Ferrari 458 Italia op donutdieet [video]

Auteur: , 19 Reacties

Het heeft Ferrari behaagd te ontdekken dat ze de teller van 8 miljoen fans zijn gepasseerd op Facebook. Daar hadden ze best een setje achterbanden voor over, en dus mocht een testrijder donuts draaien ter viering van dit heugelijke moment. Rubber in het rond laten vliegen omdat je goed scoort qua social media, not bad.

Online aanwezig zijn en je fans indoctrineren op de hoogte houden van nieuws & ontwikkelingen wordt steeds belangrijker voor automerken. En Facebook is uitermate geschikt om foto’s, video’s en ander info te dumpen. In Maranello vonden ze het tijd worden om wat terug te doen, wat resulteerde in dit filmpje met een revende 458, bijbehorende motorgeluiden, een bombastisch muziekje en een getrukeerde afbeelding van het getal 8.000.000 (stelletje nepperts!).

Video: Ferrari 458 draait rondjes19 reacties

Toch jammer als de muziek van het filmpje de muziek van de auto wegdrukt..
Ferrari <3
gedwongenleaser
Leuk initiatief alleen jammer dat er geen hoger geplaatste camera is zodat je ook een beetje kan zien dat er fatsoenlijk ‘gedonut’ wordt, nu oogt het als een beetje roekeloos banden slijten en dat kan ik ook nog wel.
Topfilmpje! Leuk dat een merk dat bij mij toch als arrogant te boek staat hun fans bedanken…
@audir8v10: Arrogant? aan je schuilnaam te zien, weet je inderdaad niet beter….
@ericc: Nee Ferrari is idd erg bescheiden.
@audir8v10: Op een of andere manier heb ik dat ook een beetje… Ik vind het natuurlijk wel hele mooie auto’s.
Wat een heerlijk geluid maakt dat ding toch. Helemaal door dat supersnelle schakelen!
Het geluid, het design, de charme, de +9000rpm,…
Daar kunnen andere merken niet aan tippen.

Spijtig geldt dat ook voor 2dehandswaarde en de torenhoge onderhoudskosten :(
Hadden ze de tekst “facebook fans” er ook wel bij mogen driften, beetje cheap dit :P
@fapfap: +1!
Ferrari’s blijven het summum, man wat zijn die wagens gaaf, of het nou ene Dino, of een FF is, kippenvel bij het geluid en een nekkendraaier door de looks!
Het kenteken aan de voorkant staat er scheef op. Is nogal lelijk…
@Joerek: Viel me ookal op.
Waarom heeft een merk als Ferrari zoveel lamlullen-meelopers? Audi ok maar dit?
Hebben!
Saai filmpje, prachtige 458. Het blijft een heerlijk vormgegeven auto die Italia.

Ik heb afgelopen weekend met een 535i (E39) m’n eerste driftpogingen ondernomen maar dat driften is toch echt niet zo simpel als het lijkt. Heb vrij vaak met m’n neus in de verkeerde richting gestaan. Een millimeter of twee het gaspedaal te diep indrukken en hoppa, 180° spin. Maar wanneer het dan wel deftig lukt is het echt dikke fun. Het over en weer gegooid worden en de bijhorende G-krachten voelen heerlijk! Hopelijk dit weekend opnieuw, als m’n maat tijd heeft tenminste. En nieuwe banden ;) Gaat overigens prima met een 535i, al voelt het stuur enorm licht aan tijdens het driften. Geen idee of dat normaal is of dat het aan de auto ligt of zo, maar dat maakt op zich ook niet uit, het is zeker niet storend. Kuipjes zijn echter wel aan te raden als je zoals ik een slank type bent, want over en weer schuiven op het zitvlak van je stoel terwijl je mega stuur manoeuvres probeert uit te voeren is nogal contraproductief.

Jammer dat ik zelf een FWD heb en iets te weinig motorvermogen om te kunnen driften met de mijne. Then again, what are friends for? Right :)
@kingdecay: okee lachen man! Ik denk dat het lichte sturen wel prettig is ivm met het zware gewicht van de auto.. Ik heb laatst nog een porsche/vw 924 ff geprobeerd, redelijk lichte auto maardat stuur is zo zwaar echt super irritant. Maar uiteindelijk als.je het gewoon onder de knie heb hoef je alleen maar flink gas t geven of een flinke zwengel (met weinig vermogen/veel tractie) aan je stuur te geven om het gewicht te verplaatsen en je gas balanceren, dan gaat het sturen vanzelf (alleen niet loslaten natuurlijk ;p )
Beste auto ooit gemaakt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).