Er komt een Need for Speed-film [2014]

Auteur: , 54 Reacties

Move over, Fast & Furious deel 28, want filmstudio DreamWorks is van plan een bemmende verfilming te maken van de Need for Speed-franchise. Een goed idee of gedoemd te falen?

We weten dat de creativiteit de laatste jaren niet bepaald hoogtij viert in Hollowwood. Voor grote kaskrakers wordt meer en meer geleund op (strip-)boekverfilmingen, prequels en sequels. Sinds Mortal Kombat worden ook games verfilmd (soms best aardig, meestal bedroevend slecht), en dat lot is ook NFS beschoren, sinds EA bekend maakte de rechten aan DreamWorks verkocht te hebben.

The film adaptation will be a fast-paced, high-octane film rooted in the tradition of the great car culture films of the 70s while being extremely faithful to the spirit of the video game franchise.

Zo mot het ongeveer gaan dus. In principe is een specifiek op auto’s gerichte film met een flink budget alleen maar toe te juichen toch? Bovendien moet met het bronmateriaal best wat leuks te maken zijn. In 2014 moet het zo ver zijn. Wie moet hem regisseren? Michael ‘tussen crap en kitsch’ Bay? Die deed al eens een trailer immers.

Kleine kans dat dit gebeurt, want vooralsnog is stuntman-turned-director Scott Waugh (Act of Valor) als regisseur aan het project verbonden. Maar dat kan nog veranderen natuurlijk. Het script is trouwens niet op een specifiek deel van de gameserie gebaseerd, dus dat kan nog alle kanten op.54 reacties

Hoeveel films die afgeleid zijn van een game waren wat? Volgens mij geen 1. Weggegooid geld.
@amgpowerrr: http://www.imdb.com/title/tt0384537/
Deze was geweldig imo.
@fant: Silent Hill was inderdaad geweldig. Wat een sfeertje in die film
@amgpowerrr: de eerste Tomb Raider deed het goed! Had waarschijnlijk met de actrice te maken.
@porsche928: Ik vind persoonlijk de tweede Tomb Raider film(The cradle of life) beter, het was geen afgezaagde film, maar een goede actie film. En met de actrice is inderdaad ook niks mis mee.

Verder kan ik me geen andere goede verfilmingen denken van games.
@amgpowerrr: Goh toch wel behoorlijk wat hoor…
Mooi, maar wel zo realistisch mogelijk en 16+, geen kinderfilm zoals fast-five gaarne. Al zal dat onwaarschijnlijk zijn, want videospel.
Ik speel geen spelletjes op computer o.i.d dus ik weet niet wat het “verhaal” van het spel is. 2 uur mooie auto’s op mooie locaties in 3d en bioscoop gebulder lijkt mij echter wel erg gaaf. Was vroeger toch ook al eens een film met slechts een rijdende auto door Parijs.
@eklasse: Verhaal is er niet zo. In het laatste deel was er een heel zwak plotje bij de haren bij getrokken. Iets met dat je geld moest terugbetalen en daarvoor een race moest winnen… ofzo…
Als het maar niet met van die achterlijke nep politiewagens wordt.. http://www.youtube.com/watch?v=ACPx6U2FBDA
er zijn gewoon te weinig films waar het echt draait om de auto’s , ik zie hier wel wat in!
http://www.youtube.com/watch?v=-NJzrv4MaMo

Ik zeg Mercedes SLS-AMG en op naar Parijs.
@eklasse: al was dit ver voor mijn tijd. blijf ik er geboeid naar kijken. een van de weinige filmpjes die ik nooit vooruit spoel!
@the-budel-guy: mooie is nog wel dat het een Mercedes is….met het geluid van een Ferrari 275gtb eronder gemonteerd:)
the-budel-guy via iPad app
@Jeroenmx5:
the-budel-guy via iPad app
@Jeroenmx5: idd
@eklasse:

Daar kijk ik nu ook eens regelmatig naar.
De SLS lijkt me er de wagen niet voor, eerder de CL excuus S-coupe.
@Hupke: Bij een SLS heb je geen donor auto nodig voor het geluid ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Sf_01AZFN8c
War meer info:

DreamWorks gaat Need For Speed-film maken

Nieuws | 22 juni 2012 –
Filmstudio DreamWorks Studios heeft de filmrechten voor Need For Speed weten te bemachtigen. Dit is bekendgemaakt middels een persbericht op de site van Electronic Arts.

