End of an era? Laatste Lexus LFA is geproduceerd

Auteur: , 37 Reacties

Drie jaar geleden deed Lexus het toch maar even: een hoogtoerige, atmosferische supercar maken, die niet alleen waanzinnig reed en klonk, maar ook met 4 euroton waanzinnig veel geld kostte. Na 500 exemplaren blazen de Japanners de kaars uit, en is het gedaan met deze generatie Lexus LFA.

Hiermee is de LFA een heel stuk exclusiever dan de Porsche Carrera GT (1.270 gebouwde exemplaren), de Ford GT (4.000 stuks), en over de Lamborghini Murcielago zullen we maar helemaal niet beginnen.

Op 14 december rolde de allerlaatste LFA, een witte met het Nürburgring Package, uit de Japanse Motomachi-fabriek. 500 exemplaren daaroor werd er vanuit het niets een project neergezet dat de zintuigen van de supercarliefhebber in meer of mindere mate verwende, in het bijzonder de oren. Samen met eerdergenoemde Carrera GT gaf ondergetekende de LFA de hoogste plek in de lijst met best-klinkende V10/12-supercars.

Betekent dit het absolute einde voor de 560 pk sterke supersport? In deze vorm wel, ondanks vele speculaties over bijzondere modellen (wellicht waren dit aangepaste klantenmodellen?). Wel gaat een racevariant het GTE-kampioenschap nog verrijken, en zien we de LFA waarschijnlijk ook nog wel terug op de VLN-races of de 24 uur van de Nürburgring.

Dan resten nog twee vragen: verlaat de driftige Lexus LFA de wereld met een klapper (nee, niet zo’n klapper), in de vorm van een nieuw Ringrecord? Als dat het geval is, dan zal dat (gezien de weersomstandigheden) waarschijnlijk al wel eerder dit jaar neergezet zijn. Bijvoorbeeld toen we de mysterieuze ‘AD-X’ voorbij zagen vlammen.

Tot slot: komt er een opvolger? We hebben geen idee. Nu lijkt niet de tijd om aan een nieuwe supercar te werken, maar de geruchten zijn hoopgevend. Wie weet wat de toekomst brengt, we houden onze ogen en oren open. Wil je meer weten over hoe de LFA werd geproduceerd? The Truth About Cars mocht een uitgebreid kijkje in de fabriek nemen, en maakte daar deze zeer interessante artikelenreeks over.

37 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
méh RHD niets waard
@w211: ;) ik neem hem graag van je over voor een zacht bedrag.
@w211: of ruilen tegen een bmw, elke straatbmw mag.
@w211: Wat heeft een besmet konijn met een LFA te maken?
@WinkeB: are you kidding me ?
@w211: een beetje
Eén van de weinige Aziaten die mijn hart sneller laat kloppen.. nou ja, eigenlijk de enige!
@roberto: Als we het enkel over auto’s hebben inderdaad wel.

Wel jammer, weer een auto met V10 minder. Die motorisering is helaas een uitstervend ras :( Verder klinkt die in de Carrera GT natuurlijk beter dan deze ;)
@roberto: deze en de impreza gt! Wat een bak. Jammergenoeg nog nooit een in het echt mogen zien.. maar wat niet is kan nog komen =) lexus is dan wel een van de weinige fabrikanten die zijn auto’s niet compleet uitmelkt, karakter vind ik dat wel. Maar of het slim is als fabrikant om niet alles eruit te hale wat erin zit..

