Ferrari 250 GTO is jarig: 23 stuks feesten in Frankrijk

Auteur: , 52 Reacties

Dat zie je inderdaad goed! Hier staan maar liefst 23(!) Ferrari 250 GTO's opgelijnd. Auto's die stuk voor stuk (tientallen) miljoenen euro's waard zijn. Ze vieren een feestje omdat het 50 jaar geleden is dat het eerste exemplaar werd gebouwd. Het is zeer bijzonder te noemen dat 23 van de 36 ooit gebouwde exemplaren aanwezig zijn. Ze staan overigens niet alleen stil, maar gaan lekker door het Franse land crossen!

De foto die je hierboven ziet is genomen op het rechte stuk van het (vervallen) circuit van Reims-Gueux afgelopen woensdag. Daarna zijn de auto’s doorgereden naar de abdij van Saint-Pierre d’Hautvillers waar een feestje was met de nieuwe Ferrari F12berlinetta en Luca di Montezemolo.

Vandaag vertrok de caravaan naar het Autodrome de Montlhéry om wat rondjes te doen om daarna het kasteel van Villandry (Château de Villandry) en het kasteel van Chambord (Château de Chambord) bij de Loire te bezoeken.

Morgen zullen de 250 GTO’s hun opwachting maken bij de “Le Mans Classic” en zullen de auto’s een paar rondjes over het fameuze Circuit de la Sarthe doen.

Een van de auto’s die deelneemt aan deze ‘250 GTO Tour’ verliet pas enkele dagen voor de start van het evenement de Ferrari Classiche afdeling waar hij weer helemaal was opgeknapt. Ook spotten we het mintgroene exemplaar dat onlangs voor $35 miljoen van eigenaar verwisselde. Het is goed om te zien dat deze auto’s niet staan te verstoffen in garages!

PS Eerder dit jaar zagen we tijdens Pebble Beach al 21 exemplaren van de Ferrari 250 GTO bij elkaar.

Meer foto’s van deze unieke verzameling auto’s kan je HIER bekijken.52 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
M’n 1000ste reactie! Joepie!
OT: Damn, 70% van alle 250 GTO’s
Voor mij blijft dit de mooiste auto in de wereld, mooi om de kleine verschillen bij deze one offs te zien.
@norge: doe mij dan toch maar de daytona
@norge: Viel mij ook op! Elke auto lijkt wel weer net iets anders. Erg fraai. Het lijkt me echt top om er een te hebben en dan met zo’n clubje door een zonnig Frankrijk te cruisen.
Übercool!
Absoluut fantastisch. Moet een droom zijn om daarin door het Franse landschap te rijden.
Fantastisch. Leuk dat er zoveel exemplaren gewoon rondrijden en niet ergens in vegetatieve staat staan.
Ook een erg fraai filmpje over een lekker autodagje met onder andere aardig wat GTO’s staat hier: http://vimeo.com/39417189
Dit is wat ik bedoel, een spot van een paar supercars in Londen valt in het niet bij dit.
De arabieren in Londen zijn de sjonnies van de de echte auto liefhebbers!
Ziek! Maar ook erg gevaarlijk want als er een kettingbotsing ontstaat heb je een vet probleem.
@reventon: dan zullen de mensen die er niet bij zijn blij zijn dat ze niet zijn gekomen :D Worden hun auto’s nog meer waard ;)
Vind hem nog steeds niet extreem schokkend 35mln-waardig mooi, maar het is zeker een schoonheid, en 23 bij elkaar is echt zeer absurd! Zijn ze eigenlijk alle 36 nog heel, of zijn er enkele gesneuveld?
@fant: ik weet het niet 100% zeker, maar volgens mij bestaan ze allemaal nog (of weer). Er zullen ongetwijfeld een aantal exemplaren ‘grondig gerestaureerd’ zijn (oftewel vrijwel vernieuwd).
@fant: ik weet dat ik verketterd wordt maar ik vind ze zelfs lelijk. Ze danken hun waarde puur aan speculatie van domme Amerikanen met te veel geld die geen echte kennis van auto’s hebben. De echte pareltjes worden veel minder extreem geprijsd. Ook al zijn ze veel exclusiever en vaak ook ‘echter’ dan deze over de top gerestaureerde gebakjes.
@911GT2: Verketteren zal wel mee vallen…
Ieder zijn smaak!~

Ik weet iig zeker dat ik dit een van de mooiste auto’s ter wereld vind.
Toen ik nog een klein ventje was, lang voordat ik enig besef had van de waarde van een auto had ik een aantal schaalmodellen. Waarvan de 250GTO en de F40 mijn absolute favorieten waren. De auto’s stralen in het ontwerp gewoon iets uit wat mensen trekt, of dat heden ten dage 13mln waard is, dat vraag ik me af, maargoed, het is wat een gek er voor geeft. Als ik een paar miljard had, ach wat is 13 mln dan he? :)
@911GT2: de gto is zo gewild om zijn racehistorie, het een klassieke front-engine v12 ferrari is en het feit dat 99% van de wereldbevolking het een prachtige auto vindt! de prijs van een auto komt tot stand door vraag en aanbod, je kan lullen wat je wilt maar de wagens worden echt niet vanzelf tientallen miljoenen waard.
@lambo4all: Ze worden zoveel waard omdat ze momenteel als ‘veilige’investering gezien worden. Er komt een tijd dat ook hier een eind aan komt. Maar goed voorlopig is het goeie business…
@lambo4all: De waarde is zo hoog omdat het hier om het ultieme model van de ultieme autofabriekant in het ultieme race-decennium gaat. Het beste van het beste in het beste tijdperk…
Er zijn toch subtiele verschillen te merken tussen de wagens. 2 of 3 koelsleuven, wel of geen openingen in de motorkap, wel of geen mistlichten.

