Faal du jour: dubbele schade op Viva Italia [video]

Auteur: , 127 Reacties

Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Een auto die vandaag op het parkeerterrein van Viva Italia (Assen) in een greppeltje was gereden, werd hieruit geholpen door een behulpzame Land Rover, maar onbedoeld maakte deze het alleen maar erger.

Het kan geen kwaad om zo nu en dan eens goed een actie te overdenken voordat je hem uitvoert; of dit nou gaat om het plaatsen van een comment, of het lostrekken van een auto. Autoblog-bezoeker Vanquish was vandaag op Viva Italia (eerste foto’s zijn geüpload, zet de jouwe er ook bij!) getuige van het levende bewijs van deze stelling.

We gaan het hele incident niet voorkauwen, maar beperken ons tot de natuurkundige wet dat massa die in beweging wordt gebracht dezelfde kant op blijft bewegen, tenzij er veel (genoeg) weerstand optreedt. U voelt ‘m al aankomen waarschijnlijk. Bekijk de video op autojunk!

KLABOEM!

Hartelijk dank voor deze ‘leerzame’ video, Vanquish!127 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Lol
Fail, waarom zit niemand in de auto om op de rem te trappen
@johanhummer9: de remmen werken niet optimaal als de motor niet aanstaat, had niet veel verschil uitgemaakt, de handrem daarintegen…
@love4sportcars: Wat een onzin joh, rem in trappen en hij stopt gewoon..
@dennisr: Precies, remmen werken gewoon, alleen de bekrachtiger niet dus je moet iets harder trappen.
@Keaven: of gewoon de motor wel aanzetten :-)
@Keaven: Presies, want wat ze hier gedaan hebben is ook wel erg stom
@love4sportcars:

Bullshit.
@kempenaer: Beargumenteren best vrind.
@Benz65: 1) als je de motor niet start, dan werken je remmen ook nog, enkel moet je wat harder duwen omdat er geen bekrachtiging is.
2) Deze heeft nog een handmatige handrem denk ik, die kan elk kind ook optrekken
3) als je de motor start, dan werkt alles normaal & zou je zelfs met bekrachtiging kunnen remmen & bijsturen.

Conclusie: zeer grote fail van de eigenaar! Ten eerste was hij al in de gracht gereden, en vervolgens laat hij zijn auto katapulteren.
@vale46: Als je motor uitstaat, begint het rempedaal toch te blokkeren zonder remdruk op de schijven? Ik stond een keer op een helling, had paar keer de rem aangeraakt, waardoor ik hem niet meer in kon trappen, toen ik de handrem losliet zonder de motor te starten rolde hij gewoon achteruit zonder dat ik de rem nog in kon drukken.
@jzaero: Als je echt gaat pompen weet ik niet wat er zal gebeuren, maar mijn auto remt zonder dat de motor draait. Gewoon wat harder drukken.
@vale46: 1) Het is gedeeltelijk waar, als je op de rem trapt dan zullen de remmen werken, trap je meerdere keren dan zullen ze de auto niet afremmen.

2) Handrem zal de auto wel tot stilstand brengen maar het ging zo snel dat de bestuurder niet snel genoeg kon reageren.

3)Misschien geen sleutel in het contact en het kan ook zijn dat daardoor het stuurslot wordt geactiveerd.
@Benz65: Ik heb geen ervaring met het “pompen” van remmen.
Een ruk geven aan je handrem (als je er in zit) is toch binnen de seconde gebeurt, of niet soms?
& ik neem aan dat de bestuurder(met sleutel) toch wel ergens in de buurt is als zijn auto gesleept word?

