Een dag circuit met Valentino Balboni [video]

Auteur: , 51 Reacties

Valentino Balboni is eigenlijk met pensioen. Dat betekent niet dat hij geen Lamborghini's meer rijdt. Als een bezetene drift hij zelfs de vierwielaangedreven Superleggera over het circuit.

Het is spotter Marchettino gelukt voor zijn 900e video een dag met Valentino Balboni te filmen. Slachtoffer: een Lamborghini LP570-4 Superleggera. Tussen ander gespuis reden ze rondjes op Monza.

Na de eerste blik op de video zit ik vol ongeloof. De titel zegt “LP570-4” maar hij springt in de rondte als een wilde achterwielaandrijver. Dan realiseer ik mij: er zijn hier inderdaad twee verklaringen voor. Of het betreft een achterwiel aangedreven Lamborghini LP550-2 en/of Valentino Balboni zit achter het stuur. Deze legende heeft zó ontzettend veel kilometers gemaakt met deze auto’s dat hij er mee kan schrijven. Wie anders rijdt met launch-control haaks het circuit op? Haaks?!

Ondanks flinke snelheidsverschillen ten opzichte van de andere auto’s blijft alles onder controle. Direct denk ik terug aan de eerdere getoonde stuurkunsten op de openbare weg in deze LP640. Het gaat belachelijk hard, tussen allerlei ‘verkeer’ door en toch komt de video zo beheerst over.51 reacties

Je ziet in dat filmpje Valentino Balboni ook heel gecontroleerd kijken en heel erg rustig zitten, hij heeft echt volledig de auto in handen zonder gespannen te zijn (of hij kan heel erg goed toneelspelen).
Sweet Jesus, it’s beautiful…..
De regel was toch dat als je ergens 10.000 uur aan besteedt je er ‘briljant’ in/meer wordt? 5000 als je aanleg hebt? Denk dat die Balboni die uren er voor ieder model Lambo van de afgelopen 30 jaar er wel op heeft zitten ;-)
*betekent!!!
@mat7771: Je was me voor. Af en toe erger ik me zowaar aan Autoblog op het gebied van grammatica.
@Vinny_93: dwang neurose ? :)
@dennisr: nee, dwangneurose.
De burn out aan het einde suggereert toch echt wel een rwd Gallardo ;-)
@pjotr: Het is geen burnout, want de voorwielen draaien ook mee. Bovendien staat er op de zijkant superleggera, dit is dus wel een lp570-4. ;)
@Alpinaa: Natuurlijk draaien de voorwielen mee, dat betekent toch niet dat het geen rwd is?! Het zou raar zijn als die niet meedraaien ;) duidelijk is wel dat de voorwielen niet doordraaien en de achterwielen overduidelijk wel.
@Alpinaa: Kijk effe naar dit filmpje, de voorwielen draaien zeker niet zo snel als de achterwielen. Dus duidelijk geen AWD.
Waarom rijden er twee politie auto’s met zwaailichten rond?
@porsche928: Te snel rijden?
Het is een sequentiële bak dus het kan geen 550-2 VB zijn.
Die heeft alleen een handbak. Het zal dus best wel gewoon een 570-4 zijn.
@Keaven:
Fout! Er zijn ook exemplaren met e-gear
Zo. Na een jaar of 2 wat afwezig te zijn geweest als zijnde AMG Powerrr, ben ik terug.

OT dan maar; wat kan die man toch rijden zeg! Jammar dat hij niet zijn eigen LP560-VB heeft gepakt. Die lijkt me nog ruiger als zo’n Superleggera, vanwege de RWD! Alhoewel je met die AWD aardig gek kan doen zo te zien!
Het klinkt echt alsof dat ding traag schakelt!
Het zal me niks verbazen als dit een RWD zal zijn. Ik denk dat ze bij Lamborghini niet te beroert zijn om voor VB een speciale Lambo te maken.
Dat zwarte kleurtje is ook niet echt standaard zwart of wel? Zit een mooie gloed in.
@bloempot:
ehm, die hebben ze al lang gemaakt hoor, google maar op z’n naam krijg je gelijk foto’s van de desbetreffende bolide.
@sanderm3: ja dat weet ik, de 520-2 VB uit mijn hoofd, maar ik bedoel een ECHT exclusieve bak, met als uiterlijk vertoon een AWD Superleggera terwijl het een RWD is.
@bloempot: excuus, 540-2
die launch was echt nice, in het begin
in het tunneltje aan het einde zie je duidelijk dat het 4 wiel aangedreven is.
De achterwielen krijgen wel meer power dan de voorwielen, maar dat klopt (weet even de verdeling niet, maar het is in iedergeval niet 50:50).
http://youtu.be/K-eDRFOv_GA?hd=1
Lijkt mij leuk hoe Valentino Balboni zou reageren als zijn Gallardo stiekem is geswapt voor een UGR exemplaar. :twisted:
@AutomotiveDesigner: Gruwelijk filmpje!!!
Mooi filmpje!
Je ziet duidelijk dat het niet zijn eerste keer is :)
Die gast heeft echt skills!
Wat een auto, en wat een voertuig beheersing!

