Een jubelende Vicky in de Ferrari 458 Spider [video]

Auteur: , 59 Reacties

En we gaan doorrr met bites uit de meest recente Fifth Gear-aflevering. Van twee Teutoonse pk-bullebakken naar een 458 zonder dakje met Vicky Butler-Henderson achter het sportstuur.

De 458 Spider is met zijn best wel unieke klapdak-constructie -vandaar de patenten– een lekker ding geworden. Zo, dat is er uit. Bovendien is ‘ie maar 50 kg zwaarder dan de coupé, wat in de cabrio- en roadsterwereld als ‘best netjes’ mag worden bestempeld. En hoewel de 458 zonder dakje geen zicht meer biedt op de 4.5-liter V8 in het midden, is het aantal pk’s (570) en de redline (9.000 RPM) exact gelijkt gebleven. Alleen het uitlaatsysteem werd gewijzigd. Of dat een negatief of positief effect op de beleving heeft kan je hieronder bekijken. Vicky, take it away!

Meer fotobeeld van de 458 HIERR en HIER. Prijsinfo vind je in dit topic.59 reacties

Had het filmpje gister al gezien.
Die Italianen weten wel hoe ze een auto met emotie moeten maken. Volgens sommige is het een nadeel dat je de motor niet ziet, maar ik vind deze motor kap erg mooi.
Het zet de lijnen van de ‘rolbeugels’ voor en zorgt voor een uniek design.
@ascari15:

Eensch…

Dat je de motor kan zien is wel leuk bij de Italia maar ach, van mij hoeft het niet per sé, het is ook wel een klein beetje poser.

Ik ben nooit zo’n fan van spiders, maar deze vind ik wel heel goed geslaagd, met name omdat als je het dak dicht doet je gewoon in een coupe rondrijdt. Je levert bijna niks in maar je kan wel het dak opengooien op een mooie dag.

Mocht ik ‘m kunnen betalen zou ik denk ik voor de spider gaan terwijl als ik de vorigen had kunnen betalen er nu een 308/328/F355/360/F430 Coupe in de garage zou staan.

Maar ja…fictieve problemen he…
Vind de Spyder niet mooi(er) ….

Maar zou dan nog wel even een Akrapovic uitlaatje er onder laten schroeven, en je hebt meteen 11 PK, 26 Nm en 14 kg minder …..
@rechercheur: Indd het eerste wat je doet als je een nieuwe 458 spider koopt is een andere uitlaat eronder gooien..
Ow ja, als je een iPad gebruikt dan moet je de plus uitschrijven. :-(

Dus plus 11 PK, plus 26 Nm en minus 14 kg ….
@toto:

Waarom niet, kun je gewoon bij de dealer laten doen, als optie bij aflevering. Ik heb zelf een Ducati M1100S, en heb er ook meteen een nieuwe Akrapovic demper door de dealer onder laten schroeven, voor nog meer herrie en plezier ….
@rechercheur: alleen vervalt in het geval van Ferrari de 7 jaar garantie.
@Jimmie:

Mwhaha, garantie !? Doe eens gek, en gooi je haar los …
@rechercheur: Volgens het filmpje heeft de Spyder al een iets andere uitlaat. Het geluid is ook echt oppergeil in het filmpje; zou daar niet nog een ander sportuitlaatje onder hangen, wordt je helemaal doof …
wat een bak! En eindelijk een normale review en geen slaapsessie!
De nieuwe M5 stuift weg bij een 550 Maranello….ben benieuwd hoe dit zich op de rechte baan versus de 458 verhoudt.
@Megakix: 458 is 1 seconde sneller op de 1/4 mijl….
@Megakix: M5 = 122 m/ph en 458 = 134 m/ph…dus een tikkie sneller…
@Megakix: 458: 0 – 100 km/u 3.4 sec dus …
@Panther: Ferrari geeft voor de 458 een 0-100 tijd op van ONDER 3.4 sec. Ik heb al filmpjes gezien waar het in 3.2 gaat.
@raphael: Ja, maar we weten allemaal dat pers-auto’s hand-picked gems zijn met stiekem 20~50pks meer …
Ik blijf het een verschrikkelijk overdreven wijf vinden, ook al is het misschien waar wat ze zegt.
Leuke review…missch nog wel beter dan top gear het normaal pleegt te doen. Mevrouw kan ook echt sturen en vermeld ook nog een paar minpuntjes terloops…gaaf.
@p993: Mja ze kan inderdaad wel met een wagen rijden, maar ik vind ze ongelooflijk irritant….
Anders stel je je even niet zo aan, irritante trut.
Haar geloofwaardigheid is wel weg sinds de Toyota reclames… Zw vindt een Toyota IQ ook ge-wel-dig, il bedoel maar!
@Svenska_Aeroplan_AB: Maar een IQ is ook geweldig! (grapje :D)
Ik kan dit niet echt serieus nemen na alle kritiek op Ferrari, en ik ben eerder geneigd de kritiek te geloven dan zo’n recensie. Fifth Gear kan het zich niet veroorloven om Ferrari chagerijnig te maken, dus het is een leuk filmpje maar that’s it voor mij.
Vicky is in ieder geval leuker dan haar voorgangsters.
http://www.youtube.com/watch?v=ccm2L8krtcU

