Een 2,3 liter turbo (320+ pk) voor volgende Focus RS?

Auteur: , 29 Reacties

Van alle Amerikaanse fabrikanten neemt Ford de downsizingtrend wellicht het meest serieus. De huidige Focus RS heeft nog een heerlijke vijfcilinder aan boord, maar die gaat het niet redden. Om de RS te downsizen naar de 2.0 viercilinder die ook in de ST ligt gaat Ford blijkbaar ook te ver.. Het compromis: een nieuwe 2.3 liter turbogeblazen viercilinder, die minimaal 320 pk levert.

Nu vraag je je wellicht af: als Mercedes (als de geruchten kloppen) 350 pk uit een 2 liter kan halen, dan kan Ford het toch ook? (of was het nou 380 pk?) Ja, wellicht, maar het ene bedrijf is het andere niet. En bovendien, voor Ford is de wereld een stuk groter dan Europa. In de VS verkopen ze verreweg het meest, en, wat willen de geruchten, misschien gaan ze de Ford Mustang ook met het nieuwe blok uitrusten.

In dat geval wens ik de PR-machine van Ford heel veel succes. Voor een Amerikaan is er maar 1 Mustang, en dat is de V8. Over de V6 wordt al een beetje badinerend gedaan, want dat is toch een beetje de poor man’s Mustang (met bijbehorende cheapo, holle, ontploffende aandrijfas op hoge snelheid). Moeten ze vooral met een vierpitter aan komen zetten.

Hoe dan ook, bovenstaand verhaal heeft nog een hoog speculatief gehalte. Immers, die RS duurt nog eventjes, maar we denken wel dat hij dichterbij de 400 dan de 300 pk zal zitten. Maar goed, 380 pk is ook 320+ pk immers… Bron van de geruchten is een interview in Top Gear Magazine met een Ford engineer. Prikkelt de verbeelding toch een beetje zoiets. Overigens was er ooit een Mustang met een 2.3 liter viercilinder, de SVO, in de mid-jaren ’80, wat een dikke flop werd.

Dezelfde steen ligt er nog, nu maar hopen dat Ford zich er niet nog eens aan stoot. (via TTAC)29 reacties

De jaren 80 mustang was toch sowieso een flop? lag dat wel aan de motor?


verder zal deze Focus niet zo mooi zijn als zijn voorganger, helaas..
@dennisr:

dat konden de Jappen in de jaren 80 veeeeeeel beter ..
voor die tijd bestond er zoiets als “concurrentie” niet eens op dat continent ..
Wel mooi wat vermogen
Focus kan ik nog wel mee leven met gemak. Maar een Mustang met een 4-pitter. DOE HET ONS NIET AAN! Verpest nou niet nog een model.
@The_12oach: gloeiende gloeiende.. dat stukje had ik niet eens gelezen :lol: een ramp zou het zijn.. echter, kan je dan voor weinig dat ding importeren en er alsnog een V8 in drukken? hoe zou zoiets gaan..

nee het hoort niet.. en het zou gewoon een schande zijn voor DE Mustang.. Ford zal zoiets wel inzien toch?
@dennisr: Dan ben je alleen maar duurder uit. Een V8 is los natuurlijk ook niet goedkoop en dan komen daar nog de kosten bij voor verdere aanpassingen, die ongetwijfeld nodig zijn.

@dennisr: kunnen ze beter een 2.3 turbo in leggen en iets aan de wegligging doen.
Klinkt zeer interessant!
Op de voorwielen???
@spylegion: jep, die RS wel. Maar ik geloof eigenlijk niet dat er eerder 400pk dan 300pk in zal zitten, dat is toch wel echt te veel van het goede.
@bosje:Denk het ook,bovendien mustang downsizen..
@dennisr: (22:37) heb ff op wikipedia gecheckt en ja het kwam deels door de motor die koppel tekort kwam, volgens eigenaren, maar het kwam vooral door de prijs die erg hoog was. Men kon er gewoon een V8 versie voor het geld kopen
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Mustang_SVO (over de motor)
En http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Mustang_(third_generation)
OT: Lepelen in die Focus RS! En niet in de Mustang!
Een Mustang MOET een V8!
Jammer van het heerlijke geluid…. alles moet maar wijken voor meer winst. Kan me niet voorstellen dat 1 cilinder minder zoveel zuiniger is.
En dan te bedenken dat die blokken ook in een caterham passen. Van mij mogen ze in productie;-)
2,3 liters hebben op een of andere manier toch iets magisch… :P zie het wel zitten! awd zou ook een goed idee zijn. Ach, ik neem die mustang turbo wel.
Mustang met een 2.3 4 cil rijdt 1 op 8 ..
Mustang met een V6 rijdt 1 op 14 ..
Mustang met een V8 rijdt 1 op 12 ..

en met de pr-machine van Ford is nix mis hoor ..
tenzij het vooral niet hun bedoeling was om van de nog maar net geintroduceerde V6 in de F-150 een gigantisch verkoop succes voor 2011 te maken ..
@lincoln: Een Mustang die 1:14 haalt met een V6, daar geloof ik niets van. Pure BS. Ik heb een aantal keer in een Mustang V6 (4.0L) gereden en dat ding komt eerder in de buurt van 1:8 !
@dawwg: Hij bedoelt dat je minder hoeft te ‘trappen’ met meer vermogen. De opgaven af-fabriek zeggen (mij) niet zoveel.
@dawwg:

leuk joh .. een 96er zeker ..
Een Mustang met 4 pitten ? Leuk voor de mensen met een 6 cilinder, die worden ineens premium.
De Mazda 3 en 6 MPS hebben een 2.3 liter Turbo onder de klep liggen. Dat blok is in samenwerking met Ford ontwikkeld. Er is al eerder sprake geweest dat dat blok de RS aan drijven maar toen werd er gekozen voor een blok van Volvo. Het zou me niets verbazen dat de DISI toch in een Ford komt te liggen.
Ach, of het nou een 4 of een 5-cilinder zal worden, Ford weet hier ongetwijfeld weer een heerlijke rijdersauto van te maken. Ik denk dat kopers van een RS minder geven om hetgeen ze in de kroeg kunnen vertellen over het aantal cilinders en liever laten zien wat hij kan.

Want laten we wel zijn, tuurlijk kan je met een RS opscheppen, maar het grote publiek zegt het niks. Voor hetzelfde geld koop je auto’s waarmee je veel meer ‘prestige’ koopt.

Amerikanen zullen dat nooit begrijpen.
320 pk ? zolang ze dat op de voorwielen brengen mogen ze er gerust 50 wegnemen . Dat kan toch niet allemaal tesamen op de grond overgezet worden met fwd . Bij 25 graden celsius , droge baan en met serieuse banden heb je al je handen vol , bij een beetje natte asfalt …
@cossie300: Kenner! (btw, meen ik niet!)
@fortuna: duidelijk nog niet met een huidige rs gereden op nat asfalt…
Zolang ‘ie maar hard gaat!
utr1984 via Android app
Mazda heeft een 2.3… Zullen ze daarmee aan de slag gaan?
Dan heb je meteen de Ford Mustang en de Ford Shetland Pony. Al zou het wel vet zijn als ze een europeese Mustang (Capri) zouden bouwen met een 2.3l. Alleen is RWD dan een must!
Mensen, die Focus RS heeft gewoon een Volvo T5 motor en dan opgevoerd, Een getunde V70R haalt makkelijk 350pk en meer..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).