Eerste schetsen van luxe RWD Kia sedan

Auteur: , 33 Reacties

Gaat dit zo'n auto worden die je wel zou kopen als er Maserati op zou staan, maar niet als er Kia op staat? De schetsen van Kia's nieuwe achterwielaangedreven vlaggenschip zien er in elk geval prima uit!

Terwijl andere merken alleen maar kleiner, kleiner en kleiner gaan lijkt het erop dat ze bij Kia juist de andere kant kiezen. Hoe groter hoe beter lijkt de trend in Zuid-Korea. Op dit moment is de (niet in Nederland leverbare) K7/Cadenza nog het grootste model, maar later dit jaar komt de RWD KH/K9 op de markt.

Verantwoordelijk voor het design van dit nieuwe vlaggenschip is de Duitser Peter Schreyer (ex-Audi) dus de Westerse smaak is zeker in het achterhoofd gehouden. De K9/KH zal gebaseerd zijn op het RWD platform dat we al kennen van de Hyundai Genesis/Hyundai Equus.

Of deze Kia ook naar Nederland gaat komen is nog maar zeer de vraag. Op dit moment is de Optima (K5) het grootste model dat Kia hier levert. De Cadenza (K7) die daarboven zit wordt hier niet verkocht en dus is de kans redelijk klein dat de nog grotere K9/KH wel hierheen komt.

Daar kan ik overigens mee leven, zolang ze maar wel de productieversie van Kia GT naar Nederland halen.33 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
lekker knip- en plakwerk van de lampen van een Audi (voorkant) en Lexus (achterkant) met een BMW sausje..
@Sjaak24: goh, zou dat komen omdat de CDO van Kia een Duitser is, en dat ze graag een grotere voet aan de grond krijgen in heel de wereld, inclusief Europa??? In plaats van exclusief.
En is het niet vrij logisch gezien het geweldige succes (/ironie) van Amerikaans en (overig) Aziatisch design op de Europese markt?
the-budel-guy via iPhone app
Neus lijkt wel op die nieuwe ford mondeo die ze gister bij topgear lieten zien.
@the-budel-guy:
Ik zie het niet. Wat heb jij gesnoven vandaag?
Die Kia K9… Speciaal voor @Rechercheur: zijn hondenbrigade?
Vergelijke vergelijken!! Het komt uit het verre oosten dus moeten we vergelijken!! NOT. Hou daar toch eens mee op stelletje knuppels, man man man, het begint ééntonig te worden, elke Aziaat wordt vergeleken met een westers product, het gaat écht nergens over.
Kia is gewoon heel erg goed bezig en deze schetsen zien er echt heel erg goed uit, ík zou hem zeker wel willen hebben in elk geval!
@stationcar: maar zelf zie je de overeenkomsten ook wel.
@stationcar: Je hebt deels gelijk in mijn optiek. Als je wilt kun je Europese modellen ook met elkaar vergelijken maar hier heerst de illusie dat Europese modellen origineel zijn.
Kia is de laatste tijd erg goed bezig en ik vind dat ze echt een eigen stijl hebben ontwikkeld. Kijkend naar deze schetsen moet ik echter wel toegeven dat ze zich dit keer wel erg direct hebben laten inspireren. (ik zie voorkant BMW, Achterkant Lexus, zijkant Maserati)

Verder heb ik direct van een ontwerpen van Kia begrepen dat de afwerkings-kwaliteit echt top is. Laat maar komen zou ik zeggen.
@stationcar: + 1 :) helemaal mee eens
@stationcar: Deels wel mee eens, maar het valt mij ook gewoon op dat de voorkant op dat van een BMW lijkt, en de rest heb ik nog niet bekeken ;)
Het ziet er behoorlijk fraai uit. Alleen ben ik bang dat het wellicht iets te anoniem oogt. Helemaal als het op zijn vroegst in 2014 uitkomt. Het is nu een Maserati Quatroporte met ingrijpende facelift + flessenopener grill/KIA-familiegezicht. Hopelijk is deze KIA niet DoA noch KIA.
@AutomotiveDesigner: *Quatroporte Quattroporte
@sjaak24: dat BMW-sausje is dan in overvloed gebruikt. De voor- en zijkant van deze schets heeft erruuuug veel weg van de laatste BMW 5-serie.
@hamid111: +Lexus
ach natuurlijk niet man, klets niet, op die manier lijkt élke auto op elkaar, en niet alleen iets wat uit Azië komt.
Waarom vergelijken we niet als er een nieuwe VW uitkomt en wel als er iets nieuws uit Azië komt? En het ligt zéker niet aan hun ontwwerpers, want zoals je las, zit er een ex-Audi ontwerper bij Kia, die is écht niet dom hoor, die weet hoe wij hier in Europa over auto’s denken.
Ik zie een BMW 5 gt voorkant, een zijkant van een maserati en een achterkant van een Nieuw model BMW 5 serie (c-stijl van een Opel Insignia). Hebben ze bij Kia helemaal geen eigen stijl meer, nooit gehad trouwens.
@bsxc2: Achterkant heeft meer weg van een Lexus LS vind ik.
Ze zijn sterk bezig bij Kia… dat had ik ook nooit zien aankomen… de Sportage is goed te pruimen, de Optima al helemaal en deze ziet er ook erg goed uit!
We shall see…
Ah! De K9! Mooie wagen, zo te zien. Het ontwerp komt ook al terug in de gecamoufleerde prototypes. Veelbelovend!
Lijkt erg op een BMW
@drivingpleasure: op dat feit na, ziet de schets er zeer goed uit:P
Een mix van de Lexus LS en BMW 7-serie.
Kia is errrugggg goed bezig, laat maar komen!
Jaguar xf daklijn achter.. leuk hoor.. bij elkaar geraapt design..
Nou moeten ze oppassen dat ze niet premium gaan worden :mrgreen:
Zet dan gelijk in de tekst dat het een wannabe BMW is. :lol:
strakke bak, nu nog ubersoepele 6-cylinders erin, evt hybride met superfijne 36-bak versnellingen, en het is nog modern ook..
Ik vind mijn huidige Maserati een stuk mooier.. bovendien is dit wel wat té bmw gran coupé achtig hé? Maar hij is niet lelijk.
Ondanks dat ie teveel op een BMW lijkt (misschien ook juist wel positief) ziet ie er wel goed uit. Maar een Maserati is toch wel wat mooier hoor ;)
Lekker hoor.
Laat maar komen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).