Er staat btw garrera gt met een g ipv c ;)
Ik heb met open mond naar de Megafactories uitzending van deze auto gekeken. Hoe de A-stijl in koolstof meteen in de vorm werd geweven door een klosmachine. Hoe de bodem werd opgebouwd uit allerlei segmenten en in een soort fusieproces to 1 bak werd gesmolten. En het mooiste was hoe Yamaha het inlaatspruitstuk heeft ontworpen met geluidskanalen naar het dasboard. zo ongelooflijk mooi. RIP LFA.
Gaan ze nu beginnen met de spyder? Blijft een van de best klinkende auto’s ooit. Komt het dichtst in de buurt van de V10 F1’s.
@E34M5Touring: Da’s waar, maar vind zelf het rauwere, agressief resonante geluid van CGT geluid toch mooier. En +1 voor de handbak + onmogelijke koppeling :)

http://www.youtube.com/watch?v=3iavg_yq7is
Ik moet zeggen dat dit best een goede supercar was voor een bedrijf dat alleen luxe pauperwagens en hybride-hokken maakt… Jammer.
@mercedesclk350: Dat doen ze zodat jij er misschien ooit is 1 kan leasen.
En van dat geld kunnen ze zoiets moois als de LFA produceren. :)
@kaasboerin: hehe :P
@kaasboerin: Ik een Lexus leasen? Word eens wakker!
@mercedesclk350: waarschijnlijk nog nooit een Lexus bestuurd aan de commentaar te zien
@ronin1130: kijk z’n naam, dan weet je al genoeg.
@ronin1130: Je krijgt mij niet in een Lexus tenzij je me er wat leuks bij geeft…
@mercedesclk350: je zou het eens moeten proberen, een aanrader. En je krijgt er een leuke auto bij…
@mercedesclk350: niet best wel goed nee gewoon 1 van de beste ter wereld.nl.
Hadden ze geen betere/duurdere/snellere/krachtigere opvolger beloofd. Laat maar komen want de LF-A is een verdomd geile kar!
@ronin1130: Ik kan het mis hebben, maar vooralsnog heeft Lexus geen plannen voor een LF-A opvolger. Als ik de bron van kinden zal ik het posten. Ik meen dat het een interview van Autovisie was.
@agera: kan vinden natuurlijk.
Geweldige auto, heel jammer dat ze de productie stoppen. Ook bezopen trouwens dat geen 1 NL-er er 1 gekocht heeft. Laat weer eens duidelijk zien dat status belangrijker is dan de auto.
@tomleeuw:
Weleens van BPM gehoord?
@tomleeuw: Zeg je nu dat Lexus geen ‘status’ afbeeld?..
@tomleeuw: Toch heeft Louwman er vier verkocht..
@TSAARno:
Er staat er nu 1 in Breda. Wordt volgend jaar op kenteken gezet.
Ik houd van deze Lexus, heeft een prachtige techniek. Samen met de GT-R en de Gallardo mijn lievelingssupercars.
Ergens in een interview gelezen dat Lexus niet denkt om een opvolger te bouwen voor de LF-A. Dit werd gezegd door Lexus Topman Europa als ik mij goed herinner. Als dit bericht klopt is het heel jammer.
uit het niets het project neergezet?

Ik heb wel eens gehoord dat ze er 10 jaar mee bezig waren, en dat ze op een gegeven moment helemaal doorontwikkeld naren en dat ze toen opeens bedachten ‘nee we willen geen aluminium’. Dus begonnen ze overnieuw!
Ik vind spijtig dat ze er in tussentijd niet meer uit gehaald hebben. Sommigen vinden dat uitmelken, en dat is het ook als je 35 special editions uitbrengt. Maar het brengt de auto wel meer onder de aandacht.

Ook hebben ze er weinig speciale evenementen mee gedaan, wat imo ook beter kon voor de aandacht.

Anyway, fantastische auto, spijtig genoeg zal ik er nooit in kunnen rijden…, want, te duur en te exclusief.
*pinkt traantje weg* Een legende is niet meer…
Ik hoop dat ik ‘m ooit in z’n thuisland nog een keer mag zien ! ( en vooral horen…;) )
@shicomm:
Een legende blijft, ook als ze hem niet meer maken….
Deze auto komt dicht bij perfectie. Hopelijk krijgt hij een waardige opvolger!
Fantastische auto. Wel mooi, gewoon ineens 1 van de beste supercars maken die er is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).