Een moderne Jaguar E-Type volgens László Varga

Auteur: , 26 Reacties

Iedereen vraagt het zich wel eens af: hoe zou een icoon uit lang vervlogen tijden eruit zien als hij nu ontworpen zou zijn. De Hongaarse student László Varga had dat met de Jaguar E-Type en dit is het eindresultaat.

Hij begon vorig jaar met het ontwerpen van een moderne interpretatie van de legendarische E-Type en het resultaat is inmiddels bekend. Wel een beetje jammer voor Laszlo dat Jaguar inmiddels al de C-X16 Concept heeft gepresenteerd en dat ze hebben aangekondigd dat die auto in productie zal gaan als F-Type (eerst als cabrio).

Toch is het aardig om te zien wat deze student ervan gemaakt heeft. Ook zijn er wel wat overeenkomsten te spotten met de C-X16 Concept die Jaguar zelf heeft ontworpen. (bron: Laszlo Varga)

Met dank aan iedereen voor de tip!26 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Ziet er best mooi uit, maar ik krijg er toch geen E-Type gevoel bij.
Ik zou het eerder uitgeven aan die Eagle Speedster die bij Top Gear is geweest. Dat vind ik nog steeds een van de mooiste E-Type based cars ever.
@E34M5Touring: Die Eagle-E Speedster is inderdaad een prachtige auto. maar nog steeds vind ik dat je niet aan een E-type mag komen.
@bruinbeer: is er ook niet ooit een Risk bij topgear ofzo geweest. Die was van zon Egyptenaar.
Achterkant is aardig gelukt, alleen die koplampen had hij beter anders kunnen maken, de grill teveel de voorkant/punt van de auto geworden.
Dit is een mooie auto maar geef het niet de naam E-Type. Well done László Varga!!
Die velgen moet Jaguar als optie op de XK en de komende F-type zetten, ik vind ze echt briljant.
Voorruit is erg hoog en loopt het dat dan naar mijn mening te snel af naar achter. Achterkant is wel goed gelukt
@bjorn123: ook mijn mening!
Nieuwe e type zal waarschijnlijk nooit komen, maar Jaguar kan autos bouwen die ons aan die legende laat denken.
Best wel ok voor een random auto maar het is voor mij toch geen E-type.
Nope, niet eens half zo mooi als deze:

http://www.essentialstyleformen.com/wp-content/uploads/2011/11/eagle_speedster1.jpg
@Carreza: Een coupe versie zou vele malen mooier zijn.
@Carreza: idd mee eens, prachtig is die eagle
james125 via iPhone app
Mooie auto, maar hij heeft niet het E-type-gen. Het doet niet denken aan de E-Type, die zwitserse interpretatie was veel beter.
Meer een 240ZX reborn.
Iemand een idee welke velgen dat precies zijn of kent iemand velgen die erop lijken? Moet nog een setje velgen hebben voor de winter en denk dat deze wel mooi zouden staan :)
@Norge,

Inderdaad een (zeer geslaagde) moderne versie van de Datsun, maar dan eerder de 240ZG
Die lyonheart is veeel mooier
Was de Eagle geen half miljoen kostende intepretatie van de Jaguar E-type.Kun je beter een gebruikte echte E-type kopen.Kost een stuk minder en je hebt ook nog eens een echte.
Niet mis, maar als je dan de C-X16/F-type ziet, dan is deze Varga veel te klassiek…
Voor een student, niet slecht! Die jongen kan er wel iets van. Maar geef het project een andere naam of zo, lees de opbouwende kritieken die hier gegeven zijn eens goed door, anders zou je niet geslaagd zijn bij mij…
Vraag me niet waarom maar ik krijg er een beetje een Maserati GranTurismo idee bij…
Mooie auto (voor zo ver je dat kunt zeggen met deze vage plaatjes of heb ik een bril nodig?) Maar,… die van Bo Zolland geeft direct een E-Type gevoel en dat heb ik bij deze auto niet. Dit had van alles kunnen zijn. Tòch mooi!
Ik vind de E-type zwaar over rated. Word er niet warm of koud van. De voorruit staat bijna rechtop en is te ver doorgetrokken. Dat verpest de hele lijn van de auto. Doe mij dan maar een Toyota 2000GT. Zelfde tijdperk, kleiner, beter gestileerd en vele malen exclusiever.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).