Dubbelparkeerders gaan ook dubbel betalen

Auteur: , 101 Reacties

Parkeerruimte is schaars, en als je in een parkeergarage staat kan dit aardig in de papieren gaan lopen. Waarom zou je dan als parkeergaragehouder pikken dat iemand 2 plekken bezet houdt, en jou dus inkomsten kost? Daarom willen ze mensen die niet binnen de lijntjes blijven dubbel aanslaan.

En op zich is hier iets voor te zeggen: obese vetkleppen die niet op 1 vliegtuigstoel passen moeten ook 2 tickets kopen, om maar een voorbeeld te noemen. Daarnaast zou het niet zo moeilijk moeten zijn voor iemand met een geldig rijbewijs om zijn/haar auto netjes in een vak te zetten.

Mooi parkeren

Ik twijfel echter over de praktische uitvoerbaarheid van dit plan, want garage-eigenaren willen het uitvoeren door met camera’s de kentekens van breedparkeerders te registeren. En dan? Ga je ze dan een rekening sturen? Volgens mij wordt het wat lastig de gegevens van de kentekenhouder te achterhalen. Maar misschien kunnen we daar wel een ParkeerPolitie voor instellen (tip voor Dion!)

Bovendien moet je soms je auto wel een beetje raar neerzetten, omdat iemand anders de zijne wat aso-geparkeerd heeft, en je liever geen putten in je lak krijgt door openslaande deuren (niet iedere auto heeft een door edge protector). Ach, het idee is aardig zullen we maar zeggen. (via Telegraaf)

PS: Hier een man die wel snapt hoe je moet parkeren. Hoppakee!101 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Is dat nog niet zo dan?! Lijkt me een vrij logische oplossing namelijk….
@Jokkebrok: zo is dat net als dikke mensen in het vliegtuig of ov, dubbele plaatsen betalen!
Voor wat, hoort wat; dan verwacht ik ook van parkeergarage-boeren dat ze de vakken voldoende breed maken om zonder al te groot risico op beschadigingen te parkeren. Zonder het direct goed te praten, maar als jij je (al dan niet dure) geliefde auto zonder kleerscheuren weer onbeschadigd naar buiten wil rijden heb je af en toe ook wel 1,5 parkeervak nodig. Veel parkeervakken in NL zijn niet bepaald berekend op het huidige wagenpark.
@BJ: Dan is dit toch een uitstekende oplossing? Als je auto niet wil laten beschadigen dan pak je gewoon 2 parkeerplaatsen. Niet asociaal, want je betaald er gewoon voor.
@BJ: Je kiest er zelf voor om een brede auto te kopen, en je kiest er ook zelf voor om een bepaalde garage te gaan staan. En als je er dan voor kiest om half op een plek te gaan staan die eigenlijk voor een ander bedoeld is mag je er best voor betalen.