Welke idioot gaat trouwens t circuit op met z’n SL, met de kap naar beneden???
Blijft een brute bak deze Lambo.
@agera: ik vind van niet. ik vind hem namelijk oerlelijk. de voorkant valt opzich wel mee, maar die achterkant is afschuwelijk!! :shock: ongelofelijk.

de murcialago daarentegen vond ik wel mooi. maar de aventador maakt het echt helemaal af, geweldig die wagen is! ik heb er een keer ingezeten (op de beurs) en een aantal keer gezien (bij hessing) en een aantal keer horen rijden. op het moment dat dat ding boven de 5000 toeren komt, moet je gewoon genieten van dat ene moment ;) heerlijke wagen.

maar eeuuh… dus die achterkant vind ik lelijk :P
@bigcar: de achterkant is relatief eenvoudig, maar om te zeggen lelijk…
Met 2 uitlaten vond ik hem ook niet zo mooi. Maar nu hij er 4 heeft vind ik hem al een pak mooier.

De gallardo is niet zo mooi als de Murcie/aventador. Maar het kost dan ook een stuk minder dan die2.
@vale46: gek genoeg vind ik een Gallardo mooier dan een Murcie en heel misschien ook mooier dan de Aventador.
Vooral die achterkant is zo geweldig mooi, zeer elegant.
@bloempot: Juist, ik heb precies hetzelfde de Gallardo siert mij meer dan een Murcie!
@bloempot:
@agera:

Smaken verschillen, maar tegen een 6.5L V12 met 700pk zeg ik geen nee!
Ik vind trouwens ook de Aventador er meer badass uitzien dan een Gallardo, vooral als je ze tegen elkaar zet. Qua grootte en qua styling.
@vale46: ja maar dat is een kwestie van smaak. ik verafschuw die wagen (helemaal die achterkant). de murcie vind ik meevallen, maar de aventador is gewoon helemaal geweldig.

als ik een lambo zou halen, dan zou het de aventador worden, en niets anders, ook als kost het 2 keer zoveel als bijvoorbeeld een gallardo. want zeg nou zelf: beter 1 avantador dan 2 gallardo’s :P
@bigcar & @Vale46: In tegenstelling tot veel anderen vond ik de Gallardo juist mooier dan de Murcielago. Ik weet niet met de Murcielago had ik niet veel zijn opvolger de Aventador is mooier naar mijn mening. Ook al had ik het geld voor een Murcie, dan zou ik nog steeds voor de Gallardo gaan :)

De Gallardo heerlijk in het zwart en de spoiler maakt hem compleet.
@agera: precies, en dan wat rode of groene accentjes om hem wat meer kleur te geven. Die nieuwe Aventador is qua uiterlijk zeer, zeer geslaagd, vooral de koplampen vind ik heel mooi. Ben ook erg benieuwd wat ze bij Lambo van de nieuwe Gallardo maken.
IK BEN JALOERS!!!
wat een auto!
Leuk die Baloboni maar hij is natuurlijk een slap aftreksel van Ruf’s voormalig test driver Stefan Roser, met de epic Yellow Bird Nordschleife drift
Is gewoon AWD…gek dat de kenners hier meteen RWD in menen te zien…alsof je die conclusie zou kunnen trekken als je ergens een slippend achterwiel ziet.
@p993: Dit is overduidelijk RWD kijk maar naar 0.15
Volgas wegrijden en vervolgens zowat Haaks staan, dat krijg je niet/(amper) voor elkaar met de AWD van lamborghini.
@lamborgfan: Het is niet omdat het awd is dat de verhouding 50-50 is van aandrijving zoals een ordinaire 4×4. Een lambo heeft meestal tussen de 70-80% op de achterwielen en 20% op de voorwielen, daarmee dat je prefect haaks kan gaan.
@MACH3: Das waar! Maar ook deze heeft die flut E-gear dus direct na de spin verliest hij wat toeren/tractie (waardoor het leek alsof hij RWD was) en als hij is doorgeschakeld zie je idd dat de voorwielen tractie krijgen waardoor hij uit zn spin komt.
@lamborgfan: Correctie, Hij schakelt niet. hij laat zijn gas liften waardoor hij weer grip krijgt.
@MACH3: precies… en wtf?! Balboni zit achter het stuur, al wil je een voorwiel-burnout dan krijgt hij het volgens mij nog voor elkaar. De Lamborghini-tover-man
@p993: Hoe verklaar de die burn-out dan?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ctMD2P7YaOQ#!
Toch wel héél duidelijk een RWD, want de achterwielen spinnen, voorwielen niet. met AWD kan je geen snelheidsverschil hebben, toch?
Die man kan echt belachelijk goed rijden!
net een klein kind haha, zo’n opa wil ik ook!!!
Hier is deel 2

http://www.youtube.com/watch?v=ctMD2P7YaOQ&feature=feedu

Bij een lp670-4sv lukt het ook om met wielspin weg te rijden en dat is zo’n gekke arabier. Dan moet het ook wel lukken bij een lp570-4sl met balboni achter het stuur.

http://www.youtube.com/watch?v=e67rHPl6U8A
Deze man mag dan wel kunnen lezen en schrijven met lambo’s maar in het filmpje met de lp640 rijd die zo mega onverantwoord. Kleven in halen doorgetrokken streep. Maja in Italië kicken ze natuurlijk op dit flamboyante gedoe;) maar hij blijft de lambo koning zeg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).