Ferrari F1 gooit olie op vuur bij diplomatieke rel

Auteur: , 63 Reacties

Twee dode Indiërs, twee gevangen Italiaanse mariniers en Ferrari F1 dat de situatie op laat lopen door enorm de oetlul uit te hangen.

Op 15 februari naderde een boot met 11 opvarenden een Italiaans oorlogsschip voor de kust van India. Nu is piraterij daar best een beetje een dingetje dus het Italiaanse schip waarschuwde de vissers niet dichterbij te komen (tenminste, dat is het verhaal dat de Italianen verspreiden) en losten toen daar niet op gereageerd werd een aantal waarschuwingsschoten. Toen ook die werden genegeerd besloten de Italianen de twee Indiërs aan dek van de vissersboot neer te schieten. De overige negen bemanningsleden van de vissersboot bleven ongedeerd. De Italianen claimen de Indiërs voor Somalische piraten te hebben aangezien en dat ze volledig in hun recht stonden.

De Indiërs zeggen op hun beurt dat de Italianen de internationale richtlijnen voor het bestrijden van piraten hebben genegeerd en dat er geen wapens aan boord van het Indische schip waren. Ook klaagden ze twee Italiaanse mariniers aan voor moord, de twee zijn gevangen genomen en zitten tot op de dag van vandaag vast.

Tot zover de historie. Deze week wordt de GP van India verreden, en raad eens wat de Italiaanse renstal van Ferrari voor logo op de neus van hun auto heeft gezet? Juistem, dat van de Italiaanse marine. Ik weet dat Italianen een chauvinistisch volk zijn maar dit is toch op z’n zachtst gezegd “onhandig” te noemen. Hoewel Ferrari claimt dat het slechts “een eerbetoon is aan hun marine, ook in de hoop dat er snel een oplossing komt voor het conflict” lijkt het toch een tikkeltje onhandig om het meest Italiaanse merk dat er is en dat in veel landen geldt als hét ultieme symbool voor Italië op deze manier in een diplomatieke rel onder te dompelen. Wij gokken op wat brandende rode vlagen met paarden erop, de komende week op de tribunes.63 reacties

Bende kleine kinderen dat het is.
Wat ben ik dan toch blij met de Nederlandse cultuur! Wat een achterlijke culturen bestaan er toch op de wereld.. doe gewoon normaal mensen -_-
@solmatje:
Onze cultuur?
Het bedreigen en uitschelden van conciërges door kinderen op school?
Het onbegrensde hufterige gedrag op straat?
Onbeschofte politie agenten?
Jengelende verwende kinderen die met de SUV naar school worden gebracht?
Onze cultuur hebben we ergens in de zestiger jaren achter ons gelaten.
@desjonnies:

