Ferdinand Piëch rijdt shotgun in de nieuwe Audi RS6

Auteur: , 78 Reacties

De Capo dei capi van de Volkswagen Group en het merk met de vier ringen gaan way back. De 75-jarige Piëch, kleinzoon van Ferdinand Porsche, kwam er in 1972 binnen en stoomde sindsdien langzaam door tot de absolute top, terwijl hij het merk nog even mondiaal groot maakte. En nog steeds kun je hem met regelmaat op de passagiersstoel van Audi's topmodellen terugvinden.

De ingenieur/topmanager/G-Shock-drager die een vete in de auto-industrie nooit uit de weg gaat is dol op rode krachtpatsers uit Neckarsulm. Vorig jaar zomer zagen we hem in een Audi R8 V10 Plus neerkijken op het plebs, nu zit hij warmpjes ingepakt en zichtbaar genietend (op zijn manier) in de 560 pk en 700 Nm sterke Audi RS6 C7. Wellicht even om de kunsttanden aan BMW te laten zien, aangezien Piëch en bestuurder gespot werden (meer foto’s) in München.

Op je oude dag een vinger aan de pols houden bij de nieuwste RS-speeltjes uit de money maker van het concern. Ferdinand doet het. En zal het waarschijnlijk nog lang blijven doen ook.78 reacties

Te lui om zelf te rijden, ik kan het hem eigenlijk ook niks kwalijk nemen in een Audi.
Held!
als de paparazzi fotograaf zich had doodgereden had het misschien nog een “boeiend” verhaal geweest ..
@lincoln: haha, echt hae…zulks…*dommel* boeiend /gaap…berichtzzzzzzzzz
Die nieuwe RS6 is zo ongelooflijk vet!
@kapiteinaudi:

Ja want dat ‘quattro’ in de grill is inderdaad zó ontzettend ontroerend mooi..

Wát een verschil met andere Audi’s van de voorkant..
@rijbewijzer: Zo is het maar net. Ik snap niet wat iedereen lelijk vindt aan de ‘quattro’ in de grill, dat maakt dat ding juist nog zoveel gaver!
@kapiteinaudi: De reden waarom wij het lelijk vinden, is voor jou de reden om het mooi te vinden…
@stevenpoal: ofwel simpelweg provoceren en niets onderbouwen?
@gj8003: Zeker wel, is toch gewoon ordinair.
@rijbewijzer:

badges uber alles ..
die knakkers plakken nog wel “gran turismo” op een Polo ..

en ze hebben er volk voor ..
@lincoln:
En dan heb je ook nog van die knakkers die verbitterd de hele tijd op alles zeiken. Terwijl het niet minder belangrijk kan zijn, wat voor badges VW loopt te plakken.
Zoek
Een
Leven
.
@lincoln: Volgens mij is de Polo GT juist alweer een tijdje uit produktie :)
@rijbewijzer: Beweert hij dat dan? Lekker populair doen..
Daarnaast is het een optie, je kunt het ook zonder krijgen.
@rijbewijzer: BMWs zijn ook allemaal hetzelfde tegenwoordig. De BMW 3-serie en 5-serie zien er toch ook bijna hetzelfde uit, alleen verschillen ze in lengte. De achterkant is juist hetzelfde. Er is meer verschil tussen de voorkant van een RS6 en RS4 dan tussen de achterkant van een 3-serie en 5-serie. De BMW 7 lijkt dan ook gewoon op een langere 5-serie met andere voor- en achterlichten erin. Alleen Mercedes heeft nog goed merkbare verschillen tussen de modellen, maar dat zal snel veranderen denk ik.