De fail blijft nog steeds zo groot als hij is hoor :D
@love4sportcars: bullcrap
@love4sportcars: dan start je de motor toch?
@love4sportcars: crapshit
@love4sportcars: Gelul natuurlijk. Je kunt gewoon zonder bekrachtiger remmen. Sterker nog, ik heb de bekrachtiger uit mijn Midas gesloopt. Je moet harder trappen, maar geeft veel meer gevoel.
@midasracer:

hoe gaan ze bij de apk eigenlijk om met dat soort aanpassingen?

mag dat gewoon, of hebben ze het nooit gezien?
@timberleek: Bij APK gaat hij op de remmen testbank, zodra daar een goed resultaat uit komt is er niks aan de hand, als de keurmeester voor een beter resultaat harder moet trappen, dan moet dat :)
@timberleek: Ach vrijwel niemand heeft ooit onder de motorkap van een Midas gezien. Zolang het er maar netjes uitziet. Officieel bestaat er ook niet 1 standaard. Deze auto heeft geen typegoedkeuring, dus kan nergens mee vergeleken worden. Op dit moment ben ik de voorwielvering aan het ombouwen, gruwelijke hydragas eruit en kleine veren erin (subframe iets aangepast). Daarna hoop ik het blok terug te krijgen van revisie. Die is ook niet helemaal meer hetzelfde :)
Power to suprise..
Sjongejonge… wat was hij denkende?
Geen dank!
Hebben we u ooit de verkeerde kant op gestuurd?

een ANWB lidmaatschap was misschien toch makkelijker geweest.

Wie is er nu wettelijk aansprakelijk voor deze schades??
@bibendum: Land Rover
@prettyflaco: zal toch niet? help je ook es iemand..

Als dat ze is bedenk ik me wel 30 keer voordat er iemand hulp nodig heeft..
@dennisr: Lullig maar waar. De Disco is het bokje.
@sketcher: Waarom is jouw andere reactie weg :|
@dennisr: Goeie vraag, zie het nu ook pas :(
@sketcher: later stond ie er wel weer :) nu toch ook nog?
@prettyflaco: in belgië roep je art1382 BW (e.v) in, dan is die land rover schuldig
@bibendum: Ben je wel verzekerd in een weiland? Is toch geen openbare weg.
@bobb: Dacht eerst hetzelfde. Is soort van “eigen weg” maargoed, dit gaat dan buiten je autoverzekering om denk ik. Aansprakelijkheids- verzekering waarschijnlijk.
:lol: die gaf waarschijnlijk gas planché
Mja dit is heel dom, maar wel heel begrijpelijk dat ie die greppel in is gereden ! Ik was er ook vandaag en het is daar gewoon heeeel slecht aangelegd … welke onbenul verzint het om een greppel te leggen tussen de parkeerplekken. Iedereen moest weer achteruit omdat het in eerste instantie leek of je daar kon doorrijden.
@bertuss: Kan je wel zeggen, tot je op een grasparking staat zonder greppels en het regent de hele dag, sta je te zeiken dat je auto tot de steekassen in de modder staat. Sommige mensen zijn wel heel erg kortzichtig.
@fortuna: ja dat kan wel zo zijn, maar daar zijn slimmere oplossingen voor … roosters e.d.goede voorbeelden genoeg. Bovendien was er geen ruimte om te keren … hoe dom is dat …. maak dan in ieder geval een ‘rijbaan’ naast de greppel !
@bertuss: Of gewoon rood-wit waarschuwingstape voor de greppel plaatsen; goedkoop & simpel.
@bertuss: welk onbenul maakt een parkeerplek naast een greppel..

in het artikel staat dat je moet nadenken voor je reactie plaatst (zo ongeveer dan) als je dat nou even had gedaan, had je ook wel kunnen bedenken dat het gewoon een weiland is waar jij die dag gebruik van mag maken als zijnde parkeerplek.. Dus of parkeren en niet zeuren, of thuis blijven..
@dennisr: 1 idd graag of niet.
@dennisr: sorry hoor iedereen had echt reden om te klagen …. je wil niet weten hoeveel mensen ik weer achteruit heb zien rijden …. dat is toch niet normaal en gevaarlijk ! Daarnaast is dit incident het bewijs dat het lullig is aangelegd ! Parkeerbeheer had best kunnen regelen dat je paralel aan de greppel kon rijden zodat je fatsoenlijk een plekje kon zoeken.
@dennisr: Denk dat hij het wel wat beter weet. Hij was ter plekke. Jij zou een hele slechte organisator zijn.. Misschien was er inderdaad een slecht georganiseerde parkeerplaats. Dat je niet om een parkeerplaats kan rijden, waardoor iedereen achteruit moet als er geen plekje is, is inderdaad heel onhandig. Een FAIL van de organisatie.

