Ferdinand Porschestraat verboden om nazi-verleden

Auteur: , 62 Reacties

Het leek Porsche North America een leuk idee. De straat waaraan hun nieuwe hoofdkantoor wordt gebouwd wilden ze Ferdinand Porsche Avenue noemen, als eerbetoon aan hun oprichter. De stad Atlanta vond dat echter niet zo'n goed plan gezien het verleden van meneer Porsche.

Porsche heeft in Atlanta (Georgia) een nieuw hoofdkwartier en testcircuit gebouwd, ter waarde van zo’n $100 miljoen. Er was echter een probleempje met de straatnaam. Die was namelijk: Henry Ford II Avenue omdat er in het verleden een fabriek van Ford was gevestigd.

Daarom leek het Porsche wel aardig om die naam te veranderen in Ferdinand Porsche Avenue. De wijziging was er bijna doorheen totdat de gemeente zich plotseling realiseerde dat het verleden van Ferdinand Porsche wellicht niet helemaal brandschoon was.

Gelukkig werd er snel een oplossing gevonden voor het probleem. In plaats van Ferdinand Porsche Avenue zal de straat straks Porsche Avenue heten. (via: yahoo.com)62 reacties

Dan moeten ze eerst het Fed verbieden, die de Nazis hebben gefinacieerd. Anders is het maar hypoookriet- nietwaar?
@Pieter-Jan Catteeuw: Hypo-krediet bedoel je.
@ferrari94tr:
Daar hebben alle banken in de jaren 90 en 00 zich schuldig aan gemaakt.
Alsof americanen iets van geschiedenis afweten.
Die zijn al onder de indruk als iets 50 jaar bestaat.
@Bartholomeo:

zonder Amerikanen had Ferdinand Porsche aan de “goede” kant gestaan ..

aan je plusjes te zien is geschiedenis niet jouw sterkste kant ..
Tja, t is maar waar je je druk om kan maken..
Vraag me af of er Porsches in Atlanta verkocht mogen worden…
Kan je bezig blijven…Veel bekende Duitsers hadden wel iets te maken met de Nazi’s. Ook al waren ze voor of tegen… F.A. Porsche verdiend een straatnaam! Alleen al voor de 356 en de 911 (hoewel z’n zoon daar meer mee te maken had)!
@BMW316i: Wil je dan ook Hitler een straatnaam geven omdat-ie ons de Autobahn gegeven heeft?
@potver7: wat denk jij 1-dimensionaal zeg, redelijkerwijs kan je toch wel zeggen dat de verantwoordelijkheid van al het nare bij Hitler een stuk groter is dan bij Porsche
@CBR600rr: Ik denk dat elk Duits automerk wel goed vrienden met Hilter & Co. was? Volgens mij racede (of hoe je dat ook correct spelt) ze in die tijd ook met Audi’s, en de oorspronkelijke Volkswagen, de voorganger van de kever, was een persoonlijke visie van Hitler en dhr. Porsche voor een auto voor het volk.
Off-topic, ga ik er vanuit dat iedereen wel wist dat het alom bekende kledingmerk Hugo Boss zo groot is geworden vanwege de mega-order de uniformen voor de SA, SS, Wehrmacht en Hitler Jugend te fabriceren?
Je kan het hypocriet noemen, maar ook in Nederland wordt een straat pas naar een persoon vernoemd als gebleken is dat die persoon van onbesproken gedrag is.
Vergezocht vind ik het wel….
@jrk68: Sja, hoeft maar 1x in de publiciteit te komen en jouw gemeente staat voor bokkelul. Snap het wel.
@jrk68: nou inderdaad, Maarten H. Tromp, Michiel A. De Ruyter, van Starkenborch, allemaal engeltjes :)
@jrk68: ja, want die Amerikanen zijn lievertjes en hebben niet meer dan de helft van alle indianen uitgeroeid.
Kunnen ze net zo goed de hele VAG groep verbannen … oh wacht het zijn Amerikanen nuff said
@Renesis: Waar hebben ze dan een straatnaam vernoemd naar de oprichter van Volkwagen?
Hahaha. Henry Ford was zelf een enorme nazi, een van de grootste Hitler aanhangers.

Amerikanen..
@stoicka: Maar later heeft ie spijt betuigt.
@stoicka: de straat was vernoemd naar de kleinzoon van Henry Ford.
@stoicka: Daar is rekening mee gehouden. De avenue heet naar Henry Ford II …
@stoicka:

hahaha .. H.Ford was de ENIGSTE Amerikaan die in persoon naar Europa ging om de oorlog een halt toe te roepen ..
En de president mag Obama heten?
@norge:
Zolang je in de US geboren bent wel, stel je eens voor dat onze vriend daar geboren was….
Zie je het al voor je,….@pietjepuk for president….
@jrk68: wat erg zou zijn is als het een president zou zijn die ieder keer naar zijn stoelgang kijkt.
Leuk detail is wel dat Henry Ford I, groot antisemiet, zelf een van de hoogste Nazi onderscheiding heeft gekregen. (30 juli 1938, de eerste ontvanger van het Grosskreuz des Deutschen Adlerordens, de hoogste Nazi-onderscheiding voor buitenlanders). Maar goed dat was de opa van Henry Ford II.
@djpz3:

