Er komt een Audi RS3 Plus, maar niet naar Nederland

Auteur: , 41 Reacties

Audi is druk bezig met nieuwe Plus-pakketten. Nee, dat is geen supermarktspaaractie, maar een optie die je meer LOL-momenten in een RS-model moeten opleveren. Nadat eerder uitlekte dat er een +'je achter de TT-RS zal worden gezet is ons ook ter ore gekomen dat de RS3 meer vermogen en een hogere topsnelheid meekrijgt.

De RS3 is met 340 pk en 450 Nm nou niet bepaald een onderbemeten hatchback. Maar het 2.5-liter vijfcilinderblokje van die Ingolstadtters kan best wat meer vermogen aan. Want als de US-versie van de TT-RS versie al 360 pk levert, waarom dan geen RS3 met ditzelfde vermogen aanbieden?

Welnu, goed en slecht nieuws voor degene die hierop zaten te wachten. Er is een screenshot uitgelekt waarop een Audi RS3 Sportback met 360 pk wordt aangekondigd, geplukt uit het onderdelensysteem van VAG. Inclusief de ‘Plus’-aanduiding. En die gaat er daadwerkelijk komen, zoveel kunnen we inmiddels bevestigen. Maar we hebben ook weten te achterhalen dat dit bommetje niet naar Nederland komt. Duitsland krijgt ‘m sowieso, welke landen dat nog meer zijn is verder onduidelijk.

Audi RS3 Plus (bril opzetten, dan kun je het wel lezen)

De RS3 Sportback Plus krijgt 360 pk en 465 Nm mee. Wat dit met de 0-naar-100 sprinttijd doet is nog niet bekend, maar de acceleratie wordt in ieder geval niet tegengehouden door een begrenzer. Waar de RS3 bij 250 km/u nokt met versnellen zal de RS3 Plus nog even doorstampen. Ook worden Plusjes standaard uitgerust met meer opties, dat zal bij deze variant dan ook het geval zijn. Onder de motorkap is ‘ie te herkennen aan een afdekplaat van carbonfiber.

Of ze ook extra kilo’s van de 1.575 kg die een standaard RS3 weegt zullen schrapen moet nog even blijken, maar vanaf mei 2012 weten we het zeker. Tegen die tijd wordt de auto geïntroduceerd, een maand nadat de TT-RS Plus officieel wordt onthuld. Liefhebbers zullen alleen moeten uitwijken naar onze Oosterburen om er één op de kop te tikken.41 reacties

Woehoe, spannend hoor. Ik zou m’n geld wel beter kunnen besteden dan aan zo’n RS3.Het is gewoon een snelle weg express, niets meer dan hand. Weinig emotie door die turbo motor en Quattro.
@MLTB: Woehaha, weinig emotie uit een Audi 5-pitter??? Op welke wereld leef jij eigelijk ?
@MLTB: Inderdaad maar waarom komen ze hier nu mee? waarom niet gelijk de RS3 zo bouwen? Waarschijnlijk omdat de RS3 in de pan wordt gehakt door de concurrentie en ze dus een verbeterde versie uitgeven die wel mee kan komen of eindelijk is de concurrentie voor is(wat nog de vraag is).
Zolang de badges maar verkrijgbaar zijn zit dat wel goed.
Ideale gezinsauto. Kids op de achterbank, en papa lekker achter het stuur!
@schuur: Met de kids? Het is toch wel een beetje krap in een A3.
@masterstig:

Als je klein jong hebt tot een jaartje of 10-12 kunnen ze aardig zitten. (uitzonderingen daargelaten natuurlijk)
@masterstig: och weer zo een zeikerd , ik ben 18 jaar en ik kan lekker comfortabel in een A3 SB zitte ( ik ben 1.73m wel) het is ECHT niet krap!
@KaCh1ng: 173 cm ?heeft de @masterstig toch gelijk :)
@norge: bezit jij of een kennis van je een A3 SB? ik rij met een SB , soms zit vanachter tijdens de rit, ik kan echt op mijn gemak erin zitte, heb zelfs een rit van 30uur gehad met de SB..
@KaCh1ng:Voorin is het best wel ok ,maar nu praten we over achterin de auto.En daar is alleen plaats voor kleine kinderen.
@norge: wat noem je klein? ik pas er met GEMAK in met mijn lengte van 1.73m
@KaCh1ng: Ik ben 195 cm lang en vind de A3 klein.
@norge: dit vind ik ook typisch voor mensen die niet DURVEN een a3 SB te kopen :) tot je er een bezit; de ideale auto voor dagelijks gebruik imo, en niet boven de 30.000€ …
@KaCh1ng: Jij probeert gewoon je gelijk te halen/zoeken omdat je die auto bezit. Het is GEEN ruime auto en dat jij nou onzeker over je aankoop bent en het hier mensen probeert aan te smeren om jezelf zo beter erover te voelen, moet jij weten. Maar hoe AUB op met je gelul over dat hij ruim is.
@drivingpleasure: nee , ik vind het gelul dat vele mensen hatchbacks te klein vinden, ‘oei mijn kinderen passen er niet in’ dit is pas gelul , hatchbacks ware in de jare 70 miss te klein , maar nu zijn ze evengroot als sedans van de jare 70..
@KaCh1ng:

Kan ik moeilijk geloven, in een A4 is al amper plaats om achterin te zitten.
@Hupke: Valt opzich mee hoor. Ik heb in mijn E klasse niet extreem meer ruimte achterin dan laatst een keer achterin een A3 Sportback… Kan natuurlijk ook aan het kleine vrouwtje achter het stuur gelegen hebben ;)
@Bisazza: Weet niet in hoeverre een A3 gelijk is aan een Golf (v), maar toen wij die nog hadden kon ik daar prima achterin zitten. Had geen ruimte over, maar hoefde me verder echt niet in allemaal bochten te wringen ofzo.
@Mich: golf heeft meer hoofdruimte terwijl de A3(lage dak) iets meer beenruimte heeft
@Hupke: hoe groot ben je? als je bove de 1.85m kan ik het best geloven..
@KaCh1ng:

Ik ben 1.91 maar ik spreek over 5 jaar geleden toen ( tussen de 1.75 en 1.80 ofzo) had ik ook al plaats te kort achterin een A4, peug 407, alfa 156 of een LR freelander.
En nu met m’n 1.91 pas ik nog altijd zonder problemen achterin een bmw e60, VW passat (B5,B6,B7), E-klasse W211, en zelfs in een vectra (met een niet te grote bestuurder) kan ik m’n hoofd/benen kwijt.

Daarmee dat ik het ten zeerste betwijfel dat er plaats is in zo’n A3 en als die er wel is vraag ik me af waarom die er niet is in een duurdere A4.
Er geld natuurlijk maar 1 vraag voor deze plus versie…. Handgeschakeld?
waar bleven ze? de plus-modellen? ik heb ze gemist!
hopelijk belgie
Ach voor die meerprijs kun je lekker je 1M laten chippen en dan rij je hem er alsnog uit.
@Alpinaa: Ik denk niet dat de RS3 plus 10.000,- euro duurder zal zijn, dus het zal meevallen
alle met + of plus erachter is spannend, kijk maar naar de Prius + en de Golf PLus…
@meneersander: behalve +1
@meneersander:

En niet te vergeten…Suzuki wagon R+ ;)
@speedlimit: idd dat is helemaal een baas op de ring!
Wat een geweldig monster!
vind het een hoop gedoe hoor, zon plus uitvoering.
Laat het standaard ding gewoon chippen.
Het is toch het eerste wat je doet als je een op 250 km/h begrensde duitser hebt gekocht?
Net even wat meer pk, iets meer gebruik maken van het potentieel dus en gewoon geen limiter meer.
Daarbij trekt de gemiddelde chipperT er wss wel iets meer pk’s, dan die 20 pk van audi uit
@g40freak: vraag is of Audi alleen wat meer pk’s eruit haalt of andere aanpassingen doet? Either way.. Je kan nooit genoeg pk’s hebben toch?
je krijgt wel extra dingen zoals ik las.
welke dingen dan, staat er niet bij.

Ik citeer: ” Ook worden Plusjes standaard uitgerust met meer opties, dat zal bij deze variant dan ook het geval zijn. “
Woe, bijna 1600 kilo voor een A3 SB? Beetje zwaar niet? Mijn E39 525i is zelfs nog lichter…
Lekker als je net een RS3 hebt…
gelukkig maar lelijke schijtbak
Zoiets stoms dat geplus, koop je dan eindelijk een RS3 komen ze alweer met een update, net als met die R15++ nog erger…
@The360box: 20pk lol je kan ook je RS3 gwn chippen, ander uitlaat etc

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).