Een iPad Mini in je dashboard? Het kan! [video]

Auteur: , 56 Reacties

Was je nog op zoek naar een argument om een iPad Mini te kopen? Wat dacht je van het feit dat zo'n kleine iPad (of grote iPod) zo'n beetje precies in een dubbel DIN past.

Het is je misschien ontgaan, maar de iPad Mini is pas vanaf vandaag leverbaar. Toch is een elektronicaboer er al in geslaagd om er gelijk eentje in te bouwen.

Soundwaves of Tampa heeft een Toyota Corolla voorzien van een keurig ingebouwde iPad Mini. Als je dit ziet vraag je je eigenlijk af waarom autofabrikanten nog zoveel moeite doen om eigen elektronica te ontwikkelen en ontwerpen.

Waarom niet gewoon in zee gaan met Apple (of Google) om iOS (of Android) systemen te gebruiken. Is ook makkelijker voor gebruikers, want ze kunnen gelijk alles syncen. Scheelt een hoop rompslomp.

De video van het eindresultaat kan je HIER bekijken. (via: engadget.com)

Een (normale) iPad is overigens ook mogelijk, maar die neemt wellicht net iets teveel ruimte in beslag.

Grappen over Apple Maps in 3,2,1…56 reacties

Allemaal leuk en aardig, maar touch bediening blijft gewoon (@#&! onder het rijden! iPad of niet…
Het kan, maar waarom zou je? Handen aan t stuur, en blik op de weg… en zo voort, en zo voort.
@audicoupe84: word wel gestolen
@audicoupe84: En jij wil op de langere ritten nooit een ander album aanzetten, of eens van radiozender veranderen?
@RoT___: Multifunctioneel stuurwiel kun je ook gewoon in je Audi krijgen. Knoppen zijn beter, dan hoef je niet echt te kijken wat je doet.
@RoT___: Ik heb een stereo met CD/MP3,USB poort, en Sd card reader met daarin een Sd kaartje met 1100 titels die ik random afspeel. Zet de Stereo aan voor ik wegrijd, en gaat weer uit als ik de sleutel er uit haal. Geen Ipod, Ipad of ander afleidend apparaat aanwezig. Op lange ritten koppel ik mijn iPhone met mijn bleutooth handsfree, met een(1) knop erop (opnemen), voor ik wegrijd.
@audicoupe84: gewoon, omdat het kan
@C220AMG: nee, zo’n muis in je auto waar je alles mee moet bedienen werkt prettig.
@C220AMG: siri doet alles
*Appleblog Modus*

Maak jullie iPhone app naar iPhone 5 formaat alstublieft!

Ontopic: Ik denk dat dit wel een goede vervanger is voor een standaard systeem. Wel denk ik dat dit iets inbraak gevoeliger is.. En dan hebben we het nog niet over Apple Maps gehad.
@martijnh: juist minder inbraakgevoelig lijkt mij. Je kan je iPad er namelijk heel makkelijk uithalen en mee naar binnen nemen.

Dat voorkomt RNS510 taferelen.
@robbie: dus als jij een avondje uit gaat, gaat winkelen etc. neem jij die pad wel mee in je kontzak?

Of verstop je hem onder je stoel?
@rubend: he, het is een iPad Mini ;) Super klein enzo, past in je holle kies.
@rubend: Uiteraard, je moet toch ook foto’s nemen die avond? Gaat perfect met een iPad!
@rubend: ik heb ook een iPad in de auto als radio, wel is waar niet Zo’n mooi systeem als dit maar Tom Tom er op is echt super chill. Die VAG in bouw zooi is wat gevoeliger voor inbraak dacht ik zo, je heb er ook meer schade van. Dit kost maar 300 ofzo
Waarom? Omdat het kan! En toch blijf ik Apple een kutmerk vinden.
@VWTouran75: dat zeggen sloebers die het niet kunnen betalen heel vaak. Is gewoon de kift. Tot ze zich wel iets van apple gunnen en dan draait zich die mening 180 graden. Best wel zielig.
Apple maakt gewoon hele goede, mooie spullen en voor kwaliteit betaal je. Daarom betaal je ook meer voor een Audi als voor een Fiat.
@fijnkonijn: Laten we even duidelijk zijn ja; 1. Jy kent mij niet en oordeel niet over mijn broekzak. 2. Ik ben een trotse S3 gebruiker, waar ANDROID op draait. Ik heb een 4S gehad, weetje voor hoelang? Niet eens 24 uur. En weg was die. Saaie dodelijke software, bah!
@VWTouran75: en toen werd je wakker…
@VWTouran75: Apple bepaalt voor jouw wat wel en niet mag, en apple kennende mag je heel weinig. Waar ze wel goed in zijn is design en landen aanpassen en vliegvelden verplaatsen.
@fijnkonijn: Jij klinkt net zozeer als een fanboy als VWtouran75 een anti-fanboy is.