@lemster:
Er is maar een iemand die kritiek heeft op Ferrari en die gaf in het stuk waar hij de kritiek uitte aan er zelf 3 te hebben gehad. In in de test van de FF gisteren riep hij: “I do love their cars”.
@topless: das een echte duitser zeg, damnn
Wat doet zo een midlife-crisis vrouwtje als Vicky daar bij die wonderschone bloedrode Ferr-Ari!
Er is onderzoek gedaan, dat een vrouw klaarkomt als ze paardrijd, zou dit ook het geval zijn bij Vicky?
Mochten jullie denken dat ik jaloers ben, kan ik jullie met een blij hart vermelden dat dat ook zo is :)
iedereen Vicky moe ofzo??

Mag bij mij rustig langskomen hoor krijgt ze de sleutels van de wagens en ik ga er met alle plezier naast zitten……

De vrouw kan een prima potje sturen. Ik heb iig genoten van dit filmpje en helemaal niet gestorod aan vicky
@205GTI16: Ik begrijp dit ook niet zo goed. Vicky ziet er best patent uit en kan echt een stukje sturen. Ik vind haar eigenlijk een verademing in vgl met veel mannelijke collega’s.
Ze drijft zowat van d’r stoel af… Met d’r grote bakkes.

Wel een geweldige auto zeg!
Wat een fantastische auto als je dit zo hoort en ziet. En wat gaat dat schakelen akelig snel! Ik moet nog een auto-journalist tegenkomen die dit niet de allerbeste sportauto noemt die hij kent. Van Matthias Malmedie tot Jason Plato, van Tanner Foust tot Clarkson, stuk voor stuk zeggen ze dat de 458 de allerbeste auto is die ze ooit hebben gereden. Dat zegt toch wat.

Dit is zelfs nog levendiger.
Ik ben verliefd, de perfecte combinatie…. zij kan hem betalen en er mee rijden… ik zit wel gewoon naast haar met tissues.
volgens mij komt ze bijna klaar als ze het gas in drukt.
:shock:
Moesten ze de chauffeursstoel vervangen na haar “ritje” ?
Ben benieuwd naar de hoeveelheid reactie dat it gay is :P

Maar even serieus deze Ferrari Spyder is net uit erg nieuw dus en de Gallardo Spyder komt met een laatste model en gaat bijna uit productie. Hoe oud de Gallardo ook is of zal worden, voor mij veel en veel liever de Lambo Gallardo dan deze Ferrari 458!
@agera: Dat meen je niet. Heb je wel eens in een Gallardo gezeten? Wat een saai ding zeg. Oh ja, Hirondelle had ook nog een opmerking maar stond gelinkt naar mij.
Damn, helemaal mijn lievelings supercar van het moment. Ik ga vast sparen voor een eeeh modelletje.
En hoe grappig dat Vicky volschiet van het moment, tjsa net gebigd, dan vliegen de hormonen nog wat in het rond.
@midasracer: De Gallardo is misschien wel een goede wagen maar GEEN vergelijk met de F458 ! Zo’n auto’s worden maar af en toe gemaakt en deze was toch echt wel een shot in de roos ! Voor mij is geen enkele Lambo te vergelijken met een Ferrari…
Je kunt zeuren over Vicky wat je wil, met haar Toyota-uitstapjes, en zelfs over die prachtige 458 Spider, maar dit is wel zoals je zo’n auto moet testen: een auto die je een waanzinnige rijervaring geeft, die brandt op je netvlies en alle zintuigen van je verwent. Ik ga wel voor zo’n soort rijtest in plaats van al dat zure gedoe over details. En Vicky kan in ieder geval prima rijden met dat ding. MILF.
@spiderman: begrijp me goed, is was groot fan van Vicky, en ben dat nog wel aardig, daarom vindt.ik het des te jammer dat ze dr ziel verkocht aan het meest duffe merk, Toyota…
gedwongenleaser
@Svenska_Aeroplan_AB: “haar ziel verkocht” omdat ze in een reclamespotje van een automerk zit? Vind je dat zelf nou ook niet een tikkeltje overdreven?
@gedwongenleaser: Dat dacht ik ook.. weet je hoe ze dat noemen? “cashen”.. Is Arie Koomen nu ook de rest van zijn leven een slecht cabaretier dankzij die Mediamarkt onzin? Echt niet.. ga maar eens naar een show.. je pleurt van je stoel.
wat boeit mij die Vicky! het gaat mij hier om de auto!
EN WAT VOOR EEN!!! TERING! DAT GELUID! WAT LEKKER!!!
Ik vind het een GE-WEL-DIGE review. Heb ook enorm gelachen. Eerst een potje zitten janken en vervolgens gaat ze helemaal uit haar plaat met het oplopende toerental. Ik ben een fan. Sinds de SLR review van Sacha http://www.autojunk.nl/2007/11/mercedes-benz-slr-mclaren-2

