Duurste parkeerplaats in Azië kost $640.000

Auteur: , 45 Reacties

Of u even wilt ophouden met klagen wanneer u parkeertarieven of een eigen parkeerplaats te duur vindt.

In het zakencentrum van Hongkong tussen de megacorporaties en wolkenkrabbers vol suits is het tamelijk lastig een parkeerplaats voor jezelf te regelen. Lastig als in: ze zijn in korte tijd extreem duur geworden. Dit komt door overheidsmaatregelen om de huizenbubbel in Hongkong niet te laten klappen. Extra belastingen op vastgoed moet voorkomen dat investeerders massaal huizen kopen en ‘flippen’ qua prijs. Dit is echter niet van toepassing op commercieel vastgoed en… parkeerplaatsen.

CNN ging langs bij de CEO van een stenenschuiversbedrijf dat ook talloze parkeerplaatsen op- en doorverkoopt. Hij is een van de grootste speculanten van parkeerspots en de trotse eigenaar van het duurste stukje parkeergrond in Azië. Het vak waarin hij zin bescheiden Audi parkeert (dat kan beter) kost $640.000 (€496.000). En daarvan heeft hij er dus twee. Get money!

Analisten waarschuwen alvast om niet mee te gaan in de Hongkongse parkeerplaatshype. Dit is immers een bubbel wachtend om in het gezicht van alle parkeerplaatsdealers te exploderen.45 reacties

Marktwerking is a bitch! ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: Dat zei GM ook tegen VM! =D
Tja, elektronica is daar goedkoop.. maar vastgoed is daar immens duur. Voor een appartement waarvoor je hier in Nederland net aan 2 euroton moet neerleggen kost daar 7.5 euroton. Best pittige prijzen en dan vind ik het niet zo gek dat parkeerplekken daar ook duur zijn. Kun je de ruimte beter aan wonen besteden dan aan een auto.
@jzaero:

Ik zou dat ook doen maar toch, stad’s mensen leven meer buiten de deur dan heb je een groot appartement ook niet echt nodig.

En dat is ervan uitgaan dat je een gelimiteerd budget hebt wat iemand die 490k aan een parkeerplaats uitgeeft sowieso niet heeft.
Voor dat geld mogen ze wel gouden tegels plaatsen
Die ouwe baas kan wel wat ondertiteling gebruiken zeg
@birdboy: helemaal gelijk
Vandaar dat die gasten weigeren te verhuizen..
Palking gangnam style!!!
@xlnc: Hong Kong ligt niet in Zuid Korea… pannenkoek!
Hij moet eerst maar eens verstaanbaar gaan praten, zo kun je toch geen zaken doen.
Waarin hij “zijn” Audi

Heerlijk hoe je zelf prijzen kan opdrijven tot het onzinnige toe!
Zal ook vast een dure parkeerboete worden dan als je daar je auto in een vak neer zet die niet van jezelf is.
Goed nieuws. Alhoewel de prijzen in Hong Kong nog al fluctueren met het economische sentiment. /me heeft een appartmentje in HK. Een pensioen is niet te betalen voor een ZZP’er dus is dit een veel slimmere oplossing.
Als je zo’n plek koopt krijg je er vast ‘extla plepel eblij’.
@bempi: jammer dat je hier niet kunt minnen…
@BrutaalAapje:

Zou niet echt werken. Aangezien min min dan plus wordt.
Kijk, dat is dus de echte wereld.

Geen gemiereneuk over bijtelling een ziektekostenpremies.
Niks verstaanbaar proberen te praten.
Je totaal niet druk maken over je shape.

“This iss ze Centre of ze Cietie” en cashen maar.