Er zijn ook culturen die kleine meisjes vermoorden omdat ze naar school (willen) gaan..
Dan heb ik toch liever de Nederlandse cultuur.
@desjonnies: ja heb het nieuws ook gezien vanochtend. Het bedreigen van conciërges op middelbare scholen gebeurt door een nieuwe generatie, vuilniszakjes aan, petjes op.. verloedering van de maatschappij! Die btw voor een groot deel ook verantwoordelijk zijn voor de onrust op straat..
Onbeschofte politie agenten? Ik weet niet waar jij op doelt, maar in mijn ogen heeft dezelfde generatie van hierboven ook veel minder respect voor agenten gekregen. Jengelende kinderen in een SUV heb ik geen last van, want meestal zijn die auto’s wel goed geïsoleerd..
Ik heb het over de cultuur waarin vrouwen niet onderdrukt worden, presidenten geen jonge meisjes nemen. Ik ben blij dat ik in Nederland woon..
@solmatje: ik ben van die zogenaamde verloederde generatie. En ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn generatiegenoten (helaas moet ik ze zo noemen) die dat soort dingen doen óók niet snap, nutteloos!
@desjonnies: Zo kan je nog wel ff door gaan.
Het afbreken van een dorp.
Het gooien van fietsen richting de ME.
Tsja blijft vreemd hier in Nederland
@desjonnies: Je komt zo toch nog wel koffie drinken op Bejaardenblog?
@bungabungastig:
Waarom?
Omdat ik me stoor aan de steeds toenemende hufterigheid in dit land?
Daar mag nix van gezegd worden omdat we in ” Nederland wonen”?
En koppel jij vriendelijkheid en hoffelijkheid aan bejaarden?
Enig idee hoe prettig het zou zijn hier als we ons ECHT iets toleranter zouden opstellen?
@desjonnies: ik denk dat dat heel fijn zou zijn. Ik vraag me af hoe de Nederlandse maatschappij eruit ziet als ik over een jaar of 30 van middelbare leeftijd ben. Denk dat ik het niet eens wil weten.
@ej20g: Joh, mijn opa klaagde in zijn tijd al over de jongeren, en zijn opa ook..
Is nooit anders geweest.
@solmatje: vergeet niet welk nieuws wél en welk nieuws niét in het buitenland terecht komt. Nederland staat in het buitenland bekend als land waar ouderen vermoord worden (euthanasie), je als politicus neergeknald wordt (Fortuyn), als winkelend publiek je leven niet zeker bent (Alphen a/d Rijn) en je kinderen op de opvang verkracht worden (Hofnarretje)… Dus…
@Svenska_Aeroplan_AB: Mooi gesproken. :) +1
@Svenska_Aeroplan_AB: Ja dat is waar, ik trap er verdomme weer in :)
@Svenska_Aeroplan_AB: Nou weet ik niet in welke buitenlanden jij komt, maar als ik als Hollander ergens in het buitenland kom, dan wordt ik direct geasociëerd met wiet, Johan Cruyff en de amsterdamse hoerenbuurt. Ik denk dat jij je het beeld, wat de linkse mainstreammedia jou WIL DOEN GELOVEN dat er van Nederland in het buitenland is, voor ogen hebt…
@lemans96: volg je de verkiezingen in the US? Rechtse rakker Romney gebruikt Nederland regelmatig als schrikbeeld voor links beleid. Zo zei hij laatst: \’veel bejaarden in Nederland dragen armbanden met \’please don\’t kill me\’ omdat de regering ze dood wil maken zodra ze de kans krijgen.\’ Natuurlijk is dat onzin, maar dat beïnvloedt de perceptie wél! Misschien net als dit stemmingmakende verhaal van de Italiaanse marine…
@Svenska_Aeroplan_AB: ik haat Romney. Serieus, ik haat die kerel. Dit bevestigt het alleen maar meer. Maar inderdaad, zo worden we niet bepaald positief neergezet. En dat terwijl buitenlanders die hier voor korte tijd op bijvoorbeeld vakantie zijn geweest vaak verklaren het een fantastisch land te vinden.
@ej20g: Ken je nagaan hoeveel reden Romney heeft om NL dan te haten met jouw kijk.
@kaasboerin:


Lul toch niet man. Die aap verspreid leugens over NL als mogelijk president kandidaat, om mensen bang te maken.
Terwijl dergelijke zaken in NL 10X beter geregeld zijn dan in de VS.

Dat heb ik ej20g nog niet zien doen of wel ?????????

Ongelovelijk een dergelijk reacties, kom anders even op voor die vuile leugenaar…….
@anakiet: Hahaha, gaatie huilen..
En dan heb ik niet eens mijn politieke ‘voorkeur’ ge-uit..
Ja hier 10x beter geregeld, maar daar zijn ook zat zaken beter geregeld dan hier.
En dan??
Dat gejank op 1 politicus, wat Romney doet doet ELKE politicus..
Stemmen winnen, dat is hun werk.
@kaasboerin:

Onzin, niet in deze mate…

Ja wel in de VS ja….
@kaasboerin:

Maar laat verder maar jij komt toch niet verder dan
huilie huile

Triest om zo andere meningen te benaderen, erg triest
@kaasboerin: tsjah, Nederland is heus geen heilig landje maar wat Romney zegt is natuurlijk ook hele grote onzin. En daarnaast, Obama is ook niet heilig, maar ik denk dat je hem véél beter kunt hebben dan Romey. En dat is nog buiten het feit dat Obama (in mijn ogen) de beste president in een lange tijd is en voor een president extreem dicht bij het volk staat. Ondanks dat ik niet in Amerika woon zou ik dus graag zien dan Obama blijft, dat gun ik de Amerikanen. Onder Romney zal Amerika weer terugvallen naar wat ze onder Bush waren: niet veel soeps.
@ej20g:

Op welke manier is het beleid van Obama anders dan dat van Bush? Welke beloftes heeft hij al waargemaakt?