Geldt ook voor jou hè, eerst denken voordat je een bericht plaatst.
@dennisr: Weiland met om de 2 autolengtes betonblokken? Juist ja… Die parkeerplaatsen liggen overal rondom het circuit, het is juist wel dom dat ze zo’n greppel daar niet gedicht hebben. Toen ik er langs liep, nadat bijna iedereen al weg was na het evenement, zei ik al; “je zou hier maar inrijden, het zal me niks verbazen”. En zie hier het resultaat, er is inderdaad iemand ingereden. Het is een parkeerplaats waar het vaak compleet vol staat, dus waarom niet even wat modder in zo’n greppel knallen, of wat aanwijzingen dat je daar niet in moet rijden..
@jzaero: Greppel dicht hoeft niet, dan wat @bertuss terecht zegt zorgen dat men er gewoon langs kan rijden en niet de auto’s er stijf tegenaan parkeren, maar daar kunnen de bezoekers ook over nadenken.. wellicht is het niet eens de bedoeling dat je daar direct naast parkeert..

en die betonblokken zie ik in het filmpje niet dus vandaar..

Blijft natuurlijk dikke domme eigen schuld dat je daar met je auto in rijd, zoiets moet je wel zien.. Ander brilletje halen of test afleggen bij cbr..
@dennisr: Je krijgt aanwijzingen van het personeel, je kiest geen parkeerplek, je krijgt hem. Bovendien is het zo, dat die greppel een paar keer over de gehele lengte van het veld loopt, wat betekent dat het gewoon erg lastig is om die greppel te ontwijken. Die betonblokken op de vloer zie je wel. Dat is dus niet een ‘gewoon’ weiland, maar een onverharde parkeerplaats, met stukken er tussen waar je wel kan rijden. Gewoon eerst informatie en feiten zoeken voordat je conclusies trekt zoals in je eerste reactie. Vorig jaar was het ook al bijzonder krap (moet hem 3-4x steken voordat je eruit kan).
@jzaero: ooh dat op de grond? ik dacht dus juist dat het van die rijplaten waren die ze wel vaker op een tijdelijke parkeerplaats gooien..

En toch lijkt het me wel begonnen als weiland, en niet officieel als parkeerplek.. maar dat weet niemand hier dus niet discussie waardig verder..

of ik te snel was met mijn conclusie? Weet ik niet..
@dennisr: Ooit, misschien in 1928, toen het circuit er nog niet lag, of net in aanbouw was.
@bertuss: Niets mis mee, maar het was slim van de organisatie als ze er een lintje hadden gehangen. Ben bij een ander evenement geweest en daar stonden de auto’s in een weiland. Greppeltjes ook vrijwel niet te zien, dus ze hadden ze de greppels met lint en paaltjes afgebakend.
whaha ik moest lachen :P
Maar wiens fout is het nou, verzekeringstechnisch?
@Northwestern: Gewoon de eigenaar van dat greppel gebakje.. had ie maar in de auto moeten zitten om de rem in te trappen..
@dennisr: Zo redeneert de Nederlandse wet natuurlijk niet.

De Land Rover ‘bestuurt’ of trekt de Getz in deze en is dus verantwoordelijk. Als er iemand in de Getz gezeten had was het een ander verhaal geweest.

Lullig voor mijn mede Disco rijder, de helpende hand willen bieden en dan voor de kosten mogen opdraaien.

