Even die Porsche 991 dwars zetten [video]

Auteur: , 104 Reacties

De belangrijkste wijziging aan de nieuwe Porsche 911 (991)? De wielen staan verder uit elkaar, dus kan je hem beter bochten om hoeken. Op de Nordschleife en ook zomaar.

Eigenwijs als ze zijn verplaatsen ze bij Porsche de motor natuurlijk niet. Ze verplaatsen slechts de auto er omheen, stukje bij beetje. Zat vroeger de motor echt achter de achteras, bij nieuwere 911’s hangt daar steeds minder bips. Het pakketje is inmiddels zo samengedrukt dat er weinig plaats meer voor een echte ‘motorklep‘ was.

Natuurlijk ligt de motor nog steeds wel ver naar achteren, dat geeft lekker veel druk op de aangedreven wielen. Door de toegenomen spoorbreedte en langere wielbasis is het geheel nu ook écht stabiel. Duidelijk zichtbaar in deze rijtest. Efficiënt en to-the-point.104 reacties

Ziet er goed uit hoor ,alleen jammer dat je er door de eerste de beste GT-R mee voor lul gezet wordt.
@norge: Je haalt me de woorden uit de mond. Waarom nog een 911 als je ook een GT-R kan hebben?
@theblackstig: omdat een 911 veel maar dan ook veel mooier is.
@EdGaR:

1000
@EdGaR: Mooi, met zulke misvormde kikkerogen? Sorry, het kan jouw smaak zijn, maar die van mij is het in ieder geval niet. Dat betekent niet dat ik de GT-R een erg mooie wagen vind, maar die heeft wel een origineler ontwerp dan de 911.
@theblackstig:

Paar woorden: Legacy
@EdGaR: dat is persoonlijke smaak kerel,vind dit een prachtige wagen maar de gtr mooier.
@theblackstig: omdat sommige mensen kwaliteit(zowel vanbinnen als vanbuiten) en een tijdloos model verkiezen boven een auto die alleen bekend staat om launchcontrol en keihard-rijden-op-plekken-waar-je-nooit-komt-a.k.a.-nurburgring
@lambo4all: je komt er nooit omdat je er nog niet.geweest bent! Ik ben er 1x geweest en sindsdien ga ik om de 2 maand! Het is daar veeeeel te leuk!

En het stikt daar van de gtr’s, 911gt3/2 rs’n en m3’s! Maar de gtr’s zijn wel meestal de snellere! Al zeker bekeken per euro!
@technopatat: jammer jochie, ben er 2 keer geweest. was erg leuk maar zou er niet speciaal een gtr voor gaan kopen. of je nou 270 of 290 doet op het grote rechte stuk maakt me ook geen flikker uit.
@lambo4all: ik zou hem er niet speciaal voor kopen, maar ik zou het er wel bij in overweging nemen! Want op de NS met m’n huidige Volvo is niet zo ideaal… En als ik weet dat ik er minstens om de 2 maand mee op circuit ga dan is een GTR wel duidelijk de betere auto…
@lambo4all: kwaliteit? I’m sorry but you’re talking about Japanese reliability. Daar kom je vrij moeilijk bovenuit..
@rechercheur: dat is wel weer een hele oude… bij tweedehandsjes gewoon even aan de dealer vragen of je modeljaar 2007/2008 GT-R launch-control-vrij is.
@rechercheur: Jouw geliefde BMW laat bij de M6 de garantie op de transmissie vervallen zodra Launch-control geactiveerd is geweest. Er zit namelijk een teller in de ECU die ze in de garage kunnen uitlezen. Jij kunt het nalezen in de EULA. En dat heeft ook zo zijn reden. ;) De GR6 transmissie in de DBA-R35 (GT-R MY11) heeft voor het eerst officieel Launch-control met behoud van… jawel grantie! :D Make your move detective!
@rechercheur: Ha, die is goed. Je hebt 1 geval gevonden van een kapotte versnellingsbak van een GT-R, welke waarschijnlijk nog eens opgevoerd was, en zoals AutomotiveDesigner al zegt, bij die versnellingsbak in de M5/M6 gaven ze ook maar een beperkte garantie. En je moet maar eens in google opzoeken hoeveel forums er bestaan over M5 en versnellingsbak-problemen… Ik zal het zo zeggen, niemand leeft lang genoeg om dat allemaal te kunnen gelezen hebben.
@SimonMc:

Gniffel, even zelf googlen en je zult zien dat het niet één geval betreft ….

