Exclusief: Rolls-Royce Phantom Coupé Mirage

Auteur: , 26 Reacties

Voor een rijke klant in de Verenigde Arabische Emiraten heeft Rolls Royce een unieke Phantom Coupé gemaakt. Hij is vernoemd naar een beroemd paard, dus de logische vraag om te stellen is: sinds wanneer heeft Sarah Jessica Parker een onderkomen in het Midden-Oosten?

De bespoke Phantom is in het matzwart uitgevoerd met een rode streep aan de zijkant een een paardenhoofd op de zijschermen. Dat logo komt vervolgens weer terug op de hoofdsteunen in het grotendeels rode interieur van de prijzige tweedeurs. Niet dat er een prijskaartje bekend is gemaakt, maar de Bespoke-afdeling in Goodwood hanteert nou niet bepaald de meest voordelige uurtarieven. In de dorpel is een lijst gemonteerd waar de Mirage-naamgeving nog een keer terugkomt.

De naam Mirage komt van een Arabisch renpaard dat in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw furore maakte. En ze zijn bij Rolls-Royce blijkbaar gehecht aan het beestje, want in 2008 kwam er al eens een reguliere Phantom Mirage uit.26 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Tja, we kunnen er wel van alles over gaan vinden. maar deze auto is toch maar speciaal voor één persoon gemaakt, dus de wagen is helemaal aangepast naar die persoon z’n smaak. lijkt me wel prachtig om als je een auto koopt die ook helemaal kunt aanpassen precies zoals jij hem wil!
Betreffende horseface Sarah Jessica Parker: sinds de film?
http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/01024/SNF1502TVDD-682_1024957a.jpg

OT: Leuk zo’n A-Team RR
@StijnB: Sinds southpark vermoed ik ;-)
@StijnB: Omg hoe durft die roste gwn te lachen, vindt ze dat grappig mss een zo’n domme hoed dragend of lacht ze gewoon omdat ze gewoon lelijk is.
En dan horseface ernaast een beetje stoer kijken. Wat denkt ze, kga es lelijk en stinken ter gelijke tijd.
Smaakvol, zeker voor eentje die richting het Midden-Oosten gaat.
Speed-Boot…. Wel netjes, ik zou er graag de centen voor hebben.
De achterbumper had iets dichter bij de grond moeten eindigen, dan had ik ‘m helemaal geweldig gevonden. Nu is ie ook gaaf maar het komt een beetje ‘onaf’ over. Daarnaast hadden die rode wijzerplaten van mij ook niet zo gehoeven. Maar wel heel gaaf dat dit mogelijk is, natuurlijk!
Hele mooie uitvoering vind ik dit!
Doet me qua coupe lijn een beetje denken aan die bertone concept jaguar van een halfjaartje terug.
die sterrenhemel is echt zo ongelofelijk kitsch…..
@RudyV:
Dat is standaard op elke Phantom
@Original_Arnoud/RudyV:
De sterrenhemel is niet standaard maar wordt wel relatief vaak gekozen. Het is in Nederland een optie van ongeveer 10.000 Euro, als ik me niet vergis.

Ik heb het voorrecht gehad in een Phantom en Phantom Coupe naar de Rolls-Royce Bespoke Studio en de fabriek in Goodwood gechauffeurd te worden. Beide Phantom’s hadden de hierboven besproken sterrenhemel en het is in het echt een heel fraaie, subtiele toevoeging aan het unieke karakter van de Phantom.

Het grootste deel van de auto’s die Rolls-Royce nu afzet, zo’n 80%, is overigens langs de Bespoke afdeling gegaan en is dus in meerdere of mindere mate een “one off”.
Hoe exclusief is exclusief? Er worden meer auto’s geleverd vanuit het Bespoke programma en die zijn allemaal exclusief. Is een van de diensten die Rolls aan kan bieden en daar is niks te gek zolang dit het imago van Rolls maar niet beschadigd. Wel mooie auto om te zien overigens.
Heb de coupe wel eens in het wild gezien en zo’n ontzettend slagschip….
Ik denk overigens dat het veel mooier zou zijn om het gehele plafond te verlichten op een indirecte manier en dan met heel zacht licht waarvan je de kleur kunt aanpassen.
james125 via iPad app
Lekker origineel hoor, een paar jaar geleden had je er helemaal niet op gekomen dat ze op een paard lijkt.
@james125: ik had niet geweet
Er zijn culturen waarin een paardekop op je hoofd(steun)kunnen een heel negatieve betekenis heeft…
Nice
Zo Rolls Royce heeft een hoop geld uitgespaard met de ontwikkeling van een Corniche Coupe
Och en die sterrenhemel, die is zo oud als de weg naar Kralingen.
Er was ooit ene Lady Docker, echtgenote van een schatrijke Britse scheepvaartmagnaat en zij was betrokken met de bouw van twee Daimlers door een coachbuilder.
Daar zijn de eerste sterrenhemels in gemonteerd, de wagens staan nu bekend als de Docker Daimlers en zijn wereldberoemd in Engeland.

http://www.joesherlock.com/Docker.html
nu nog een hoefijzer op de grill ..

helemaal de bink ..
Vind hem opzich wel mooi, maar ik heb een schijthekel aan paarden.
Geloof het of niet: die streep op de zijkant is in één beweging, handmatig op de auto geschilderd. Vind ik toch een soort van knap. ;)
@kickass: Zeker knap om zoveel verf aan zo’n klein kwastje te kunnen krijgen en toch die streep in een beweging er op te zetten… M.a.w. lijkt me niet.
@clubbtraxx: Het is een speciaal kwastje waar de verf in de steel wordt gedaan en met een blaasbalgje wordt de verf in de kwast geblazen. Ik kan alleen het filmpje niet meer vinden. :(
@kickass: heb er ook eens van gehoord, en die streep is groter dan hij op het plaatje lijkt dus zo heel klein is het kwastje niet eens.. maar idd, verf in de steel :)
@kickass: Aha! Interessante schilder techniek dan, nooit geweten. En dat is inderdaad best knap.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).