Het touw dat ze gebruiken is een zogenaamd bungy-koord. In het terrein heel handig…….als er iemand in de getrokken auto zit tenminste.
@sketcher: Ook wel een grappig detail: dat koord was van de eigenaar van die Mitsubishi, de auto die de Getz heeft laten stoppen :P.
@Vanquish: hahaha LOL
@dennisr: wie achteruit rijdt is altijd fout..
maar wat als je achteruit gereden (gesleept) word?

In mijn ogen ook de Getz bestuurder, had altijd achter het stuur plaats moeten nemen met gestarte motor.
@bibendum: nou gestarte motor weet ik niet maar dat er iemand in die Getz had moeten zitten lijkt me idd een must..
@dennisr:
contactsleutel omdraaien, want je wilt het stuur van stuuslot af, je wilt tenslotte wel kunnen sturen

contact aan, stuurbekrachtiging werkt, dus makkelijker sturen
en rembekrachtiging werkt, dus makkelijker remmen
@bibendum: stuurbekrachtiging werkt niet altijd als je hem op contact zet. de rembekrachtiger daarintegen nog wel omdat hij nog iets motorvacuum heeft als reserve. dat is goed voor 3 of 4 x remmen.
@bruinbeer: dat dacht deze kerel ook achteraf, op contact zetten.. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=fEA8cR32knQ
@integraturbo: Ha ha, ja heb ik ook meegemaakt. Achteraf stom natuurlijk. Op de vluchtstrook van de snelweg weggesleept door mijn schoonvader. Alles ging prima totdat we aan het eind van de afrit naar links moesten. Mijn Fiesta sprong halverwege de bocht in het stuurslot en ik ging de berm in.
@integraturbo: LOL! Dat moet een hels moment zijn geweest, hahahaha.
@bruinbeer: ferkeert omschreven door mij, moest zijn als in bericht van 23.12> met gestarte motor!
@bibendum: oh…wie zegt dat de auto op stuurslot stond ?
@Megakix: Niemand zegt dat, ik ook niet, omschrijf alleen de juiste handelingswijze om controle over het voertuig te kunnen uitoefenen. exactamundo!(ook dit wil niet zeggen dat het dan weer lukt maar dat mag duidelijk zijn denk ik).
@bibendum: eeeeyyyy ;-)
@bibendum: Stuurbekrachtiging werkt enkel bij draaiende motor. Ook als je gebruik maakt van de stop/start functie valt de bekrachtiging weg.
@RoT___: ferkeert omschreven door mij, moest zijn zoals in eerder bericht van mij om 23.12>met gestarte motor
“one live, live it” Zekers! :lol:
@The360box: 1 leef, leef het?
@jeffreym3: een rechtstreekse uitzending, rechtstreeks.. ;-)
Een Hyundai Getz hoort ook in een greppel, permanent.
God straft gelijk zoals je ziet.
@revstars-net: was dit de auto van Rinus?
Er moet toch verdomme ook 1 in die auto zitten.. stelletje.. nee laat maar, actie overdenken :lol:
loolllz daar rechts staat onze auto :D
@larsyboy1997: kio rio?
Het zal je Mitsu maar zijn. Wordt ie beschadigd door een stelletje hufters die 1 te dom zijn om een quattro te kopen en 1 te dom zijn om in de gesleepte wagen op de rem te gaan trappen. Nah ja, only the lonely…
@nomar: Wie had waarom quattro nodig? met quattro kun je ook dom genoeg per ongeluk rechtdoor rijden hoor..
@dennisr: jaja maar dan rij je da greppeltje wel weer uit :p
@nomar: Regel jij er een filmpje van? :lol: pas DAN koop ik quattro..
@nomar: Dus jij beweerd dat je met een RS5 of R8 zonder problemen dat greppeltje uit rijdt? Droom lekker verder… ;).
@nomar:

Denk je?
Want dit is wat er gebeurt als je quattro hebt:

http://www.autoblog.nl/archive/2009/07/26/x-ongeschikt-audi-s8-kan-geen-terreinrijden
@redbeams: Inderdaad, een Audi heeft sowieso al geen low-gear en al helemaal geen gelocked differentieel.
Ik ben een enorme Audi-fan, maar je moet niet met die dingen het terrein in gaan. Tuurlijk je komt verder als een gemiddelde auto, maar een Quattro is meer geschikt voor de lekkere bergweggetjes… ;).
@Bram95: Quattro? Winterbanden onder knallen en gewoon op wintersport gaan. Meer niet
@Bram95: Uiteraard kennen een S8, een RS3/4/5 of een R8 moeilijker overweg met greppeltjes en ongelijk terrein. Ik had het eerder over een allroad of een Q, die hebben ook quattro hè…
@nomar: *2
@nomar: Ach, die meneer in de Mitsubishi heeft wel gezorgd dat het kon gebeuren: dat katapult koord was van hem.
Ziet dan niemand die man in het groen springen? Hoe gaat het met hem? :)
@freezzr: die is weer veilig terug op de zorgboerderij ;)
@freezzr: Ja, hahaha. Er waren ook een paar mensen door het gras aan het rollen van het lachen xD.
Wat een randdebiel in die discovery, onvoorstelbaar gevaarlijke achterlijke malloot.

Het publiek is al niet veel beter.
@kempenaer: Ik voel me geen achterlijke gevaarlijke malloot, maar een subjectieve ramptoerist die graag deze briljante beelden met de mensheid deelt.
@Vanquish:

Hallelujah!
“levensgevaarlijk” ..
“zeker 400 euro “schade” ..
“er had een kindje Jesus kunnen oversteken” ..
“het was onmogelijke verkeerssituatie” ..
“verzekering verzekering verzekering” ..


LOL .. typische reacties van volk die andere nationaliteiten betichten van niet kunnen auto-rijden en het hebben van een claim-cultuur ..
@lincoln: lol, was weer te denken dat de enige zeikcomment van jou ging komen. Nog steeds met de raciale commentaren die absoluut geen steek houden?

Idd niet verstandig, zag je ergens wel beetje aankomen natuurlijk hehe. Levert wel leuk videomateriaal op ;)
@voytekbe: Je weet zelf ook wel dat hij gelijk heeft, je wilt het alleen niet toegeven.
@lincoln: Jah, je hebt je punt(jes) weer gemaakt, letterlijk en figuurlijk ..
@lincoln: +1 Morale gedrag van die lui hier altijd.
Ik heb met mijn Ravje van de winter een Peugeotje uit de blubber getrokken, maar wel met iemand erin, motor aan en mee gasgeven. Anders heb je ook nog kans dat je alles kapottrekt.
http://www.youtube.com/watch?v=Q1qJ5IT72Aw
En zodra de auto in beweging kwam rustig eruit trekken en uiteraard de dame in kwestie gevraag onmiddelijk te remmen. Anders was de auto tegen mij aan gestuiterd.
@midasracer: Hehe, Japanesuh buirdquarityuh :D
@midasracer: lol, die idd.

hier nog een paar.

@0.48 :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=0VASRy9xn0M
Waarom niet gewoon ff duwen?? Zie daar minimaal 25 personen? Dacht dat die boeren-Assenaren niet vies waren van een beetje handarbeid!

Denk dat als die eigenaar van die Land rover ook daarwerkelijk ooit eens off-road was gegaan met zijn auto hij dit noooooit gedaan had!
@Mpower: offroad rijden heeft niks te maken met een auto trekken he, denk niet dat dat veel uitgemaakt heeft.

Het gaat op zich allemaal ook wel goed, probleem is alleen dat ze echt niet gedacht hebben aan dat de auto zo’n vaart zou hebben als hij eruit getrokken zou worden. Had gewoon iemadn in moeten blijven zitten met de motor aan. Maarja, da’s achteraf gesproken.