De Need for Speed-film is gebaseerd op de serie maar niet op een specifieke game. Het wordt een film in de traditie van de autofilms uit de jaren zeventig die “extreem trouw” blijft aan de identiteit van de gameserie. Begin volgend jaar wordt de film in productie genomen, hij moet ergens in 2014 uitkomen. Scott Waugh, bekend van Act of Valor, gaat de film regisseren.

http://www.insidegamer.nl/nieuws/98584/dreamworks-gaat-need-for-speed-film-maken
Heb even een zinnetje overgezet uit de persbreidel, dank.
lijkt me gaaf
Act of Valor zat vol met vette shit, dus dat geeft hoop op een realistische film met veel actie. Overigens mag de film best een beetje afwijken van het spel, want die is de laatste jaren crap.
Laat maar komen. Dreamworks heeft ons tot op heden alleen maar goeds gebracht. De NFS reeks heeft moois en slechts gebracht qua spel, maar grafisch altijd goed geweest (voor de tijd waarin de games uitkwamen) Computer ge-animeerde films bieden natuurlijk wel mogelijkheden. Mochten ze dit bij Dreamworks goed in elkaar steken kan het best wel wat worden. Kijk maar naar het succes van Pixar met hun Cars reeks. Ik denk dat het eens tijd word dat men de ‘pinsesjes-met-boze-stiefmoeder’ en ‘Eend, muis, kat, leeuw’ films voorbij gaat en wat goede aminitie auto films maken. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De engineers van de toekomst kijken nu tekenfilms. We -moeten- de kleintjes ethousiast krijgen over gierende V10&12’s, Brullende V8’s, roffelende Boxers en Fluitende 4pitter Turbo’s ! Anders rijden we straks -allemaal- met zielloze hybride/electro auto’s. Kommaarop !
@TSI-tje: Mee eens.. En dan ook een film met alleen auto’s. Geen mensen maar wel een verhaal. Niet dat die auto’s moeten gaan praten maar dat je zelf maar moet uitzoeken waarom ze er rijden.
@eklasse:
Dan ga je toch een dagje langs de snelweg zitten.
Ik vond CARS al mooi. Kan dus niet fout gaan.
lijkt me super!
Game verfilmingen zijn op z’n best matig maar meestal is het gewoon troep.
@rooster: Hoeveel azijn heb jij eigenlijk ?
@TSI-tje: Lees al zijn reacties eens.. Azijn is zoet vergeleken met hem.
@TSI-tje: het is wel zo, als er van een game een film wordt gemaakt, of van een film een game, gaat het altijd om games die binnen zeer korte tijd zijn ontwikkeld, of om films die behalve de naam weinig gemeen hebben met de game. Zie ook Max Payne, de film is een wanproduct van jewelste want het slaat totaal nergens op.

Het kan pessimistisch klinken, maar als de praktijk op hetzelfde uitkomt kan je het hem niet verwijten dat ie dat zegt.