10 miljoen inwoners op een kluitje. Vrijwillig.
Je kan ook een scooter of een fiets gebruiken. Geen parkeerplek nodig.
@knalfa: Dat is idd de juiste instelling. Alhoewel HK nogal heuvelachtig is zul je zeker klimmersbenen moeten hebben. Toch breng je mij op een heel goed idee. Electrische fietsen! Mijn vrouw is altijd opzoek naar nieuwe business en sinds Maxima en Alexander naar Turkije zijn geweest en ook met electrische fietsen hebben lopen leuren neigt zij ook naar het idee om te kijken of dit iets is voor Hong Kong. Alhoewel het levensgevaarlijk is aangezien ze er geen fietspaden hebben en het verkeer niet gewend is aan fietsen….
@BrutaalAapje: Er zijn al jaren heel veel (relatief)betaalbare elektrische (ondersteunde) fietsen in China. Prima accu’s op die dingen daar, dezelfde als hier alleen wat goedkoper afgemonteerd.
@Pallas: Hong Kong is geen China. Het is wel overgenomen maar het verschil is nog enorm. Hong Kong is geen fietsstad. Mijn vrouw moest nog fietsen leren toen ze in NL kwam wonen. Ik zie daar wel mensen fietsen maar dat zijn de echte die-hards. Ik moet er echts eens opletten. Fietsen en fietsenwinkels…
@BrutaalAapje: Oké wist niet dat het verschil zo groot was. Ben nog nooit in Hongkong geweest, wel in China.
Het zijn er 7 miljoen en is een van de mooiste steden op Aarde. Je loopt er rond in ‘awe’. Zelfs wanneer je je hele leven er hebt gewoond. Na de laatste sars-uitbraak ook een schone stad. Fantastische stad om uit te gaan en mijn ervaring is dat het er veel gemoedelijker aan toe gaat dan in NL. Een stad die je een keer moet hebben gezien in je leven…
@BrutaalAapje: Deze reply was bedoeld voor ‘glashelder’…
@BrutaalAapje: Foto heb ik trouwens twee jaartjes terug geschoten, rechts zie je nog het ‘lichtspoor’ van een landende helikopter bij de ferry terminal
@jzaero: Wanneer je deze foto zelf hebt gemaakt ben je een betere fotograaf als ik. En waarschijnlijk beter in Photoshop…
@BrutaalAapje: Ik doe veel met fotografie en Photoshop hoort deels bij mijn werk/opleiding ;) Deze foto is echter niet bewerkt, hij is zo uit de camera gehaald! Heb er nog wel een panoramaversie van ergens
@BrutaalAapje: Het is zeker een van de mooiste steden op aarde. Het is een echte levende stad en nergens vind je zo’n snelle verschuiving in technologie etc. Uitgaan is daar inderdaad prachtig. Je zult het niet zeggen maar voor zo’n drukke stad is de stad schoner dan vele Nederlandse steden, maar dat is ook niet zo gek. Als je betrapt wordt op het vervuilen van de straten met afval dan heb je een boete van 5000HKD (500 euro) te pakken. Het is tevens ook een stad met een van de meest indrukwekkende skylines in de wereld.

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/325356_10150428565155849_1581018978_o.jpg)

Een van dé businesscenters van de wereld
@jzaero: Wat een mooie wet, hè, die €500. Iets wat je hier ook moet doorvoeren. En wat voor veel mensen iets ongelooflijks is, is dat er enorm veel natuur is. Buiten de stad zijn enorme mooie wandelroutes en natuurlijk de vele eilanden waar je kunt vertoeven. Het OV zit op een enorm hoog niveau en dus een lage prijs om van punt a naar punt b te komen. Je bent gek als je een auto koopt terwijl je kunt reizen met MTR van Hong Kong.

Mijn huidge wallpaper:
http://www.crap.net/aaargh/HK640.jpg)
@BrutaalAapje: zolang je geen kinderen hebt is de metro een prima oplossing. Het is daar inderdaad prachtig. Mijn vader woonde vroeger op één van die eilanden en ik ben er eens geweest paar jaar terug. Wat een prachtige natuur. In de stad zelf is het inderdaad erg druk en bebouwd, maar er buiten heb je nog genoeg groen! Ook kleine vissersdorpjes en dergelijke… Top!
@jzaero: Kinderen kunnen prima met MTR. Dat doen ze dan ook in grote getallen. Geen probleem.
@BrutaalAapje: Ja klopt, maar in de drukte (al zijn ze daar prima aan gewend) vind ik de metro wel te druk voor de kids, maar het kan wel prima, ben ik mee eens.
Voor dat geld kan je beter altijd een taxi nemen.
@xiran: taxi en metro is daar ook veel en veel beter dan hier in Nederland qua infrastructuur en stiptheid en bovenal goedkoper.
@jzaero: Daar is dan ook niet zoveel voor nodig natuurlijk. :)
Ik denk dat het een goeie investering is. Zullen we vaker gaan zien, zodra parkeerplaatsen meer opleveren dan de rente op je spaarrekening.
@svenska_aeroplan_ab

Heb ik dat geschreven dan!! PANNENKOEK
@xlnc: Indirect wel ja,
want gangnam is een dure wijk in Seoul, zuid korea dus…
hij doet me denken aan zo’n star wars figuur…die grote hoop
Is het bedrijf beurs genoteerd? Aandelen kopen!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).