Video: Ferrari 458 in de pan gehakt door 3 Serie E30

Auteur: , 97 Reacties

Tjonge, ze moeten de 458 Italia wel hebben. Mocht de Italiaan eerder al stof bijten na een rollende start tegen een A6 Allroad, nu blijkt een gemodificeerde M3 3 Serie (E30) weinig heel te laten van de 570 raspaarden uit Maranello.

Laten we eerlijk wezen; de 458 Italia is een bizar apparaat met een redline bij 9.000 rpm en een handeling om van te kwijlen. Tenminste, de persauto’s. Maar op de bekende vliegveldsprints van GTboard is zelfs dat soms niet genoeg. Er rijdt op dergelijke sprintdagen nogal wat gemodificeerd speelgoed rond, dat het natuurlijk maar als te graag opneemt tegen nieuwerwetse wielen.

De BMW 3 Serie (E30) in kwestie heeft een zwaar gemodificeerde 2.8-liter zes-in-lijn met sterkere alles en een turbo ter grootte van Stewie Griffins hoofd. Het vermogen is ons echter niet bekend, maar wanneer de turbo maximaal inslaat is het wel duidelijk dat de 458 overklast wordt in brute power. Een oneerlijke vergelijking? Absoluut, maar wel indrukwekkend, en het levert fijne beelden op.

De race vanuit de 458 Italia.

En de beelden vanuit de E30.97 reacties

Nou nou, leuk voor de petjes op deze site..
@raphael: Een nette E30 M3 kost €30k+…..
@kaasboerin: Allereerst is het geen M3, ten tweede is hij alles behalve net. Ik denk meer aan €8k..
@raphael: Alsnog teveel voor de gemiddelde ‘pet’.
@raphael: nou ik schat dat deze e30 toch minimaal 500 misschien wel 600 pk heeft want hij komt van heel laat toch nog heel snel terug. En laten we zeggen dat ie origineel misschien 250 pk had dat is dan 250 er boven op, nou wil je dat met wen turbo doen dan kost die toch al gauw richting de 10-15k dan moet je nog flinke intercoolers erop en allerlei andere aanpassingen dus die 30k lijkt mij nog aan de lage kant zelfs.
@aallex: Daar staan petjes toch ook om bekend? Hun hele leven elke cent die ze hebben in hoen tjoening project stoppen. Leeftijdstechnisch pas dat prima bij deze BMW en heer..
@raphael: En dan nog, die gasten hebben tenminste nog is lol in hun leven en vallen niemand er mee lastig.
@kaasboerin: Haren was inderdaad erg ‘leuk’
@raphael: Ha-ha, kortzichtig hoor!
@kaasboerin:

gewoon een metselaar met 2 rechter klauwen ..
dit geintje had em ook gelukt met een ouwe Granada of Ascona ..
@lincoln: Idd, je hebt gewoon een motor en een turbo nodig… meer niet…
@xilver:

+2 rechter klauwen en ECHT verstand van auto,s ..
@kaasboerin: Idd een nette E30 M3, maar dit is een onhandelbaar verkracht hok, die bij de eerste bocht er volledig uit vliegt door het bizarre vermogen.
@bofkont: je moet niet altijd over het een gaan lopen zeuren als ie t andere heeft.
ik zou niet klagen hoor met 600 pk. ook al gaat ie de bocht niet om. zoveel bochten zijn er toch niet op de snelweg
@964rs: Zeuren? Ik geef enkel mijn mening.
Haal eerst je rijbewijs maar eens voordat je over 600pk nadenkt. 60pk is al te veel voor veel beginnende chauffeurs ;)
@bofkont: rij nu rond met 240pk. genoeg op t moment maar soms…
De E30 blijft gewoon vet!
Geen M3, wel een reguliere (opgepompte) E30…
Hij komt wel van een redelijk verre achterstand, eroverheen. Knap er erg snel! Al zou ik toch liever liever de 458 voor de deur hebben gestaan. Dan maar af en toe ingehaald worden door een bouwvakker in een E30.
@Marijn90: Een keer overlezen voordat je iets post zou niet verkeerd zijn..
Die gozer in de BMW mag wel leren schakelen zeg…
heb het vaker gezegd : weggedrag en stuureigenschappen hier n.v.t. Nou , we zien het in het filmpje . Autoblog !
Ja zo kan ik het ook wel winnen, puur op rechtelijn snelheid met zo’n berg vermogen.
Een 458 Italia is gemaakt voor Handling. Dus laat die BMW zijn kunsten maar eens vertonen op een echt circuit, dan wint die Ferrari het gewoon dik.
@bullgod76:

laat me raden .. jij bent lid van de ANWB ..
@lincoln: En jij werkt zeker voor Route Mobiel ;)
@bullgod76: Jij hebt er werkelijk helemaal niks van begrepen he. En ik ga het je ook niet uitleggen
Wat zeuren mensen? Het is toch mooi om dit soort projectjes te zien. Een compleet opgefokte auto uit de jaren 80 met de gedachte: \’omdat het kan\’. Tuurlijk zal die Ferrari beter zijn op het circuit, maar dit is gewoon leuk.. Sleutelen aan een auto, tunen tot die bijna ontploft en dan iemand die 250k heeft neergekwakt voor een 458 een dikke middelvinger geven bij een stoplichtsprint (op een circuit komt 95% van die auto\’s toch niet).
@jzaero: Mag dan wel een lang snel stuk weg achter dat stoplicht zijn, want de eerste honderd meter of meer is de Ferrari wel sneller. Maar ben het 100% met je eens dat dit gewoon hele coole projecten zijn. Maakt de Ferrari niet minder, het maakt die BMW gewoon een cool hobbyproject.
@jzaero:
Nee.
Hier op AB is de pikorde reeds langeleden vastgesteld:

1. supercars
2. Duits
3. Rotzooi en andere meuk
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
385 Petjes.

Want petjes kunnen nix.
Weten het verschil niet tussen een ringsleutel en een schroevendraaier.
Kunnen zonder TomTom de weg naar Halfords niet vinden
Denken dat de motor in de Porsche Boxter, die achterin zit, de reserve motor is.
@desjonnies: Haha heerlijk! I lol\’d bigtime! :) Denken dat het de reservemotor is.. Omg :)
Haha, grappig al die mensen die de Ferrari gaan verdedigen. Als die het zo van zijn handling moet hebben dan neemt hij duidelijk deel aan de verkeerde wedstrijd. Misschien wint de Ferrari ook wel in een wedstrijd welke auto het laatste roest, of welke auto vrouwen het mooiste vinden, of welke auto het duurste is, of welke het hardste achteruit kan rijden.

Dit is het spelletje, en hij verliest, jammer. Als je met je Ferrari dragraces gaat doen heb je het volgens mij sowieso niet helemaal begrepen. :P
@kogando: ik denk dat als jij het even in het juiste perspectief gaat bekijken : deze ferrari doet mee dat is zijn eigen keuze maar als je naar de situatie gaat kijken hoe de beide auto\’s er motorisch bij staan is dat de e30.wel getuned en de ferrari niet getuned… wanneer de Ferrari ook getuned zal zijn (denk aan 2 turbo\’s) zal de Ferrari het niet meer zo makkelijk afleggen en ik verdedig hierbij niet de Ferrari maar kijk gwn naar de situatie opzich.

OT: erg harde e30 maar wel een m3?… mooi wat je met een auto kan doen als je er even aan sleutelt … de Ferrari zal ongetwijfeld door experts in elkaar gezet zijn. dat hoor je alleen al aan de versnellingsbak die ik echt heel gaaf vind.
@kogando:

ja maar .. ja maar .. ja maar ..

kortom .. jij vat em ..
@lincoln:
Ja maar, als ik nou een Metro 6R4 had meegenomen, ja maar of een Impreza WRC; ja maar als ik Sebastian Loeb nou ken en hem; ja maar ff had gevraagd of’ie met zijn DS3 WRC en zijn petjes was gekomen Ja maar?
Een mooie Ferrari 458 met standaard vermogen met lekkere racesound tegen een schokkende knutselbak met een mega slakkenhuis die pas in de 4de versnelling pas grip krijgt. Tja, zo kan iedereen het.
En waarom? Om de volgende ronde een schakelpookje erbij te hebben ofzo?!
Nee doe mij maar gewoon standaard vs. standaard
@VeniVidiVici: Ach ja, dit zijn hobby’s, die mensen vinden dat leuk.
@VeniVidiVici:

handtasje vs baksteen ..
Zo te horen aan het fluiten van de turbo (of turbo’s) van de BMW, is (of zijn) deze groter dan de motor zelf….
Tja, das wel leuk voor die Bimmer… maar probeer daar eens een meisje mee te versieren…
@xilver: als je al een auto nodig hebt om een meisje te versieren is er toch iets ernstig mis
@brasi: Uit onderzoek is gebleken dat een man 3 keer zo aantrekkelijk wordt beschouwd door de vrouwen als hij met een duurdere auto rondrijdt. De test bestond eruit dat de proefpersoon in kwestie een date moest zoeken in een club. In de eerste test kwam hij af met een Focus, daar is niets mis mee en een prima auto. In deze conditie kreeg hij 2 telefoonnummers mee.
Het tweede deel van de test had dezelfde opstelling alleen werd de Focus vervangen door een Continental GT. Resultaat: 6 telefoonnummers.

Conclusie: Je hebt inderdaad geen wagen nodig om een meisje te versieren… maar ze vallen wel als een blok voor het duurdere spul dat meer aanzien uitstraalt.
@xilver:

onderzoek door autofabrikanten voor onzekere sukkels ..
@lincoln: Wellicht serieus gesponsord door VAG.
@xilver:

Deze ‘studie’ geeft alleen kennis van de “intrinsic quality” van de dames in de betreffende club/clubs. En telefoon nummers? Dat is de maatstaf van “succes”? Ik ken genoeg dames die gewoon een nep nummer uitgeven aan jongens die hun lastig komen vallen met een of ander verhaal;gewoon om weer zo snel mogelijk van hun af te zijn. En al krijg je de juiste nummer, dan wat? Een telefoon nummer en een naam is nog geen “date”. Het enigste wat deze “studie” bevestigd is dat gold-diggers meer geïnteresseerd zijn in een man die is gearriveerd in een Bentley dan eentje diens Ford drie straten verder op geparkeerd staat. Stop the presses people! The world is round! Lol.

Echter vindt ik het een beetje zielig dat sommige mannen niks anders hebben om te vertellen aan een meid die ze net hebben ontmoet, dan waar ze in rijden of hoeveel ze verdienen.

“The loudest one in the room is the weakest one in the room.”
-Frank Lucas

Maar ach, wie zoekt er nou liefde in een club?
Pump en dump is the name of this game. En als deze dames daar aan mee willen werken, moeten zij zelf weten.
@xilver:

of een autospottertje ..
@xilver:
“Real women aren’t picked up anymore with cars, or planes or yachts for that matter. It is culturally obsolete, and the intrinsic quality of the eventual ‘pick-up’ is inversely proportional to the price of the vehicle.” – Count Volpi
@featherlight: toch zijn er nog veeeele petjes, die denken dat een vrouwtje in hun auto wil meerijden….zomaar… ^^
@Megakix: Tja, daar heb je een punt.
Een normale man is eigenlijk een totaalpakketje (karakter, eigendom, werk,…) waarbij dat de auto maar een klein deeltje is van wat hij te bieden heeft. Een petje daarentegen heeft niets te bieden (geen opleiding, geen huis,…), daarom dat hij enkel kan uitpakken met wat hij heeft… een petje en een roestbak.
Een E30 M3 met 2.8 6 in lijn… Komaan AB, doe jullie huiswerk voordat je schrijft
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@raphael: Gooi anders ff een belletje naar ze!
@kaasboerin: Over lastigvallen gesproken.. auw
@raphael & @amazinglaurent het is aangepast.
Hij is niet alleen sneller, hij doet het ook nog met een lege tank! Moet je nagaan hoe hard het was gegaan als er daadwerkelijk brandstof in had gezeten.
@E34M5Touring: enne…wielspin tot in de 5e versnelling :)
@Megakix: enne….. Gouden wielen!!
Viel spass met je halfords bak, voor mij de 458 graag en dan maakt me het mij geen reet uit of een 1200pk aygo me inhaalt.
@RudyV: Vind je een F40 (1987) ook een Halfords bak??
@kaasboerin: nee tuurlijk niet, die kwam vanuit de fabriek met die turbo.
En wie zegt dat ik die BMW een petjesmerk vind? Ik vind bmw\’s top, alleen een oude e30 met een turbo zo groot als een pompoen vind ik niks. Voel je je meeten aangevallen kaasboerin omdat ik iets over een BMW zeg? Zielig hoor
@RudyV: LOL!
Kijk is hoe je zelf reageert op een simpele vraag..!
@kaasboerin: ik noem het liever een domme vraag…
@RudyV:
Domme vragen, die bestaan niet.
Domme antwoorden wel.
Een heleboel.
@RudyV:

Ferrari is ook petjes fabrikant ..
misschien ligt dat meer in je budget ..
@lincoln: ook? Zeg ik iets over bmw en petjes?
@RudyV:

yep .. dat heb je wel ..

maar als je goed naar die bouwvakker zijn harses kijkt zie je dat hij ook een grasmaaier sneller kan laten rijden dan dat plastic Gucci kippenhok ..

dus BMW heeft hier nix mee van doen ..
@lincoln: dan zou ik eens langs de opticien gaan als ik jou was
Ik weet om een Volvo die dit bimmertje weer in de pan hakt …
Lekker relevant
@loloo: Yep, jouw comment ook..
Zodra de eerste bocht komt gaat die verkrachte e30 petjesmobiel er volledig aan. Een originele E30 vind ik prachtig maar dit soort wagens vind ik helemaal niets.
Een dikke turbo op een motor schroeven is vrij eenvoudig.
Een auto goed de bocht door laten gaan is een stuk moeilijker.
@bofkont: Valt reuze mee hoor met zo’n E30, speelse bakken.
Vergeleken de 458?.. Duh..
Ik vind deze petje nog net iets beter afgewerkt, hij heeft een mooiere sound.

http://www.youtube.com/watch?v=MQ_dULTRBUY&feature=relmfu
Dit is dezelfde, let erop hoe dat die wagen pas deftig tractie krijgt vanaf de 3e versnelling.

http://www.youtube.com/watch?v=uxINo6VAIgY&feature=channel&list=UL
Leuk man een turbo gat van 3 minuten.
Doe mij de Ferrari maar, die komt tenminste meteen rap van z’n plek.
Die beemer is eerst aan het wachten op de turbo en op grip.
@Ikke_ferrari: Hoezo turbogat? Als jij een clutch dump doet vanaf een bepaald aantal toeren (boven je turbogat) heb je nergens last van. Enige waar je last van hebt is dat je rubber de power niet kwijt kan.
@jzaero: totaal onhandelbaar deze wagen dus.
@bofkont: Maar wel fun ;)
Liever de BMW dan Ferrari.Bij de stoplicht zoek gereden worden door een oude Bmw dan word je zwaar vernederd.Vaak zijn het Ruperts of Henk jans die stoer doen in hun Ferrari maar op circuit zijn ze echt niets en kom je met een leuk aangepast wagentje ze zo voorbij.

Zo was er 1 op de Worthersee Afterparty dit jaar ook met een rode Italia.Kwam hele tijd hard voorbij tot een Golf 5 R32 biturbo achteraan ging en zijn gas los moest laten om de ferrari niet van de weg te duwen.
@dahlback: vooraleer dat de bmw de ferrari inhaalt zitten ze al aan het volgende rode stoplicht. om maar te zwijgen van de bochten.
Gaat nergens over dit. Een alto 0.7 met turbo blaast een veyron eruit moet je dan blij zijn?
@CL65: Als Bugatti driver zou ik toch wel ff balen denk ik.
zeur nou niet zo allemaal, ik vind dit een geniaal project, natuurlijk is die ferrari op alle andere vlakken beter, maar wat boeit het?