:-)
Zoals blijkt uit ’t YouTube filmpje, het is inferieure Japanse kwaliteit, oftewel rommel ….
@rechercheur: dat filmpje slaat nergens op. Dat moet de meest belachelijk getunede gtr ooit zijn
@rechercheur: net zoals bij menig ander auto met Launch Control. Maar als je de auto’s launch control vrij laat, is zo’n Japanner opeens veel minder fragiel. De BMW en Mercedes voor de deur heeft vaker elektronische en mechanische storingen gehad dan de Toyota uit 1990.
@jzaero:

Zucht, volgens mij ging het hier in eerste instantie om een Porsche 911, en nu haal jij er ineens BMW en Mercedes bij. Je gaat wel erg van de hak op de tak ….
@parkeerwacht:

Tja had je kunnen verwachten dat ie bmw erbij haalt…voel je je nu meteen op je pikje getrapt GTR?

Offtopic: ff googlen op “golf plus” dan weet je ook weer hoe dat lelijke ding eruit ziet ;)
@rechercheur: Je had het over launch control en daar heeft BMW (Duits) toevallig ook een aantal systeempjes van gebouwd. Duits doet niet onder voor Japans, andersom evenmin, het zit slechts tussen je oren en hoe jij over auto’s denkt. Ik ben een BMW liefhebber, maar respecteer Japanse én Koreaanse auto’s net zoveel.
@jzaero: het interieur is ronduit slecht in mekaar gezet, en het ziet er nog niet uit ook. de achterkant komt dicht bij het plastic gehalte van een corvette en die 4 enorme uitlaatpijpen (volslagen nutteloos bij een 3.8 liter v6, een 6.5L murc heeft 2 kleinere pijpen) hebben een sjonnie gehalte waar de film news kids nog van kunnen leren. nee doe mij maar een 911.
@lambo4all: Heb jij er ervaring mee? Of het er lelijk uitziet is een persoonlijke kwestie, maar ik heb nou niet van veel mensen gehoord dat het dashboard spontaan uit elkaar valt. De meerprijs bij Porsche zal wellicht zitten in mooiere materialen, maar voornamelijk de badge. Houd je niet voor de gek, ik snap dat Porsche een beter klinkende naam is, maar dat betekent heus niet dat Nissan meteen slechtere auto’s maakt omdat ze goedkoper zijn.
@lambo4all: die gtr’s zijn van topkwaliteit, misschien zelfs nog beter dan Porsche
@Stopwearingpants:

Bent u soms in de war?
@theblackstig: GT-R is gewoon niet zo mooi en degelijk als een 911, en een 911 heeft prachtige lichten btw, heel tijdloos.
@norge: Imo, is de Porsche way more fun to drive :)
En vind hem toch ook wel een stuk mooier !
waar blijft de 911 tdi
@wimbers: Misschien in een ander universum?
@norge: eigenlijk heeft die GT-R het “stabiele machtsevenwicht” van de supercars verstoord.
Echt een hele mooie wagen geworden. De proporties zijn goed bewaard gebleven. Hopen dat hij ook zo goed rijd als dat hij er uit ziet.