Alleen wat als twee mensen half op dezelfde plek staan, betalen ze dan allebei dubbel of slechts de helft meer?
@oli4k: Niet te optimistisch he; zoveel keus in parkeerplaatsten/garages is er in de gemiddelde grote binnenstad niet :-)
@BJ: Hehe. Er is in ieder geval nog keus. Ik mag elke dag m’n auto in een parkeergarage (in de grote binnenstad) zetten die zeker meer dan 30 jaar geleden gebouwd is. Met vakken die aan weerskanten nog geen 10 cm breder zijn dan een Volvo XC90. Gelukkig rijd ik niet in een XC90 maar in een auto die in het zelfde tijdperk is ontworpen als de garage ;-)
Terecht. In de supermarkt garage in de buurt staan ze altijd over 2 plaatsen. Dus de slagbomen laten je wel naar binnen, maar je kan 20 rondjes ( dus extra tijd en dus extra geld) rijden omdat 30% dubbel staat. Ik heb zelfs 1X meegemaakt dat er 1 in 3 parkeerplaatsen stond.
@autogek123: Als dat laatste lukt, zegt het misschien ook iets over de vakken?
@mout: Nee hoor, vakken staan op 45 graden ingetekend in de garage. En als je dan tegen de rijrichting rijdt en je dwars over de vakken parkeer dan neem je al snel 3 vakken in.
Stel je voor dat ze dit in het centrum van Amsterdam zouden invoeren
@swaffelaer: Dan hebben ze in ieder geval wat te doen!
@swaffelaer: Met paar honderd man moeten we gewoon gaan protesteren, lekker op een zaterdag een paar honderd auto’s dubbel parkeren in parkeergarages in grote(drukke) steden. Kijken wat de gemeentes/parkeergarages ervan vind.
@Renesis:
#Occupy parking garage?
@Lan_Evo: Occupy @ Parking Garages, geen slecht idee, laatst fietse ik in centrum en hinger er borden met €0,50 voor 8 minuten, moet niet gekker worden.
@The360box: die Parkeergarage van de Bijenkorf in Amsterdam is bijzonder krap, ontworpen voor Fiat 500jes (die uit de jaren 50). Als je daar met je SUF op 1 plek wil staan, best lastig.
Stelletje naaiers zijn het. Laat ze inderdaad ’s de breedte van de vakken aanpassen. De maten ervan zijn nog steeds gebaseerd op maten van auto’s uit 1973!
@LaLancia: euhh bredere vakken betekent ook minder plaatsen, zitten we daar nou echt op te wachten?
als ze dan even beginnen vakken groot genoeg te maken dat je auto er in kan én je deur open… scheelt al een hoop. Belachelijke Nederlandse koekblik-vakjes.
@Alwood: Weet je wat ik mij ook afvraag? Wat als de gehele rij geparkeerde auto’s half op het ene en half op het andere vak staat? Wie is er dan schuldig? Wie heeft de auto als eerst scheef neergezet? Oftewel, als er eentje net op het randje van het vak staat, gaat de rest ook iets opschuiven tot hij genoeg ruimte heeft om uit te kunnen stappen. Dit telt zich lekker op en wellicht staat de laatste dan op anderhalf parkeervak, zonder dat hij daar iets aan kan doen .. ?
@Alwood: Een -in mijn ziens betere- oplossing zou zijn: Tussen elke parkeerplek een hek(juhh) zetten, wil je breed parkeren? Prima, dan ram je je eigen deur maar. Vieze lakboef! ;)
En als ik nou 2 kaartjes koop dan?
@mmax: Dan doe je legaal dubbel parkeren? :)
Gaat m niet worden dit. Vaak kom ik bij de supermarkt waar een hele rij over 2 vakken staat geparkeerd omdat 1 oud omatje dat in het eerste vak heeft gedaan.
Lijkt me een goede zaak, al die asociale- of incompetente lui houden onnodig ruimte in beslag.
Je kan toch een kenteken koppelen aan het kaartje en vervolgens een camerasysteem laten controleren of iemand juist geparkeerd staat? Zodra dit niet het geval is mogen ze bij de betaalautomaat dubbel aftikken met een leuke melding erbij :)
Maar delen ze al geen bonnen voor uit dan?
@Poll: Waarom zou de politie dit controleren? Je kan veel beter als plieseagent zijnde 8ter een boom staan, met een gun. ;)
Goed systeem, dan ga ik standaard dubbel parkeren.
Heb die dubbele kosten er wel voor over om m’n auto schadevrij weg te zetten.
@jack_abarth: Dat gaat niet werken.. 9 van de 10 keer heb je dan wel weer een of andere gemaktzuchtige pretvlek / obesitas-patient / prius-rijder die de auto weer over de helft van dat andere parkeerplek zet, en nog je deur inrammen.
Mogen we dan ook van parkeergarage-eigenaren eisen dat ze de vakken zo maken dat je er met een normale middenklasser ook gewoon in past, en niet je spiegels in hoeft te klappen om langs een paal te komen? Want er zitten parkeergarages tussen… :cry:
In alle moderne parkeergarages wordt je kenteken al gescant! Het staat geprint op je ticket hoor. Kijk maar eens goed.