Die Toyota reclame heeft Vicky trouwens louter voor Nederland gedaan. Waarschijnlijk dacht ze “klein land, dat ziet niemand” en daar heeft ze gelijk in.
Ben ik dan de enige die het geluid maar niks vind? Het is voornamelijk luid, maar mooi? Allesbehalve…
@Original_Arnoud: Ja, blijkbaar :)
Als dat geen orgasme was, weet ik het ook niet meer.
458 is een prima auto alleen laat het dak er gewoon op zitten aub. Zonde van het design vind ik het. Maar wat is het geniaal dat als je een vrouw heb die kan rijden zodat jij 80 kleuren schijt als je er naast zit haha heerlijk
Ik word een beetje moe van montagewerk door ritalin gedepriveerde ADHD’ers.
@kempenaer: Nou dan speciaal voor jou het andere eind van de schaal mbt de test van de Ferrari 458 spider. Niet in slaap vallen he?
http://youtu.be/FTcfF4913ME
@midasracer:

Dank je, het montagewerk is een stuk beter in ieder geval. Die Vicky is compleet hysterisch (krijsen, janken), maar deze gast lijkt wel een handvol benzo’s achterover gegooid te hebben alvorens aan deze test te beginnen.

Wel een fraaie kleur voor een 458, dat wit overigens.
gedwongenleaser
@kempenaer: hij is grijs…
@gedwongenleaser:

Het ziet er hier uit als parelmoerwit, maar goed erg licht grijs kan ook. Hoe dan ook, fraaie kleur.
@kempenaer: Ach ja, Vicky is net bevallen. Dan zijn vrouwen altijd wat emotioneler. Daarom zit ze ook bijna te janken.
@midasracer:

Net, als in de zin van, een kwartier geleden?
@kempenaer:

Zo niet, get a grip woman…
@kempenaer: Afgelopen kerst heb ik gelezen. Maar ja, postnataal kan gemakkelijk een jaartje duren. Of nog langer als je pech hebt.
Prachtige test. Wat een auto! En ik vind Vicky niet de leukste vrouw om te zien.. maar wat een gaaf mens is dat! Ik zie dit graag. Emotie, plezier, fun, gillen, alles in één filmpje. Geweldig!

En dat je emotioneel kunt worden van een auto is heel normaal. Wie heeft dat nooit gevoeld? Ik wel. Zeker weten. Meer als eens.

Ik kan mij nog herinneren.. de laatste keer was met de onthulling van de Jaguar XF Concept. Ik vind die auto zoooooo moooooooi.. ik kreeg kippenvel toen ik de foto’s zag. Hij kwam toen op de RAI te staan. Dus ik er heen. En daar zag ik hem in het echt. Ik heb er een half uur ademloos met open mond naar staan kijken.. en schoot vol.. voelde de tranen branden.. ik weet niet wat dat was toen.. gewoon dat overweldigende gevoel.. hartstocht.. ik kan het niet uitleggen. Alleen petrolheads snappen het..

En toen kwam die op de markt met de kikkerogen. Jullie hebben allemaal mijn comments hierover gelezen. Ben er een jaar sjacho van geweest.
@ Freewarefreak

Dat is wel heel erg extreem hoe jij dat ervaart, maar we begrijpen wat je bedoeld ;)

Vette rijtest overigens! Ik hou van Vicky en die 458 Spider lag ook direct goed in de smaak, zijn veel mensen die deze mooier vinden als de dichte variant. Dit is overigens de eerste cabrio die in gesloten toestand evenmooi is als zijn dichte broertje( en zelfs mooier ).
Ferrari is overigens toch wel het merk die meestal de concurrentie ver achter zich laat met het lanceren van een nieuwe model. Het is altijd direct goed, zowel qua rijbeleving, de hoge prestaties en vooral het gevoel en emotie daarbij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).