Eindelijk: Android Auto maakt de stap naar BMW

Auteur: , 44 Reacties

Het heeft even geduurd.

Eindelijk: Android Auto maakt de stap naar BMW

Weg met die irritante telefoonhouders, maar gewoon je smartphone verbinden met het infotainmentsysteem in de auto. Steeds meer moderne auto’s komen (standaard) met Android Auto en Apple CarPlay. Laatstgenoemde was al even beschikbaar op BMW’s en straks zal ook Android Auto beschikbaar worden. We zeggen wel eindelijk, maar Android-gebruikers zullen alsnog geduld moeten opbrengen.

De introductie van Android Auto voor BMW’s is pas in de zomer van 2020. Dat duurt dus nog wel even. Het goede nieuws is dat je niet hoeft te klooien met kabeltjes. Het systeem zal draadloos verbinding maken met je Android-smartphone. Normaal gesproken zie je Android Auto op het infotainmentscherm op je auto. Dat zal in een BMW niet anders zijn, maar ook betrekt het automerk de digitale cockpit en het head-up display bij het systeem. Onder meer navigatie-aanwijzingen of informatie over de muziek is op deze manier af te lezen. Met Google Assistent kun je bovendien middels je stem commando’s uitvoeren. Met tevens BMW’s eigen stemassistent heb je er straks twee aan boord. Gezellig!

BMW presenteert Android Auto op zijn modellen op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas in januari volgend jaar. De uitrol begint in juli 2020 naar tenminste 20 landen. Alle BMW’s vanaf Operating System 7.0 werken met Android Auto. iDrive 7 is onder meer te vinden op de huidige X5, X7, de nieuwe 1 Serie en de 3 Serie.44 reacties

