Ferrari 250 GT California Spyder voor €6M een koopje?

Auteur: , 23 Reacties

Een van de meest klassieke kunstwerken van Ferrari. Afgelopen weekend stond er nog 1 van de 55 in Apeldoorn, 3 jaar geleden wisselde een van eigenaar voor €7M, nu kan je er in Groot Brittanië een halen voor slechts €6.000.000,-.

En het is een waar snoepje. Een van de laatste Ferrari’s 250 GT SWB California Spyder. Nummer 53 van de 55. Voorzien van de bekende 3 liter V12 met 280 pk en met een mooie geschiedenis. In grote lijnen: gekocht door Markies Medici de Vascelo van Turijn, verhuisd naar Amerika, van eigenaar gewisseld voor $4.500,- en uiteindelijk onder de bips van Cameron Diaz belandt in Charlie’s Angels 2.

Dat lees je goed, Cameron Diaz heeft in deze auto gezeten. Genoeg reden om hem meteen te kopen maar er is meer. Sindsdien is de kleur weer hersteld van rood naar het originele grijs. Je krijgt er een tamelijk zeldzame hardtop bij en natuurlijk heeft deze beauty een tiptop onderhoudshistorie.

Natuurlijk is niet mevrouw Diaz maar het bedrag waarvoor de auto in 1971 van eigenaar wisselde het meest verwonderlijk. Om het nog sterker te maken: de Ferrari werd dat jaar voor 4,5 duizend dollars ingeruild op een toen nieuwe Porsche. Gecorrigeerd met 40 jaar inflatie zouden die 4,5k vandaag $25.000,- (€20.000,-) waard zijn. Helaas koop je de Ferrari 250 GT SWB California Spyder nu niet voor minder dan €6 miljoen (advertentie). Alsnog gewoon doen natuurlijk. De rijbeleving is fantastisch en op de bank zijn je euro’s binnenkort toch niks meer waard. (via 925.nl)23 reacties

Alleen weggelegd voor de superrijken met smaak. Zie een voetballer hier niet in rijden, gelukkig maar.
@JamesBond007:
Inderdaad stel je voor een video zoals gister in rotterdam maar dan met dit stuk automotive art. De gruwel.
Wat een onzin toch die 250 GT spider. Puur speculatief en heeft niets meer met de werkelijke waarde van de auto te maken. Het ergste is (buiten dat hij niet echt heel mooi is) dat de koper hem gaat mishandelen door hem binnen in een geconditioeerde ruimte te zetten.

Voor mij is een auto pas 6 miljoen waard als hij nog als auto te gebruiken is, niet gedegradeerd naar een over gerestaureerd kunstwerk. Bah
@911GT2: ach, gros van de 10+ ers wordt op dit moment voor ver onder de reële waarde voor een dergelijke auto verkocht. Dan mogen er ook wel een paar zijn die doorschieten. Zeker als dit soort zeldzame klassiekers daardoor goed onderhouden en bewaard blijven.
en of je er mee rijdt is natuurlijk helemaal aan de eigenaar. ik zou er zeker in rijden als ik die 6M had ;)
@Alwood: Kijk is naar deze auto, ziet hij er uit alsof hij door de oude eigenaar gereden is? Denk je dat die auto er zo ooit uit heeft gezien toen hij nieuw de showroom uit kwam rollen? Ik vermoed van niet. Dit is een steriel samenraapsel van blinkende onderdelen dit is geen echte rijdersauto en al helemaal geen klassieker, meeste onderdelen zijn nog nieuwer dan dat pak melk in mijn koelkast.
@911GT2: tussen 1970 en 2003 is de auto in ieder geval goed bereden volgens de advertentie. Zelfs een ritje van florida naar californie. Nu is ‘ie goed opgepoetst maar wel allemaal met ‘klassieke’ onderdelen. Ze hebben niet opeens een nieuwe V12 er in gelegd. Wel het oude gereviseerd. Vrij normaal om te doen bij 30+ auto’s.

Ben het niet met je eens dat dit zo’n nieuwe machine is. Dit beweegt, rammelt en pruttelt nog steeds. Ik denk ook zeker dat het fantastisch zal rijden. Mooie filmpjes zijn al in het vorige Apeldoorn-topic geplaatst.
@Alwood: Ik ben het eens met restaureren, maar niet met het feit dat ze het mooier maken dan het origineel was. Dat is mijn punt. Alle historie is hier weg gerestaureerd!
@Alwood: correctie….60 miljoen…denk namelijk niet dat je deze auto koopt als het nèt bijeen hebt gespaard :lol:
Sjeumig…..
Ik hoef maar 150 jaar niks te eten, en dan heb ik m
Denk ik.
@hakenhaai: Even vragen of ze hem voor je kunnen achterhouden dus.
Dit is zoveel mooier dan een 250GTO, en in verhouding nog spotgoedkoop ook xD
Geweldige auto. Mooie kleuren, vooral het dak en interieur
Behoorlijk overgerestaureerd aan de foto’s te zien. Blijkbaar weinig origineel meer aan. Voor de authenticiteit hoef jem dus niet te kopen, en voor het geld maakt Favre je er twee identieke. Vreemd geval.
Eigenlijk zijn gewoon alle 250’s mooi.
Jammer, dit is er eentje zonder de koplampen met met glas erover zoals die op het Loo stond van het weekend. Meteen een stuk minder elegant..
Die yank die hem ingeruild heeft op die Porsche kan zich wel voor zijn kop slaan denk ik.

Overgerestaureert of niet als ik het me kon veroorloven had ik hem daar niet voor laten staan.
Wat blijft dit toch een “bella machina”.
Ooit in een van deze schoonheden mogen meerijden en ik zal dat nooit vergeten. Was overigens in een van de allermooiste exemplaren, donkergrijs met donkerrode strepen. Nog steeds in Nederlandse handen trouwens.

Mooiste auto ooit naar mijn bescheiden mening…
ja prachtig!!
Het bewijs dat auto’s vroeger veel mooier waren!
Wat een porno op wielen zeg :D.
Zo jammer dat deze de kleur heeft van een Komo vuilniszak en de optie “dak in carroseriekleur” niet gekozen is. Niet lelijk maar lang niet zo mooi als deze zijn kan. En zoals heidekonijn al zegt dat interieur is volkomen overgerestaureerd.
Ziet er mooi uit maar ik heb het geld er niet voor over als ik het iverhad.
Mooi om te zien dat de voorkant van de huidige California duidelijk van de “oude” California is overgenomen, knap staaltje van Ferrari om een soort retrowagen te maken die de nieuwste techniek heeft maar ook nog klassieke trekken. Ik vraag mij alleen af of die over 50 jaar ook zoveel waard zullen zijn als deze.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).