Ik ben absoluut geen fan van zo’n oplossingen. Koop gewoon de navigatie oplossing van je auto. Kost meer maar dan is het tenminste mooi ingebouwd en moet je het niet overal gaan meesleuren.
@fijnkonijn: precies.
@fijnkonijn: Volledig met VWTouran75 eens. Wij hebben hier thuis zowel Imac, Ipad, Iphone EN een Macbook gehad. Oordeel; BAGGER ! Het zijn gewoon cultproducten met een te hoge kwaliteit / prijs verhouding. Dat doen ze overigens wel goed bij Apple.
-edit: aub on-topic-
-edit: aub on-topic-
-edit: aub on-topic-
@sjon: oh nee, daar gaan we weer
-edit: aub on-topic-
@fijnkonijn: Wat vind ik marketing toch prachtig, Apple heeft je mooi in weten te pakken!
@RoT___: Heh heh heh. Ik heb geen Apple producten en interreseer me er ook helemaal niet voor, maar wat is het toch heerlijk om hier lekker zo’n fanboy / anti fanboy discussie uit te lokken. Het domme vol haal je er altijd zo weer uit. Mission accomplished :-)

Ditto tussen Audi en BMW. Is ook zo erg hier.
-edit: even on-topic blijven aub-
nu wachten op de iCar, een Apple auto.
Jammergenoeg kan je bij moderne auto’s de navigatie/radio niet meer op een fatsoenlijke manier verwijderen…
@robinio: ik had er vannacht geen moeite mee.
@awesome: en heb je zijn lampen en airbags dan ook nog even meegenomen?
@robinio: Waarom zou je dat willen? Fabrieksset is mooi geïntergreerd en minder diefstalgevoelig, met uitzondering van de navigatie van VW dan.
Snap niet waarom je zit zou willen, touchscreen en autorijden gaat niet echt samen..
@kp92: zit=dit
@kp92: alle systemen tegenwoordig zijn toch touch screen. In mijn vw in ieder geval wel.
Ziet er op het eerste gezicht wel heel netjes uit. Maar het zou pas echt mooi zijn als de iPad volledig compatible is met de auto-electronica: zoals het bladeren door je muziek m.b.v. de stuurwielbediening. Voor nu heeft de iPad een groot nadeel, je hebt alleen internetradio, dus je moet een abonnement hebben. Daarbij is de geluidskwaliteit ervan veel minder dan bijv. een fm radio.
@moveyourmind: de iPad heeft meer nadelen hoor, het is namelijk van Apple en Apple is gewoon een groot nadeel.
@spoolie96: Klopt, kan nog wel een paar nadelen van de iPad te noemen. Er zit niet eens een muis bij, en dat voor dat geld. Hij is niet waterdicht, dus onder de douche heb je er niks aan. En als je hem op de tegelvloer laat vallen zit er gelijk een barst in het scherm. Echt een ondeugdelijk produkt, en deze nadelen gelden ook voor de iPhone. Vreemd eigenlijk dat ik toch ontzettend blij ben met de iPad, de iPhone en de iMac.
@moveyourmind: en nee, ik loop niet de hele dag blij te doen met mijn Apple spullen, het is voor mij gewoon gereedschap om mijn werk te kunnen doen. Niet meer en niet minder.
@moveyourmind: goh, jij bent de eerste apple gebruiker die niet loopt te pronken, daar kan de rest nog s wat van leren
@spoolie96: Ben niet de enige, er zijn er nog veel meer die er niet mee lopen te pronken. Maar die zie je niet, omdat ze niet de hele tijd met de telefoon of de tablet lopen te showen. Figuren die dat wel doen moet ik wel om lachen. Zo kansloos, want inmiddels is een smartphone ook niet bijzonder meer. Zelfs in derdewereldlanden lopen ze er mee rond.
De auto schade branche is zeer verheugd dat dit kan, eigenlijk willen we handheld bellen verplicht invoeren, evenals sms’en en pingen op de snelwegen. We hebben het niet makkelijk, nu door de crisis kleine schades vaak niet gerepareerd worden. Total loss is het devies.
Oud nieuws, dit werd al met de 1e iPad gedaan
Een gekke bek trekken precies als de fotograaf ontspant? Het kan!
Heerlijk, in mijn Caddy heb ik zoiets als dit.
http://laptopcarmount.exteen.com/images/car%20laptop%20holder.jpg
@norge: pfu. Dat is niet eens van Apple. Daar maak je je belachelijk mee hoor ;)
@adyton: je maakt je pas belachelijk met een apple product, want zo kan iedereen zien dat je jezelf hebt laten oplichten.
@spoolie96: Sarcasme wordt niet goed begrepen op het internet…
@norge: Ik vroeg me al af, hoe doet ie dat toch, al die reacties op autoblog maar nu is het duidelijk.
ik heb niet zo’n behoefte aan een tablet in m’n dashboard…ben ik dan de enige? In de auto ben ik bezig met rijden en het verkeer in de gaten houden…en het handige van een tablet is juist dat ie zo portable is!
Leuk, maar als fabrikanten dit gaan monteren moet je eens opletten. Dan worden diefstal-cijfers van VW’s RNS-510 vele malen overtroffen. Tenzij jew het hele apparaat uit elkaar sloopt en ieder individueel onderdeel in een ander deel auto monteerd. Daarnaast, waarom een overprijst appel apparaat monteren, welke je volledig dicteert wat je wel-en-niet mag ? Dan kan je ook je centen in je zak houden en je vrouw meenemen. Een tablet (van gelijk welk merk ook) aan de allebei de hoofdsteun voor de (kleine) mensen op de achterbank is wel een aanrader. Doe dit al een poosje op vakantie. Films, spelletjes, zelfs meekijken op de navigatie, ze doen het allemaal en met veel plezier. Maar dan liever een (qua aanschafkosten-niveau) vergelijkbaar Android apparaat. Bedankt !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).