich zonodig lomp moest gedragen. In dit soort gevallen vind ik oog om oog tand om tand zo’n slecht idee nog niet. En daarbij is het in Saudi Arabie, who cares.
@pininfarina: in principe helemaal eens.. Er zit wel een nuance in, je ziet heel vaak dat er dan veel toeschouwers staan op die plekken en dat sommigen ook achterlijk dicht bij de actie willen staan, namelijk op de weg. Hoeven ze natuurlijk niet gelijk doodgereden te worden, maar als ik daar zou staan dan zou ik achter een aantal auto’s op een bergje gaan staan ipv aan de weg. Ga ook wel eens rally kijken maar zorg er dan ook altijd voor dat er een dikke boom voor me staat…
Toch bizar: in SA de doodstraf voor driften met dodelijke afloop, in Iran de doodstraf voor het drinken van alcohol, en in NL krijgt een serial kinderprikker 18 jaar.

Geloof dat ik met beide niet zo blij ben, maar als we in dit geval voor 1 keer de straffen hadden omgewisseld, dan had ik er geen minuut minder om geslapen.
@sir_smokalot: Driften waarbij doden vallen uiteraard, maar inderdaad. Dat is even ‘different koek’ vergeleken het socialistische beleid hier.
@kaasboerin: Als je hier in Nederland bij een straatrace iemand doodrijdt, krijg je vier jaar cel waarvan eentje voorwaardelijk (bron: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/427904).
@potver7: Je begrijpt toch wel dat die 4 jaar voor dit individueel geval is. Elke zaak is anders. Het zal ongeveer 4 jaar worden.
@sir_smokalot: Doodstraf omdat ze driften?? of omdat ze mensen doodrijden?? Pfff, je zou zo bij de Telegraaf aan de slag kunnen, sirsmokalet. Die maken verhaaltjes ook sappiger dan ze zijn.
Zoals je al zegt, die doeken hebben geen reet te doen de hele dag.. En als je geen reet te doen hebt en weinig tot geen verantwoordelijkheid hebt zal dat verantwoordelijkheidsgevoel (lees: volwassen worden) er ook nooit komen. Een kind moet je ook af en toe een corrigerende tik geven, maar dit zijn wel straffen.
@kaasboerin: Alleen mag de corrigerende tik hier ook niet meer. Was juist een goede methode, zodra je een oplawaai kreeg van je ouders wist je dat je het niet nog eens hoefde te flikken.
Heel goed, zulke grappen doe je maar op een achterafweggetje of gewoon met in de zandbak.
@jolig: Zandbak?? Doen ze toch al..
@kaasboerin: nee, ze doen het in de steden en de drukke gebieden, vandaar dat ze ook mensen doodrijden. Als je zulke grappen wilt uithalen dan doe je dat maar op je fietsje.
Prachtige straf je neemt iemands leven door dat gekloot heb je zelf het recht ook niet, ik ben voor dezelfde invoer hier in nederland!
@amgpowerrr: Als ik die filmpjes zo bekijk staan er altijd een heleboel mensen naar te kijken naar die Saoedi-Arabische ‘drifters’. Die staan daar uit eigen vrije wil, dondersgoed wetende welk risico ze lopen als zo’n driftende auto uit koers raakt.
Geen idee of de slachtoffers toeschouwers waren of toevallige passanten, maar ik gok op het eerste. Die zijn dus net zo schuldig aan het ongeval.
Immers, zonder publiek gaat de voorstelling niet door.
@potver7: Zonder drifter geen publiek. Ze zullen de straf wel niet invoeren omdat het zo lekker gaat en er niemand klaagt.
@potver7: toeschouwers zijn natuurlijk helemaal niet medeschuldig aan het ongeval. Degene die het voertuig niet onder controle heeft en toch zulke onzin uithaalt natuurlijk wel.
@potver7: Of ze weten het misschien juist niet. Soms zijn mensen gewoon dom, ipv kwaadwillend. Hoeveel mensen sterven er in onze streken niet omdat ze te dicht of op een verboden plaats stonden.
@Preske: “bij een rally” wou ik nog zeggen.
@amgpowerrr: Herinvoer, eigenlijk. Duidelijke, rechtvaardige en harde straffen hadden we hier vroeger ook al. En toen kwam de hippieshit en de intocht van de geitemensen.
Mooie strafmaat zou zijn : 1 dode = zweepslagen over 20 opsluiting. 2 doden := kopje kleiner..
Oplossing voor degenen die dit niet zien zitten : niemand doden.
@heidekonijn: nee ben best wel voor deze straffen, ook bij een verkrachting, overvallen etc. Gewoon opdonderen uit de samenleving die figuren gaan haast nooit na de bak huisje boompje beestje spelen.

