Ferrari 458 Italia Editions van Project Kahn

Auteur: , 21 Reacties

"Owning a Kahn Ferrari is enough, you don’t need to drive fast, or even drive it at all. It’s wrapped in voluptuously scanty aluminium-alloy couture, which attracts all ages and sexes like a magnet." Leest u dat? De nieuwste Ferrari-creatie van Afzal Kahn heeft een magnetische uitwerking op zo'n beetje alles.

Nadat het Britse Project Kahn de afgelopen jaren tot vervelens toe met tuningpakketjes voor Land Rover- en Range Rover-modellen strooide, waren we die hele Kahn-meuk behoorlijk beu. Murw gebeukt door spoilers en velgen voor allerhande Land Rovers trokken we het niet meer. Gelukkig maar dat ze daarom ook leuk speelgoed van Italiaanse makelij aanpakken. En schrik vooral niet, de aanpassingen blijven subtiel.

Kahn heeft foto’s vrijgegeven van twee Ferrari 458’s die zijn gewikkeld in een folie, en waarbij de rode variant (Rosso Corsa) is voorzien van matgrijze bumpervleugels, zijskirts, diffuser en een eveneens matgrijs dak. De rode versie is daarnaast uitgerust met gele remklauwen, terwijl de witte uitvoering beschikt over rode exemplaren. De velgen zijn 22-inch groot, met een breedte van 9 inch aan de voorkant en 12 inch aan de achterzijde. Aan het motorvermogen van de V8 -die rustig doorjankt tot 9.000 toeren per minuut- wordt niets gewijzigd: die blijft dus op 570 pk. Net genoeg.

Remklauwen: liever geel of rood?

Het interieur is volledig naar eigen smaak danwel wansmaak af te stemmen. De mogelijkheden zijn voor wat betreft de aankleding van het binnenste eindeloos, aldus Afzal Kahn, en biedt hiermee een alternatief voor de Tailor Made-service van Ferrari. Immers, Afzal Kahn durft zichzelf ook in één zin te noemen met Picasso, Gucci en Ralph Lauren. Lees maar.

PS. De Ferrari California op de foto’s is uiteraard niet ongemoeid gelaten.21 reacties

Ziet er netjes uit maar niet heel veel veranderd
@bastiaanstultjens: Net goed toch? Subtiele tuning is in mijn ogen de beste tuning!
Nee toch maar een normale rode of gele ,is lekkert genoeg.
Die california is ook mooi hoor ;)
Die velgjes kan ik wel waarderen, dat grijze dak ben ik niet helemaal over te spreken.
simpelweg voor alle 3 porno op wielen
doe mij die rode maar!
Even een vraagje, weet iemand welke auto de eerste rode auto in dit filmpje is? rond 0:22
http://www.youtube.com/watch?v=JAtQSQJuWBQ&feature=g-vrec&context=G28e74ccRVAAAAAAAAAg
@rickmelis: Ferrari 308 Dino
@rickmelis: Heb je een Enzo doe je oortoeters op je oren, hoe lame…
@The360box: Heb jij op je xbox geen last van, maar een gehoorbeschadiging heb je al vrij snel ;) en zonder die dingen wordt je helemaal gek tijdens een lange rit.
@fernie:

je laat niet echt doorschemeren dat dit sarcastisch bedoelt is, dus ik neem aan dat je bericht serieus is:

jij durft jezelf op een auto-liefhebbers site te vertonen? oorkleppen opdoen bij het geluid van een Ferrari V12 omdat je gehoorsbeschadiging kunt oplopen? Een betere vorm van gehoorsbeschadiging bestaat er toch niet?!

Gas met dat spul! One life, live it!
@ts46: Hij heeft wel gelijk anders. In een hyperFerrari is isolatie vaak niet of minimaal aanwezig. Nu is dat op het circuit of bij een paar tussensprintjes misschien niet zo erg, maar als je 50 kilometer naar het circuit moet poedelen kan ik me voorstellen dat je na een paar weekenden wel moe wordt van het harde motorgeluid.

Na X keer heb je ’t ook wel gehoord en is ermee rijden een stuk leuker dan er alleen maar naar luisteren. Daarnaast is het niet alsof je niks meer hoort met die doppies op. Het is alleen wat zachter en minder intrusief.
@bozewolf: Je hoeft niet altijd in zn 100 in zn 1, je hebt het zelf inde hand hoor..
@The360box: 3500 rpm is hoog genoeg om met zulke motoren gek te worden op kruissnelheid voor langere tijd
Een Ferrari waar je niet mee hoeft te rijden?

Daar kan ik het nooit mee eens zijn…
Wat is murw gebeukt door spoilers voor de rest vette bakken
Die velgen zien er werkelijk prachtig uit!
Picasso, Gucci en Ralph Lauren???? Zo meneer Kahn is wel net zo bescheiden als dat hij auto’s “mooier” maakt. En een Ferrari om niet in te hoeven rijden is echt een opmerking wat nergens over gaat. Wie hier zou zijn/haar Ferrari kunnen laten staan? Ikke niet (als ik die had).
@xlnc: Wellicht iemand met een onredelijke angst voor vuur? :P
degraafm via iPhone app
Creaties van Kahn zijn vrijwel altijd goed. Iemand die weet wanneer je moet stoppen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mansory.
@bozewolf: Ok, ok. Op die mensen na dan. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).