Ferrari F12berlinetta doet Fiorano – nieuwe foto’s!

Auteur: , 41 Reacties

Als je gisteren goed opgelet had of een regelmatige autojunk-bezoeker bent, was het je al opgevallen. Er gebeurt iets rond de F12berlinetta, de pers (en Felipe en Fernando) rijdt er deze dagen mee. Tegelijkertijd heeft Ferrari de eerste 'buitenfoto's' van de krachtpatser gepubliceerd.

Moeten we verder nog iets zeggen over deze beul met zijn niet minder dan ongelooflijk indrukwekkende 740 atmosferische pk’s? Ik denk het niet. Ferrari selecteerde zorgvuldig een handjevol journo’s van over de hele wereld die in het verleden niet te erge dingen over het merk hebben geschreven (we willen natuurlijk geen slechte pers), en laat ze deze dagen aan het bijna 370.000 euro kostende speeltje ruiken, alvorens ze de autosleutels weer wreed uit de handen van het journaille moeten wrikken (ik zou ‘m in ieder geval niet meer los laten waarschijnlijk), want, alle PR-manipulate terzijde: het blijft gewoon een van de meest begeerde sportwagens ter wereld, waar iedereen wel een stukje van wil hebben. Ook wij.

We hebben de kiekjes van Il bruto, die rond Fiorano zijn genomen, toegevoegd aan de gallery. Het werpt toch een wat ander licht op de auto als je hem buiten de studio-omgeving ziet. Je vraagt je wellicht af of dit nou wel een extra topic waard is, maar het antwoord hierop is ondubbelzinnig ‘ja’. Because Ferrari. Bellisima!41 reacties

In het echt valt hij een beetje tegen, op de plaatjes ziet het er toch altijd wat beter uit.
@bsxc2: ik heb hem dinsdag zien rijden in Maranello, en in het echt is hij nog beter dan op plaatjes. Want waar hen jij hem in het echt gezien? Autosalon van Genève?
wat wat wat een bak, ik word blij van de ‘nieuwe’belijning die ferrari doorvoert.
Op de plaatjes valt hij een beetje tegen, in het echt ziet het er toch altijd wat beter uit.
@fant: Je hebt hem in het ‘echt’ gezien?
Geil!
Het ziet er niet verkeerd uit.
Nu nog in het echt zien! Ben benieuwd wanneer de eerste in NL te zien is, want hij is hier nog niet gespot geloof ik?
@snellehenk: dat zal rond Maart worden denk ik.
integralechubasco
ehhmm dit zijn NOG steeds plaatjes heren…

ontopic: Laatste plaatje is een mooi gezicht, is duidelijk te zien dat Ferrari de tendens van de laatste aerodynamische trends om de zijkanten zo vlak mogelijk te houden op een mooie manier bespeelt met de groef…
Alullie deze schitterende F12berlinetta niet willen hebben, zet hem maar bij mij op de oprit.
@bullgod76: Waarom zou ik iets kopen wat ik niet wil om het vervolgens bij jou op de oprit te zetten…..
Lang leve de F-R serie van Ferrari. De 599 altijd mooier gevonden dan zijn goedkopere broertje de 430 en dat geldt zeker ook weer voor deze t.o.v. de 458.
@pininfarina: Geen idee waarom die quote maar goed.
Ik vind hem tot aan de voorruit erg fraai, vanaf dat punt wordt het helaas snel minder voor mij. Motor is natuurlijk wel erg fraai. Blijft toch wat speciaals een Ferrari V12.
@E34M5Touring: als je de achterzijde van boven bekijkt, zoals in de fotoserie, vind ik deze toch wel sterk. Hij mag er van mij gewoon zijn!
Volgens mij geeft foto ’15’ aan waar normaal gesproken de Ferrari’s in brand vliegen. Bij de koplampsproeiers :P.

On topic: De auto wordt steeds mooier. Het lijkt wel een goed muziekstuk. Eerste malen is aardig, maar naar vaker luisteren wordt het stuk steeds mooier.
Een donkere kleur zou hem beter staan. Pozzi-blauw of donker rood!
Achterkant recht van achteren gezien blijft de grootste minpunt… Verder mooie lijnen!
Waarom van die ballon banden achter? Jammer..
allesisrelatief
Wat is dit een brute auto! Bloedmooi en denk heel indrukwekkend in het echt!:D
Eindelijk weer eens een auto met een mooie velg band auto verhouding!
Al krijgt de aap een buitenfoto, het is en blijft een lelijk ding
Gaaf, ik was er toevallig precies op het moment toen ze de platen schoten.
Jammer dat Chris Harris geen review mag doen, die vent is de beste auto reviewer die er is.
Ach, als je dit überhaupt kan kopen weet je de mazen in de wet of woon je ergens anders.
Wat een pracht ding, lekker agressieve neus!
Wat een prachtige bak! Zou hem graag in het echt willen zien.
Super! Mooie lijnen aan de buitenkant, en ook het interieur is top! Geen beeldschermen, maar een mooi sober dash met mooie klokken, een sportwagen waardig. Ben alleen benieuwd naar wat dat zwarte blokje op de diffusor achter is. Anyone?
@geengeldvooreennieuwe: Geen beeldschermen? Ben bang dat alleen de toerenteller geen beeldscherm is. De andere ‘klokken’ die je ziet zijn dit wel :-)
@clubbtraxx: ik had ook niet verwacht dat al die klokken klassieke Jaeger-instrumenten zouden zijn, maar het geheel heeft igg wel de uitstraling van een sportwagen, niet teveel afleiding op het dash. Veel meer dan de toerenteller en de snelheidsmeter heb je niet nodig.
Antwoord is simpel deze of de nieuwe Aston Vanquish?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).