Duitsland wil uw geld & overweegt wegenvignet

Auteur: , 39 Reacties

Zwitserland heeft het, België komt er in 2013 mee en nu is dus ook Duitsland aan de beurt. Wie gebruik wil maken van de Germaanse wegen mag binnenkort de knip trekken, als het aan verkeersminister Peter Ramsauer ligt.

Ook Duitsland schijnt best wat meer euro’s te kunnen gebruiken, zeker voor bouwplannen die nu stilliggen wegens geldgebrek. Om daar jaarlijks een paar miljard extra voor te toucheren wil de verkeersminister daarom een wegenvignet invoeren. Een sticker die je toegang geeft tot het Duitse wegennet. Op 4 juni wordt het plan voorgelegd en coalitiepartners CDU en FDP instemmen zullen hier waarschijnlijk mee instemmen, aldus NU.nl

Autobahnstampen wordt nu hoogstwaarschijnlijk een stuk duurder, hoewel de Duitse automobilistenverenigingen ADAC en Auto Club Europa (ACE) tegen een wegenvignet zijn. Prijzen voor de papieren voorruitsticker (plak hem maar over je RFID-chip) zijn er nog niet.39 reacties

Lekke volle ramen.. overal stickers voor..

Stickerbomb nu ook populair bij overheid?
Lekker*
@dennisr: met al die stickers komen we straks in aanmerking voor de Gumball 3000. :D
En terecht.. half Europa leeft van Duitsland momenteel, tijd om wat te verdienen zullen ze daar wel denken.
..het ene grote Europa…wordt straks vanzelf weer het ‘kleine landje’…maar dan wel met een hele merkwaardige regering..
@Megakix:

yep .. eenheid brengt een hoop separatie met zich mee ..
@lincoln: het is toch te zot voor woorden…straks rijden we met stickers van meerdere landen op ons raampie…ten faveure van ‘vrij verkeer etc..bladiebla’. Denk dat Spanje en Italie binnenkort ook wel zoiets gaan ‘verzinnen’.
@Megakix:

zeker te zot voor woorden ..
ik zeg ..

referendum ..
Nog even en je kan in geen elk land meer zonder sticker rijden..
@audi18: ik bedoel natuurlijk ‘in geen enkel land’
@audi18: Khoop dat ze dan wel met een nieuw systeem komen hoor :) iets elektronisch.
En nu Nederland nog.
Ik wordt er een beetje moe van. Deze winter naar Moldavie gereden. Dan moet je betalen in Oostenrijk, Hongarije en Roemenie. Binnenkort ook (hier) in België en nu dus ook in Duitsland. Lekker Europese gedachten.

Misschien wordt het tijd voor een Europese wegenbelasting. Zou wel eens goed kunnen uitpakken voor de Nederlanders.
@sketcher: Denk dat een europese wegenbelasting niet echt goed is voor het wegennetwerk in de ontwikkelde euro-landen. Het eerste wat er namelijk gebeurt als er een europees systeem komt is dat al het geld wat wij alsnog aan wegenbelasting betalen naar de MOE-landen gaat, want daar zijn de wegen echt belabberd. Daardoor zal er dus door de ontwikkelde landen wegenbelasting worden betaald, maar het bedrag dat die betalen zal grotendeels naar het oosten vertrekken.
Het is misschien goed voor de portomonee, maar ik betwijfel het of het wegdek er beter van wordt.
Het scheelt missch
Nouw dan mag Duitsland zijn wegen wel eens gaan opknappen..
En België moet ons eigenlijk betalen om over die slechte wegen te rijden. Doet me een beetje denken aan Slovenië, daar heb je een tweebaansweg waar je 80 mag, dat is zeg maar “de grote weg”. Ze zaten net in de EU en bam, voor de zelfde slechte tweebaansweg moet je ineens 27€ betalen. Het wordt tijd dat Nederland ook eens maatregelen treft want wij hebben een van de beste wegdekken en die is voor buitenlanders nog altijd gratis.
@Thomasio: Vrachtwagens moeten volgens mij al dik betalen om in Nederland te mogen rijden.
@Thomasio: Tja, de Vlaamse wegen slijten zo snel omdat er te veel Nederlanders overheen rijden met overbelaste caravans.
Op elkaars weggetjes rijden moet maar weer voor betaald worden maar de oost europese troep kan lekker binnenwandelen en alles leegroven lekker logisch de eu.