mbt de GT-R, mensen wat zitten jullie toch te zaniken? een Nissan is een Nissan, en een Porsche niet. Loop is niet zo te zaniken over die paar seconden op een circuit.
@ederooij: wat is er mis met een Nissan dan? Met alle respect voor Porsche, we hebben zelf een aantal in de familie, maar hoe goed een merknaam klinkt zit altijd tussen de oren zeg ik maar .. ;)
@jzaero: is niks mis mee, maar is gewoon een heel ander slag auto. Ook al doet elke fabrikant tegenwoordig mee aan de pk-battle, het wordt gelukkig weer wat minder, naar mijn idee is de Nissan uit ander hout gesneden. De Porsche zoals deze 911, is een GT en de Nissan een bruut PK-monster.
De 911 is uiteraard de ‘zekere’ keuze en de GT-R is uiteraard beter, maar ik zou toch kiezen voor een Maserati of een AM v8 vantage
@alloallo: mee eens, Maserati Gran Turismo S for me.
Als ik die reacties hierboven lees, begin ik de GT-R meer en meer als een ware reclamestunt van Nissan te vinden…

Elke keer als er een bericht verschijnt over een Porsche 911, vliegen de reacties van “GT-R dit en GT-R dat” je om de oren. Een betere PR kan Nissan zich toch niet wensen? :D

Oh ja, het gaat hier over Porsche. Wel, ziet er beter uit dan de vorige. Met name die achterkant is zeer goed aangepakt.

@Alwood: volgende bericht over een 911 misschien ook posten in het archief van Nissan? :D
@Carreza: Maar echt recpect voor de GT-R die met de snelste supercars meedoet. Niemand doet dit na op dit vlak voor dit geld een auto kopen die zowat elke Porsche verslaat gewoon petje af.
@agera: en de Corvette dan, die schijnt het ook goed te doen voor niet teveel geld.
Zo sneu, mensen die denken dat de 0-100 tijd alles zegt over een auto. Nog steeds erg veel behoefte aan een volwassen versie van autoblog.nl. Wanneer komt die nou?
@raphael: wie heeft er hier iets gezegd over 0-100 dan?
@jzaero: Lees de eerste paar comments maar eens. Of pak er een willekeurig Porsche bericht bij. Oh en ringtijden en 0-100 staan voor hetzelfde: kinderen of idioten.
@raphael: Wees eens orgineel! Als je autoblog niet volwassen vindt, doe je zelf een blog maken. Kijken of we je dan nog eens horen. http://grinner08.files.wordpress.com/2010/11/flush-toilet1.jpg
@euro95: Voel je je aangesproken ja? Dat spijt me niet
@raphael: Er staat nergens 0-100, er staat dat je een willekeurige Porsche voor lul rijdt als je de Nissan GTR pakt, wellicht waar, maar ik ga daar maar verder niet op in.
Een nieuwe 911 is meer voor de status, de GT-R voor de liefhebber.
@Alwood: “De wielen staan verder uit elkaar, dus kan je hem beter bochten om hoeken”

Als je het zo schrijft, lijkt het wel alsof je hiermee wilt zeggen dat hij beter de bochten om gaat, omdat hij langer is geworden ( de wielen staan verder uit elkaar ).

Maar ik denk eerder dat de wielen meer op de hoeken van de auto staan, waardoor hij beter de hoek om gaat ( kleinere overhang ). Het is toch zo dat hoe korter de wielen tegen elkaar staan ( kortere wielbasis ) hoe beter hij bochten neemt? Ik meen dat dat de hoofdreden was waarom de Nissan 370Z korter geworden was tegenover de 350Z bv.

Verbeter me aub als ik het mis heb, want ik ben niet zeker.
@SimonMc: maar je kan het ook interpreteren als een bredere spoorbreedte, which in this case, is right.
@jzaero: Ja, kan ook wel, maar ik heb het nog nooit op die manier verwoord gezien.

Ik zou denken :
grotere spoorbreedte = hij is breder geworden
de wielen staan verder uit elkaar = hij is langer geworden
de wielen staan meer op de hoeken = de wielen staan meer op de hoeken ( lol )
@SimonMc: Mjah het is een vrij algemene zin, in dit geval is spoorbreedte en volgens mij lengte beiden toegenomen, vandaar?
Ondanks ik Porsche een mooier merk vind dan Nissan, zou ik liever de GT-R willen hebben.

