Even motorrijden, 268 km/u, door het verkeer

Auteur: , 72 Reacties

Er staat een spiksplinternieuwe Aprilia RSV4 klaar om te testen. Maar we zijn in FrankrijkBosnië. Daar hebben ze geen Gallardo of een R8 als vergelijkingsmateriaal. In Bosnië hebben ze alleen oude troep, vreemde motoren en (veel te) smalle weggetjes.

Verdrijvingsvlakken, bebouwde kom, rotsen, Peugeotjes, bomen, meer bomen en fietsers. Snelheden lopen al snel op boven de 150 km/u. Dat reduceert het overig verkeer relatief tot stationaire objecten. Als je ze raakt met je leren pakje en hardplastic petje is de klap weinig zachter dan meteen jezelf over de rotswand smeren. Ondanks alles blijft François op zijn brommer zitten om uiteindelijk door te knallen naar een top van 268 km/u.

Binnenkort ook in jouw achteruitkijkspiegel? Gelukkig lijken de motormuizen in Nederland vooral tussen files door te slalommen. Niet het terrein waar je een 180 pk 1 liter V4 echt de sporen kan geven. Drempels verpesten het doorrijden op buitenwegen. Heel af en toe lijkt de ruimte daar om het gas open te draaien, meestal rijdt er dan een camera-auto achter je. Een motorfiets, dat is gewoon een heel onprettig instrument om cabrio mee te rijden. ‘Het voelt zo vrij’ maar ondertussen zit je in een strak pakje geritst en dringen alleen de smerigste diesel-walmen zich een weg door je integraalhelm.

Snel zijn ze wel, die motorfietsen. Zonder berijder legt ook deze Aprilia een nette 1 pk per kg op de weegschaal. De doelgroep heeft duidelijk moeite daar mee om te gaan. Kijk, huiver en hoop dat dit nooit je trouwe vierwieler binnen komt rijden. Bekijk de video op autojunk.nl.72 reacties

Gei ken zeker geen wheeelie!
@Nyazzin: Nee want een RSV4 heeft wheelie control.

Flauw, en ja ik weet dat het ook uit kan.
Hij heeft de “ballen”.
@marokkaanseheld: ik vrees dat hij ze inmiddels al kwijt is
@maxx1: Dan wil ik ze wel..
@marokkaanseheld: Ze zeggen dat deze man ook een gat in het zadel heeft
@whoppie: Ik kan net zo goed jou “gat” gaan gebruiken.
Netjes!
Hoewel ik persoonlijk asociaal hard rijden in een degelijke zware auto prefereer, omdat dat tenminste nog enigszins bescherming biedt mocht je per ongeluk een tegenligger koppen.
@alcantara: precies, zou toch kut zijn als je als tegenligger al die stukjes schedel en botten uit je grill moet peuteren i.p.v. laten we zeggen, een M5
@CBR600rr: idd liever een tweehonderd kilo zware motor tegen mn auto dan een bijna twee tonner zoals een m5
@alcantara: En daarom ga ik mijn motor verkopen. Ik ben net zo’n halve gare die al 2x door het oog van de naald gekropen is. Iemand geïnteresseerd in een Kawasaki Z750 ’07?
@FredT: Heb je zelf in de hand he. Aprilia RSV Mille was mn eerste motor waar ik 2,5 jaar op gereden heb. Het fijne vond ik dat de motor juist lastig te rijden was, zwaar, veel compressie (niet te snel terugschakelen dus anders blokkeert je achterwiel) en veel koppel!! Dus je moet wel voorzichtig zijn anders werd je keihard afgestraft!