Henry Ford I de opa van H. Ford II? Ligt het aan mij of klopt die volgorde niet?
@Jesper: Nope Henry II is de zoon van Edsel, en hij is de zoon van Henry I. Oftewel hij is naar z’n opa vernoemd.
@djpz3: Leuk, weer wat geleerd!
wat een onzin.
gaan ze nu ook alle Hugo Boss winkels in Atlanta sluiten ?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hugo_Boss
@Didier: En asperine van de markt halen (IGfarben), die vlag van de maan halen en het Werner Von Braun college van naam veranderen, verkoop van Porsches schrappen, hun snelwegen opbreken, de Stealth bommenwerpen opbergen…
@Didier: en alle snelwegen sluiten.
Ps: ik heet ook Didier :D
@Didier: en @heidekonijn: Het gaat hier om straatnamen, niet om namen van winkels of medicijnen. De naamgeving van straten is een taak van de plaatselijke overheid (en niet van bedrijven) en de meeste gemeenten hebben regels vastgesteld over waar zo’n straatnaam aan moet voldoen. Zo worden in Nederland zelden straten genoemd naar nog levende beroemdheden (koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen uitgezonderd), om een probleem te voorkomen als de persoon in kwestie ooit nog eens een ernstige faux pas maakt.
@Didier: en Chanel
Zo kunnen we aan de gang blijven, Henry Ford, Coca Cola, IBM, Chase Bank allemaal Foute USA-ers ( http://www.11points.com/News-Politics/11_Companies_That_surprisingly_Collaborated_With_the_Nazis ). Onze NL Prins Claus is bij de SS geweest. De oude Bernhard was lid geworden van de Sturmabteilung (SA) van de NSDAP en eveneens van de Reiter-SS. Dus wat of wie is fout…???
@zanveld: Claus heeft nooit bij de SS gezeten en Bernhard net zo min. Bernhard was in ’34 al weg bij de Nazi partij.

Vergeet niet dat dit Duitse aristocraten waren. Niet by default grote Nazi fans.


Dus nee, je lult uit je nek. Ik heb helemaal niks met het koningshuis en van mij mogen ze het morgen afschaffen, maar wat jij nu opwerpt is klinkklare onzin ende lulkoek.
Dat er geen Adolf H. straat mag komen in Polen, daar kan ik inkomen, maar geen Ferdinand Porsche straat in Atlanta?

Het is alweer meer dan 60 jaar geleden, get over it…
@SimonMc: En niet te vergeten dat het nieteens in de Verenigde Staten van toepassing was, zij hadden amper echte oorlog met de duitsers, dat was meer in Europa (wat voor hen zo super ver weg is, en alles uit Europa heeft grote waarde..)
@nickmercedes: “zij hadden amper echte oorlog met de duitsers, dat was meer in Europa (wat voor hen zo super ver weg is, en alles uit Europa heeft grote waarde..)
http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/001/582/picard-facepalm.jpg?1240934151
@nickmercedes: Heb jij geschiedenis geleerd van achterop de pakken Venz hagelslag, joh?
Ein Reich, Ein Volk, Ein 911!

Stomme Amerikanen, dat ze de 911 typering nog niet verboden hebben omdat dat te maken zou kunnen hebben met 9-11…
@ThomasBol: Ssst, breng ze nou niet op ideeën!
Tsjaaaaaa, en Jodenkoeken zijn wel gewoon te koop in NL, terwijl de productnaam Negerzoen niet meer “mocht”.
Héél dubbele moraal
@zanveld: dat is omdat negers overal een drama van maken, en joden over het algemeen minder. Ze zijn ook nog steeds aant zeuren over de slaafernij.. ik vind het ook een daad van racisme dat mijn oer-opa en oma zijn aangevalle door een mammoet.
@bartjuh: slaafernij?
@zanveld: en dat terwijl de meeste negers de naam “negerzoen” juist helemaal niet erg vonden en het juist wel grappen vonden dat die dingen zo heette.
Amerikaanse triesterikken. Als ze alle figuren en fabrikanten die ooit iets te maken hebben gehad met de nazi’s nooit meer als straatnaam mogen gebruiken, dan kunnen ze er ettelijken schrappen.
Mercedes, BMW, Audi(Auto Union),Volkswagen,etc…
Als ik kijk naar de foto bij dit topic denk ik: Wat een opperbaas was die Ferdinand Porsche toch! Omgeven door de grootste bazen van de meest afgrijselijke moordmachine, die Europa ooit heeft gekend, presenteert Ferdinand zijn ideeën en weet, hoe hij er geld aan kan verdienen. Het is een echte topondernemer, die weet, hoe je een groot bedrijf tot succes moet brengen.
“Ik doe dit ook. Ik weet, hoe ik toptechnologie op het gebied van wapens, computers, uraniumverrijking en andere belangrijke zaken aan bijv. Noord-Korea en Iran kan verkopen. En daar verdien ik een zéér dikke boterham aan! Wat kan mij het schelen, dat anderen daaraan in de toekomst zullen kunnen verrekken. Als ik er maar veel geld aan kan verdienen en er een straat naar me vernoemd wordt!”

