Exclusieve BMW M dealer geopend in Rusland

Auteur: , 63 Reacties

Baal jij er ook altijd zo van dat als je bij je lokale BMW dealer bent dat er allemaal minderwaardige modellen in de showroom staan? Zoals 1 en 3 Series met schrale viercilinders en auto's met "EfficientDynamics" labels. In Rusland hebben ze dat opgelost door een BMW dealer te openen die alleen maar auto's met een M badge verkoopt. Voor zuinige en schrale auto's hebben ze daar geen ruimte.

Dit is overigens als de tweede “BMW M dealer” ter wereld die geopend is. Zo’n 1,5 jaar geleden werd de allereerste M only BMW dealer geopend. Die vestiging zit in Singapore en nu is er dus een tweede vestiging in Rusland geopend, om precies te zijn in Sint-Petersburg.

Dat deze dealers bestaan moet een verademing zijn voor mensen die bang zijn dat BMW in de toekomst alleen nog maar driecilinders, hybrides, elektrowaggies en auto’s met FWD gaat bouwen. Als je in de toekomst echte old school BMW’s wil zien zal je gewoon naar dit soort dealers moeten gaan.

Het bestaan van deze dealers toont in mijn ogen ook aan dat BMW grootste plannen heeft met het M-label. Tot nu toe zien we dit nog maar op een beperkt aantal model modellen zitten en zijn er alleen “pure” M modellen, maar over niet al te lange tijd zullen we kennis maken met “BMW M Performance Automobiles” waar bijvoorbeeld de X6 M50d en M550dX.

Overigens verkoopt deze Russische dealer naar M modellen ook nog BMW motorfietsen. Het meest populaire M model in Rusland is de X6 M.

BMW M dealer Rusland

BMW M dealer Rusland

BMW M dealer Rusland63 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Ik zal maar niets zeggen zeker robbie? :lol:

OT : meh, ik zou het leuker vinden moest het over een AMG-dealer gaan. Kwestie van smaak en voorkeur en zo. Niettemin wel goed nieuws dat er over enkele jaren nog echte auto’s zullen bestaan, al vind ik de Vision eD wel serieus cool. Dat terzijde.
@kingdecay: In Praag zit een amg dealer toch?
Ziet er wel erg bling bling uit… Niet echt Bauhaus zeg maar! Aangepast aan de lokale smaak? ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: Vind ik nog enigzins meevallen. Het gebouw is open en modern opgezet. De verlichting is wat te aanwezig, maar stoort niet heel erg.
Centrauto in Wijnegem is ook geselecteerd als M-dealer. Er staan ook gewone BMW-modellen en RR in de showroom. De RR staat achter een witte muur. Een X6M staat in de showroom.
@ericc: dat is dus iets anders.

Er is een verschil tussen een dealer die selecteert is om M modellen te verkopen en een dealer die alleen maar M modellen verkoopt.
@robbie: Vrijwel elke dealer in Nederland mag M-modellen verkopen geloof ik, dit is inderdaad een totaal andere opzet, compleet gericht op de topmodellen.
@jzaero: Nee, volgens nieuwe regels niet meer. Was altijd wel zo maar er zijn nieuwe richtlijnen vanuit Duitsland.