Ik reed ook wel eens als een halve gare, maar na een tijdje leer je toch om met de motor controleerd te rijden! Dat maakte het des te leuker, op lagere snelheden knietje aan de grond enzo.
@knalfa: gecontroleert dus.
Volgens mij is hij 2 wielen verloren…
no risk no fun zeg ik dan
@laucoop: Ja, maar toch. Ik houd wel van brommers maar dit vind ik wel erg gevaarlijk
Zo de … Die denkt dat hij op Isle of Man is ofzo…inhalen in blinde bochten, bijna plat over geverfde delen op de weg….die durft!
@greenhell: inderdaad. Het grote verschil is dat ik voor de mannen die op Isle of Man rijden (en daarbij omkomen) heel veel respect heb, die mannen accepteren dat ze kunnen overlijden in de eerste of juist de laatste bocht. Alhoewel dit mannetje absoluut niet slecht rijdt (’t moet gezegd worden), keur ik dit af omdat hij iedereen om zich heen in gevaar brengt terwijl ze hiervoor kiezen. De mannen die op Isle of Man racen brengen alleen zichzelf in gevaar en misschien wat medewerkers, die daar op hun beurt overigens óók weer zelf voor kiezen.
@ej20g: “Alhoewel dit mannetje absoluut niet slecht rijdt (‘t moet gezegd worden), keur ik dit af omdat hij iedereen om zich heen in gevaar brengt terwijl ze hiervoor kiezen.”

Verbetering: “terwijl ze hiervoor kiezen” moet zijn “terwijl ze niet hiervoor kiezen.”
@ej20g: mijn referentie naar Isle of Man coureurs en deze meneer (?) hierboven was meer ivm zijn rijstijl en niet zozeer de gevaarszetting. Uiteraard is dit bij de beesten af, laten we dat voorop stellen..doet me denken aan een filmtitel “no guts no glory”..was wellicht wat er door zijn hoofd ging..
@greenhell: nee dat weet ik, daar sluit ik me bij aan. De rest van mijn reactie was meer bedoeld als aanvulling.
Achterlijk. Totaal onverantwoord. Als hij zichzelf wil doodrijden, mij goed. Maar hij brengt andere weggebruikers verschillende keren in levensgevaar.
krankzinnig en afnemen dat rijbewijs ………… al kan de jongen natuurlijk wel erg goed rijden.
zeer leuk, maar levensgevaarlijk.. zeker op die smalle k*tweggetjes.

in sonmige bochten ging hij zo schuin en hard dat als er een auto over de andere weghelft kwam er een auto tegen zijn knikker was gereden, en dan ook nog een baar bochten waar hij hem maar op het nippertje van de rotswand af weet te houden.

ga dan met je motor een mooi circuit op, kost minder dan een boete+rijbewijs
Jammer dat zulk soort figuren het altijd voor de nette motorrijders zoals ik verpesten.
@j00rs: Inderdaad, je rijdt nu best voor lul @vmax met je veiligheidsvestje tegenover deze opperbazen.
@alcantara: misschien dat jij met zo’n debiel vestje in je koekblik zit, maar ik heb er geen.
En helaas haalt mij Aprilia geen 268.
@j00rs: Ik draag een Aprilia-vestje in de auto, net als Wouter.
Zo rij ik ook wel is, big fucking whoop..

vind dat ´ie het nog best netjes doet, in vergelijking met andere ´wegpiraten´
@rijbewijzer: damnn dikke swag voor jou!!!
Ik had een maat die ook zo goed kon rijden, was een mooie begravenis dat wel.Daarna wel natuurlijk zijn weduwe “getroost”.
@norge: Al hoewel ik het eens ben met het idee wat je wil overbrengen, komt dit toch wel wat macaber en sinister over.
@norge:
Ik hoop alleen dat hij een donor codiciel heeft….
Dit is niet in Frankrijk…. Heb dit vandaag al gelezen op een Bosnische site. De motorrijder reed van Konjic naar Sarajevo binnen 20 minuten. De rit duurt als je snel rijdt met de auto ongeveer 45 min.
http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i-hercegovina/120749-VIDEO-Konjica-Sarajeva-stigao-minuta.html
@darkoivanovic: Voornaam Donor? Donor Konjic, goede reis jongen!
Doe je je codiciel in een ziplockbag, zodat het nog goed leesbaar is?
@darkoivanovic: ik weet niet met welke auto jij rijdt dan, maar volgens google maps is die weg 42KM en doe je er normaalgezen 32 min over. dus als je snel bent iets van een 28 min?
’t Motorgeluid valt me flink tegen. Je hoort de overbrenging zelfs bij 200km/u nog heel goed gieren
Met 200 km/h een zebrapad passeren. Dat is niet goed te praten.
Compleet ongeschikt voor een rijbewijs. Ook hoe hij over verdrijvingsvlakken knalt… Dáár ligt meestal los grind of ander vuil. Deze peuteren ze nog wel eens uit de kofferbak van een tegenligger.

