#FAIL Porsche 996 GT3 geparkeerd op vangrail

Auteur: , 50 Reacties

Zet u em daar maar neer.

De bestuurder van deze Porsche 911 GT3 had een onfortuinlijke dag vandaag, hij was namelijk zo snugger om zijn sportauto boven een vangrail te rijden. Zocht hij een goedkope parkeerplek of kon hij niet kiezen welke afslag hij moest nemen en reed hij dus maar rechtdoor?

Dit bizarre tafereel werd vastgelegd door sportspotter13 en is gebeurd in de buurt van Assen. Waarschijnlijk was de eigenaar onderweg naar het TT circuit. In de video die ook nog gemaakt is zien we dat er ook nog een Audi RS4 Avant op de pechstrook staat. Of die ook betrokken is bij dit ongeluk is niet bekend.

Het zou kunnen dat die gewoon gestopt is om hulp te verlenen en/of een bekende is van de Porsche rijder.

Meer foto’s kan je bekijken op Autojunk en daar kan je ook een video bekijken!50 reacties

zonde…
@basjan: Inderdaad! Het is een schande om te zien hoe sommige met hun “autotje” doen. Een auto die je van je leven niet kan betalen, maar waar je van weet dat als je hem in handen krijgt, je er altijd van zal houden :)
@euro95: Misschien week hij wel uit om erger te voorkomen. Hoe dan ook zonde!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
d’r was sowieso een race aan de gang daar. [ zo niet, dan sluit ik niet uit dat het een bmw rijder was, die nog moest wennen aan z’n porsche :P ]
@Mich: je hebt gelijk !!
Wat een koekoeksklok om bij zulk goed rijweer dit voor elkaar te krijgen. Vast een petje die op een kussentje zat (anders steekt z’n koppie niet boven het dashboard uit….)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@sebasjuhh: Excuus voor mijn overdreven reactie, het heeft me vandaag niet echt bepaald meegezeten ;)
@sebasjuhh: Wilde gok!: Fan van een bepaalde sportclub uit Amsterdam?!
@sebasjuhh: waren de M&M’s op bij de benzinepomp?
Doet me denken aan die een van wegmisbruikers die toen zichzelf vernielde op de snelweg xD
@HDM: moest ik ook gelijk aan denken! :p
@HDM: Alleen dit is een Facelift 996 GT3, de webmisbruiker had een pre-facelift ;)
ik ben al geen porsche fan, maar een gt3 is best een gaaf ding.

Maar aangezien hij een spuuglelijke grijze kleur heeft staat hij daar best op die grijze vangrail, houden staan aub, zo is dat grijze ding toch nog kunst. ;)
Lijkt me niet dat deze brokkenpiloot op weg was naar het circuit, hij heeft al genoeg moeite met voertuigcontrole op een rechte baan…
@alcantara: Internet held!

Heb gister nog naast deze auto gestaan toen ik mijn eigen auto aan het wassen was, zonde dat het gebeurd is, waarschijnlijk te vroeg op het gas gegaan gezien de man van uit Groningen gekomen moet zijn. Schade lijkt gelukkig mee te vallen
@bassen: Ik kan anders beter met overstuur overweg dan deze man, dat je een bocht uitzwiept door over de limiet te gaan kan ik nog inkomen maar deze ‘coureur’ kan een slippertje op een droge brede dubbelbaans weg nog eens niet opvangen. En echt hard ging het ook niet dan anders blijf je daar niet zo lullig hangen. Deze man moet zich schamen en zet bovendien GT3 eigenaren in de zeik.
@alcantara: Even ter informatie, de eigenaar reed zelf niet. Maar goed kan uit je verhaal opmaken dat je zelf een GT3 bezitter bent, of eigenaar van een achterwiel aangedreven sport auto. Of ben jij nu de man achter de Stig?

Held!
@bassen: heb een 328Ci, genoeg om aan te voelen wat overstuur doet en hoe erop te reageren.
@alcantara: Want een 328 is te vergelijken met een 911 GT3…

lol, internetcoureur.
@bozewolf: Nee niet qua power maar wel qua onderstuur. Principe is in elke RWD hetzelfde, ook hoe je het op kunt vangen. En hier ging het nou niet zo hard dat een slippertje niet meer gecorrigeerd kon worden, gevalletje slechte chauffeur.
@bassen: Als je uit Limburg komt ga je niet te vroeg op het gas?