En een M6 is gewoon lelijk. En een 5GT ook, en alle BMW SUVs ook…
@fkbmw: Hoewel ik ook wel moet toegeven dat ik dat “Quattro” logo op de grill niet zo mooi vind bij een RS6 maar dat meer iets voor een RS4 of RS5 vind.
@fkbmw: Bij een RS4 kunnen ze dan de 4 weglaten in Italië, handig.
@fkbmw: Goh, men zal echt niet snel denken dat jouw nickname voor FuckBMW staat.
@fkbmw: Ik ben het deels met je eens. Wel wil ik 1 ding zeggen; de 6 Gran Coupe…. No need to say more.
@camber24: De 6GC is inderdaad wel mooi en onderscheidt zich van andere BMWs. De 6 Coupe vind ik persoonlijk niet erg mooi. But to each his own!
@fkbmw: Klopt!! Agree to disagree ;-)
@fkbmw: De achterkant van de 3 en 5 lijken op elkaar ja, maar zijn wel te onderscheiden. Dit lijkt inderdaad een beetje richting Audi te gaan waar alles 1 pot nat is. Ik weet niet of jij wel eens een BMW 7 hebt gezien, maar die lijkt absoluut niet op de 5 serie dit duidt al aan dat je het alleen maar zegt om BMW ‘zwart’ te maken. Ja de achterkant van de 3 en de 5 serie lijken op elkaar maar zo erg als het al jaren bij Audi is, no F way. Een 5gt is inderdaad niet mooi van buiten, wel van binnen daar heeft hij ook meerder prijzen voor in de wacht gesleept(maar blijft een mormel van buiten). X5 X3 X1 vind ik eerlijk gezegd niks mis mee, X1 alleen een beetje overbodig. In vergelijking met de Audi SUV’s zijn ze toch wel een stuk mooier naar mijn mening, kijk bijvoorbeeld naar dat ontzettend lelijke ding de Q7. Je kan mij niet wijs maken dat je dat mooi vindt?! 6 serie is naar mijn mening ontzettend mooi een tijdloze auto die over jaren nog steeds gewild is. In vergelijking met een A7 veel en veel mooier. CLS wint naar mijn mening van de 6 serie maar scheelt niet veel. Al met al lijken de Audi’s dus veel meer op elkaar en is er moeilijker onderscheid te maken dan bij welk merk dan ook, en het design tja das ieder zijn eigen mening…
@drivingpleasure: Ik zeg dat niet om BMW zwart te maken. En ja ik heb al genoeg BMW 7s gezien en ben al vaak genoeg gereden in een 7. Vind ik een Q7 mooi? Ja, prachtig. Zeker in vergelijking met een X5. Zou ik een Q7 kopen? Nee. Doe mij maar een Infiniti FX, maar daar gaat het nu niet om. Wat ik nooit heb begrepen is dat er mensen zijn die een Q7 niet mooi vinden en tegelijktertijd met een X6 rijden. DAT is nu eens lelijk. Ik denk dat jij dat ook niet mooi vindt, maar vergat te vermelden. Ik vind ook een Q5, hoewel ie oud wordt mooier dan zo een (naar mijn mening) lelijk en Chinees ogende X3. Een 6GC is misschien wel meer distinctief in het BMW gamma dan een A7 in het Audi gamma, dat wilt niet zeggen dat een A7 lelijk is (ik vind hem toch mooi). Ik dacht altijd trouwens dat initieel de 5GT als rivaal diende voordat de 6GC kwam. Maar misschien omdat ie zo lelijk is en enkel Chinezen ze kunnen apprecieren hebben ze misschien de 6GC gemaakt ofzo? Want een CLS is gebaseerd op een E, een A7 op een A6 en een 5GT op een gewone 5…
@fkbmw en @drivingpleasure: En nu allebei naar jullie kamer en aftrekken bij jullie favoriete autoposter! Tsjongejonge… wat een dom gelul….
@rijbewijzer: Wat een über grap schud je toch weer uit je mouw, chapeau voor jou.
@kapiteinaudi: EENSCH!!
Beetje baas rijdt in de spullen van de concurrent.
Dan blijft hij een beetje op de hoogte waar anderen mee bezig zijn.
Doelgroep is duidelijk…
@norge: Al die ouwe taarten die hier 24/7 Audi zitten te bashen toch?
@dheep:
Yep, verstand komt met de jaren….
Maar gelukkig heb je een fanboy vriendje gevonden, dan ben je niet de enige meer die dit fantastisch vindt….
@jrk68: hier nog 1.. Hmm dat verklaar misschien dat er zoveel Audi wordt verkocht.. Meerdere fanboys.. Hij is bij lange na dus niet de enige die het fantastisch vindt! Denk trouwens dat jij de enige bent die fan is van een smart roadster.. Afschuwelijk gedrocht zo’n auto.. En nog langzaam ook! Dan doe mij dan maar een rs6.. Zelfs MET Quattro in de gril!
@solmatje: dat zie jij verkeerd, ze worden veel verkocht omdat ze snel stuk gaan en je een nieuwe moet kopen..:P
@drivingpleasure: BMW wordt meer verkocht dan Audi hoor :)
@fkbmw: Over vooroordelen gesproken: In mijn beleving is de gemiddelde Audi snob nog altijd sympathieker dan de gemiddelde BMW vreemdganger. En dan heb ik het over de auto’s die nog niet de petjes-afzetmarkt bereikt hebben.