Ach ja, NFS is toch de meest crappy racegame series die er is, heeft niets gemeen met de oude NFS games die de hele reputatie van de serie vestigde, dus zo veel slechter kan die film niet worden…
@HDM: Welk deel van NFS heb je het over ? “The run” was inderdaad, qua speelbaarheid, een miskleun. Grafisch wél heel mooi. Toch zijn er andere (oudere)delen welke zwaar de top waren. Ik noem maar; Undergroud 1&2, Hot Pursuit, Shift. En om dit concept, want meer is het nog niet, al bij voorbaat te veroordelen en direct te verdoemen gaat mij wat ver. Daarnaast haalde ik de stemming van rooster ook aan vanwege zijn comment iets verder naar boven.
Als je maar blijft roepen dat alles K[_]T is dan zal dat in je eigen optiek ook zo zijn. Een streepje positief denken kan geen kwaad. Zoals Chiel iedere morgen ons al meegeeft “begin de dag met een dansje”. Een lach kan ook…
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
@TSI-tje: waarom ’s morgens 3 fm luisteren als er 538 is? ;)
@TSI-tje: zwaar de top is wat men er tegenwoordig van vind, die hebben denk ik de klassieke NFS nooit gespeeld. Zie ook de grote NFS communities: niemand vind de 2003> richting van EA een goede keuze. Niemand heeft gevraagd om al die rice-bullshit, beetje ASMA-tiseren van auto’s met uberlelijke bodykits. Verhaallijnen waren ook altijd zo ruk als het maar kon, racegames met verhaallijnen pakken bijna nooit goed uit. NFS World spant overigens de kroon met enkel gerecyclede locaties en verkoopprijzen van addons waar je ziek van wordt.

Het zijn de klassieke NFS games die de reputatie van de hele naam ”NFS” vestigde. Daarmee heb ik het over NFS 3 Hot Pursuit (96), NFS 4 High Stakes (98) en NFS 5 Porsche Unleashed (2000). Daarmee werd NFS groot, dat was gewoon simpel no-nonsense racen met dure en snelle bakken in speciale locaties. Die games genieten btw nog steeds meer populariteit onder de grote NFS fansites dan de huidige NFS’es dat doen. Van de huidige NFS’en zijn de hoogst gewaardeerde waarschijnlijk Shift en Shift 2.

En misschien zie je het al wel, ik ben een van die mensen. Ik vind de moderne NFS helemaal niets. Er is voor mij, net als voor velen, geen NFS geweest die bijvoorbeeld kon tippen aan NFS 5 Porsche Unleashed.
@HDM: Ik denk dat je hele betoog geënt is op persoonlijke smaak. Je spreekt over NFS-fan-sites, ook daar is je smaak afhangkelijk naar welke site je zoekt. Uit je voorkeur van Shift&Shift2 in de ‘moderne’ NFS reeks, kan ik concluderen dat je een race-SIM liefhebber bent en géén Race-Arcade liefhebber. Allemaal prima, maar ik ben toch een andere mening toebedeeld. Ik kan van beide varianten (zowel SIM als Arcade) genieten. Een beetje ‘onwerkelijk’ mag. Een beetje ‘over de top’ is okay in mijn beleving. Ik kan ook echt genieten van bij voorbeeld ‘BLUR’ heeft niet met ‘echt’ racen te maken, maar is meer een soort ‘Mario-Kart’ voor de ‘oudere kinderen’.
Kortom, ieder z’n (m/v) meug.
@TSI-tje: Vergeet ik nog te zeggen dat ik alle delen van de hele NFS Reeks heb. Allen origineelin doos voor de PC, allen uitgespeeld. Ook de recente slechte delen zoals ‘The Run’ & ‘undercover’
wauw super!
Ik ben benieuwd of het wat word, maar ik zal hem zeker gaan kijken.
Wat is de verhaallijn in het spel? Of is het gewoon racen?
@Esprit_de_Flandre:

Misschien wel illegale straatraces / mix spectaculaire achtervolgingen over verschillende continenten. Steven Spielberg is mede eigenaar die onlangs de rechten heeft gekocht van NFS. Dus hoogstwaarschijnlijk zal hij de film regisseren of deels daarvan.
Ik had hem al horen zeggen dat hij een fan is van mensen die goede blockbusters kunnen maken, daar kan je op maken dat er meerdere delen zullen komen net als Fast & Furious. En hopelijk wordt het iets nieuws en niet dat een amateur autoheld zich eerst moet bewijzen met 2 rondjes rijden in een opgefokte auto met NOS en dan pas mee mag doen met het echte werk.
@bempi: Met de dingen die de laatste jaren uit ‘Ollywood komen, zou ik niet teveel rekenen op “iets nieuws”.