hopen op gemakkelijke retrofits
@Jantje_555: da’s perfect mogelijk, alleen kost dat simpelweg wel quasi het dubbele tgo. de optie gewoon aanvinken.
@Jantje_555: vooral hopen dat BMW het lukt om het kosteloos aan te bieden. Apple CarPlay bood alleen BMW tegen een belachelijke betaalde constructie aan. (€100 per jaar) Geen enkele autofabrikant deed dat. Na een hoop klachten hebben ze het teruggebracht tot €300 eenmalig (wat nog steeds belachelijk is).
@timowouters: dat hadden ze toch weer stopgezet en blijft nu gratis te gebruiken
@timowouters: ebay, eenmalig €37, en bestand naar usb laden in je auto stoppen fullscreen en lifetime carpkay
Hoppa, kunnen eindelijk Android gebruikers hun ogen van de weg af gaan houden
@chriscross: Is BMW wij kijken nooit……op de weg
Is er voor Android Auto iets nieuws qua hardware nodig of is dit een softwarematige iets dat BMW ook als upgrade/update kan aanbieden aan klanten die voor die tijd een auto met iDrive 7 hebben gekregen?
@edge: als de uitrol is geweest volgend jaar juli moet het inderdaad gewoon werken voor een ieder met iDrive 7. Ik gok dat BMW volgend jaar tegen de release met meer (duidelijke) info komen. Ook met betrekking tot NL.
Zijn er serieus BMW eigenaren die een Android phone hebben?! Waar gaat het heen met de wereld…
@rijnounsdoor: Haha ja man. Lekker in je m760li met een OnePlus telefoon omdat je dan echt geeft om prijs kwaliteit
@rijnounsdoor: lijkt mij anders sterk dat ze een windowsphone hebben, veel andere keuze is er niet. Eet nog lekker een appeltje :)
@rijnounsdoor: sinds de 1er fwd is :p
@rijnounsdoor: je kan je bmw wel met een android telefoon draadloos opladen openen door hem tegen de deurklink aan te houden maar er zat geen androidauto in best apart.
@mb10: opladen even weglaten uit de zin.
@rijnounsdoor: yep. Ik. Al een paar jaar terug ben ik overgestapt van Iphone naar Samsung. Geen seconde spijt van gehad. En als ik nu zo’n Iphone 11 in mijn hand heb (van meer dan 1000 euro), voelt dat meer als een baksteen aan dan als een premium telefoon.
@gregorius: Blijft grappig, ben overgestapt van een iPhone naar een S9, wat een achteruitgang. Alles werkt minder doordacht in android en doordat je zo veel meer kan (al valt dat in praktijk wel mee) met een android smartphone, werkt die veel minder prettig.
BMW en iPhone was juist zo’n. Mooie combinatie. Beide veel te duur voor wat je ervoor krijgt en ontworpen voor verwende sikken
@lompey: Dit is voor de goedkope sukkels die over 15 jaar deze auto’s bij een handelaar halen en zich dan de bink voelen. Alvast op de toekomst voorbereid enz.
@Donstil: goed voor de restwaarde idd
@Donstil: je weet tochhhhhh
@lompey: beetje jaloers op mensen die beide wel kunnen betalen? :’)
Na 15 jaar werken die auto systemen toch niet meer. Die zijn na 4 jaar droevig verouderd
De BMW standaard features zijn zo goed en handig dat ik nooit reden gezien heb om 400 euro voor Apple Carplay (wat ook nogal beperkt is) te betalen dus als ze Android auto niet gratis maken, wordt het lastig te verkopen.
En nu maar hopen dat het niet idioot duur is…
Beetje Bmw rijder is gewend aan (te) hoge prijzen en heeft een Apple.
@baidu: …en die reactie komt uit de mond van iemand die de naam van een geflopt mobiel besturingssysteem van concurrent Samsung gebruikt als nickname. LOL!
@rrrobert: laat je even informeren, voordat je met domme posts op de man speelt.
Android is toch voor paupers en die kunnen toch geen BMW betalen?
@mwti: precies! BMW was al die tijd gewoon prima met hun doelgroep bezig.
Oh my god. En over 5 jaar doet het multimedia systeem van BMW niks meer of is traag. Wat een domme fout van BMW. Weg premium gevoel.
@jometdebanjo: Dit gaat over Android auto hè. Dus een applicatie op je mobiel die iDrive “overneemt”, niet iDrive vervangt.
@jometdebanjo: een lease contract duurt vier jaar dus wat is het probleem?
Wij leveren sinds 2017 al auto’s af waar het op geïnstalleerd staat, echter staat Android zo achter hun eigen product dat het tot op de dag vandaag niet officieel in NL te krijgen is… Klanten moeten via een onofficiële site een los bestandje downloaden om het te kunnen gebruiken. En dat is dan nog niet eens een perfecte versie. Bespaar jezelf de moeite en koop een iPhone 😀
Kan mij iemand uitleggen wat de toegevoegde waarde van Apple Car Play in een BMW met BOS 7.0? Navigatie via Google Maps of Kaarten vind ik minder fijn werken dan het systeem van BMW zelf. Spotify kan ik ook vanaf mijn telefoon streamen, en flitsmeister werkt voor mij ook fijner vanaf het telefoonscherm dan dat ik de kaartmodus via mijn navischerm krijg. Misschien zie ik iets over het hoofd?
@evoness: ik heb android auto en mis het in elke auto die het niet heeft. Voornamelijk voor waze die de files deftig ontwijkt en alle mobiele flitspalen lijkt te weten staan. Spotify en berichten voorlezen is ook top maar dat zal met een bmw idrive ook wel gaan hoop ik..
@ty5500: belangrijkste is ook dat je kaarten up to date blijven en je geen fortuin aan bmw moet betalen voor updates en android auto steeds functies bijkrijgt en beter wordt (in tegenstelling tot je idrive)
@ty5500: En in wat voor auto’s rijd je dan dat je het zo mist? Ik rijd met de nieuwe 7 en daar zitten de komende paar jaar live updates op mbt het navigatiesysteem.
@ty5500: Elke nieuwe BMW heeft 3 jaar gratis kaartupdates, nadien kost het pas geld.. Ook werkt de real time traffic information (niet gratis / betalende optie) tegenwoordig echt goed / snel / omleidingen zijn nuttig. Iets minder nerveus als Waze die ieder klein straatje induikt om 30 seconden te sparen, maar dat vind ik wel prettiger rijden. De duidelijkheid van de kaarten icm head up display is ook een pak beter dan die van Google of andere. Voer ook al jaren geen bestemmingen meer in met de controller maar via 1 zin in de spraakbesturing. Het vergt wel enige gewenning aan de commandos.
@gumz: maar kaartenupdates worden pas echt relevant NA 3 jaar.
@gregorius: Dat is waar, maar als je op 2 jaar en 11 maanden nog eens update kan je wel weer enkele jaren verder..
Google of Apple in je auto, je moet het maar willen.
@baklava: precies, de eerste die begint over de oorzaak waarom dit lang heeft geduurd. Ik begreep dat de Duitse auto industrie uberhaupt wil gaan concurreren met cilicon valley. Daarom hebben ze ook Here Maps over gekocht. e willen zo onafhankelijk mogelijk van apple en google blijven.
BMW zou zijn alarmsysteem eens moeten linken met de Connected Drive app. Mijn X3 stond laatst een hele nacht met uitgetikte ruiten te janken… ideaal zo’n app waar je van alles mee kunt doen maar die niet even een alarmmelding doorgeeft…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).