Nu al een ware legende de GT-R voor zo weinig geld zoveel auto respect!
@agera: ja, een GTR kost bijna niets! echt heel weinig geld..
@EdGaR: Zo moeilijk is het toch niet en volgens mij snap je wel wat ik bedoel. Tuurlijk is de GT-R niet goedkoop als je hem vergelijkt met een Polo. Tussen al die Lambo’s, Ferrari’s, Porsches, is de GT-R een koopje. Zet ze stuk voor stuk naast elkaar en maak een vergelijk op basis van prijs en je merkt het zelf.
@agera: Krijg je wel een plastic fantastic interieur voor terug. Nogal schraal als je meer dan een ton moet neertellen.
@Tommy2: maakt op zich niet uit. die auto is vrijwel elke cent waard. want zeg nou zelf: het is toch (zoals @agera: ) al zei: een koopje i.v.m. de andere hypercars waar die mee vergeleken kan worden? niet overtuigd? kijk en huiver :P
http://www.youtube.com/watch?v=uDP7Pty8Qnw&feature=player_embedded#!
@bigcar: The thanks adam ik was op zoek naar deze video maar je bent me voor :P
@agera: no problem arkarda? :D
:oops: *arkada? > arkadas
@bigcar: No problem kan gebeuren adam :P
@bigcar: Maakt zeker wat uit.. waarom denk je dat ’t onder andere zo’n “koopje” is.. juist.. dat plastic interieur, het “opgekalefaterde Renault blok” en nog een aantal zaken die de productie kosten laag houden..
Je hebt natuurlijk helemaal gelijk wanneer je zegt dat ie iedere cent waard is.. Alleen iedere keer weer die vergelijking met 911 en co op basis van prijs is nogal uitgekauwd en naar mijn mening irrelevant.. De één kiest op basis van emotie de ander op basis van statistieken..
@europameister: want Renault staat bekend om hun slechte motoren?

De motor die in de GT-R zit, zit volgens mij ook in geen enkele Renault, dus waarschijnlijk is dit een echte Nissan motor.
De motor uit de 350Z daarentegen, zit ook in de Renault Vel Satis bv, en behoorde op een gegeven ogenblik tot 1 van de 10 beste motoren ter wereld.

En denk je nu echt dat elk merk nog z’n eigen motor maakt? In de BMW 1 zit een 1.6 benzine die mede ontwikkeld is door PSA. U mad?
@SimonMc: Ja die 1-Serie 1.6 heb je ook vanaf Eur 120K.. en Porsche koopt z’n motoren in bij..!? Die Renault opmerking staat tussen aanhalingstekens he.. Maar toch bedankt voor je verhelderende open deur en irrelevante info.. De GT-R biedt een uitstekende value for money.. Prima koopargument.. Porsche als merk spreekt meer tot de verbeelding.. idem..
@europameister: Knap als je een 1 serie vanaf 120.000 euro kan kopen. Maar goed, bij Porsche geldt één woord, badge. Het zal allebei niet veel voor elkaar onderdoen, maar vooral in prijs zal het schelen omdat je veel voor de naam betaald. Zo’n gevoel krijg ik erbij. Bovendien, het prijsverschil is misschien in Nederland niet zo relevant, maar in Hong Kong en andere Aziatische steden zie ik vaak een HKS, Enkei of Nismo tuned R35 GTR’s staan. Daar gaat veel geld in op, het is daar cultuur, noem het ricers, maar erg gaaf is het wel. Neemt niet weg dat Porsche Turbo’s daar ook motorisch opgevoerd worden en daarnaast ook vaak optisch wat bruter eruit komen dan hier.
@jzaero: Als je voor de naam/badge betaalt heeft dat een reden.. kan design, techniek, heritage, premium etc. zijn.. whatever floats your boat.. Een goed getunede R35 GT-R kan ik zeker waarderen, maar zal nimmer bovenaan m’n verlanglijst staan.. Dan liever een non-turbo Rauh Welt 911.. Ben wel weer heel erg benieuwd naar de RS versies van deze 991..
@europameister: Tjah .. Een Rauh Welt is een klasse apart en een auto die ik maar al te graag in mijn garage wil. Ik ben ook meer fan van oudere Porsches dan de nieuwere. Wat de badge betreft, dat klopt, een badge kan voor mensen iets betekenen wat voor anderen minder is, ze hebben immers een naam opgebouwd waardoor Porsche een gerespecteerde sportwagenmerk is. Ikzelf betaal bijvoorbeeld wanneer de portemonnee het toelaat maar al te graag meer voor een BMW 3 of 5 serie, terwijl een andere middenklasser net zo goed kan zijn maar dan een minder bekende badge heeft.. Het gaat om die details die in een product zitten die het hem doen, maar goed bij een Nissan GTR heb ik zeg maar niet het gevoel dat zij veel onder een Porsche doen. Ach.. Het is inderdaad allemaal persoonlijk.
@jzaero: Van ’t geld voor een GT-R of vergelijkbare 911 wordt ’t voor mij een E90 M3.. hou je knaken over voor enkele uitgekiende aftermarket opties.. Snel weer een Staatslot kopen..
@europameister: Ik heb dan inderdaad ook liever een M3, of nog beter, de nieuwe M5
@europameister: kwestie van smaak zullen we maar zeggen ;)

