Extreem verlengde Citroën 2CV Limousine

Auteur: , 34 Reacties

Waarom zou je een limousine altijd baseren op een luxe auto? Je kan net zo goed een Lelijke Eend als basis nemen voor je slagschip. Ok, ok, we geven toe je zit misschien iets minder ruim, maar je hebt dan wel een bijzonder vervoersmiddel. En het mooiste is nog wel dat dit een Nederlands project is.

De eigenaar van Duckservice heeft afgelopen winter niet geschaatst, maar wel een 2CV tot limousine verbouwd. Het bedrijfje is gevestigd in Duitsland, maar zit net over de grens en de eigenaren zijn Nederlands. Dus laten we het maar een Nederlands bedrijf noemen ;)

Je kan op de foto’s zien dat de 2CV niet met een enkele tientallen centimeters is verlengd, maar veel meer. Er schijnt vooral veel in de middelste deurtjes te hebben gezeten. Zo’n 20 originele deurtjes zijn opgeofferd om tot dit resultaat te komen.

De auto is inmiddels goedgekeurd door de RDW en mag in deze staat dus de openbare weg op. Het motorblok is nog origineel, maar wel opgeboord. Ook is er een versnellingsbak van een Citroën GS gemonteerd evenals de remklauwen van een GS.

De vering is origineel, maar wel voor en achter dubbel uitgevoerd. Echt een grappig ding! Zeker omdat het interieur is opgeleukt met een TV, bar en stereo-installatie. Ook kan je tegen over elkaar zitten. Wel zo handig als je een spelletje wil doen.

Met dank aan Sietse voor de tip!34 reacties

Mooi project!
En nu verhuren voor bruiloften etc. ?
Zo speciaal is hij nou ook weer niet,op google staan er nog meer van deze 2CV limousines, wel een leuk gerestaureerd winterproject.
@bsxc2: zo lang als deze kwam ik ze zo snel niet tegen. Uiteraard is het idee van een 2CV limo niet nieuw.
hier is een maybach niets bij!
@bbroek: Maybach is zowiezo niks (meer).
@defqon1: Zo goed?
Hier is een tweedehands maybach niets bij!
@defqon1: maybach ? Wasda ? :P
Hahaha geweldig een supergeit
Hou hem dan orgineel, vind het nogal verprutst.
Vooral de zijkanten vind ik romellig.
Best lastig om je in te houden lijkt me, om een zo low-tech mogelijk limo te bouwen. Dus die TV, bar en stereo-installatie is dan net over de top. Ouderwetse platenspeler was dan mooier geweest.
Haalt hij zo de 80 nog dan?0-100 zal wel niet lukken denk ik.Leuk project,lastig op rotondes.
met rol/vouw dak !!

alleen voor mensen met ballen dus ..
Gaaf project! Misschien dat een Visa blok er beter mee uit de voeten kan. Als het goed is zijn die redelijk makkelijk om te bouwen. Die banken zien er best cumfy uit. Niet origineel zo te zien, maar die zijn ook niet echt lekker.
@E34M5Touring:
Een GS blok gaat ook makkelijk, die is ook luchtgekoeld.
Maar het is zeker een leuk ding.
@E34M5Touring: Duckservice heeft ook een 2CV bestel gebouwd met Subaru-blok. Een tamme versie, ‘slechts’ 105 pk (In de Visa zullen het iets van 33 paarden zijn?). Maar het biedt potentieel!
@Citrofiel: Mooi Visa Chrono blok. :) al wordt dat wel lastig met beschikbaarheid. Zo’n Scooby blok is leuk, maar hoort niet echt in een Fransoos. Een eend moet af en toe gewoon niet starten (al zijn ze best betrouwbaar die blokken).
@E34M5Touring: Ah, je praat over viercilinder Visa’s. Vaker worden tweecilinder Visa-blokken in 2CV’s gelegd, de sterkste varianten van het tweecilinder blok. Eigenlijk heb ik nog nooit gehoord van viercilinder Visa-blokken in 2CV’s… Dus hoe je aan ‘redelijk makkelijk om te bouwen’ komt?
Die duitse herder was onafscheidelijk van het project . Die was nodig om spionnen weg te houden van de limo . Nu nog 007 weg gedoken achter een muurtje en je hebt een snapshot uit zijn nieuwe film .
Leuk voor zij die eens speciaal of onnozel willen doen. Geef mij toch maar een luxe wagen. Liefst eentje die ook hoog en breed is.
En als er meer mensen mee moeten is er nog altijd iets zoals een busje, stukken handiger.
@Hupke:

idd ..
depressieve stinkhokken .. dat is wat we willen ..