Natuurlijk is mijn “quote” onzin, maar ik mocht willen, dat de mensen hierboven zich iets meer zouden kunnen realiseren, welke verschrikkingen er hebben plaatsgevonden en dat Ferdinand daarvan alleen maar heeft geprofiteerd. Hij is een straatnaam daarom echt onwaardig.
@9000cse: En zo is het maar net! Porsche is absoluut mijn merk te noemen, en ik twijfelde of ik de discussie onzin vond, maar je vat het goed samen. En je hebt absoluut gelijk:)
@9000cse:
Is het niet vechten tegen de bierkaai?
BasF, Bayer, Krupp, Thyssen, Dräger, ze zijn er allemaal stuk voor stuk wijzer van geworden.
Wil nog niet zeggen dat je er straatnamen naar moet noemen, maar Werner von Braun is een typisch voorbeeld van de dubbele moraal.

Ooit zei de late great George Carlin in een interview dat de Nazi’s hebben gewonnen en ergens heeft hij gelijk.
Als ik kijk naar de zgn ISPS regels, het fouilleren op Schiphol, de ferry terminals die zwaar beveiligd zijn, we slaan door.
Allemaal excuses onder het mom van onze ‘veligheid’ om ons te controleren.
Sterker nog we zijn al doorgeslagen.
@desjonnies: Dat is gezien met een hedendaagse bril, vergeet niet dat zaken als staatsracisme in US of “freedooooom” A nog maar sinds de jaren 50 weggegomd zijn..waarna ze in de dertig jaar later het regime in Zuid-Afrika als nazi afschilderden. Het tweede grootste leger ter wereld, Frankrijk, gaf destijds forfait aan de Nazis na twee weken, waarna één van hun generaals leider werd van Vichy Frankrijk, en het zijn de Britten die concentratiekampen hebben uitgevonden en de superioriteit van het blanke ras verkondigden.
hypocriet much? Strenge veiligheidscontroles waren er zonder Nazi’s ook wel geweest.
@desjonnies: BMW, Daimler, Opel…
Zeer bekrompen, zoals we van Amerika gewend zijn….sinds Kennedy hebben ze niets meer gepresteerd en is het een en al achteruitgang.
@p993:

ik woon in een land waar ooit eens iemand van iemand van iemand van iemand dacht te horen dat Joden geld verdienen aan het Anne Frank huis ..

het land waar ik in woon was te klein ..
Nou wat denk je dan van Renault?!? Geen grammetje beter dan Porsche en al die anderen geweest ;)
@luxair:
Onzin.
Iedere fabrikant, Louis Renault incluis moest de mondjes voeden van zijn werknemers.
En zijn fabrieken hoeden voor totale vernietiging.
Denk je dat b.v. Philips niet voor de Duitsers heeft geproduceerd?
Achteraf kijk je een koe in zijn achterste.

En Louis Renault is er deels ingeluisd door de Franse staat, die bang was voor de communistische partij die zeer populair was na de tweede wereld oorlog.

Tijdens de tweede wereld oorlog werden bij bombardementen op Keulen de FORD fabrieken ontzien.

Moet ik nog ff door gaan?


Il duce reed Lancia en Adolf H Mercedes
We mogen niet vergeten dat Nazi-Duitsland vanaf ’33 tot aan ’45 nogal een imgagoverandering heeft ondergaan.

In 1935 wist niemand wat er ging gebeuren. Ja, ze hadden het niet zo op joden, maar dat ze een paar miljoen mensen industrieel zouden vermoorden?


Anno 21e eeuw denken we allemaal “Oh, dat tuig” als iemand het over de Nazi’s heeft.

Dat lag vroeger natuurlijk anders.
was laatst in Indonesie ..
was op zaterdagavond een antieke fietsparade ..
denk wel 500 stuks ..
en een 200 man in tijdscorrect tenue ..

dus Indonesisch / Nederlands / Japanse oorlogs kleding ..

toen wist ik het ..
ze hebben daar een chronisch tekort aan Joden ..
hoeveel jaar is dat oorlogje al niet geleden…en nog zeuren erover
@Jantje_555:
Ach ja. Twee-en-zestig-miljoen doden. Zo’n oorlogje is toch niet de moeite waard om er aandacht aan te besteden? Nee, Haren! Dat is pas erg!
@Jantje_555: 67 jaar. Dat alle namen e.d. vanwege WO2 moeten worden geweigerd vind ik onzin. Maar zeggen dat mensen erover zeuren? Nee. Er leven nog héél veel mensen die de oorlog bewust hebben meegemaakt. En, vooral, zolang die mensen nog in leven zijn zal met namen, gebeurtenissen en plaatsen uit WO2 rekening gehouden moeten worden. Doorslaan zoals ze nu in Atlanta doen vind ik dan wel weer onzin, Porsche wil die naam hebben vanwege zijn betekenis voor het automerk, niet vanwege de connectie met WO2.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).