Obama is net zo slecht als z’n voorgangers met het verschil dat hij een goed imago heeft. Z’n beleid is even oorlogzuchtig, zelfs moordzuchtig met die UAV’s van hem.
@Hupke: ben ik het niet mee eens. Moet wel zeggen dat Obama niet extreem veel voor elkaar gekregen heeft, akkoord. Maar dat heeft weinig te maken met zijn inspanningen en meer met de verwachtingen die de meeste Amerikanen hebben. Die verwachten dat een president het land in 4 jaar totaal omdraait. Dat is onmogelijk, zelfs in 2 termijnen. Ik denk dat daar minimaal 3 termijnen of 12 jaar voor nodig zijn om veranderingen echt door te voeren. Het probleem is niet dat Obama zijn beloften niet waar wil maken, maar eerder dat al die apen die het moeten goedkeuren zo lang doen over alles, of dingen afkeuren die juist slim zijn. Romney begint al met achterlijke ideeën en dat zal dus nog een stuk erger zijn. Bush had diezelfde ideeën en heeft het land half verwoest achtergelaten naar mijn mening.
@ej20g:

Bush was idd een ramp maar z’n voorganger Clinton was geen haar beter het is aan zijn economische beleid (z’n een huis voor iedere amerikaan) dat we de kredietcrisis te danken hebben.
Daarbij voert Obama meer oorlogen dan Bush gedaan heeft.
Deed Bush foute dingen die illegaal waren terwijl Obama ze gelegaliseerd heeft.

Als je als president je handtekening durft te zetten onder een wet de het martelen en doden van zelfs je eigen burgers (minderjarig of niet!) legaal maakt als ze van terrorisme verdacht worden, dan ben je gewoon fout bezig.
Dat is iets waar je als president wel NEE moet tegen durven zeggen. Tenminste toch als dat je campagne punten geweest zijn.

Een huichelaar is het net als de anderen en ik vind het spijtig dat er zoveel mensen hem als held zien omdat ze zich enkel maar z’n campagne herinneren en niet z’n beleid.
@Hupke: hij heeft zeker slechte kanten hoor, meer dan genoeg. Maar hij heeft ook goede dingen. Belasting naar draagkracht bijvoorbeeld, of verplichte ziekteverzekering. Geen van de vorige presidenten gaf daar écht ook maar 1% iets om. Het zal wel altijd een probleem blijven in Amerika, 1 man moet niet alle macht hebben. Al is een zogenaamde \”democratische regering\” (of zoals onderhand in Nederland: communistische regering) ook niet alles. Om moe van te worden, die politiek…
@kaasboerin:

Of zie je het voor je dat Rutte zulke leugens over de VS verspreidt ?? Om ons bang te maken ?

Deden Teeven en Opstelten dat maar, maar die willen juist de VS situatie, private gevangissen vol met softdrugs gebruikers.
Helemaal top
@anakiet: Oh ok.. Kalm maar.
@Svenska_Aeroplan_AB: Fail. Dat was Rick Santorum. Romney is onhandig, maar zo onhandig…
@mdemooistelettervanhetalfabet: je hebt gelijk, was Santorum. Maarja, same difference…
@Svenska_Aeroplan_AB: Maar nu leert iedereen op AB het verkeerd aan… Straks wordt Romney nog gelyncht door boze AB-bezoekers terwijl hij alleen maar minder belasting betaalt dan zijn secretaresses. Dat is toch geen goede reden!
Als seismoloog en marinier de cel in omdat je je functie uitoefent..
Ik zou heel heel goed uitkijken met het kiezen van je vak.
@kaasboerin: Lijkt me dat die twee nooit meer lekker slapen in hun leven. Nadat ze erachter zijn gekomen om ongewapende onschuldige hebben afgeschoten. En terrecht!
@gregorius: Ik denk dat deze twee prima slapen. Zoals gezegd hebben ze zich gehouden aan de waarschuwingsprotocollen van de it. marine, als jij dan als eigenwijs stelletje ‘vissers’ toch rustig op zo’n marinaschuit af blijft varen, tsja, dan kun je verwachten dat er kogels om je oren vliegen…
@kaasboerin: Als je een beetje overijverig bent als Marinier en je begint gelijk te peunen (wie zegt dat die Indiers begrepen hebben wat er gezegd wordt) snap ik wel dat er sancties komen. Als het gewoon blijkt dat ze er vandoor probeerden te gaan. Tja, dan is er inderdaad wat voor te zeggen.
@E34M5Touring: Voor mij komen waarschuwingsschoten toch best overtuigend over.. Het lijkt me niet dat ze voor de lol waarschuwingsschoten afvuren..
@solmatje: Als jij totaal geen benul hebt van Maritiem recht (waar ik vanuit ga bij de meeste Indiërs) is het vooral erg schrikken en is je natuurlijke reactie vluchten. Ik weet niet of het zo gegaan is, nogmaals voor hetzelfde geld gedroegen ze zich verdacht en was er alle reden om de dreiging serieus te nemen. MAar dat weten we helaas niet. Dat er fouten gemaakt zijn is wel duidelijk want anders werd er niemand vastgezet. Misschien hoorden ze de waarschuwingsschoten, raakten in paniek en gingen er vandoor. Wie zal het zeggen.
@E34M5Touring: Helemaal correct hoor, maar dit doet me weer denken aan bijv. de filefuik met dat stuk tuig dat iemand doodreed.
Als je ook ziet hoe vaak agenten achtervolgingen afblazen omdat het te druk is (dus risico op ongeval) en dus risico op zeer negatieve publiciteit waarop schorsing/cel volgt..
Maar nogmaals, ik heb hier natuurlijk (nog) geen mening over, was er natuurlijk niet bij.
@kaasboerin: Jouw punt is net zo valide. We weten simpelweg niet de volledige situatie. Ik kan me prima voorstellen (met de zelfmoordboten in Irak nog in het geheugen) dat het Italiaanse schip bang was voor een aanslag. En als je dan een boot Indiërs hebt die niet luisteren en gewoon doorvaren, tja dan moet je keuzes maken.
@E34M5Touring:
Ach, moeten we een land dat wetenschappers voor 6 jaar in de bak gooit omdat ze een aardbeving niet hebben voorspelt nog serieus nemen…?
Nee toch, laat staan een merk dat bestaat bij de zegen van de Mafia….
Ik denk dat de Bernie en de jojo’s.. uhm.. de Stewards in moeten grijpen. Minimaal 10 plaatsten terug op de grid (voor het creeren van een gevaarlijke situatie natuurlijk).
Als ze je boot niet proberen op tekomen ga je ook niet schieten. Nu zijn er twee onschuldige mannen overleden. Blijf lekker in je cel zitte
@MAB: Ehmm.. USS Cole?
Juist, enteren is net altijd het doel.
@FelixF: ze hadden alleen vishengels aan boord.. alsof ze een bazooka op ze gericht hadden.
Als je als marineschip benaderd wordt door een vissersbootje, lijkt het me zelfs in gebieden met volop piraterij een tikkie paranoïde om te vrezen dat je gekidnapt wordt. Al zit het ding vol gewapende schavuiten, je hebt een gigantische overmacht aan boord.
@mout: en wat als dat bootje tot de rand vol zit met explosieven? Is de Amerikanen al eens overkomen.
@mout: Piraten zijn ook heus niet zo gek om een marineschip te kapen. De marine is juist daar om de piraten te pakken te krijgen zodat die geen andere schepen meer kunnen kapen…

