Eterniti Artemis is klaar om China te veroveren

Auteur: , 26 Reacties

23 april, dat was de laatste keer dat we over Eterniti en hun verbouwde Cayenne Turbo van dik 3 euroton, de Artemis, schreven. Vorige week werd in Londen de eerste showroom geopend, dus nu kan het luxemerk écht los.

Vorig jaar mochten we op de IAA in Frankfurt live kennismaken met de Artemis, de zeer fistbare SUV die destijds nog Hemera heette.

Eterniti Artemis definitief

Nu is alles wat prototype was aan de Artemis er af, en hiermee moet het gaan gebeuren. Met dit decadente, luxueuze interieur moet de Rus/Chinees-met-geld verleid worden om zijn overvloedige geld niet bij bedrijven als Merdad te deponeren, maar voor Eterniti te kiezen.

We hebben een aantal foto’s van de (drukbezochte) openingsavond bemachtigd, en ook is de gallery uitgebreid met nieuwe foto’s. Neem snel even een kijkje! Sfeerproeven? Er zijn video’s. Ziehier een klassiek meisje strijken alsof het een lieve lust is, en in deze video wordt Britney even klassiek gedaan. Implessive.

Nog even de specs: de 4.8-liter twin-turbo V-8 produceert 600 pk, 0 tot 100 km/u gaat in 4.5 seconden, en de topsnelheid ligt op 290 km/u.
26 reacties

Die kan zo als bad-guy auto in een willekeurige actiefilm.
Jeetje, doe mij dan toch maar gemballa cayenne hoor..
wat een jaguar neus zeg
Klasse, lekkere -voorstanders van nivellering zieken- auto..
Achterkant is best geslaagd.
@bassen: Ik vind juist de voorkant goed geslaagd, maar moet wel toegeven dat ik deze achterkant beter vind dan de huidige Cayenne
Vond de neus van de proto toch beter
300.000 euries voor een verbouwde Cayenne… Gepeperd.
kill it with fire!
Doelgroep: mensen die ritselen van het geld, en overal de aandacht van iedereen willen hebben: op de weg (hoog, breed, imposant), naast de weg (orgelpijpen) en van de passagiers (druk interieur met ‘uitstraling’).
Kortom, het soort mensen dat je je na een gezellig avondje goed kunt herinneren – en je opnieuw naar de paracetamol laten grijpen.
@mout: Paracetamol is voor paupers..
@kaasboerin: echte mannen slikken cyankali, werkt over tegen
Typisch autootje voor bad boys uit Dubai
Wat een onwaarschijnlijk grote naden op die rode versie
Keurige witwasserij, geslaagd project.
Merken als Saab gaan failliet en zo’n gedrocht kan blijven bestaan. Ik zeg het je, de wereld is naar de kl*ten…
@pjp911: Gedrocht – Geld
Saab – geen Geld
En het is gewoon een heel gaaf en mooi autootje.
Als je dan toch een enorme smak geld uit wilt geven aan een verbouwde Cayenne, doe dan die Merdad 902 maar
Hallo porsche cayene
Grappig, als je naar een automuseum gaat, dan zijn de snoepjes van de tentoonstelling altijd de in beperkte oplage gefabriceerde versies van coachbuilders. De handgebouwde creaties van Zagato, Touring Superleggera, Pininfarina en consorten worden nu bijna zonder uitzondering als mooier beoordeeld als het origineel.

In mijn ogen is Eterniti ook meer een coachbuilder dan een tuner en ik vind de Artemis ook mooier dan de Porsche waarop deze is gebaseerd. Als het Eterniti lukt om een mooie serie op de markt te zetten, dan lopen we over 50 jaar in het Louwmanmuseum misschien wel langs de Artemis…
@dondeboer: Ik voorzie dat het erg rustig wordt in een automuseum met die tentoonstelling…
uiteindelijk rij je in alle suv’s voor lul tenzij het een standaard Range Rover is
Ziet er best goed uit, alleen die gazen grille kan echt niet…
Jeep Grand Cherokee is prachtig en stijlvol, RR ook, maar porsche cayenne oerlelijk, zeker zoals die hier staat. X5 en Q7 zijn ook niet de mooisten (laat staan de X6). Wat mij opvalt is dat het tegenwoordig stikt van de Landrover Defenders, waarom is mij een raadsel, waarschijnlijk niet zo duur maar met een topsnelheid van 135 is het toch wel erg behelpen.
Ik vind het interieur super lelijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).