Maar goed; die hele Ajax-Feyenoord discussie lijkt me vrij zinloos, net zoals het generaliseren van de merken (wat ik met m’n vooroordelen hierboven ook probeer duidelijk te maken)…
@fkbmw: klopt, wereldwijd. Maar die blijven dan ook nog eens een lange levens duur. Het feit dat je bijna nooit oude Audi’s ziet rijden en vaak oude BMW’s zegt al meer dan genoeg. (trouwens dat vorige poep verhaal van je heb ik geen zin om op te reageren, alleen ff: jij zegt Q7 mooi ik zeg haal die poep uit je ogen zo neemt niemand je serieus).
@drivingpleasure: “poep reactie”… Gaan we ons nu gedragen als een 5-jarig kind? Als je een X6 mooi vind, denk je dat iemand dat serieus neemt misschien? Heb ik nog recht op een eigen smaak?

Sommigen op AB zijn toch eikels…
-edit: nutteloze bijdrage-
@norge: Noren?
Het maakt niet uit of hij in een A4, A5, A6 of een A8 rijdt. Ziet er toch eender uit.
Toch cool dat ie dit doet. Vind het altijd gaaf, om zo’n oude knar in een dikke bak te zien. Vond het ook stoer om te zien hoe de hoogbejaarde prins Berhard zich liet vervoeren in een S600. Hij had toen meen ik best wel een dikke uitvoering.
@camber24: Hij rijdt elk model wat de VW AG maakt zelf voordat ze in productie (mogen) gaan. Van Up! tot Supersport tot XL1. Die gast rijdt zelfs nog motor :D
@FelixF: klopt, maar hij wordt hier op de passagiersstoel door stadverkeer vervoerd zou hij daar de RS6 echt kunnen beoordelen?
@camber24: dat is eigenlijk altijd zo on de simpele reden dat jonge knarren het niet kunnen betalen…
Die ouwe Piëch ook, heeft het weer even goed geregeld. Wat een ongelovelijk vette bak! Kan niet wachten om deze machine IRL te spotten.
Hij rijdt nooit zelf. Zeker geen fan van onderstuur.
@E34M5Touring:
Die opmerking is briljant!!!
Dat ik daar nooit zelf opgekomen ben….
@jrk68: wellicht omdat jij mijlenver verschilt van @E34M5Touring ?
@Megakix:
Deze begrijp ik even niet. Wij delen de hekel aan onderstuur, hebben beide een voorliefde voor RWD.
Ok het enige wat ik zo snel kan bedenken is ong 2 decenia leefttijdsverschil.
Helluuuup….
@jrk68: …het laatste dus :)
@Megakix: Dan zal ik ‘m nog ff overdwars naar binnen duwen: want met leeftijd komt … wijsheid :)
@Megakix: You sweettalker you :)
@jrk68: Dr zit geen copyright op dus be my guest!
@E34M5Touring: Onderstuur. :’) We zijn inmiddels 2013, geen 2003. De tijd dat Audi’s onderstuur hadden is voorbij, met de komst van de nieuwe platformen en quattro-aandrijving. Jij als autokenner (althans…) zou je dat toch moeten weten na het zien van de vermakeijke testritjes hier op AB.
@Tommy2: Kijk is een paar testen van 5th gear zou ik zeggen. Bijv. die tussen de RS3 en 1M, of tussen de RS5 en M3. Dat zijn geen 10j oude testen. En die ondersturen alle kanten op. Niet mijn constatering maar die van Tiff Needell en Mark Higgins. Beide geen buschauffeurs. Het maakt ook niet uit. Je krijgt dat nooit helemaal weg met 4×4, zeker niet als je de motoren relatief ver naar voren blijft plaatsen (al is het wel beter dan vroeger). Audi kiest nog steeds voor een safe afstelling met neiging tot onderstuur.
@E34M5Touring: De RS3 staat nog op het oude platform, dat was niks. De nieuwe A3 schijnt het beter dan de 1-serie te doen in de bochten. En de grotere modellen (A4,5,6) met sportdifferentieel neigen meer naar overstuur dan onderstuur. De voorwielaangedreven modellen natuurlijk niet, maar dat zijn ook geen puristenbakken.
@Tommy2: Schijnt koop ik niks voor. En een RS5 is Quattro. FWD Audi’s rijd ik niet meer. Hebben een tijdje een FWD 2.7TDI A6 (2007) en die is gewoon gevaarlijk. Ding glijdt elke rotonde met welke snelheid dan ook volle bak rechtdoor. Vond hem echt schokkend slecht. We hebben ook een A4 2.5TDI Quattro gehad en een A8 4.2 Quattro en die reden totaal anders. Onderstuurd maar wel met meer allround grip. En dat ze meer op overstuur staan afgesteld is bull. Welke test je ook kijkt waarbij er op een circuit wordt gereden, allemaal concluderen ze dat er een onderstuurd karakter inzit. Nogmaals dat is gewoon een nadeel van 4×4.
@E34M5Touring: Kijk de A6 3.0 TDI review hier op AB maar.