Maar laten we maar een potje maken van 40 miljard dan kunnen de arme landjes eruit snoepen terwijl we ons aan alles kapot kunnen betalen… Dit land en de eu zijn tot op het bot verrot.
the-budel-guy
@amgpowerrr: dan ga jij toch lekker asperges plukken dan kunnen hun lekker in eigen land blijven.
@the-budel-guy: op zich heb je gelijk met je opmerkingen..maar het stelsel is daarmee niet gerechtvaardigd. Lage lonenlanden (alle landen behalve nederland) kunnen profiteren van rijkere landen, en vervolgens leven op subsidies (EEG-landbouw!) en als een miljonair in eigen land. Het is werkelijk zieker dan ziekmakend.
@the-budel-guy:

Asperges worden gestoken niet geplukt, nog nooit een asperge boom gezien? Kan kloppen het zijn wortelstokken van de Asperagus plant.
Zo jij ook weer wat geleerd.
@the-budel-guy: weer een bijdehandje… Dus een malloot (nerderlander) die het verrot om te werken en lekker op zijn luie naad zit de hele dag en op zijn maandelijkse uitkering wacht en 0.0 bijdraagt aan de samenleving, idd die mogen van mij in de kassen etc.
@Thomasio:
Invoeren in NL heeft weinig zin; wij zijn geen land waar je doorheen moet om ergens anders terecht te komen. Dat heb je met een delta.
@oxymoron: volgens mij vergeet jij het aantal buitenlandse werknemers die hier rijden met een auto+kenteken uit eigen land…
@oxymoron: wat dacht je van alle duitse badgasten, die hier naar de zee komen.
the-budel-guy
voor Duitse snelweg wil ik best betalen maar voor Belgische wegen???

wordt wel druk op je voorruit naast de milieu sticker binnenkort je kenteken sticker en bij de wintersporters het wegenvignet voor oostelijk (na de ski vakantie is dat ook het eerste ding wat van de ruit af gaat).
heel simpel ..
als je het niet kan betalen .. dan heb je daar nix te zoeken ..
Toch raar dat je door die vignetten meerdere keren wegenbelasting moet betalen .1 Europa, jaja
Wat was 1 van de basis principes van de EU ook al weer?
Oh ja, VRIJ verkeer van goederen en personen.
Dus ook weer grenscontroles??
@grrrrommmmm: voor stickerscontrole dan…
het uitzuigen van de automobilist kent geen grenzen, walgelijk, binnenkort moet je voor elk land een apart vignet hebben, dat slaat toch nergens op???
Europa onmiddellijk opheffen. Kost alleen maar geld en het wordt één grote dictatuur waar we geen reet meer te vertellen hebben.
@288gto: de EU is tegen de vignetten waanzin. Dit soort gedoe is precies wat je krijgt als landjes en landen gaan denken (ikke, ikke en de rest…). 1 Europa, 1 vignet en anders niet!
Autobahn vignetten, de nieuwe rage onder automobilisten. Naast de edities van Oostenrijk en Zwitserland kunt u binnenkort uw collectie uitbreiden met België en Duitsland. Spaar ze allemaal!
tooon via Android app
En toch betaal ik liever 1malig voor een stickertje dan in Frankrijk om de 100km aan te moeten schuiven om tol te betalen. Echt niet meer van deze tijd, dat systeem.
@tooon: Met een creditcard ben je zo weer weg, bij zeer drukke punten maximaal 2 auto’s voor je. Nog makkelijker is een badge voor de Telepeage, voor €2,50 per maand kan je zo doorrijden. Die €2,50 betaal je enkel in de maanden dat je in Frankrijk rijdt met de badge achter de ruit.
@tooon: het levert wel werkgelegenheid op. Zijn politici erg gevoelig voor.
Ik heb al een mooie groene ronde Duitse sticker met een 4 op de voorruit dus ik ben al voorzien!
Verder lijkt me dit politieke zelfmoord. Wat in Nederland de Hypotheekrente aftrek is, is in Duitsland de PKW maut (meer nog dan Tempolimit). Vielleicht ist dies doch nicht so eine gute Idee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).