Een Chinese Opel Insignia: Roewe 950

Auteur: , 31 Reacties

Wat we hier zien is een Chinees product dat ontwikkeld is met behulp van moderne General Motors techniek. Onderhuids is dit namelijk gewoon een Opel Insigna, Buick LaCrosse of Saab 9-5. De basis van deze Roewe 950 is namelijk het Epsilon II platform van General Motors.

Roewe kennen we natuurlijk nog als het ‘oude’ Rover dat in China (en Engeland) auto’s bouwt onder de naam MG en Rover op basis van de stokoude Rover 75. De eigenaar van Roewe is echter het Chinese SAIC en die zijn weer hele dikke maatjes met General Motors. Toen SAIC/Roewe dus een platform zocht dat ze konden gebruiken om een opvolger voor de Roewe 750 (aka Rover 75) te bouwen klopten ze bij GM aan.

En aangezien GM niet de beroerdste is gaven ze Roewe toestemming om op basis van het Epsilon II platform een nieuwe grote auto te ontwikkelen. Als basis is naar alle waarschijnlijkheid de verlengde versie van het platform gebruikt dat ook is gebruikt voor de Buick LaCrosse en Saab 9-5.

Dit verklaart ook meteen waarom GM niet wilde dat Youngman (of een andere Chinees) dit platform in handen zou krijgen. GM zou het namelijk niet fijn vinden als hun Chinese partner (SAIC) hinderlijke concurrentie zou ondervinden. GM en SAIC hebben sinds 1997 een joint venture (Shanghai GM) die honderdduizenden auto’s per jaar bouwt en verkoopt in China.

Onder de motorkap van de Roewe 950 komen 3 verschillende GM motoren te liggen namelijk een 2.0 Turbo (220 pk), 2.4i (170 pk) en een 3.0 V6 met 280 pk. Schakelen doe je altijd met een automaat. (bron: auto.sina.com.cn, via)

Of deze auto op termijn ook naar Europa gaat komen is nog niet duidelijk.31 reacties

Een legale copy dus .. ?
@waxweazel: yep en het is sowieso geen 1 op 1 kopie. SAIC betaalt gewoon voor het gebruik van deze techniek. Sterker nog, GM levert de onderdelen.
Ik zie een Skoda Superb met een Dacia grill
@prettyflaco: Held, het klopt toch nog
Insignia vind ik niet minder mooi
Voorkant heeft wel wat van een avensis
En ik zie een Sebring voorkant
ik zie er van alles is behalve een open insignia.
dit ziet er op z’n minst bijzonder aardig uit! ook het interieur mag er best wezen… misschien moeten jullie hier maar eens even naar kijken op de volgende beurs
Dat bruine bij de uitlaten is ook erg mooi voor promo foto’s
@prettyflaco: ik eilde het net zeggen. Roest al op de persfoto’s te zien. Hou die chinese rommel maar daar!
@prettyflaco: Idd, viel mij gelijk op, roesttroep!
Ik zie een Europa waardige Chinees….
De 1 zijn dood de ander zijn brood .
@norge: +1
niet dat die troep in een keer als warme broodjes over de toonbank gaat
4 uitlaten? nja insignia is mooier , alleen dat afwerking altijd wat minder is (hoorde insignia kraken die 1.5j oud was.. )
@KaCh1ng: afwerking in interior is ook niet optimaal, zie de naden tussen dashboard en deuren en de overgangen daar van de sierstrips. En grappig dat je die uitlaten noemt, bij de foto van het achteraanzicht heb ik bijna het idee dat de werkelijke uitlaat alleen uit de binnenste gaten komen, en dat de buitenste gaten alleen van het sierstuk zijn. Het lijkt wel of je er doorheen de dempers weer ziet…
james125 via iPad app
Still a better love story than twilight.
Ziet er net iets te goedkoop uit, maar verder wel oké
@bonkers:
ja dat was ook het eerste wat bij mij opkwam, allemaal net niet. Komt waarschijnlijk vooral door de velgen die in verhouding wat te klein zijn voor de achterkant.
Echt niet heel slecht hoor!
Niet lelijk, maar saaier dan een Golf.
Eigenlijk ziet hij er helemaal niet slecht uit! Oke, die vier pijpjes zijn wat To-much, maar het interieur ziet er prima uit, en de auto zelf ook! Een lekkere Opel 2.0 turbo erin, en knallen!
Vind’m veel mooier dan de Insignia. De 9-5 is hij niet echt mee te vergelijken qua uiterlijk.
Tuurlijk gm, leid anders nog wat conurrenten op, kan je straks weer wat geld komen bedelen omdat de zken slecht gaan.
Spreek uit: Loewe?
Jullie zijn lollig. In no time lijkt ie op een Dacia, Superb, Avensis en NB een Sebring. ik mis Jeep, Kia en de Grandis in het lijstje.
Jaja een Chinese kopie das wereldnieuws,maar misschien nog altijd beter dan een minderwaardige Hyundai.
@ Imom, zo te zien ben je wel echt op de hoogte van wat er in de autowereld zich afspeelt…

Wat ze in Korea maken is niet slecht hoor, dit al meer dan 20 jaar lang zo, diverse mercedesblokken komen van ginder, mazda liet, laat? sommige modellen daar assembleren. Van bepaalde onderdelen, zoals waterpompen is geweten dat die van Korea beter zijn dan de gemiddelde europeaan…
Blijft lachen die Chinese humor (ik bedoel, letterlijk opschrijven hoe de Stiff Upperlipped Brittish lekker bekakt Rover uitspreken hahaha) maar eerlijk is eerlijk; de Chinese auto’s worden steeds fraaier!

Had dus ook een Saab kunnen zijn (Soahb ofzo dan)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).