Het dubbel aanslaan lijkt me dus niet zo’n grote technische aanpassing, bij de betaalautomaat wordt je tarief gewoon verdubbeld.
Hier in Zwitserland doet met aan recyclen. Aangezien ik werk, moet het op zaterdagmorgen; dat probleem hebben meer mensen. Dus, op zaterdagmorgen is het vrij druk bij de recycle-boer. Parkeerplaatses zijn niet berekent op de Cayenne’s, X5-en en RangeRovers.
Het maakt mijn zaterdag om daar dan, als er 2 parkeerplaatsjes naast elkaar zijn, lekker op beiden te gaan staan. Het is heerlijk om al die correcte huisvaders helemaal over de rooien zien gaan om een parkeerplekje. Ze doen hier alsof je een misdaad begaat. Heerlijk. Vervolgens is brak Duits terug zeggen dat je m niet verstaan en of ie het in Engels kan doen. Dan worden ze nog bozer. ScheizeAuslander. Heerlijk. Ik lever met lol mijn recyclde dingen in!
@gregorius: berekend, sorry. En “Vervolgens iN brak Duits”
@gregorius:

Waw geweldig leven heb jij joh!
Evil troll is trolling.
Maar het heeft wel wat te maken met het land waar je woont. Wat me verbaast, want ik ken Zwitsers als overbeleefd. Maar misschien woon je in maffiakanton Wallis, of gaat de beleefdheid er aardig snel af als je ze wat misdoet..
@sir_smokalot: En daar is het percentage tamelijk brede auto’s waarschijnlijk ook hoger dan de rest van Zwitserland?
@sir_smokalot: Nee, gewoon in normaal midden Zwitserland; Luzern.
En Zwitsers zijn heel beleeft, totdat je de regels overtreed. Dan laten ze het je weten!
@gregorius: nu je het zegt, Ik heb laatst een Zwitser rechts ingehaald omdat hij echt aan het linkshangen bleef. Vervolgens bleef hij constant met groot licht seinen tot ik na 5 minuten weg kon komen bij hem. Echte moraalridders dus die Zwitsers.
@desoper: rechts inhalen en niet stoppen voor een zebrapad zijn hier geen normale overtredingen maar zware overtredingen! Bestuurders stoppen hier zelfs als iemand zich in de buurt van een zebrapad bevindt, omdat hij of zij eventueel zou kunnen over gaan steken!
En Zwitsers blijven links hangen omdat ze er anders nooit meer tussen komen op de linkerbaan; zeker omdat ze hier niet op z’n Nederlands invoegen(er gewoon voorgooien).
Ik kan er niks aan doen dat de parkeervakken te smal zijn om je auto goed te kunnen parkeren.
Daarnaast waarom zou ik extra moeten betalen in een parkeer garage ? Dat maakt het juist onaantrekkelijk om voor een parkeergarage te kiezen.
Dan kan ik net zo goed gratis parkeren net buiten de stad en 2 haltes met de bus verder gaan.
Ik ben wel bereid om extra te betalen als mijn auto gepoetst kan worden in een garage ( bijkomstige service verlening ). En er beter wordt opgelet met camera registratie’s.
Ik zie vaak autohelden parkeren en de nodige schades toe brengen bij andere auto’s ( schaafen en bumper tikken ). Wil je het beeldmateriaal bekijken, dan komen er zoveel hoge kosten bij kijken, dat het niet de moeite meer waard is om in een parkeergarage te parkeren.
@bempi: mee eens. En met de huidige prijzen voor parkeren mag je eigenlijk wel verwachten dat je auto gewassen wordt terwijl jij parkeert.
tja… ik vind gewoon dat als mensen netjes met andere hun dingen omgaan niet eens nodig is om dubbel te parkeren, zolang ik nog putjes in me auto krijg als ik hem goed neerzet, blijf ik lekker dubbel parkeren… liever me lak mooi houden dan dat iemand zn auto kwijt kan…
@spykerboy: Maar hoe parkeer je dubbel met een scooter?
@Mich: ik zit hier toch op autoblog en niet scooterblog?
@spykerboy: ach joh, in die zandbak is genoeg plek ;)
ZELDEN vind je een parkeerplek waar je fatsoenlijk kan uitstappen, maarja.. ze kunnen moeilijk een parkeervak maken met de afmetingen van een auto met beide deuren open.. ach, als iedereen hem netjes neer zet kun je opzich wel uitstappen..

of ze dubbel moeten betalen ? mij een zorg..
Dit is toch wel te doen, als een auto dubbel geparkeerd staat mag hij bij de uitgang voor 2 kaartjes betalen anders komt hij/zij niet naar buiten. En als het niet zijn schuld is? makkelijk, daarvoor heb je ook camera’s weet je gelijk wie er mee begon.

