Eerste stukje van de nieuwe Renault Clio

Auteur: , 21 Reacties

Gaat het Laurens van den Acker lukken om weer eens een lekkere spannende Renault te ontwerpen? De voortekenen zijn in elk geval goed.

Sinds september 2009 is de Nederlander Laurens van den Acker Vice President of Renault Corporate Design aka hoofdontwerper van het Franse merk, maar hij heeft nog niet echt zijn stempel kunnen drukken op de modellen van Renault. Dat komt vooral omdat het design van modellen vaak al jaren vastligt voordat een model op de markt komt.

De volledig nieuwe Renault Clio die eind dit jaar onthuld zal worden op de autosalon van Parijs zal het eerste nieuwe model van Renault zijn waarbij de hand van Laurens van den Acker duidelijk te zien zal zijn.

Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren al de nodige conceptcars gezien die hij ontworpen heeft zoals de DeZir, Captur, R-Space en Frendy.

En de lijnen van de nieuwe Clio die we kunnen ontwaren in deze teaser zien er zeker niet verkeerd uit. Sterker nog, ze komen redelijk overeen met een ‘gelekte’ foto van de Clio die je hieronder kan zien. Het lijkt er dus op dat de nieuwe Renault Clio er inderdaad zo uitgaat zien als de auto hieronder.

Onderhuids zal de nieuwe Clio wat techniek delen met de elektrische Renault Zoe en als de geruchten kloppen komt er ook een 4×4 crossover die op de Captur zou moeten lijken.

Wat ben jij?21 reacties

w115 via Android app
Bah, doet citroen stukken beter
Lijkt wel een Ferrari op de teaser!
Ik ben totaal niet benieuwd!
@jordy14: Ook niet wanneer de nieuwe versie van de huidige, heersende RS versie wordt aangekondigd?
@gijsso: dan nog steeds niet.
gedwongenleaser
Er valt bij mij weinig te teasen met een Clio (alleen een oude v6 kan ik blij van worden).
benieuwd
Met zoveel lichtval effecten en schaduwen kan je zelfs een lada nog mooie vormen geven. Zo’n foto zegt dus natuurlijk bijna niks, maar dat kan net zo goed de bedoeling zijn van de autofabrikant…
Lijken me zeer kleine achterlichten… (als dat een achterlicht is tenminste :D)
Ben benieuwd naar de maat. Zouden ze hem ook een stuk kleiner maken? Net als Peugeot de 208? Zijn altijd concurrenten geweest natuurlijk, misschien binnenkort niet meer?
@Svenska_Aeroplan_AB: dat is inderdaad een goede vraag. Peugeot gaat voor kleiner maar slimmer en lijkt daar als je op de journalisten of gaat mee te gaan scoren.
@mashell: niet lullig bedoelt hoor, maar wat probeer je nu te zeggen? Ik heb het een paar keer gelezen en begrijp er echt niks van…
Ik kan alvast zeggen dat er een levensgroot Renault logo op komt te zitten.
Moeilijk te zeggen maar zoals ik nu zie word hij groter maar zeker niet mooier maar AFWACHTEN,zoals al éérder gelezen zal moeilijk worden om Citroen te kloppen want die zijn zeer goed bezig.
Koplampen lijken me een maatje te groot .
Gaat een mooie auto worden!
Ja heel erg spannend die Clio.
http://steeringnews.com/wp-content/uploads/2011/09/2013-Renault-Clio.jpg
Not!
@T16: Dit is vast een rendering..maar inderdaad, als ie zo wordt, istie behoorlijk saai, kom maar door 208!
@T16:Als dit hem word moeten we niet meer spreken over VW saaiheid,kan niet geloven dat de Clio er zo uit zal komen te zien,is zeker niet lelijk maar verder is het ook niks,geef dan maar de 208.
@Imom: Inderdaad, da’s best een kek bakkie die 208.
Ik heb zn beetje het gevoel dat laurens ook Renault gaat verneuken..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).