Ferrari 458 Dragon Edition sloopt cultureel erfgoed, Chinezen maximaal over de zeik [updated]

Auteur: , 32 Reacties

Ai ai ai. Met een Ferrari 458 donuts draaien op een stuk 14e eeuws Chinees cultureel erfgoed is niet zo slim. De Chinese autoriteiten zijn 'not amused', om het zacht uit te drukken. Erg handig Ferrari, op je grootste afzetmarkt..

Tijdens een speciaal Ferrari-evenement in Nanjing gingen Chinese vertegenwoordigers van het Italiaanse merk gruwelijk in de fout. Met een van de twintig 458 Dragon Editions werden op de 14e-eeuwse Zhonghua stadspoort en kasteelmuur (uit de Ming-dynastie en op de UNESCO werelderfgoederenlijst) een paar donuts gedraaid. Het kwam op film, en een storm van verontwaardiging trok over China, zoals in o.a. de China Daily te lezen is.

Op een schaal van 1 tot clusterf*ck is dit kennelijk vergelijkbaar met het verbranden van Korans, het ontheiligen van het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh, over een omgekomen Amerikaanse soldaat te pissen, of het met een verfbus onderkladderen van de klaagmuur. Boze menigtes Chinezen staan al klaar om elke willekeurige Ferrari in brand te steken, maar daar komen ze…nee, laat maar, not going there…

Het staatspersbureau Xinhua omschrijft het als volgt:

China’s online community has displayed its anger over a video of a Ferrari 458 Italia performing “drifts” on the ramparts of the Zhonghua Gate, or Gate of China, in Nanjing, capital of Jiangsu Province.

The clip shows the special-edition car, valued at 6 million yuan ($954,000), hoisted onto and driven around the city gate on Sunday night in the run-up to a Ferrari show.

The performance left clear tracks on the gate’s brick structure, and cleaners’ efforts to remove them failed on Monday, according to witnesses and Xinhua reporters at the site.

Wij vermoeden dat de donut-draaiende medewerker moet vrezen voor zijn baan.. Ferrari zelf wist niet hoe snel het zijn excuses aan moest bieden. FILMPJE! (Fallali, lol..)

UPDATE 10-05 – En we hebben een sorry-verklaring van Fallali. De kern: “da was ik nie, da was iemand anders. Da was een neger!” Ferrari zou hoge ogen gooien op het wereldkampioenschap straatje schoonvegen.

Unfortunately, an employee of the dealership – not a Ferrari employee – took it upon himself to drive the car in the way that you will see in the video, with the very regrettable result that tyre marks were left on the ancient monument.

Ferrari SpA has unreservedly apologised to the Chinese authorities and local community for any damage and offence caused, and has promised to work with the necessary officials to repair any damage caused by the negligence of this individual.

Klik!32 reacties

Haha :D
Wat een belachelijke mensen die Chinezen! Als ik op een plaats kom met bandensporen word ik spontaan blij, van mijn part driften ze door de oude binnenstad van Drugge, kan mij dat wat geven.

Ik dacht dat die Chinezen wel andere dingen hadden om over te zeiken? Mensenrechten, of arbeidslonen ofzo..
@vale46: Brugge*
@vale46: Iets wat ze niet hebben klagen ze niet over..
@dennisr: Een bevolkingstekort? :D
@vale46: De grave gast uithangen ofwa? Cultureel erfgoed moet je gewoon respecteren!
@4poorte: Komaan, wat is er nu mis met een zwart streepje en wat bandenrook?
@vale46: Alles, zoiets doe je niet.
@4poorte: Half de oude binnenstad van brugge ligt vol met paarden drollen… Daar kan je dan hetzelfde over zeggen.
geef mij dan toch maar 2 zwarte strepen met een mooie soundtrack
@vale46:
Trek je vooral niets aan van mijn mening! Niet doen hoor! Ik vind je enorm stoer! Echt enorm stoer! Maar ook: Respectloos, primitief, onnozel en absoluut hersenloos! :evil:
@9000cse: Dankjewel voor de leuke reactie!

Mij is het vooral te doen om de laatste alinea van mijn originele reactie, maar daar heb jij blijkbaar ook de hersenen niet voor?

Ik snap dat mensen dit als ongepast zouden kunnen ervaren, maar mij persoonlijk kan het niet geven.
@vale46: Neen, zoiets doe je gewoon niet.
Chromosoom teveel?
Ach, wees blij! Paar bandensporen die met een speciale Chinese 458-editie zijn gemaakt, wees er trots op! Zie het als iets extra’s bij dit erfgoed. ;)
Wat een zeikerds.
Chinezen zijn erg nauw met hun erfgoed, tradities en gewoontes. Moet je niet zomaar wat uithalen.

PS: bijna 1 miljoen dollar voor die kar?! Holy shit..
@GeoBem007: Vind ik inderdaad te overpriced..
En toch geef ik de Chinezen gelijk, want dit slaat gewoon alles! Echt ongelooflijk dom van Ferrari en de ‘coureur’ van deze wagen.
Hahahaha!!! Geniaal dit! Als chinees weet je toch ook wel.
Gummen godverdomme!.. Al wat je kunt, en overal waar kan.
Beetje dom, maargoed, Ferrari heeft weer wat publiciteit.
:lol: TE mooi.. tja, van erven komt huilen.. (of was die anders?)
Fijn geluidje uit die 458
Wat een onzin! Zelf ben ik op de “oude” Chinese muur geweest. Niets ouds meer aan: Chinezen vinden het maar oude rommel en breken het af en “restaureren” het met nieuwe bakstenen. Om de 10 meter ligt er een baksteen met een teken en 2007 om te laten zien welke fabrikant er zo gul was om er aan mee te werken.

Een Chinees woonachtig in de VS vertelde dat Chinezen pas vinden dat iets mooi is, als het nieuw is en ze er met hun tengels hebben aangezeten “man-made-landscape is more beautiful”.
@mpwpeter: klopt! En er is nog vele duizenden kilometers muur in vergane staat.
Als ik een chinees zou ik mij eerder schamen voor die Ford F150 copy dingen. Ik denk dan altijd he moeilijk kan het nou zijn om zelf een body te tekenen voor over je carresorie.
hahaahaa, hoe ze ferrari uitspreken: “FALLALLI”

en hoe proberen ze toch die bandensporen weg te krijgen? Met een dweil? gebruik dan minstens een schuurborstel!
“Ferrari 458 Dragon Edition sloopt cultureel erfgoed”

Wat is er gesloopt dan? Een paar strepen, dat regent wel weg..
Ach ja Chinezen met hun censuur en mensenrechten kwesties, maar goed dat ze zich druk kunnen maken over iets lulligs ,Right Smoke?
nu is het gebied nog unieker er is een ferrari op geslipt waar er maar 20 van gemaakt zijn
Geweldig, het was zelfs op RTL Nieuws. Heb van het geluid genoten, mwaaauupappppappp.
Fellali? xD moest er erg om lachen :P Maar Ferrari had ook zijn debuut kunnen maken door over de hele Chinese muur te rijden :P
Dit is de autoindustrie die terugslaat voor al die kopieën van auto’s
Voor wat betreft de excuses van Fallali: Hoe nederig kun je worden, als je vreest omzet(= geld) te verliezen!? :roll:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).