Ferrari 458 Spider is superstuk na 1,5 uur

Auteur: , 40 Reacties

De wegen van Mallorca kunnen verraderlijk zijn, zo ondervond ook de bestuurder van een Ferrari 458 Spider.

Je zal maar eigenaar zijn van een goed lopend verhuurbedrijf en jezelf kunnen belonen met een mooie Ferrari 458 Spider. Dat is precies wat de eigenaar van deze auto besloot te doen, helaas duurde zijn genot niet heel lang. Een kleine anderhalf uur nadat meneer zijn Italiaanse dekhengst kocht besloot hij hem een beetje op de proef te stellen.

Helaas bleek de 570 pk iets teveel voor de 47 jaar oude bestuurder. Op een recht stuk belandde de rode cabrio uiteindelijk in een greppel waarbij het resultaat een total-loss lijkt. De eigenaar en zijn zoon konden beide ongeschonden uit het wrak komen en verlieten de plaats van het ongeluk. Nadat de politie door voorbijgangers was geattendeerd op het verlaten wrak gingen ze op onderzoek uit. Niet veel later kwamen de eigenaar en zijn zoon terug en waar eerst gedacht werd dat er misschien alcohol in het spel was bleek dit niet het geval te zijn. Ook waren er voor zover bekend geen naakte vrouwen en seksspeeltjes in het spel, de politie onderzoekt het nog maar het lijkt erop dat de bestuurder de auto onderschat heeft. Of zijn eigen kunnen overschat, dat kan ook natuurlijk.

De eigenaar wil nu naar verluidt proberen de 458 op eigen kracht te herbouwen. Wat wij wel begrijpen na het zien van deze foto’s. Succes ermee, wellicht kunnen ze je in China verder helpen?40 reacties

midlifecrisis gaat fout.
@xiran:
Hij had moeten weten dat huren beter is…
@xiran: juist niet: hoe lekker moet het zijn om juist zo’n apparaat aan diggelen te rijden. Gewoon omdat het kan. Het is maar een auto, hoor.
@flippert: op voorwaarde dat er niks aan overhoud en geen kleine lettertjes in het huurcontract vind.
@xiran:
Normaal hoort er op je to-do lijstje te staan : gehuurde Ferrari in de prak rijden.
Niet als eigenaar van een autoverhuurbedrijf je eigen Ferrari crashen.
Succes met het herbouwen van een auto van koolstofvezel…
@CBR600rr: Volgens mij is de auto een aluminium spaceframe. Zoals alle Ferrari’s op dit moment. Alleen de F70 wordt er eentje met koolstofvezel tub.
@midasracer: Ik ging het net uitzoeken, maar je was me voor!
@midasracer:
Klopt. En een alu spaceframe repareren is niet eenvoudiger…
@CBR600rr: never mind: alu chassis, my mistake!
Dit soort vermogens zijn ook volkomen mallotig. Ik begrijp niet dat er geen standaard circuittraining wordt gegeven bij de aankoop van een dergelijke auto. Mensen moeten ook beseffen dat je niet zoveel pk’s nodig hebt om lol te hebben met een auto. Kijk maar naar de Lotus Elan, bekijk de video van Harry Metclif (van Evo) op Youtube hierover en je begrijpt wat ik bedoel. Overigens vindt Gordon Murray de Lotus Elan ook de beste auto ooit. En dat met 125 pk.
@midasracer: Circuit-training is één, maar sommige mensen kunnen het gewoon níét! Heb zelf een tijdje instructie gegeven en bij sommige mensen is het echt vechten tegen de bierkaai om ze beter te laten rijden. Ze voelen gewoon niet aan wat een auto doet of gaat doen…
@CBR600rr: Knap dat je zoiets kan toelichten zonder het woord ‘vrouw’ in de mond te nemen…
@motoragent: wahaaa!!
@motoragent:
In meeste Ferrari crashes is er geen vrouw betrokken. Dus dat kunnen we hun niet aansmeren. Wel is het knap dat zij dergelijke stunten als deze kunnen uithalen met een Yaris van 60 pk…
@StijnB: Dat komt, omdat die vrouw al weg is gereden zonder te realiseren dat zij het ongeluk heeft veroorzaakt…

Zoiets als vooraan in de file rijden maar dan anders… ;-)
@CBR600rr:
Fijn hé al die waardeloze electronica die al het gevoel weg filtert.
Al is zo’n 458 niet meer door een normaal mens te rijden zonder.
@jrk68: in vele gevallen inderdaad jammer, maar goed: zij die betalen, bepalen!
@midasracer: Dit soort vermogens zijn cool en geeft een goed gevoel wanneer erin gereden wordt.. Het feit dat deze mensen er niet mee om kunnen gaan, betekent niet meteen dat alle 500+ vermogens malloot zijn.. Ze kunnen gewoon niet rijden
@midasracer:

Komop zeg, we hebben nu weer een kandidaat voor de

” Autoblog Gouden Loempia Award ”


Wordt spannend dit jaar……………..
@midasracer: Als je een iq boven de 90 hebt snap je dat je met zo’n bak circuit-training moet volgen. Als verzekeringsmaatschappij zou ik anders zo’n auto niet willen verzekeren.
Dealer: Hallo, met Ferrari. Man: Hallo, ik heb schade aan mijn Ferrari. Dealer: Ach wat vervelend meneer, moeten we hem komen halen? Man: Nee nee, ik repareer hem zelfs! Wil alleen even onderdelen bestellen. Dealer: Wat heeft u nodig? Man: Alles…….
Ach joh, even Boris en Igor inschakelen en voor je het weet rij je weer rond in je Ferrari. Die russen fixen dit in no-time!
@motoragent: hahaha +100
Van cabrioletdak naar auto in de prak
Hopen dat hij all risk verzekerd is..
Raar, is dit het enige Ferrari wrak zonder brandschade dit jaar?
Don’t be gentle, it’s a rental! Oh nee, wacht… TE LAAT!
Of de auto heeft overschat.. Ik vind die nieuwe Ferrari’s afschuwelijk en lig er absoluut niet wakker van. Bah
Ik vind dat ze verplichte cursussen moeten af geven,bij dit soort auto’s,want je ziet maar weer een auto kopen is niet moeilijk maar er mee leren rijden is een ander verhaal.
Van 300.000 naar 0 in 1,5 uur. Not bad.
goed voor de italiaanse economie … hoe meer Ferraris er stuk gaan of uitbranden hoe beter …that’s the way the world goes ‘round …
Ach zal goed verzekerd zijn dus niet zo veel aan de hand.
En zo exclusief zijn hedendaagse ferrari’s niet.
De passagiers mankeren niets.
Dus in alle gevallen niets aan de hand.
Only with a special lisence (driver class) after lessons and tests.
Ze hebben daar ook wel hele fijne vangrails :-)
Tja een fel kleurtje maakt het nog geen speelgoed.
Mensen begrijpen niet dat je zonder volgas ook veel plezier kunt hebben met een auto. Je kunt alleen zo hard als de omstandigheden dat toelaten.

En dan al helemaal bij zo’n snelle auto. Ik zou er weken over doen voor ik het gaspedaal eens vol in zou durven te trappen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).