[ als ik 1.5 ton had, en moest kiezen tussen bijvoorbeeld een gtr en een vergelijkbare porsche, dan ga ik toch liever voor de gtr. want zeg nou zelf: voor 1.5 ton een fatsoenlijke 911 die p kan boxen tegen de gtr? ik zou dan of de gtr nemen. of doorsparen voor de 911 turbo, maar die kost natuurlijk wel een hele duit meer… dus als je de prijs / pk verhouding bekijkt, dan komt de gtr beter uit… ]
@bigcar: Smaak zeg je.. of juist ’t gebrek eraan als je voor een R35 kiest..
Ik moet de idioot nog tegenkomen met EUR 150K op zak voor een auto en de prijs / pk verhouding als criteria hanteert voor ’t maken van z’n keuze.. maarja, wie ben ik om te oordelen..
Op basis van prijs.. 911 Carrera S of GTR..!? Zou ze eerst beiden willen rijden maar op voorhand neig ik naar de “Elfer”.. Als we dan toch bezig zijn dan loop (spaar) ik gelijk door naar een GT3 als je ’t niet erg vind..
@europameister:

ik ben het ermee eens dat de gtr een afgezaagd interieur heeft, maar dat neemt niet weg dat het een prachtwagen is. je kunt er de raarste capriolen mee uithalen tegen wagens die ruim het dubbele kosten, dit maakt de wagen vet.

ik wil niet beweren dat als ik ong. anderhalve ton aan een wagen zou besteden, het de gtr zou worden. integendeel. ik zal natuurlijk ook de 911 etc bekijken, maar dat zijn niet de wagens voor mij.

als ik anderhalve ton had, zou ik toch echt liever kiezen tussen de cayenne (s / turbo) , M5 , cls 63, a8 4.2 tdi, of een 6 serie GC, etc. etc.

maar je hebt natuurlijk wel gelijk dat je eerst een testrit o.i.d. wil maken met een auto, alvorens je er 1 aanschaft, en terecht natuurlijk.

de gt3 kost volgens mij wel flink meer dan wat een gtr kost overigens ;)
@bigcar: ik moet toegeven als ik 130k had te besteden, ik serieus zou nadenken om de GT-R aan te schaffen. Veel liever de GT-R dan een 911, de GT-R verdient alle lof, waardering en respect.
@agera: als ik 1.3 ton had, dan zou ik eerder denken over een:

– a8, 4.2tdi
– e63 ///AMG ->
– M5

:P

[ het woord is aan jou ;) ]
@bigcar: [* e63 amg, -> liefst een cls63 amg, maar die is dan weer €20.000,- duurder… ]
of natuurlijk ook niet te vergeten: een cayenne S :D
@bigcar: Jij neemt het in zijn geheel, ik doelde meer in het sportauto segment. Ook over het algemeen zou ik voor de GTR gaan en de meeste auto’s laten staan.

