Duitsers positiever over online auto kopen

Auteur: , 15 Reacties

Een auto kopen via internet, het gaat in de toekomst onvermijdelijk meer gebeuren, maar vooralsnog lijkt de consument nog wat huiverig. Niet onze oosterburen: uit onderzoek blijkt dat 38% van de Duitsers een online auto-aankoop waarschijnlijk tot zeer waarschijnlijk acht.

Uiteraard is iets zeggen wat anders dan het ook daadwerkelijk doen, maar toch liegen de cijfers er niet om. Als we er van uitgaan dat ongeveer 10% van de auto’s ‘ongezien‘ gekocht wordt betekent dit dat er nog wel flink wat mensen misschien eerder een trip naar de dealer maken, om hun auto vervolgens el cheapo op het net te kopen. Want de prijs, daar draait het toch voornamelijk als je online een auto koopt.

In hoeverre springen fabrikanten hier op in? Audi digitaliseert de showroom ten dele, en Dacia gaat gewoon keihard online auto’s verkopen. Laatstgenoemde lijkt me hier ook wel de aangewezen partij voor.

Voorslanog zijn het echter nog ‘derden’ die zich op het pad der online autoverkoop hebben gewaagd: Directauto beet het spits af, gevolgd door auto.nl, en later ging ook de ANWB zich er mee bemoeien.

Om nog even terug te komen bij de Duitsers: aan de andere kant acht 30% van hen het onwaarschijnlijk tot zeer onwaarschijnlijk dat ze online een auto kopen. De meest interessante kopersgroep voor online dealers zijn de Chinezen: maar lieft 86% zou een auto via het net kopen. (via Automobilwoche)15 reacties

Niet alles waar Duitsers in het verleden positief over dachten werd hier positief onthaald….
@bazzelijn: Godwin in de fipo, gratulieren!
@RobertJ: haha nice
@bazzelijn: hier moet ik per ongeluk hardop om lachen!
Mooi, wanneer komt ie in de AppStore??
Ja okee maar hoever moet je wel niet rijden om eens een paar auto’s te vergelijken/bezichtigen in de showroom in duitsland?
Je bent dan gewoon de hele dag op stap!
@lamborgfan: gaat over nieuwe auto’s, tweedehands kan je andermans ellende al via Ebay kopen in Duitsland
Wordt je aankoop dan ook met DHL geleverd ?
Overigens was SsangYong (jaja…) de eerste (in 2007 al!) in Nederland die daadwerkelijk auto’s verkocht via het Internet: http://www.automotive-online.nl/home/4025-ssangyong_gaat_auto’s_verkopen_via_internet.html
Google ontwikkelt een zelfrijdende auto, zou de auto dan ook na bestelling via internet ook automatisch naar mijn huis toe rijden?
Lijkt me voor de Duitse merken lastig, verklaar mij hoe je babyhuid zachte dashboardjes kan verkopen als je het niet kan aaien/betasten/aantasten in de showroom?
@norge: De Duitsers hebben ervaring met gebruiksvoorwerpen uit mensenhuid. ’t Kan dus geen probleem om net dát verkocht te krijgen aan een Duitser.
Ik zie hier echt geen typische Duitsers hoor,dit lijkt op lui uit Ghana.
@bsxc2: Check ‘Die Mannschaft’ over een paar jaar; allemaal genaturaliseerde Polen, Tsjechen en Ghanezen…
“Duitsers positiever over online auto kopen”

Geldt dat voor alle merken of alleen de Duitse automerken? Right!

En Chinezen? Ach, alle auto’s van buiten hun landsgrenzen zijn beter (en veiliger) dan de eigen productie…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).