Gewoon op zijn Japans doen! http://www.youtube.com/watch?v=YhQkUqGfFIs&feature=related
@Renesis: In Japan zijn ze slim. Daar moet je auto binnen een bepaald formaat passen anders mag je hem niet eens parkeren. In de steden tenminste.
@Renesis: Bestaat in NL ook, in Rotterdam to be exact.
wat trouwens wel ideaal is, de nieuwe parkeergarage in Leeuwarden, Zaailand.. (ja zegt jullie misschien niks) daar hebben ze net alles nieuwe en de vakken scheef, is stuk makkelijker in parkeren en daar parkeert iedereen dan ook gewoon netjes.. (kan ook zijn omdat het Friezen zijn.. :roll: )
@dennisr: Neemt wel een paar parkeervakken in, maar inderdaad zo’n schuine parkeervak is makkelijk. Maar daarbij verhelp je het probleem niet 100% … mensen parkeren alsnog dubbel omdat ze geen deuken in hun auto willen hebben. Grotere parkeervakken gaan tekenen! vertel dat maar aan de gemeentes.
@Renesis: scheef parkeren is veel makkelijker en die parkeervakken in zijn ook best ruim vond ik zelf.. Kan me trouwens wel voorstellen dat je daar je bentley/rolls dubbel neer zet..
Eigenlijk moet je gewoon een parkeergarage gaan bouwen met klein metal-stuc wandjes tussen de vakken. Deze zijn ongeveer net zo dik als de belijning zelf. Dan heb je 1 geen last meer van dubbel parkeren, en 2 geen last meer van opengooiende deuren van anderen.
@jack_abarth:

Aangezien we toch kuddedieren zijn, deze tussen elk vak zetten.
Voor de looks eventueel poedercoaten in een passende kleur.

http://www.dsd-stalinrichting.nl/beheer/boer/img/model24-1.jpg
@jack_abarth: Geniaal, dat is inderdaad een goed punt. Direct massaal invoeren. Ik zou bereid zijn daar extra voor te betalen.
@jack_abarth: Lijkt me een prima idee, serieus. En eventueel voor extra educatieve werking kan het nog onder hoogspanning gezet worden.
@oli4k:

Vond ik dus ook, is ook redelijk graffiti- en vandalismeproof.
En i.v.m. de kortere lengte heb je er met het indraaien geen hinder van.
@jack_abarth: totdat je mensen hebt met een suv en die kunnen hun auto dan niet meer uit…
@spykerboy:

SUV lukt juist makkelijker, die hebben korte deuren. Moet maar’s een 3-deurs hatchbak pakken. Die hebben voortaan langere deuren dan een S-klasse.
@jack_abarth: hoeft niet perse korte deuren te hebben hoor… en dat bedoelde ik nog geen eens, bedoelde meer de breedte van de auto..
@spykerboy:

Een SUV is niet veel breder als de gemiddelde station.
@spykerboy: Die laten de passagiers eerder uitstappen en zetten vervolgens hun SUV strak langs de rechtse beugel om ook zelf riant uit te stappen
@jack_abarth:

Leuk idee MAAR nu word de ruimte tussen 2 wagens om hun deur open te slaan verdubbeld.
Want je kan je deur open slaan tot vlak (of tegen als je een aso bent) tegen de deur van je buurman.
En hij kan z’n deur openslaan tot vlak tegen de jouwe, wat jou net genoeg plaats laat om uit te stappen als je wat wringt.
Je parkeerplaatsen zullen dus veel breder moeten worden dan ze nu zijn = minder auto’s = minder winst.
dat die dan eerst een oplossing bedenken voor idioten die te dicht op u parkeren en dan met hun deur fijn blutsen in u auto maken en dan fijn wegrijden ik blijf gewoon dubbelparken en dat ze hun boetes in hun kont steken
Je zou als parkeergarage houder natuurlijk ook de prijs aan het formaat van de auto kunnen aanpassen. Installeer een systeem dat de grootte van de auto meet bij binnenkomst en vervolgens door middel van een borden, pijlen, nummers of weet ik wat mensen naar de juiste, passende plek begeleiden. Moet de garage natuurlijk voorzien worden van een variatie aan parkeervakken van verschillende formaten…
@oli4k: Die ene “een” had niet gehoeven. #typo
@oli4k: de grond wet schrijft voor dat mensen in gelijke gevallen (ik wil mijn auto parkeren) gelijk behandeld moeten worden. Dus grote of lelijke auto’s meer laten betalen mag niet.
@mashell: met jouw redenering moet je mensen met gelijke auto’s gelijk behandelen. Dat is een gelijk geval. Als ik een Hummer H2 heb en jij een Fiat Panda uit 1988 dan is dat geen gelijk geval. Als mijn auto niet in dat parkeervak past, dan is dat MIJN probleem. En als ze mij meer laten betalen met parkeren omdat ik meer ruimte inneem: terecht!
Ik rij altijd juist tegen auto’s aan die 2 plekken innemen.
Als je de helft van mijn vak inneemt moet je niet zeiken, zimpel toch?
@Merry: Vandalist, jij maakt de wereld inderdaad een stuk beter.
@BJ: ik zal het je nog mooier vertellen.
Ik maak er ook gelijk foto’s van en zeg dat hij buiten zijn vak staat en tegen mij is aan gereden!
Hebben ze geen poot om op te staan, dat zal ze leren!
@Merry: Goed zo! Ik heb helemaal geen zin om hier de juridische consequenties met je door te nemen, maar volgens mij leg je alleen vast dat julle tegen elkaar aan hebben gezeten. Een blik op jullie parkeer kaartje maakt het aannemelijk wie er al stond en wie er later bij is gekomen… Wat ik je vooral mee wil geven, is jij geen haar beter bent dan de dubbel parkeerder, dat je voor de samenleving verzekeringspremies onnodig opdrijft (want links of rechtsom wordt het toch weer door de verzekering betaald), dat je voor eigen rechter speelt terwijl je de situatie niet kent (wellicht is de bestuurder gewoon slecht ter been en heeft extra ruimte nodig om maar iets te noemen)… Met jouw type mensen wordt het allemaal een stuk gezelliger in de samenleving.

Je klinkt als zo iemand die willens en wetens met strak 120 op de teller links rijdt op de snelweg en 7km nodig heeft om iemand in te halen? Of hem er op het laatst moment voor gooit bij iemand die te hard rijdt?
@BJ: Een toyota rijder dus.
@Merry:

wie zegt dat zij hem expres zo scheef hebben neergezet. vaak zat heb je dat er bij aankomst al iemand fout staat, dan kun je de plek ernaast alleen gebruiken als jij hem dan ook weer scheef ernaast zet.

tegen de tijd dat de volgende aan komt rijden is die eerste (de veroorzaker) misschien al weer weg. dan lijkt de ‘gedwongen’ foutparkeerder de schuldige, maar het is niet zo
En wat ze verplicht zouden moeten maken op alle auto’s: een systeem dat je deur blokkeert op het moment dat hij bij het opendoen 5cm van een ander object komt, zoals bijvoorbeeld (en vooral) mijn auto. Ik HAAT mensen die niet kunnen opletten bij het opendoen van hun deur. En een te smal parkeervak is geen excuus om een buts in mijn auto te mogen maken. Als je er niet uit kunt zoek je maar een ander vak. Of je gebruikt die vijfde deur van je truttenschudder eens.

Zo.
@oli4k:

Denk daar nog maar eens goed over na waarom ze zoiets niet doen.
Je moet daar sowieso een veiligheid opzetten zodat je toch verder kan opendoen als je zou vastzitten of als je langst een struik ofzo parkeert en dat gaat dan ook gebruikt worden om toch maar uit te kunnen stappen op parkings als er geen plaats is.

Dit is een maatschappelijk probleem dat er veel aso’s zijn die andersmans auto beschadigen daar is geen sluitende technische oplossing voor.
@Hupke: Want? Wat mij betreft mag dat systeem pas ontgrendelen als er op zijn minst één airbag geploft is. Anders heb je geen reden om je deur toch open te willen doen wanneer dat eigenlijk niet kan. En struiken kan ik geen medelijden mee hebben, dat moet je zelf weten. Ik dacht meer aan harde, strak gelakte objecten waar de eigenaar aan gehecht is en liever geen deuken in heeft.
@oli4k: fijn als je auto in de brand staat.. eerst wachten tot er een airbag uit komt, en dan pas uit kunnen stappen. je kan ook je auto op een plaats neer zetten waar weinig tot geen auto’s komen. (achterop een grote parkeerplaats ofzo) verder valt mij het op dat iedereen hier een probleem heeft met kleine vakken.. kan niemand hier parkeren??? mischien is het een idee dat wanneer je vlak naast iets of iemands auto staat er even je hand tussen te doen.. werkt goed;)
@sportquattro: Tja, dan zit er maar een ding op. Met je brandende auto ergens tegenaan rijden tot de deur open mag. Zo is er voor elke oplossing wel een probleem te bedenken.
@oli4k:

Geweldig als je dan de pech hebt van een rivier of kanaal in te rijden met je wagen, er iets misgaat met de elektronica,…
En er zullen nog wel 1000en andere nadelen zijn.
Daarbij heeft niemand het incentive om dat te gaan gebruiken want je haalt er geen enkel persoonlijk voordeel uit door het zelf te gebruiken. Het is enkel nuttig als anderen dat gebruiken.
@Hupke: Ik vind de technische oplossing van Jack Abarth hierboven anders wel een goede (technische) suggestie
@oli4k: of we houden op auto’s te maken van dure en gewichtige metalen die snel beschadigen. Een terugverend kunststof portier moet inmiddels toch wel kunnen?
Ik vind dat je een boete moet krijgen van minimaal een paar honderd euro, om het af te leren. Het is echt té asociaal voor woorden.
@masterstig: Andermans auto beschadigen wegens te krappe vakken en niet opletten ook
@BJ: omdat je zo dicht mogelijk voor je deur of voor de winkel wil parkeren ja, rij je toch gewoon stukje verder waar meer vakken zijn?
@mightymike: Als die optie er is doe ik dat echt wel. Ik ben in staat om 2 verdiepingen hoger of lager of helemaal achter in de parkeergaragen te gaan staan omdat ik weet dat daar nog soort van “individuele” plekken zijn met geisoleerde plekken. Helaas heb je die keuze niet in de gemiddelde parkeergarage in de randstad.
@BJ: je heb een punt maar je hoort mij nooit klagen in de randstad, den haag of haarlem is altijd mega veel plek, amsterdamse garages zijn daar in tegen slecht ja
@BJ: Ja maar daar doe je het (waarschijnlijk) nog niet expres. Bij 2 vakken bezetten heb je het door, en dan doe je het dus expres. En daar moeten dus hele hoge boetes voor worden uitgedeeld, voor de asociale mensen in deze samenleving. Want nu kunnen er mensen niet parkeren omdat jij (ik heb het niet over jou :D) zo asociaal bezig bent.
Die Golf op de tweede foto staat trouwens echt lousy geparkeerd. Hij had hem makkelijk op drie vakken kunnen zetten.
In de q-park in den haag Spui rijd er een mannetje rond in een golf karretje die mensen die 2 vakken in beslag nemen een bekeuring geeft, toch gewoon logisch.
De meeste parkeervakken stammen nog uit de tijd van 2CVs, Dafjes, Mini’s en ander klein blik. De normen zijn nooit echt goed opgeschroefd om te passen bij de 2 meter brede en 5 meter lange en 1.80m hoge auto’s van nu.

Ik geef toe mijn auto ook wel eens zo neer te zetten dat er niemand meer naast kan. Dat is omdat ik het zat ben om 6x per jaar deuken en krassen te moeten laten repareren omdat anderen niet kunnen rijden en hun portieren in je flanken slaan.

Sowieso zijn de in- en uitgangen van parkeergarages een drama. Vooral de betonnen randen zijn velgenkillers.
Niks nieuws hoor zie ik wel af en toe in Rotterdam. Laatst nog bij de parkeergarage van de Bijenkorf een Hummer H2 die twee parkeerplaatsen had meegepikt :)
Wat ik me hierbij afvraag, als ik 2 treinkaartjes koop mag ik dan per definitie ook 2 plaatsen bezet houden?
@The360box: Moet je een keer proberen :P
Hoe koop je dan een tweede kaartje in een parkeergarage?
@betonstaal: op de automaat staat ‘hoeveel parkeervakken wilt u?’
Yes, nu kan ik HEN eens uitlachen.
Opzich een goede oplossing. Trouwens, dat filmpje.. hij probeert volgens mij daarna gewoon nog zijn auto te starten of drukt ie voor de lol op de rem??
Inderdaad de vakken breder of nog beter; een ge-arceerd deel tussen ieder vak, zodat je je deur open krijgt en je je auto weer onbeschadigd mee terug kunt nemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).