Voor 130k zou ik bijna altijd voor de GTR gaan, alleen als het gaat om een BMW X5 of Mercedes G-Klasse zou ik erg gaan twijfelen :P
Heel heel heel eigenlijk best mooi en logisch; Aandrijving op de achterwielen, de motor zit op/bij de achterwielen.
@philipzuidijk: maar eigenlijk wil je de motor voor de achterwielen, niet erop en al helemaal niet erachter. Het is aan de engineering kwaliteiten bij Porsche te danken dat de 911 nog een beetje acceptabel rijdt, logisch is dat namelijk helemaal niet.
@mashell:

“Dat het nog een beetje acceptabel rijdt”???

Weleens een Porsche gereden?

Ik weet zeker van niet, gezien je opmerking
GT-R (versie 2 met name) is natuurlijk bizar snel, vooral vanuit stilstand (launch control). De 911 is tevens zeer snel, maar ook leuker om mee te raggen dan de GT-R. Ook mooier, maar dat is logisch.
Wow, die vent rijd in mijn porsche! Fijn dat Porsche (of de eigenaar) nu eindelijk het initiatief heeft genomen om aan de stabiliteit te werken! :D
wat denken jullie allemaal wel niet dat een GT-R kost?

nou werk ik voor nissan en ik moet zeggen inderdaad in vergelijking met een ferrari is het vrij goedkoop maar in vergelijking met een 911? een beetje GT-R kost 175.000 rijklaar welliswaar
@kilum: tik fout 145.000
@kilum: maar een beetje fatsoenlijk(e) (aangeklede) porsche kost ongeveer ook zoiets…
@kilum: onzin, alles is vrijwel standaard op een gt-r, voor 135k rijklaar ben je zeker een eind
@GT-R waarom zie ik veel meer porsches rijden in het verkeer mischien omdat je voor de jeugd intresant bent
en je grote voorbeeld voor de volwassen mensen!?
@qoekje:
omdat porche al wat langer op de markt is en omdat er meer verschilldende porches zijn want hoe vaak zie je en nieuwe 911 turbo s?
@kilum pffff jij kan ook zeuren zeg eerste gt-r 1969 en de eerste 911 1963
@qoekje: Sorry, ik ga ook ff zeuren.. GT-R is er vanaf 2007.. waar jij het over hebt is de Skyline GT-R (KPGC10 tot aan de BNR34).. Nissan wil ons doen geloven dat deze wat met elkaar te maken hebben, maar das natuurlijk je reinste bullsh*t..
Knap dat ze na zoveel jaar nog steeds fantastische auto’s op de markt brengen.Ziet er ontzettend strak uit! :)

@ hierboven met de GT-R comments. Sorry, volgens mij word er nergens over een GT-R gepraat in het gehele verhaal toch?!

Inderdaad.
@ bigcar: wat ik niet begrijp van het filmpje is dat bij de eerste beelden van de start de Audi sneller weg is dan de Nissan, maar bij de beelden vanaf boven de Nissan sneller weg is? Meerdere starts gedaan??

OT: de nieuwe 911 vind ik echt helemaal geweldig. De GT-R is zeker goed met cijfers, maar te groot en te zwaar, heeft 4WD en een Playstationdash. Als je verschillende tests leest, is daarnaast de beleving van het rijden in de GT-R minder dan met andere sportauto’s. Dus voor mij altijd de 911.
ik vermoed dat de koper van een reguliere 911 (hiermee bedoel ik de non turbo’s/GT-modellen ) de nissan niet als alternatief beschouwt. Het valt mij ook op dat velen onder hen vrij beheerst rijden, de gemiddelde lease passat vliegt je sneller voorbij!