klant en klaar uit de fabriek ..

met brede sloffen ..
die je helemaal zelf (uit de 6 opties) hebt uitgekozen ..
voor dat stukje kijk-mij-eens-uniek-zijn gevoel ..
@Hupke:
Nope.
2CV is het perfecte vervoermiddel (een auto is nl NIET)
om te onthaasten.:
1 2CV
1 Mooie meid
1 Michelin kaart van Frankrijk (GEEN navigatie)
(je mag ook Zuid Duitsland in hoor)
Hoort niet thuis op de peage of ander snelweg-gedrag waar u neuroten tegen kunt komen.
Maar op ’t platteland, dakje open, stokbroden achterin, fles wijn en gaan…………..
Je hebt je nog nooit zo rijk gevoeld.
@desjonnies:

Een mooie meid maakt quasi elke wagen een plezier (zolang ze slaapt of zelf aan het rijden is).

Toch heb ik het niet op die 2CV, simca cabrio, käfer (cabrio), 500 (cabrio) onzin. Begrijp me niet verkeerd ik ben geen hater, zo’n 2cv doet heel goed waar het voor bedoeld is en is een beresterk ding dat je met wat je naast de weg vind kan repareren (heb zelfs al een verhaal gelezen over eentje die in een woestijn 2 lekke banden reed en er een motor van maakte). Ik heb het gewoon iets meer op luxe, toch zeker in een auto.

Als ik luxe wil ontberen en net niet wil omvallen ben ik meer voor het nemen van een zijspan, als kind heb ik daarin landelijk frankrijk vaak genoeg doorkruist op de beschreven manier en dat rijdt ongetwijfeld leuker dan zo’n geitje.

Zo onthaast reizen zou ik eerder doen in een saab cabrio, renault sport spider/avantime of zelfs een peug 407sw (glazen dak).
Vorig jaar de champagne nog gedaan met een vriendin in haar oude c70, dat is ook nog wel een ideale wagen daarvoor.


Tenzij ik op voorhand wist dat ik in panne zou staan zou ik nooit voor een 2cv kiezen denk ik.

Wat ik zeker nooit zou kiezen is zo’n 2CV limousine (nuja stretched ). Da’s leuk voor hollandse meiskes die met oranje klompen en traditionele jurkjes willen gaan comazuipen in een nachtclub (Ik begrijp het als dit misschien een vreemd vooroordeel lijkt op het eerste zicht maar ik denk dat de gedachtengang erachter duidelijk is, niet?)
Het is echt geen reis auto.
Roadtrips met veel volk moet je sowieso met 2 wagens doen, kan je elkander ook nog wat ambeteren en wat alternatieve wegen uitproberen enzo.
@Hupke: Meningen verschillen, een zijspan lijkt me vreselijk en een 2CV vind ik vreselijk veel lol. Een modern blik, hoe leuk ook (die Avantime bijvoorbeeld is gewoon gaaf), rijdt saai, heeft geen beleving.
Ik haat limo’s maar voor deze maak ik dan toch een uitzondering. Idd jammer van de TV, iets klassieks was beter maar ach….
Waarom zou je dit willen…?
zo is ’t 2CV FTW maar als dikke bomma van 160 kg in ’t midden zitten is WTF
@fep739:

idd .. of 2 man van 80 kg WTF ofzo ..
Da komt nie vooruit nie! :P
Ik heb dit ding in aanbouw en voltooid gezien. Echt een bizar ding, maar daarom leuk. Mooi toch dat je gewoon voor de lol zoiets gaat maken? Beter dan de hele dag achter de pc hangen…
@Citrofiel:

Een verlengde TA, DS, CX lijkt me leuker (om binnen het merk te blijven) zelfs als het maar voor de lol is. Daar is plaats in.
Je zal er iets meer € voor nodig hebben maar dit was ook al geen budget projectje.
@Hupke: Los van dat de constructie oneindig veel lastiger is met een zelfdragende carrosserie, zegt de naam ‘Duckservice’ al dat die auto’s niet echt hun specialiteit zijn. ;)
De opmerking “Waarom zou je een limousine altijd baseren op een luxe auto?” deed me spontaan denken aan volgende ‘limousine’:
http://www.autofans.be/content/voor-als-het-wat-meer-mag-zijn-dacia-duster-limo-video

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).