Duitse agent rijdt 22 jaar zonder rijbewijs

Auteur: , 43 Reacties

Maar hij kon planken als de beste.

Voorbeeldfunctie, schmoorbeeldfunctie. Een agent uit het voormalig Oost-Duitse Magdeburg reed al sinds 1990 (het jaar van de Duitse hereniging) zonder geldig rijbewijs. Hij mocht wel een motor of tractor besturen, maar geen auto. Iets dat hij al 22 jaar (of langer?) wel in actieve dienst deed. Uiteraard voelde hij nooit de aandrang om zijn chef hierover te vertellen, en kennelijk heeft hij in de DDR-tijd ook nooit een rijbewijs in de administratie hoeven te zetten.

Onlangs moest de agent zijn vergunning voor het besturen van een politieauto verlengen, en toen ging hij nat. Tegen hem is een strafrechtelijk en een disciplinair onderzoek ingesteld.

Hoe genant het ook voor de Duitse politie is, het levert wel mooie content op. Want wie controleert de politie nou eigenlijk ook? Ach ja, in Engeland rijden ze Golfjes aan poeier, in Nederland stappen ze zat achter het stuur, en in Duitsland dus zonder rijbewijs. Zo heeft elk land wat. (via Magdeburger Volksstimme)43 reacties

Lolizei :lol:

Tjah.. Een rijbewijs betekent niet meteen dat je niet kan rijden. Slechts dat je niet bevoegd bent om te rijden. Ik weet zeker dat als je op 17e een beetje volwassen bent en gevoel hebt voor autorijden, er eigenlijk een hele goede chauffeur in je kan zitten ten opzichte van iemand die al 30 jaar rijdt, maar er nog steeds niks van bakt.
@jzaero: “een rijbewijs betekend niet dat je kan rijden”, maar in dit geval is het andersom.
Je kan ook goed rijden zonder een rijbewijs ;)
@jzaero: De meesten zijn op hun 17e nog niet volwassen vrees ik :P. Maar dat hoeft ook niet: onzekerheid laat je in ieder geval beter opletten in het verkeerd. Vaak laten de mensen met de meeste ervaring steekjes vallen.
@Vanquish: Gewone onzekerheid leidt misschien wel naar enige scherpte, maar een overmatige onzekerheid leidt tot ongelukken.

Maar het blijft grappig, dat er nog steeds van dit soort zaken boven tafel komen.
@Orichy: Regel nummer één is ook nooit twijfelen tussen je keuzes die je gaat maken tijdens het rijden. Het is of het een of het ander. Maar goed, dit is weer een ander punt dan dat Vanquish bedoelde, hij doelde eerder op mensen die bang zijn in het verkeer en het veilige zekere voor het onveilige onzekere nemen. Maar zodra je te zenuwachtig begint te rijden is dat inderdaad een minpuntje.
@Vanquish: Dat klopt, al is gevoel voor autorijden natuurlijk ook een heel belangrijk punt. Je kan heel makkelijk zijn over bijvoorbeeld games, dat je daar niet mee leert auto rijden, maar je leert wel, als je een relatief goede sim hebt, hoe een auto reageert op glijden. Heb weleens een aantal mede-studenten gehad die helemaal enthousiast waren dat ze eindelijk weten hoe je een auto uit een slip moesten houden door tegen te sturen, nadat ze een slipcursus hadden gedaan, maar deze basis kan je ook al op veel jongere leeftijd ontdekken. Ik zeg alles behalve dat ik een goede bestuurder ben, maar heb al weleens een aantal keer een auto dwars gegooid of te snel in een bocht gezet op nat wegdek, zonder dat het per se een gevaarlijke situatie opleverde omdat je in je achterhoofd weet hoe je dit op moet vangen. Wat ik probeer te zeggen is natuurlijk dat als je iets leuk vind, er veel interesse in hebt en er veel tijd in stop iets veel makkelijker voor je word dan wanneer je het doet om puur van A naar B te komen. Zo vind ik het af en toe zo vreemd dat niet iedereen piloot mag worden maar wel iedereen een auto mag besturen, terwijl ze er nul komma nul interesse in hebben. Vaak weten deze mensen ook niet hoe ze auto moeten corrigeren zodra er iets onverwachts gebeurd..
@jzaero: een sim kan best goed werken voor een circuit waar iedereen hetzelfde doel nastreeft maar zal je niet voorbereiden op overstekende kinderen, loslopende honden, iemand die zit te telefoneren of andere rare dingen.

Voertuigbeheersing is niet de enige vaardigheid die je moet beheersen in het verkeer. Sterker nog, voor de meeste auto’s geldt dat voertuigbeheersing erg eenvoudig is geworden.

En op de openbare weg heb je er echt niets aan dat je kunt driften met een Celica in GranTurismo 5.
@tinnemans: Probeer ik overigens ook niet te zeggen hoor! Algemene conclusie is gewoon: Iets waar je veel interesse in hebt is makkelijker voor je omdat je het leuker vind om te doen, zelfs als je het verkeer meeneemt. Het bereid je inderdaad niet voor op situaties binnen het verkeer, vandaar dat ik ook niet als een gek door het verkeer heen rag als in een spel.. maar I hope you get my point als ik zeg dat toen ik begon met lessen het bijzonder snel ging doordat ik het gewoon uiterst leuk vond om te rijden.. Een Celica drift overigens niet ;) FWD.
@jzaero: ik zie inderdaad net dat Celica’s van na 1985 FWD zijn.