Een ander verhaal is natuurlijk de doelgroep van de hardcore modellen van porsche…

Zelf zou ik ongetwijfeld voor zo’n reguliere 911 gaan, iconische lijnen zonder frutsels, oranje velgen en al te agressieve spoilers… mooier, goedkoper, comfortabeler en nog altijd meer dan snel genoeg voor mijn stuurmanskunsten :)
@solz: Meestal zitten er ook gepensioneerde mannen in.
Briljant filmpje! Die Chris Harris is briljant check YouTube voor vele voorbeelden hiervan, zijn verhaal over het ‘ophalen’ van zijn nieuwe M3 is aanstekelijk!
Kan niet wachten tot er meer tests van de nieuwe 911 online komen (ik waardeer de GTR, maar komop jongens, toch echt een verschil met een veel comfortabelere, minder schreeuwerige Carrera!)
Heel leuk dat gezeur over de GT-R, maar Nissan heeft 1 supercar gemaakt, en dat hebben ze heel goed gedaan. Chapeau. Porsche maakt al 30 jaar een van de beste supercars, zie ik nissan nog niet doen…
Ik vind de nieuwe 991 toch wel een leuke wagen hoor…
Vooral die achterlichten vind ik wel cool…
Ik snap nog steeds niet dat mensen uberhaupt overwegen om een nieuwe 911 te kopen, als je voor minder geld een snellere GT-R kan kopen.
Een porsche 911 turbo wordt misschien interessant. Maar dan nog prefereer ik dan GT-R 2012 model. Hier en daar wat er aan laten sleutelen en je hebt voldoende pk’s om elke nieuwe porsche 911 turbo eruit te scheuren op de duitse autobahn. En nog steeds hou je dan bakken met geld over!
Een gefrustreerde porsche 911 turbo rijder het nakijken geven….PRICELESS!
@ralf: Misschien kopen mensen liever geen nissan omdat Nissan een pauper, danwel B-merk is? Als europeaan koop je sowieso liever een Duitser. Dit is wat mij betreft een discussie waar je altijd op een Dacia uitkomt: daar krijg je immers het meeste voor het minste geld.
@ralf: Want het kopen van een auto is natuurlijk puur gebaseerd op een rationele basis; het gaat alleen om geld en cijfertjes…. Nee tuurlijk niet.
@ ralf: hoe vaak wil je dan op de Autobahn gaan rijden? Kans is niet zo groot dat je een 911 Turbo tegen komt en dan moet ie ook nog zin hebben in een wedstrijdje. Bovendien, je koopt een auto toch voor jezelf en niet om een eventuele ander “er uit” te rijden?? Ik heb liever een auto die er goed uit ziet en die een goed gevoel geeft met rijden, dan eentje die op papier en op een circuit waar ik nooit kom wat sneller is, maar in de dagelijkse praktijk min of meer gelijk is, maar een mindere beleving geeft.

En mbt sneller zijn: allemaal relatief, want over enkele jaren komen allemaal nieuwe auto’s die ook weer sneller zijn.
Jammer dat een GT-R vergelijken met een 911 net is als appels met peren vergelijken. De GT-R en de 911 zijn allebei auto’s met vier wielen en ze rijden op benzine. (Appels en peren zijn allemaal vruchten.)

Voorin de Nissan zit een V6 en de 4-wielaandrijving is niet symmetrisch. Achterin de Porsche ligt een 6 cylinder boxer motor en de 4-wiel aandrijving is wel symmetrisch.

Misschien is de Nissan sterker, de boxer motor van Porsche zal sowieso soepeler zijn. (Vroeger zat er in de GT-R een 6-in-lijn, ook soepel.) De gewichtsverdeling van de Nissan is beter dan de Porsche die makkelijker zal oversturen. Daarentegen hebben de aandrijfassen van de Nissan het moeilijker dan de enkele as van de Porsche.

Tsja, wat wil je? Ik zou geen van beide kopen als ik de poen ervoor had.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).