Gelukkig hier nu een hoop autojunk-kijkers die zich dit zullen herinneren als ze in een soortgelijke situatie komen. En dan dus ook iemand waarschuwen als ze zien dat dit dreigt te gebeuren!
@Mpower: Voordat ik filmde hadden ze net de duwpogingen opgegeven. Hij stond aardig vast denk ik.
@Mpower: Heb ik ook een keer gedaan. Schoot in mijn rug en 2 weken krom gelopen!
Zo moet je je een 4×4 behandelen, dan is ie ook op z’n mooist!
“https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150633190888323&set=a.10150633189053323.394867.562978322&type=3&theater”
Haha, is gewoon weer een heerlijk filmpje ! :lol:
Wie zet die Mits nou ook in de weg ,weer een Hyundai beschadigd ,maar ziet er naar uit dat deze klassieker nog wel gered kan worden.
Hahahaa, niet meer de moeite om te laten herstellen lijkt me…

Hierbij de reactie van de eigenaar van de Getz:
“Goh, danku meneer met de Land Rover, er zijn nog goeie mensen in de werel… oh eej stop stop STOOOOOOOPP! F**king aap met zijn F**king ESJOEVIE!!”
Mag je officieel niet alleen een auto slepen onder begeleiding van de wegenwacht, danwel politie?
@jeffreym3: dat is de grootste onzin die ik in lange tijd heb gehoord.
@robbie: Er staat niet voor niks een ? bij.
@jeffreym3:

Je mag gewoon zelf slepen zolang je je daarbij aan de wegcode houd. Er is een maximumsnelheid maar die weet ik nietmeer (was minder dan 50, ik denk 30 of 15 ofzo).
Ik weet wel nog dat je op de snelweg niet over de pechstrook slepen mag maar op de snelweg zelf moet gaan rijden en dat dan tegen 30km/u ofzo, echt krankzinnig. Kan je beter de wegenwacht bellen, is veel veiliger.
Dan help je ook eens iemand en dan zit je zelf in de miserie.
Niet slim dat er niemand in die wagen zat om te remmen.

Je kan dan alleen maar hopen dat de geholpene zo vriendelijk is om die schade zelf te betalen. Zeker als dat een wildvreemde is ofzo.
Gna gna
ze hadden ook effe de politie kunnen inlichten ..

2 trauma helicopters 3 brandweerauto,s 17 politie-agenten en het dorp afgezet ..
en de auto had nog in de greppel gelegen ..
Opvallend… zo veel mensen kijken weer toe en ‘de helper’ is het haasje.
@bentley1969:

laat me raden ..
de beste stuurlui stonden aan wal ..

of schreven iets op autoblog.nl ..
@bentley1969: Wat anders dan? Met zijn allen aan de achterbumper trekken? Of met een Kia Picanto dat ding eruit proberen te trekken? Als er al iemand helpt, moet je dan nog wel in de weg zitten?
@jzaero: Met 8 man die Hyundai eruit duwen!
Maar Viva Italia en allemaal Koreaans blik op de “parkings”? Jaren terug voor het laatst geweest…die keer moest elke verlaagde Alfa nog uit de blubber getrokken worden.
@bobb: Meeste Italiaanse auto’s staan natuurlijk op het paddock. Dit is de bezoekersparkeerplaats.
Haha, wat een mogool. Je zou je auto er maar hebben geparkeerd.
Triest, die mensen waren ook een dagje uit en kunnen nu hun auto afschrijven. Een ander komt te hulp en maakt het onbewust alleen maar erger. De Disco remde direct, maar de Getz had blijkbaar veel vaart.

Ik kan hier echt niet om lachen. Dit gun je toch niemand? Is leedvermaak dan zo leuk?
@Maarten123: Probeer het eens zou ik zeggen..
@Maarten123: Het is juist lachwekkend omdat het zo lullig is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).