Wel gaaf geluid van de de transmissie. Dat mis ik echt in supercars, dat gillen van rechte vertanding!
@Original_Arnoud: De kofferbak van een tegenligger?! Hahhaa moet dan wel een stationwagon zijn ,anders gaat dat erg moeilijk worden!
Rijden kan hij zeker, allen dit hoort op een circuit thuis. Dit gaat te ver met sommige nipte inhaalacties.
Bij sommige mensen vraag je ook waar het verstand zit. Ik bedoel maar als je dit op video zet kan elke cop je zo pakken.
@ferrari94tr: Het begin was goed, maar wat daarna volgde… Die vent heeft geen verstand omdat hij zo belachelijk hard rijdt op een motor op de openbare weg.
In kaasland heerst overigens een wat merkwaardige regel waardoor 74 kW de absolute vermogensgrens voor motorfietsen is. Ik neem aan dat die begrenzer al van deze Aprilia is gehaald ;)

Back on topic, stoute motorrijder op weggetjes in Frankrijk. Foei!! Maar wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Driften op de openbare weg, 300 aantikken op de Autobahn en dat dan trots in video’s tonen – daar is Autoblog zelf toch ook niet vies van? Of ‘kan’ dat omdat het op vier wielen gebeurt?

Overigens vind ik de motorfiets een zeer prettig instrument om cabrio mee te rijden. Maar ik gebruik hem dan ook niet als kruisraket, dat scheelt.
@nielsvanderweiden: ik weet niet uit welke vinger je die onzin zuigt, maar motorrijbewijs A is voor motoren met onbeperkt vermogen.
ze hebben er wel over gedacht om het max vermogen te begrenzen op iets van 160pk alleen dit is niet doorgekomen.
@darrock: Eerst lezen, dan roepen. Misschien was ik wat cryptisch, maar motoren in Frankrijk mogen niet meer dan 100 pk hebben, zo wel dan worden ze begrensd. Dat heeft verder niets met het rijbewijs te maken.
@nielsvanderweiden: allemaal lood om oud ijzer want het was dus niet in Frankrijk ;)
@nielsvanderweiden: niet mee eens. Zo achterlijk hard door de bebouwde kom is gewoon heel erg zielig. Kunnen ze leuk binnenkort z’n filmpjes kijken op z’n begrafenis, want het gros van dit soort mongolen maakt op een dag een schuiver en breekt zichzelf praktisch doormidden op een vangrailpaaltje. Prutsers.
@nielsvanderweiden: er is een héél groot verschil tussen dit, en driften op de openbare weg (vaak als er bijna geen verkeer is over een rotonde) of met 300 km/h over de Autobahn (waar iedereen weet dat die snelheden mogelijk zijn). Het is alle drie gevaarlijk, akkoord, maar deze man rijdt zoals hierboven ook al aangegeven met ruim 200 km/h over een zebrapad. Met alle respect, maar ik denk dat het voor deze man een goede les zou zijn om mensen die te pletter zijn gevallen of gereden van het asfalt of stoep te schrapen. Dan ziet hij namelijk hoe hij eraan toe zal zijn als hij met deze snelheid een muur of voertuig raakt.
@ej20g: Is dat zo? Driften, met zeer hoge snelheden rijden (ook waar dat ‘mag’) betekent rijden met een verhoogd risico op ongevallen. Daar hang ik geen waardeoordeel aan, maar het is wel een feit. Ik zeg ook niet dat de motorrijder in het filmpje nu zo lekker bezig is, integendeel. Maar zelf vrolijk hoonen in je eigen video’s en dan het vingertje heffen naar een ander… dat is gewoon huichelarij, end of.
@nielsvanderweiden: nee ik snap precies wat je wil zeggen! Wilde alleen even aangeven dat 300 km/h op de Autobahn rijden of driften rond een lege rotonde met (vrijwel) geen verkeer in de buurt (dus absoluut niet op écht gevaarlijke plekken of drukke situaties) van een heel ander kaliber zijn dan wat er in deze video voorkomt.
Das wouter. Die heeft namelijk altijd een aprilia vest aan
WOW! Die heeft gewoon helemaal geen angst… Mijn motorrijbewijs ligt morgen middag klaar op het gemeentehuis, en als ik dit zo zie denk ik dat het maar goed ik dat de wet mij verplicht mijn motor terug te brengen naar 25KW. Dan blijven de snelheden toch iets lager. Mooie schijnveiligheid :)
Dat wordt het stukje herschrijven dames…. Dit is zeker niet in Frankrijk opgenomen. Ik ben er overigens nog niet uit waar het wel is, maar zeer zeker niet in Frankrijk…
zo rijd ik ook altijd!
Sarajevo: net op tijd aangepast…
Een keertje gedaan, met 200 op de klok een volvo 340 voorbij gestoven op een 80km weg op zondagmiddag.
toen ik zag hoe die man schrok, al slingerend, heb ik me voorgenomen om dat maar niet weer te doen.