En ‘schijnt’ zijn gewoon harde testresultaten uit autobladen. In de laatste AutoReview staat een mooie multitest tussen een stuk of 10 compacte middenklassers.

Tuurlijk blijft BMW wel de koning, maar Audi komt nu wel heel dichtbij op het gebied van rijplezier.
Wat een fanboyisme meteen weer…
@Vinny_93:
Die moeten het wel van de daken schreeuwen, geen weldenkend mens die ze serieus neemt. Dus gun hun die lol, dan heb je zelf ook wat om te lachen….
@jrk68: Serieus nemen moet je ze inderdaad niet,hehe.
Ok Autoblog.nl…nu is het duidelijk wie niet vies is van Audi…en DUS geen autoliefhebber…permaban ! Dank ! :)
Norbert Reithofer die twitterde : wie is die pauper in die rooie audi
@bmwpowerm5: en wie is Norbert Bladiebla ?
@Megakix: baasje van bmw
Hero!
Waarom hebben jullie allemaal zo,m hekel aan audi bmw,s zijn allemaal oridinaire pauperbakken voor sjonnies en mensen uit het rifgebergte
Valt me altijd op dat de reacties op dit soort artikelen juist voornamelijk afkomstig zijn (vaak meerdere reacties van dezelfde personen in 1 artikel) van VAG bashers.. Jullie protest heeft geen zin, wij blijven Audi mooi vinden, al is het alleen om jullie te vervelen.. Alhoewel deze RS6 is gewoon ultiem!
@solmatje:

“wij blijven”??? geen audi basher maar ook geen liefhebber, als je niet meer kan zien welk type het is omdat ze allemaal het zelfde zijn haak ik af.
(buiten het volk wat audi’s rijd want dat schiet ook niet echt op)
anyway BMW heeft het zelfde probleem, zie van achteren nog het verschil tussen een 5 en een 3
@yerrie: verschillen zijn idd minder groot dan voorheen. Dat kan jou storen maar dat betekent toch niet dat het lelijk is? Een geil meidje is toch ook niet lelijk omdat ze op haar geile zusje lijkt?
@solmatje: Nee okee, maar als je Carlijn neemt.. (zij is de audi a6) je beukt r een paar keer, Nice! En nu zie je haar zusje joyce (ze is de Audi A4) Zou je nog de moeite nemen om je best te doen om iemand te “doen” waar je moeite voor moet doen/het hele traject opnieuw volgen die niet zo veel verschilt als haar grotere zus?
Ik persoonlijk zou juist iets kiezen voor iets wat anders is.. Doe je dat niet, heb je kans dat het snel verveeld. Dus ik zou gaan voor de iets minder sletterige C-klasse. De 3-serie is slechts een crack hoertje..
@lamborgfan: tja aan de ene kant heb je gelijk maar.. De A6 is duurder dan de A4.. dit is te vergelijken met de leeftijd tussen de zusjes die een beperking geeft. De oudere zus (a6) wil het niet met je doen omdat je nog zo jong bent.. hierdoor kun je alleen met de jongere zus van bil! Deze situatie betekent niet dat de oudere zus lelijk is of dat je haar niet wilt :)
@solmatje: Audi mooi blijven vinden kan niet lastig zijn. Verandert ongeveer even snel als Bach of Plato.
kan iemand mij vertellen wat die zwarte dingen onderin de grille zijn? het lijkt niet op mistlampen nl..
@wardski:
Audi voor de volgende Bond film ( ;
En je denkt dat een topman van een multinational zich bezig houd met een eind product ?
Zou die niet gewoon in munchen moeten zijn en opgehaald worden door een hoge audi medewerker ? en dat is dan voldoende voor een item op AB
Eer wie eer toekomt. Dankzij deze kranige man staat de autoindustrie in Europa nog aan de top. Zonder zijn doorzetting en vooruitziende inspanningen waren talloze merken verloren gegaan en stond de groep nergens in de rest van de wereld. Dat hij graag in een Audi vertoeft is begrijpelijk. Een merk dat in een paar decenia uit het niets is uitgegroeid tot het neusje van de zalm in de autowereld. Je moet het maar doen.
@speedie: tja wat marketing wel niet kan doen he…prachtig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).