Hoe komt dit ? Verschil in modeljaren ? Of kopers kon vroeger naar eigen keuze hun auto ‘samenstellen’ ?
@shrike: er zijn heel veel verschillen. En ook verschillende types. Sla Wikipedia of andere bronnen er maar eens op na.
@robbie: Dan vraag ik mij af – Waren echt echt 23 GTO’s, of 23 250’s? best wel een verschil.
@shrike: Ligt er aan in welke race’s ze gebruikt werden of welk land (denk temperatuur).
@norge: Het ligt meer aan de coureur, die toen i.o. met de fabriek aanpassingen wilde voor betere prestaties.
@tritone: zeker nooit gehoord van het feit dat er 2 type bodies zijn.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
En dan te bedenken dat hij vroeger maar $18.000 kostte.
Toch wel mooi om te zien dat ze er 23 bij elkaar hebben weten te krijgen. Daarbij is t ook nog eens geweldig dat ze de auto’s gebruiken waar ze voor gemaakt zijn; Lekker touren en racen!!!
Geweldige auto is het. Ik vind vooral die uit 64 het mooist.
wat doet dat nieuwe gedrocht daar op zo’n prominente plaats op de eerste foto? alsof die net zo tijdloos zou zijn; het maakt de foto’s een stuk minder houdbaar, imho
Prachtig… Heb eens een gto in gevecht gezien met een swb op de nurburgring. Prachtig!
Prachtige auto’s zijn het toch. Mooi om te zien dat er ook nog mee gereden wordt!
Mooi hoor, hier kan weinig tegen op. Ja alleen een reunie van Mclaren F1’s. Ik had wel iets meer herrie verwacht, hoorlijk beschaafd allemaal. Ik hoop dat er nog wat meer video’s volgen waarbij op de diverse landweggetjes het gas open gaat.
@midasracer: reunie van bmw m3 of draaf ik door naar fanboy gedrag :P
@bempi: Jij zet de GTO, de F1 en de M3 op 1 lijn? Ja dan ben je een fanboy.
Wow, over orgasmes gesproken!
geweldig gebied om lekker rond te karren ..

talloze leuke eeuwen oude dorpies met stuk voor stuk een bijzondere geschiedenis ..
eten van het land en de jacht ..

geweldig ..
@lincoln: Maar dat kan ook met een lelijke eend.
@tritone:

auto,s zijn ALTIJD bijzaak ..
Prachtig om te zien. Nog even doorsparen. :)
Maar eh… ik tel op de foto’s/video’s echt geen 23 GTO’s.
Iemand die een gto kan betalen, kan ook de schade betalen.
Alles kan gemaakt worden, zonder waarde verlies.
wow!
Daar zou ik dan met een GT40 wel even tussendoor willen brullen. Of een Daytona Coupe/Shelby Cobra 427.
@Original_Arnoud: Nee joh, moet je niet doen, dan worden ze bang!
Zoveel overmacht kunnen ze niet aan!
Het blijven toch desingn italiaantjes.
All show and no go!
@tritone: All show and no go…. je kent hoogstwaarschijnlijk de history van deze auto’s niet…. Waren onverslaanbaar (oke uiteindelijk wel te verslaan maar dat zal altijd het geval zijn)
@tritone: ‘design’ italiaantjes hebben 15 keer le mans gewonnen. Met geld gooiende Amerikanen dankzij Engels vernuft vier keer. Dat ‘no go’ zit er dus behoorlijk naast.
Wat moet het toch mooi zijnnom daarmee door frankrijk te cruisen
Heel erg fraai. Hoewel ik geloof ik nog niet helemaal begrijp waarom de ene Ferrari (of welke andere willekeurige en zeldzame klassieker dan ook) zoveel meer kost/opbrengt dan de andere. Het is vast vloeken in de ker, maar net als met onroerend goed, kan ik me niet aan de indruk ontrekken dat ook bij deze klassiekers een beetje een bubbel hier en daar wordt opgeblazen en de ene klassieker wat meer een hype is dan de ander…
Ik ben helemaal geen fan van oude gebakjes, doe mij maar gewoon de f12!
Hele fraaie machines, altijd weer een opluchting om te zien dat zulke kostbare oudjes nog uitgelaten worden op meer dan een oprit.
Heb je net 35 miljoen dollar betaald voor een GTO,staan er nog 22.Is hij dus toch minder exclusief dan je dacht,haha
@Alfarobert: Euh als je zo’n bolide koopt, weet je natuurlijk ook wel dat er in totaal er 36 van gemaakt zijn. Dus dat er ergens nog 35 rondrijden weet je van te voren. Alleen als de een 33 miljoen opbrengt en je hebt je eigen gekocht voor 15 miljoen…. hmm leuke investering voor als je hem ooit gaat verkopen (en hij dezelfde racehistory heeft natuurlijk)
Lekker dan, heb je tientallen miljoenen stukgeslagen op een stukje autoporno, mag je hem daarna van evenement naar evenement sjouwen. Wat denk je dat dat kost? :P
Lijkt me gaaf als je hieraan mee hebt gewerkt, als iets waaraan jij hebt gewerkt zoveel waard is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).