Erg leuk om te doen, maar niet goed te praten als er wat gebeurt.
In precies het zelfde filmpje (alleen ene andere titel) staat in de titel dat het van Konjic naar Sarajevo (Bosnië) gaat. Volgens google maps is dat 42,3 km. Dat klopt volgens mij wel redelijk met de kilometerteller van de moter. De moter doet er ongeveer 21 minuten over en waagt zijn leven er behoorlijk voor. Volgens google doe je er 32 minuten over. Is het de moeite waard je leven zodanig op het spel te zetten voor 12 minuten winst?
sturen kan ie wel maar het is niet normaal
zat afgelopen zondag de film/docu te kijken : closer to the edge met: Guy Martin dat gaat over de isle of man tt echt bizar zo hard dat dat daar gaat echt een aanrader om een keer
te kijken
Dit doet me denken aan een ritje niet ver van het Balatonmeer in Hongarije waarbij ik samen met een motorrijder de tijd van mijn leven heb gehad.
Wat we deden, snelheden tot 230km/h per uur rijden was zwaar onverantwoord, gelukkig brachten we enkel onze eigen levens in gevaar want er was geen verkeer daar…

Dit was de route trouwens, een leuke weg om te knallen, maar hier en daar wel wat hobbelig en soms tricky bochten…

http://goo.gl/maps/536Bc
Ik vind dat voor elk als-een-idioot-rijdende-motormuis bericht ook een propere tegenprestatiepost moet komen wat betreft de gevolgen.


http://www.bestgore.com/road-accidents/motorcyclist-dies-violent-death/


Enjoy! Klik er niet op als je iets eet…
@bozewolf: Totaal niet vergelijkbaar, die mafkees droeg geen helm en motorpak.
@alcantara: precies! Zo’n motorpak houdt alles wel tegen als je met 260 op een tegenligger knalt… Loop je zo weer weg!
Dit filmpje is in Bosnië gemaakt! En niet in Frankrijk.
Ja ik herhaal het nogmaals even.
En over: alleen maar oude troep gesproken, tis ook een land dat nog niet eens zo heel lang geleden een oorlog heeft gehad.

Ik kom namelijk zelf uit Bosnië vandaan.
Heerlijk, +20 min uitwaaien op B-wegen en hoeveel stoplichten tegenkomen??? Niet dat stoplichten deze meneer tegenhouden denk ik.

In Nederland niet voor elkaar te krijgen helaas, ook niet buiten de Randstad volgens mij (+20 min op die snelheden zonder A-weg en omkeren danwel zelfde stukkie 2 keer).

Bij het pompstation met een glimlach van oor tot oor op zeker!
liever een gsx 1000r.. nieuwe bouwjaar die is zo ongelofelijk lekker… maarja deze vent heeft zeker lef
Mijn favoriete motor, dank je autoblog
Machtig mooi om te zien, maar bij 8:23 en 20:57 gaat hij echt te ver. Als hij zich te pletter rijdt tegen een boom of (vracht)auto, valt dat onder “bedrijfsrisico”, maar een voetganger rijd je letterlijk doormidden met die snelheden. Je kunt moeilijk van die wegwerkers (8:23) verwachten dat ze opletten of er geen motor met 250 uit de tunnel komt, zeker als ze gehoorbescherming dragen.
kom ik aan plat op mn tomos
Lekker veel gemiemel weer. Waanzinnig lekker dit, keep it up
Wauw, zo’n Aprilia is een prachtige, gebalanceerde machine.
Deze video is 5x geschifter:

http://www.youtube.com/watch?v=C_umX2sfZ8k
Wat een teringgek…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).