Interessant!
@bozewolf: Nee, was niet helemaal duidelijk. Maar wanneer je van snelweg Groningen komt, dan ga je er af en direct naar links, daar is het mis gegaan.
@bassen: De mogelijkheid dat je het op die manier bedoelde borrelde ong 5 min. na die eerdere post bij me op :)
was onderweg naar de vijverberg troffee.
Die werdt gehouden vandaag op het TTcircuit
Ach ja, beter op de vangrail, dan in de vangrail.
@labrutabellezza: zal wel wat kapot zijn aan de onderkant
Deze Porsche was gewoon even zijn off-road capaciteiten aan het uittesten…
Hij was onderweg naar de Vijverberg Trofee, het was de laatste keer dit seizoen. Hij reed volgens eigen zeggen niet hard, maar verloor de controle over het stuur waardoor dit gebeurde. De RS4 is van een kennis van hem en ze zijn daar toen maar mee over het circuit gegaan. De schade aan de Porsche valt mee, de intercooler voorop is kapot en lekte koelvloeistof. Verder is er niet meer kapot dan een paar bumpers.
@Ra1kkoneN: Misschien dan toch maar een gewone VW Beetle aanschaffen en dit soort auto’s overlaten aan mensen die er wel mee kunnen rijden.
@Ra1kkoneN: Thanks, dit is goede informatie. Een bekende van je? Gelukkig viel het mee. Op de vangrail is 1 ding, er tegen een ander.
@Ra1kkoneN: Hoezo ‘intercooler kapot’? Een intercooler op een atmosferische motor (zoals het blok van een GT3) lijkt me vrij nutteloos..
Dus er zijn hier drie opties: 1) Jij hebt niet goed geluisterd.
2) De eigenaar heeft je flink in het ootje genomen.
3) Jij probeert het AB-publiek flink in het ootje te nemen.
4) Er is aan de Porsche wat geknutseld en dus een turbo opgeschroefd. Iets wat me niet zo lijkt, aangezien hij er nogal standaard uitziet. Maar misschien kan @BMW330Ci – als die ook al niet uit zijn nek aan het kletsen is? – ons daarover toelichten.

OT: Jammer dat er zo’n mooie Porsche, m’n favoriete P. overigens, moeten lijden heeft :(
@Revvji: Optie 5: Hij verwart intercooler met de radiateur
@bozewolf: @Hupke:

Beide plausibele mogelijkheden, ik leer bij! ;) En bij nader inzien was ik vergeten van er ‘vier opties’ van te maken ipv ‘drie opties’, wiskunde was nooit m’n sterkste vak.. :P
@Revvji:

Optie 6 hij heeft GT2 gelezen en wil een beetje interessant doen.
helaas
RS4 is van dezelfde eigenaar. Porsche heeft mega dikke sportuitlaat. RS4 is gechipt en heeft Porsche remmen
@BMW330Ci: hoe weet je dat allemaal?
@betonstaal: know the driver
Dit kan de besten overkomen maar gewoonlijk zijn het de lomperiken die zich zo kenbaar maken.
@Hupke: Eigenaar reed er niet eens zelf in :-)
ach, heb je weer een goed verhaal op je verjaardag.
Lekke band en krik thuis gelaten ?
Wat een prachtauto blijft het ook! Als je dat zo ziet staan, met die dikke bandjes! Dat lekkere kontje :) En dat strakke snoetje ;) Geweldig! 911 for life!
Eind goed al goed? Ja inderdaad zeg dan niks maar kom op porsche is geen porsche meer vanaf 2000 modellen, 1990 dat waren nog is leuke bakkies
@mightymike:
http://auto.sport.free.fr/photo/porsche-964-turbo-s-158.jpg

Kwijl, als er zo eentje crash zou ik er hartpijn van krijgen. Zo’n GT3 hoe zeldzaam dan ook boeit me niets.
Best knap. Dit zou mij niet lukken. Keurig op de vangrail.
Nou dit verbaast me niets.. Deze heren vonden het nodig een stoplichtsprint gevolg door rechts inhalen uit te voeren bij het sontplein in Groningen. Wellicht is het avontuur op de snelweg vervolgd met dit als gevolg…
Ik heb het voorval ZIEN gebeuren. De klungel kwam net voor ons van links de kruising over stuiven en dacht een mooi powerdrift te maken. In de drift raakte hij de macht over het stuur kwijt en reed recht op de middenberm af waar zich een sloot bevindt. Nog net op tijd kon hij het stuur naar rechts omgooien en reed al hoobbelend recht het begin van de vangrail op. Bij stilstand gleed de GT3 lanzaam van de vangrail en sloeg nog net niet over de kop. De audi eroor was van een maatje van hem en had niets met dit voorval te maken. Ze waren op weg naar de vijverberg trofee. Conclusie: bewaar je capriolen voor op het circuit daar kun je naar hartelust je auto uitproberen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).