En van Spielberg verwacht ik eerder dat ie zal optreden als producer, niet als regisseur. Maar dat is maar een gok natuurlijk.

Het wordt sowieso… een k*tfilm. En dan gaan ze er nog zes van maken ook. Zucht…
Hoop zo op die gast van Tokyo Drift. AI, DRaif Caerszzz
Waarom (ver)koop je de rechten dan als het het nog alle kanten op kan gaan. Dan moet het wel iets te maken hebben met de game. Anders kon je net zo goed wat uit je duim zuigen en nu NFS volledig van Critereon is heb ik geen verwachtingen meer.
Ik vrees dat het weer veel te fantastisch zal worden zoals al die fast en furious films. Wat ik wil zien zijn wagens die eerlijke stunts uitvoeren en echte bochten nemen tegen echte snelheden. Geen transporter, fast&furious,… films dan is cars nog realistischer.
Zolang het niet door Uwe Boll wordt geregisseerd vind ik het best.
die spelletjes leveren toch veel meer op dan een gemiddelde blockbuster ..

dan bedoel ik serieus veel meer ..
@lincoln: Dat is een feit, de Game industire is de film industrie al jaren voorbij, qua omzet en blockbuster opbrengsten. Zie het record van, bij voorbeeld, Call of Duty Modern Warfare 2 bij de introductie.
@TSI-tje: Een film kan je na een paar maandjes downloaden, of een bioscoop kaartje van €8,-. Een spel kan je tegenwoordig niet meer kraken omdat het tegenwoordig allemaal online is en allerlei registraties en gegevens vereist zijn. Tevens kost zo’n spel al gauw €50/60,-. De kosten van het ontwikkelen van een spel en produceren van een film weet ik zo 1-2-3 niet.
@TSI-tje: Misschien valt het wel te kraken, maar omdat het allemaal via de servers van de ontwikkelaar/uitbrenger gaat, zul je dan met zeer weinig andere krakers, en dus eigenlijk amper tot niet online spelen, en dat is nou juist waar zulke spelletjes om draaien. Ook had ik laatst een collega, die had een blu-ray rip gemaakt van een film en in de PS3 gestopt, die kreeg na 5 minuten gewoon een zwart scherm met de mededeling dat hij illegaal gedownload heeft. Kwam dus door de PS3 die dat herkende (via PS3 internet-connectie neem ik aan).
@kaasboerin: Bij XBOX Live moet je al oppassen als je met cheats werkt online.
@kaasboerin: uh…ik heb er (nog) geen problemen mee.
Alles is te vinden en te spelen/kijken. Nederlands talige films is ‘wat’ lastiger, maar niet meer als dat.
Spelen word alleen lastig als men ‘online’ wil spelen, maar het Single Player gedeelte doet het eigenlijk altijd.
Moet ik wel melden dat ik geen ‘console’ maar een PC gamer ben. De meeste films heb ik al in goede kwaliteit (met het kijken op een 46″ TV is de kwaliteit belangrijk), meestal incluis NL ondertiteling, voordat ze in de Bios uit zijn. Mijn Media player is ook aangesloten op het internet, maar speelt alles gewoon af. Zonder zwarte schermen, zonder waarschuwingen.
@TSI-tje: PC is inderdaad veel makkelijker te kraken, maar op consoles heb je tegenwoordig altijd een online account waarmee je gelijk inlogt zodra je hem aanzet, waardoor zij alles kunnen “zien”.
@kaasboerin: Dat is bij de ‘recente’ PC spelen ook hoor, Die probeert men ook direct aan te laten loggen op zo’n netwerk, maar dit is makkelijker te omzeilen..
Films zijn écht geen probleem, alles is te vinden.
Ook ben ik geheel vrij van ‘schuldgevoel’. De artiesten worden hier namelijk helemaal niet door benadeeld, wat organisaties als b.v. BREIN ons willen doen geloven, maar slechts de grote maatschappijen. Maar dit is een hele andere discussie. ;)
Die wil ik wel zien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).