En ik wordt ook moe van dat geswets van “Dat kan iedereen met zo’n turbo” iK zou zeggen: “Ga het zelf dan maar eens proberen” Dat zal je nog vies tegenvallen denk ik.
Denk dat de meeste het geld niet voor zo\’n project hebben, auto ziet er niet uit, maar denk dat er wel aardig bak geld in de motor is gestoken( voor de leken, het is niet alleen de turbo die de motor sneller maken)
Now try the UGR 458.
Ik heb niks met dit soort tuning. Aan de eerste 3 versnellingen hedde niks aan omdat de wielen naar grip zoeken en je meer slingerd tot de 160.. Fun oke, maar naaah…
een turbo ter grootte van Stewie Griffins hoofd, Looks like Jeremy Clarkson write that article
@Reggie-Boy Rood: wrote…*
interesseerd me niet hoe hard een tokkieauto wel niet kan
Petje of niet, Ferrari van 2ton word wel ff getemd..
Ongelovelijk dat hier gesproken word over een petjes auto.. dit is echt wel even wat anders als een paar bumpers op je auto schroeven (mijn definitie van een petjesauto)

Hier is serieus tijd, geld en niet te vergeten veel kennis in het motorblok en turbosetup gestoken. Een turbosetup bouwen met zoveel vermogen, die ook nog is heel blijft is echt wel wat anders dan “even een turbo op je auto schroeven” Meestal zijn deze blokken ook nog zo mooi opgebouwd dat ze ook daadwerkelijk heel blijven.. Waarschijnlijk weet 90% van de reageerders hierboven totaal niet wat erbij komt kijken. Het komt bijna jaloers over..

Turbogat zie ik in het filmpje ook niet echt..hooguit 1 seconde na de rollende (dat wel) start trapt hij hem al in zijn toerenbegrenzer met wielspin. Tijdens een turbogat gaat dat je echt niet lukken. Gooi een paar goed brede semislicks onder deze auto en het word al een heel ander verhaal.

Denk overigens dat deze auto nog best de bocht om wil, als je maar kan beheersen op het gas. De E30 staat niet bekend om zijn belabberde wegligging. Misschien ligt hier nog wel een aluminium M52 blok in, die nog flink ichter is als origineel (compenseerd het extra gewicht van de turbosetup) In de historische raceklasses rijden ze ook met 600+ pk met 1100 kilo op ouderwetse kutbanden, dat gaat ook prima..

Begrijp me niet verkeerd, ik vind de 458 een geweldige auto, natuurlijk zou ik die ook liever hebben en natuurlijk doet die het beter op het circuit. Maar de E30 afserveren als een petjes auto gaat mij iets te ver ;-) Aan het eind van de rit heeft de E30 rijder waarschijnlijk zelfs meer kick en plezier van zijn creatie dan de 458 rijder..
@scharknose: Tijd en geld betekend niet gelijk dat iets geweldig hoeft te zijn naar mijn mening, en technisch is dit kunstje al zo vaak geflikt getuige de vele youtube filmpjes.
Nogmaals een originele E30 kan ik absoluut zeer waarderen maar zoiets nee dankje, maar uiteraard ieder zijn eigen ding.
Die knaap in die E30 heeft zo´n dikke kop, daar past niet eens een petje op. Ik zou me dood schamen om in zo´n oude bak rond te rijden, hoeveel pk´s die ook heeft.
Dit is zo leuk op de snelweg. Heb niet zo’n oude E30 maar een aangepaste diesel. Geweldig als je de verbijsterde blikken van RS5, AMG, en M-rijders ziet als ze alleen van m’n achterkant mogen genieten :)

Wat moet je je dan lullig voelen in je dure Ferrari :D
mooi zielig dat je je gelijk moet schamen als je in een oude bak rijd, dat zegt meer over je juppenkarakter dan over verstand van auto’s. Misschien iets of bijna niets wat gecompenseerd moet worden? Waarschijnlijk heb je zelf ook geen geld voor een Ferrari maar misschien nog net voor een petje…

Neem eens een kijkje op nordschleife, daar zie je ferrari’s ingehaald worden door oude bmw’s en golfjes omdat de bestuurders hiervan tenminste alles uit hun auto kunnen/durven halen en soms nog meer, de gemiddelde Ferrari rijder benut nog niet een de helft van wat deze wagen moet kunnen, als tenminste de hitteschilden niet loslaten en de kabelboom in de fik vliegt.

Meestal is de Ferrari bestuurder een te zware kerel van 60 plus, en dan ook nog met een Ferrari petje op…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).