Als die italianen echt gewaarschuwd hebben en de visserboot daarna nog niet weg is gevaren, vind ik dat ze juist gehandeld hebben. Zo is er ooit een vol passagiersvliegtuig neergeschoten door de marine omdat ze hem aanzagen voor straaljager. Het marineschip zat midden in een zeeslag en het passagiersvliegtuig reageerde niet op de vragen van de marine om zich kenbaar te maken. Uiteindelijk hebben ze deze neergeschoten omdat ze de dreiging te groot vonden. Achteraf natuurlijk niet nodig geweest, maar dat is natuurlijk makkelijk praten.
@motoragent: Nee maar als ze die boot volladen met explosieven en die af laten gaan naast het schip (is de US overkomen in de 1e Golf oorlog geloof ik) Blaas je zo’n schuit vol brandstof en explosieven zo naar de kelder.
@E34M5Touring: Ja, daarom vind ik ook dat de marine goed heeft ingegrepen ;)
@motoragent: Dat is nu net mijn punt: piraten zijn niet zo gek om een marineschip te kapen. Dus heeft het weinig zin om een bootje te benaderen alsof het dat aan het doen is.
@mout: De taak van de marine is dan ook om de ‘piraten’ te pakken te krijgen zodat ze andere schepen niet meer kunnen kapen… vind je het gek dat ze weg varen van een marineschip? De marine moet toch kunnen controleren of het piraten betreft of vissers?
Italiaanse Marine
Hebben de allersnelste schepen ter wereld……..om achteruit te varen.
@desjonnies: Behalve dan bij de Concordia :)
Hulde voor Ferrari.
Politiek en sport moet je gescheiden houden. Laat justitie haar werk doen. Ik had er zelfs niets over gelezen in de kranten over dit schietincident.
Even je wapens overboord gooien en de onschuldige visser uithangen .Aanpakken die piraten .
@norge: Wat dacht je er van als wij (Europa) gewoon het water bijvoorbeeld bij Somalie weer aan de somaliers terug geven? En daar niet meer gaan vissen.Zodat zij weer kunnen vissen.Zal dat helpen?
@nostravinniedus: Nee, met vis op je boot is er minder plek voor wapens en buit…..
Ik vind dat Ferrari “ballen” toont door het loge van de marine op de neus te zetten. Hulde!
Haha, sorry maar ik vind toch dat die Italianen goeie humor hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).