Ferrari 599 GTB HGTE 60F1, 60 jaar in de F1 #yay

Auteur: , 35 Reacties

Lang leve "60 jaar overwinningen in de F1" aldus Ferrari. Reden genoeg voor een set speciale stickers op een van de allerlaatste 599's die Ferrari ooit zal bouwen.

Uitmelkmodellen zijn het helemaal tegenwoordig. Ze waren er vroeger ook maar kregen vaak minder aandacht of werden in kleinere oplage gemaakt. Over de oplage van deze limited edition laat Ferrari nog niks los. Wel komt de “60F1” er in 3 smaakjes. Geïnspireerd op zowel de eerste als laatste Ferrari F1 die ooittot nu toe iets won. Natuurlijk allemaal zo rood als het raceteam.

Allereerst de ‘klassieker’. Deze 60F1 heeft als thema de “375 F1” waarmee Froilan Gonzalez in 1951 de Silverstone Grand Prix reed. Volgens Ferrari is deze auto iets donkerder rood dan de overige twee.

Ferrari 599 60F1

De twee andere smaakjes Ferrari 599 zijn meer toepasselijk gekleurd naar de laatste F1’s van het merk (150 Italia). Met witte voorspoiler en een mat-aluminium tankdop. Als je echt wil opvallen bestel je ook de witte a-stijl en ‘achtervin’ mee.

Ferrari 599 60F1

Ferrari 599 60F1

Het 20″ lichtmetaal is net als het interieur hetzelfde voor alle uitvoeringen. Europa krijgt Sabelt sportstoelen, Amerika krijgt Recaro’s. Deze zijn bekleed met een speciale stof gelijkend aan het spul in de F1. Deze stof moet je zo goed mogelijk vast te plakken tijdens het betere bochtenwerk. Ook net als in de F1: een tweekleurig setje vierpuntsgordels. Op het dashboard vind je een plakkaat terug van de speciale uitvoering met handtekeningen van Froilan Gonzales (1951) en Fernando Alonzo (2011).

