Faillissement Robert Doornbos aangevraagd [updated]

Auteur: , 19 Reacties

Van Robert Doornbos, of Bobby D., hebben we al een tijdje niets meer vernomen, maar het nieuws dat vandaag boven kwam drijven is niet erg positief. Doornbos ligt in de clinch met voormalig sponsor Harry Muermans, die bijna 1 miljoen euro van hem eist. Robert betaalt niet, en dus vroeg Muermans gisteren zijn faillissement aan.

De eerste vraag die wellicht bij je opkomt is ‘waarom wil hij dan geld van Doornbos hebben’? Nou: Doornbos is nooit echt lekker doorgebroken, hij racet op dit moment met zijn 30 jaar zelfs helemaal niet meer, en dus ziet Muermans, die wat hogere verwachtingen had dan alleen zijn naam op de achterspoiler van een middelmatige auto te zien, zijn schip met goud wegvaren. Het geld dat hij naar eigen zeggen ‘leende’ wil hij nu terug zien.

Al enige tijd geleden werd duidelijk dat Muermans in totaal 11 miljoen euro terugclaimt, maar de reactie van onze Afsluitdijkracer, die zonder raceinkomsten niet bepaald extreem goed in de centen zit, blijft begrijpelijkerwijs beperkt tot 11 miljoen middelvingers. Hoe dan ook: zijn ex-sponsor wil knaken zien, en heeft dus de stap genomen om een faillissement aan te vragen, aldus GPupdate.

Of het veel helpt betwijfel ik. Doornbos krijgt ondertussen via bepaalde media wel een podium zijn ongenoegen te ventileren en/of zijn gram te halen. Waarschijnlijk worden de twee nooit meer vriendjes van elkaar, maar de hele wereld mag wel kennis nemen van alle vuile was die inmiddels buiten hangt.

Update 27-07 – De rechter heeft (de BV van) Doornbos inmiddels daadwerkelijk failliet verklaard, zo kopt de Telegraag.

Update 26-10 – Gerechtshof vernietigt in hoger beroep de uitspraak van de lagere rechter. Bobby D is officieel niet meer failliet.19 reacties

Dan was Hans Willem te Pas een stuk sympatieker met Coronel. Die moest een x bedrag terug betalen als hij geld ging verdienen aan de racerij.
Dus normale stenenschuivers bestaan no.

Ik ken natuurlijk niet de details van hun sponsor overeenkomst maar mij lijkt dat je niet moet gaan janken als iemand die je sponsort zijn doelen niet haalt.
Ik heb m alleen in f1 gezien en vond hem veelbelovend…. Beter dan Aalbers.

Hoe kan een sponsor geld terug eisen? Je neemt toch zelf het risico op zijn succes?
Ik had begrepen dat het ging om gewonnen geldprijzen die buiten de bv Robert Doornbos om zijn weggesluisd, waar Muermans een deel van zou toekomen. Niet zo gek dus dat Muermans geld wil zien…
@SNDR: Dat klinkt logisch maar is niet uit dit artikel op te maken. Ik lees het alsof hij sponsorgeld terugwil…
@niex: ik heb het over wat ik in de Telegraaf heb gelezen, welke versie van de 2 waar is, weet ik natuurlijk ook niet…
@SNDR: “”Het geld dat hij naar eigen zeggen ‘leende’ wil hij nu terug zien.” Maw, dat gaat toch echt om sponsorgeld en niet om gewonnen prijzen. Dan is het naar mijn idee niet vreemder dat Muermans geld wil zien, maar de reden is minder mooi.
@snakemind: zie mijn reactie op @niex
Als sponsor loopt je toch ook een bepaald risico? eisen dat iets goed verloopt lijkt me nogal onmogelijk.. word dan geen sponsor..
@dennisr: Heb je het sponsorcontract gelezen? Nee, vast niet. Dus dan heb je ook geen idee wat de onderlinge afspraken zijn geweest.
@pietjepuk: idd, in de media worden zaken vaak versimpeld, enerzijds om het voor een groter publiek aantrekkelijk en begrijpelijk te maken, anderzijds omdat veel jounalisten het volgens mij vaak ook niet helemaal snappen.

Muermans is een harde zakenman, die gaat heus geen sponsorgeld terugvragen omdat de carriere van Doornbos tot een halt is gekomen. Daar zit ongetwijfeld meer achter. De afspraken die er wel zijn gemaakt kennen we niet.
@dennisr:
De details van Robbert zijn overeenkomst ken ik natuurlijk ook niet, maar er is een in de autosport gebruikelijke constructie dat een vermogend persoon investeerd in jouw loopbaan.
Die persoon treed dan op als financier en neemt de gok dat jij succesvol wordt en zijn investering kan terug betalen.
Het is dus heel goed mogelijk dat hij gelden tegoed heeft,
Ik weet van Tom Coronel dat hij een soortgelijke constructie had.
Zo dat is lekker reclame maken vooor jezelf…
Doornbos heeft zelf aangegeven dat hij leenovereenkomsten heeft getekend. Maar volgens hem was dit om belastingtechnische redenen.
In het Telegraaf-artikel wordt e.e.a. verhelderd. Ze hebben samen een bedrijf opgericht, waarlangs alle inkomsten zouden lopen. Bepaalde inkomsten heeft Doornbos tegen de afspraken in direct ontvangen en daarnaast zijn om fiscale redenen bepaalde investeringen van Muermans op de balans terechtgekomen als lening. Mijn conclusie is dat Muermans zich geflikt voelde door Doornbos (wegens het achterhouden van geld) en maakt nu handig gebruik van het feit dat er formeel sprake is van een lening.
Die doornbos was bij de TT als gast. Ik vond hem er niet echt als f1 coureur uitzien. Maar dat wil trouwens niet veel zeggen.
@jordy14: ach, dat zag je ook altijd met Albers; tenger ventje, maar wel een randje vet op z’n buik, zelfs in z’n F1-tijd. Als je dan Schumacher ernaast zag (en ziet), die was helemaal afgetraind.

Als je dat al niet kunt opbrengen, dan verdien je het ook gewoon niet als je het mij vraagt.
Als meneer Doornbos nou gewoon ff z’n huis in Monaco verkoopt is ie gelijk van al het gezeik af.
@doba95: Klopt, volgens mij heeft meneer stiekem zat centjes. En anders z’n familie wel. Echt een probleem zal het dus ook niet worden. Er zal wel geschikt worden. Zie dit als een eerste schikkingsvoorstel. Off topic; zijn zus is een onwijs mooie vrouw.
Hij en z’n manager(zus) redden zich wel.Hoeven wij ons echt geen zorgen om te makenHoort iemand nog wat van Verstappen?Behalve dat hij ex-vriendin probeert aan te rijden of in de bajes zit?Maar geld zat he.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).