Vervolgens van de werkende mensen een uitkering trekken en lekker doorgaan met roven.

Nee de dood of een handje eraf dat zijn mijn favorieten.
vandaar dat ze komen ouwehoeren in Londen elke zomer :P
Achja als dit een zwarte in de VS was had ie ook de doodstraf gekregen, oh en de familie van de slachtoffers zouden 300 miljoen dollar krijgen voor geleden schade..
@raphael: LOL! Had wel meer van jou verwacht.. Nu weet ik iig wat er achter je toetsenbord zit..
@kaasboerin: Wat broodkruimels en kabels..
@raphael: Koeliejoelie, wist niet dat kruimeltjes en kabeltjes konden zitten!
@kaasboerin: Je weet wel meer niet..
En Cola mogen ze ook niet meer drinken, zit 0,0001% alcohol in. Arme Arabische jongeren. Gieren de hormonen door je lijf, mag je helemaal niets. Je zou er bijna ontwikkelingshulp naar toe sturen.
ze verdienen het.
die Toyota reclame kon alleen erger als er had gestaan win een trip naar S-A en driften in een GT86
Als je zo op twee wielen rijdt kun je toch wel dubbel zo ver rijden met een setje banden. Dus dan vind ik het toch wel flauw dat als het dan een keer fout gaat je meteen de doodstraf krijgt…
Wat een fucked up land!
Belachelijk dat er nog zulke achterlijke landen bestaan. Evenals iran. Achterlijk volk, achterlijk bestuur, achterlijke gewoontes. levensgevaarlijk.
@jeffreym3: +1 voor de mensen die het voor elkaar krijgen zo’n barbaars land te verlaten en ergens anders een fatsoenlijk en eerlijk bestaan opbouwen.
@jeffreym3: Jongen toch: achtelijk volk? Saudi arabie is tot stand gekomen door de engelsen en de USA.Daar is geen verkiezing aan te pas gekomen.Iran idem dito.Ze hebben daar nooit democratie gehad.Als je als volk niets te kiezen hebt kan je het ze niet verwijten.
@jeffreym3:

Achterlijk volk…hm…generalisatie anyone?! De machtshebbers in SA worden door de VS in het zadel gehouden, dus de VS is dan ook een achterlijk land met een achterlijk bestuur?

Ik vind van wel…Hoor graag van je, wat je van mijn mening vindt.
@FrankypankyV8: Hij is niet uit op je mening, hij provoceert graag….
Is Saoedie Arabië kan je je prima vermaken, ben er 5 x geweest naar Riyadh en die onzin wat hierboven staat over dat SA oerconservatief is moet men niet serieus nemen.

@ Sirsmokealot: Gooi jezelf van weg van een rijdende auto aub.

By the way, dit begint een serieuze probleem te worden in SA
who cares ??
who really cares ??

want vreemd genoeg kan het mij niet verrotten wat ze daar doen ..
Het leukste is dan nog wel de reclame onder het bericht:

Ok, maar waarom niet een stukje driften in de nieuwe Toyota GT86? LOL
Mensen, mensen toch. Geen ruzie maken.
Maak een slippertje en je gaat van sjeik naar sjaak…
Als ik de reactie’s in dit draadje zo lees, dan is er voldoende draagvlak voor een sharia-wetgeving [handjes afhakken]?!
:P
Zou zo’n man nou veel aanspraak hebben op feestjes als ze hem vragen wat ie doet en hij zegt “Nou, ik ben beul”?
De kop is misleidend. Niet op driften staat de doodstraf, maar op het doodrijden van mensen door gevaarlijk rijgedrag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).