Straks zijn de bmw dealers die geselecteerd zijn om M te verkopen herkenbaar met een M dealer logo naast het bmw logo op de gevel!
@Jaapie: Aha, hier bij Hans Severs staan nog nieuwe X6M’s en M3’s. Maar betekent het dan dat deze dealers die eerst wel M-modellen verkochten dan hun licensie over M-modellen potentieel kwijtraakt, of dat zij nog steeds mogen verkopen en gebaseerd op welke criteria mogen zij M-modellen verkopen?
@jzaero: tuurlijk gaan ze hun licentie hiervoor niet verliezen. Severs is trouwens een grote speler (in Nederland). Krijgen dus alleen een M-logo boven hun deuropening. Spannender wordt het niet met ‘de nieuwe regels’ :lol:
@Megakix: Hele goede dealer. Heel vaak goed zaken afgehandeld voor problemen rondom onze auto’s. Keertje had Bert Story belooft een auto-dimmende binnenspiegel te monteren, waarvoor we extra betaalt hadden. 500 euro kostte de inbouw achteraf. Deze bleek er na afhaal niet op te zitten, nadat we een keer s’avonds reden. Bert Story claimde dat ze hem wel hadden geïnstalleerd, toen had Severs voor ons gebeld naar Zaltbommel en ze er nog op gewezen dat deze er niet op zat. Severs heeft het voor ons vervangen en maar door de vingers gezien en deden alsof de ‘autodimmende-binnenspiegel’ kapot was. Kostenloos vervangen bij een compleet andere dealer dan waar we de auto vandaan hadden. Klein voorbeeldje van klantenservice. Ook hebben wij kort geleden een nieuwe uit Rotterdam gehaald, waardoor we de zomerbanden van onze oude BMW uit de opslag moesten halen. De winterbanden werden in Rotterdam overgezet naar onze nieuwe. Toen we terugkwamen om de nieuwe zomervelgen op te slaan, bleek er een rekening van 35 euro op de mat te liggen, puur voor het eruit halen en terug leggen. Deze rekening hadden we al in oktober betaalt, dealer netjes voor ons weggestreept. Hele aardige mensen en ik raad potentiële kopers deze dealer ook aan!
@jzaero: Bert Story = zeer slecht, heb ooit een BMW uit hun huis gereden…Severs ken ik niet. Ekris is mijn dealer (vanwege woongelegenheid).
@Megakix: Tot nu toe niet zo’n beste ervaringen gehad met Bert Story en Breeman Rotterdam. Hans Severs Gouda (toendertijd) en Woerden is prima! Ekris is geloof ik ook een goede speler in de BMW dealerschappen.
@Megakix: Komt voornamelijk doordat Breeman Rotterdam (Langs de A15) veel had gelogen over de auto die we kochten. Ook hier hadden wij geen automatische dimmende binnenspiegel terwijl ze dat wel claimden. Er werd ook gezegd dat er een HDD geïnstalleerd was voor muziek. Ook niet het geval. De lakschade was ook niet gerepareerd bij aflevering en ze waren zelfs vergeten het reservewiel erin te leggen!
@jzaero: Hier een stukje uit een artikel over M dealerschappen (8 in nederland)

De BMW group rolt momenteel M-certificaten uit in Europa, maar BMW M dealer wordt je niet zomaar. Je moet namelijk aan een eisen voldoen om dit certificaat te krijgen.

Zo moet een gedeelte van je showroom zijn ingericht op het M-dealerschap, je moet demo M-uitvoeringen ter beschikking hebben voor de klant en een aantal M-varianten op voorraad hebben staan.

Ook kent moet de aftersaleskant een paar aanpassingen ondergaan, waaronder een aantal monteurs die speciaal opgeleid moeten zijn om aan M-varianten te mogen sleutelen.
@Jaapie: Ah, duidelijk, dank!
Leuk! Welke modellen nu?

1M coupé
M3 Coupé
M3 Cabrio
M3 Sedan
M5 F10
X5M
X6M

En dan nog de potentiële superdieseltjes?
@jzaero: en de M6 is ook al zo goed als klaar ;)
@robbie: Kan niet wachten op de M6 Gran Coupé!
@jzaero: de iM
@betonstaal: copyright op het iM alles.
@betonstaal: de iM3 en de iM8 :lol:
@jzaero:

iM8 klinkt als een Ier: “Aih Mate”.
@jack_abarth: Of iets met dieren :lol: hahahah
@jzaero: LOL! Of iets over je leeftijd..
@rickvanbuuren: hahaha, scherp!
@jzaero:

Zal wel zijn omdat het ochtend is, maar ik vat ‘m niet?
@jack_abarth: Search on youtube for “to mate”
@jzaero:

Ah zo, ghehe…
@baasbas: Hahahahaah, LOL droog liedje man xD
@jzaero: M3 sedan is al uit productie ;)
@amazinglaurent: Vond ik toch wel de leukere variant ;) De coupé is sierlijk, maar de M3 sedan was meer gespierd! Lekker gedrongen en uitstulpende rondingen.
@jzaero: Geweldig, zo’n 420pk-am-RWD gooi en smijt sedannetje.. Met de kinders achterin.. :D
@kaasboerin: Klopt, en een Akrapovicje voor de extra punch, which sounds like this video:

Ik raad je aan om hem helemaal te bekijken!

http://www.youtube.com/watch?v=1maQJE5lef4
Mensen, mensen, niet zo jaloers op de Russen. In ons eigen Nederland (Eindhoven) heeft van Laarhoven BMW als eerste tevens een BMW M dealerschap geopend. Exclusief voor Nederland. Het beste BMW’s komen dus uit de beste stad van Nederland….
@drsing: Een compleet op M-modellen gerichte dealer, of gecombineerd met andere BMW modellen? Want als het dat laatste is, dan is heel BMW Nederland een M-dealer ;)
@drsing: Exclusief niet hoor. Ekris heeft in Veenendaal nu ook een M dealerschap voor midden Nederland
@Jaapie: die hadden ze al een jaar of 15….dit in Rusland is een pure M-dealer.
@drsing: volgens mij begrijp jij het niet helemaal…
@drsing: Eindhoven?
@betonstaal: Ja dat is die ongezellige stad, alleen maar groot en bekent geworden door Philips haha
@drsing: Sommige dingen kun je me misschien nog wijsmaken, maar…………Eindhoven beste stad van Nederland?
@drsing: het best bmw’s ja…. OT ik vind het wel gaaf zon m dealer. Zo zie je dat het grote geld zich ook steeds meer naar het oosten begint te verplaatsen.
Grote opening met teveel gratis wodkadrinkers….3 hele modellen binnen (!!) en geen ‘joehaaaaa’ belevenis als je tussen een 4-cilinder 1-serie klas een 1M aantreft.
Kunnen ze die ook allemaal in de prak rijden :P
@MLTB: daar zijn ze wel goed in!

Drive like a russian!
@betonstaal: Zolang er wodka geschonken wordt komen ze wel ;)
zet er ook maar een hier in Groningen!!! vet gaaf!
Heerlijk, ik zou gewoon fappend door die showroom wandelen..
Volgende stap; M exclusive…
Stel zelf je M samen; 1M met M3’s V8 en 1300kg bv..
@spylegion:

BMW Individual heet dat en bestaat inmiddels al 483 jaar (lichtelijk overdreven)
Rij een keer op de A12 tussen Arnhem en Zevenaar en je ziet van alles. Van BMW 1M tot Maybach. Het staat er allemaal klaar om niet gekocht te worden.
Zijn ook gewoon prachtige wagens…
Heb maandag de nieuwe M5, M3 en M3 cabrio, de 1M en de X6M gezien en gisteren ben ik de X5M tegengekomen… Elke keer als je zo 1 ziet, moet je je toch even omdraaien… Gewoon fantastische wagens…
EH Ruski?
heerlijk :D ik wil daar wel is lekker heen gaan en kwijlen en proefritjes maken :D beste autos ter wereld voor mij :)
Napk is dat Russisch voor genapt?
Nou over een tijdje allemaal in mekaar gereden mtjes in Russia;)
Die lichten zijn echt niks (ogen heel goedkoop), typisch iets voor de Russen, uiterlijk vertoon….
“echte bmws” ? Voor mij heeft een X5 of X6 M niets met “echte” bmw te maken
De plaatselijke Penose zal er wel blij mee zijn.
Hier in Zwaag staan geen scrale modellen… 1M, X5M, M3 Track Edition en zelfs een DB9 :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).