Ik ben blijkbaar al een tijdje niet enorm geinterresseerd meer in Aziatische auto’s. :)
@Vanquish:

Toen ik nog 17 (nog maar net 17) was en nog maar pas met de auto reed reed ik een stuk defensiever en voorzichtiger dan nu, altijd mooi braaf wachten, lang op voorhand anticiperen enzo, nu ik wat meer in het verkeer heb gezeten durf ik er al wel eens vanuit te gaan dat iemand me wel gezien heeft en als ik 30 ipv 3 jaar in het verkeer zit gaat dat er alleen maar erger op worden denk ik.
@Hupke: Dat geldt denk ik ook voor mij. Daar komt natuurlijk wel bij dat ervaring je ook goede dingen geeft: je leert situaties veel beter inschatten. Dat is waarschijnlijk ook de belangrijkste reden dat je zekerder gaat rijden en meer risico’s durft te nemen. Neemt niet weg dat dit soort figuren soms grandioos in de fout gaan.
@jzaero: Hoo foutje, Een rijbewijs betekent niet meteen dat je kan rijden, slechts dat je bevoegd bent om te rijden*
Die foto :lol:

Ik denk dak er zo wel meer gevallen zijn van mensen die het voorbeeld moeten geven maar het zelf niet doen.

Waarom heeft deze heer eigenlijk geen rijbewijs? Afgepakt, nooit gehaald?
Als hij al 22 jaar met een auto rijd zou een theoretisch en praktisch rijexamen toch niet moeilijk mogen zijn.
@vale46: Pure tamzakkerij misschien?
@vale46:

Misschien moet je al x-aantal jaar je rijbewijs hebben voordat je met een politiewagen de baan op mag. Als hij het ging halen zou hij misschien betrapt worden en zonder (toffe) job zitten.
(ik bedenk maar iets he, geen idee of het zo is)
@Hupke: Ik denk het niet hoor.
In de politieschool krijg je daar een speciale opleiding voor om een ‘betere chauffeur’ te worden, bovenop je rijbewijs.
Schijnt administratief wel wat misgegaan te zijn bij de hereniging.

Dat de politie zelf hier pas na 22 jaar achterkomt is ook niet best. Maar goed, die agent heeft het natuurlijk ook verzwegen, anders is zijn wetskennis wel erg beroerd.

“Wirklich, Chef? Ich muss auch einen Führerschein haben? Fick mich, ich habe das nicht gewusst!”
@bozewolf: lol at fick mich en voor de foto :D
@bozewolf: hahahaha :) I lol’d bigtime “fick mich” geniaal.
Oid Oost-Duits rijbewijs is nooit omgezet naar een geldig nieuw Duits rijbewijs?
Nou en! Geef die man een Fendt Turbomatik met zwaailicht en dubbellucht en hij kan de weg weer op.
@E34M5Touring: Turbomatic? moet het niet Variomatic zijn?
@vale46: http://www.youtube.com/watch?v=pnwYuQW8MiM

Hier een actie filmpje. Variomatic is van Daf alias het pientere pookje.
@E34M5Touring: Ik had het eigenlijk meer over een Fendt vario, maar turbomatic is een soort modelnaam van Fendt zie ik.
@vale46: Oh dat zou kunnen, verder als dit gaat mijn Tractor kennis niet.
Hitler had dat direct opgemerkt, maarja die hebben ze nooit een kans gegeven..
@dennisr: Euh? Wat heeft Hitler hier mee te maken? Die merkte toch alleen Joden en homo’s(en nog een paar andere minderheden) op van kilometers ver? ;)
@vale46: over spotters gesproken…;-)
En in België werken ze niet. Zo gaat dat in de wereld…
Ik rij al meer dan 2 jaar zonder rijbewijs..Dus , het kan.
@mark88: maar waarschijnlijk ben je ook zeer laag begaafd , dus waarschijnlijk over zie je het niet.
Ik hoop dat je jezelf tegen een boom rijdt in plaats van een kind !
@luuktb: Wat zit je nou te lullen, wat heeft nou rijbewijs te maken met je rijskills ??, elke dag dat je rijdt, leer je wat niuews. Enigste waar ik in de min zit is de verzekering, moet je niet vergeten dat er zijn miljoen mensen met een rijbewijs en kunnen niet rijden.. PS. Ik hoop dat jij tegen een boom aanrijd, hoop ik dan wel dat het boom heel blijft en jij niet.
@mark88: Vooral blijven doen en me veel trots zeggen…een rijbewijs is een indicatie da je je met enige veilig over de openbare weg kunt verplaatsen… De rest eindigt in een Aixam…
@xilver: met*/veiligheid* … @mezelf… nalezen!
@mark88: Moet je trots op zijn, niet eens een officieel bewijs hebben dat je kan rijden. Moet je altijd NFS Hot Pursuit-style vluchten als de politie achter je zit?
@mark88: Neem een paar losse lessen en dan (of direct) een examen, haal je rijbewijs, bespaar jezelf een misdrijf.

Geloof me, is goedkoper.
nog voor je Godwin kan typen…
goed dat je Belgie niet opsomt in het lijstje want dan was dit artikel heel lang geworden.

het VISA kaart schandaal was daar al 1 van!
@Jantje_555: Opsommen wat Fernand Koekelberg(ex-hoofd federale politie) op zijn kerfstok heeft was al te lang geweest :D
Heeft m’n opa ook gedaan, hij had gezegd dat de Duitsers het hadden gestolen. Dus toen kreeg hij een nieuw rijbewijs.
@Joel_D: Ja man, echt stoer hoor wat jouw opa deed…
zo eentje moeten ze gelijk zijn rijbewijs afpakken!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).