Ferrari 599 60F1

Ferrari 599 60F1

Ferrari 599 60F135 reacties

60 jaar overwinningen voor Ferrari ? whaha, nee hoor.. na 59 jaar worden ze INGEMAAKT door Renault.. :lol:
@dennisr: ga jij maar even formule 1 kijken. ze wonnen 1 grand prix, en dat is er 1 meer als renault, en ze haalden een stuk of 10 podia, dat zijn er 8 meer als renault dat in de laatste races in de achterhoede eindigde! kortom, u suck, just like renault.
@lambo4all: Ik neem aan dat je weet dat er een motor van Renault in de Red Bull ligt?
@Race-minded: 1
@haring123: @race-minded: jullie allebei -10. tuurlijk ligt er een renault motor in, maar dat zegt helemaal niks, aangezien ze de motor ontwikkeling al 2 jaar bevroren hebben, er mag tot de nieuwe turbomotor komt in 2013 niets meer aan de huidige motor gedaan worden (alleen betrouwbaarheid). aan het begin van het jaar worden ze allemaal gelijk gemaakt in pk’s en koppel door de FIA
@Race-minded: Ja, maar die Renault litgt o.a ook in de “Team Lotus” bolide; een van de hekkensluiters…
Ferrari bouwt sinds jaar en dag alles zèlf. chassis, motor enz… Bovendien zijn zij het enigste team dat er van den beginne bij is. Zal nog heel lang duren vooraleer Redbull Ferrari evenaart. Alle lof voor Redbull, Newey en Sebastian maar ze zijn bijlange nog geen Ferrari.
@Hirondelle: ik snap heus wel dat Ferrari veel meer status heeft in de F1, vind het alleen grappig dat ze het nu niet kunnen winnen van een auto met een Renault motor, thats all..
@dennisr: alle motoren worden gelijk gemaakt inprestaties door de FIA, als TATA een betrouwenbare F1 motor zou bouwen zouden ze die dus ook in een redbull kunnen leggen en winnen.
@dennisr: ja en renault produceert ook de red bull zeker? En renault heeft ook 16 wereldtitels zeker? En nu hup op je batavus en naar school…hard leren zodat je straks een mooie polo kunt kopen.
@autoblogpisser: Welke autoliefhebber gaat er nou een Polo rijden xD
@autoblogpisser: ga huilen man.. je snapt best wat ik bedoel.. en ik heb trouwens een gazelle, en als mijn eerste auto een polo word zal het me ook een worst zijn, jij bent namelijk toch op alle fronten beter dus kan er sowieso niet aan tippen.. toch!? flikker op man..
Doe mij maar 1 zonder A1 beugel.
Ik vindt hem er op zich wel klassiek uit zien met die stickers.
en ik wil de handtekening van massa, of is die optioneel ?;)
@Neluz: ik wil een handtekening van Schumacher ;)
tsst eerst die opgepomte 599 xx, en nu dit schaamteloze feest der commercie. Ferrari is een leuk merk dat misschien wel de allerbeste sportwagens bouwt, maar ik hoop niet dat er nog veel van deze uitmelkmoddellen komen
@ferrari94tr: Ben ook een Ferrari fan maar ze moeten inderdaad niet de weg op gaan van Lambo. Laat het uitmelken maar aan hen over.
Aan de andere kant moet je wel toegeven dat Ferrari best wel vaak, veel leuke, nieuwe modellen op de markt brengt, niet ? In een recordtempo weten ze toch alsmaar topwagens te indroduceren. De FF is nog maar pas uit; de 458 spider is er en er komt heel binnenkort een face-lift van de California; een vervanger van de 599 en de Enzo.
Ik zie het weinig supercar producenten doen eerlijk gezegd.
je krijgt er zeker ook een paar blikjes redbull bij
Ziet er goed uit met die FF velgen!
Als je weet dat de 599GTO er is, vind je deze niet meer zo spannend, andersom had het beter gewerkt….

Maarja, alles wat rood is met een zwart paard in een geel logo is geijl dus het wordt wel weer verkocht. Luca di Montezemelaar regelt het wel weer! Binnenkort zullen we de eerste rappers met gouden kettingen wel weer zien verschijnen bij de presentatie van het zoveelste slechte plaatje!
@veyronslr: Met plaatje doel ik niet op deze wagen, die zal vast goed klinken!
nu nog een “no fear” sticker op de achterruit ..
@lincoln: of een met Alonso is quicker than you, can you confirm this?
@veyronslr: of een we have a problem with the gearbox…en dan gewoon 2e worden? Zoiets?
@Alwood:
Alonzo? Alonso!
OT: uitmelk of niet, de kleurstelling staat ‘m prima!
Ik ben errrrrg benieuwd naar de opvolger van de 599. Dit is echt mijn favo Ferrari sinds lange tijd. Hou mn hart dus vast.
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik vind dat hij wel erg vroeg vervangen wordt. De 550 en 575 (basically hetzelfde uiterlijk) gingen maarliefst ruim 10 jaar mee. Deze nu 5 jaar, of zal de ‘nieuwe’ slechts een cosmetische ingreep zijn?
@raphael: ja, dat is de vraag. Misschien alleen de ‘nieuwe’ details als koplampen etc. al la Italia? Ben benieuwd…
@raphael: het is geen vag mobiel hoor.
Ziet er erg dik uit! Verder is dit natuurlijk gewoon het uitmelken van dit model, alleen ziet niemand dat bij een Ferrari (wel bij een Porsche bijvoorbeeld).
@masterstig: Hoeveel ‘speciale’ edities zijn er van de 997 en hoeveel van de 599?
@sjaakk: Meer Porsches geef ik toe, maar Ferrari melkt ook uit. En dat wordt nooit opgemerkt.
Vind hem wel er vet uit zien!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).