Ferrari F12berlinetta harkt ruim $1 miljoen binnen [updated]

Auteur: , 21 Reacties

Sommige automerken doneren in stilte aan het Amerikaanse Rode Kruis, zoals de $1 mio van BMW nadat orkaan Sandy had toegeslagen. Ferrari stoft bij natuurrampen graag de veilinghamer af om PR te scoren en stelde een F12berlinetta ter beschikking. Daar was nogal wat animo voor.

Naast het feit dat de opbrengst van de 740 pk sterke F12berlinetta bestemd is voor het Rode Kruis, was dit ook gelijk het eerste exemplaar in Amerika. Een eventuele koper kreeg er dus een primeur bij. De cowboyhoeden in Austin, Texas, waar het paardje werd geveild, hadden er in ieder geval zin en boden gulzig mee nadat het openingsbod op $315.888 (€247.000) werd gezet.

Er werd uiteindelijk afgehamerd op $1.125.000 miljoen. Een tonnetje of drie minder dan de Ferrari 599XX Evo voor de slachtoffers van de aardbeving in Italië, maar nog steeds een leuk bedrag. Samen met andere (online) donaties en giften van klanten wist Ferrari in totaal 1,5 miljoen dollar bij elkaar te spelen voor het Rode Kruis.

De veiling was op een Ferrari-feestje tijdens het Grand Prix-weekend, en naast het rode gevaarte stond er meer lekkers opgesteld, zoals te begluren is in de gallery.

UPDATE: Filmpje van het veilingsfeest vol Ferrari-fanboys.

Update 2 – Nog een video:21 reacties

En wij in Nederland zitten over een paar weken weer opgescheept met 3 stinkende DJ’s in een glazen prefab die de godgandse dag een waardeloos nummertje van een punkbandje hypen en kerstliedjes van Wham draaien.
@eklasse: ja alleen is er wel 8x zoveel opgehaald ;)
@eklasse: Dan kijk/luister je toch gewoon niet als het je niet bevalt?
@motoragent: Doe ik ook niet al is er het vrij lastig aan te ontkomen. Zelfs m’n bekertje melk in de kantine is besmet met die egotripperij.
Goede zaak van Ferrari!
@solmatje: Onee ik herstel.. De directeur van het Rode Kruis in Nederland verdient 170.000 euro per jaar.. Dit is natuurlijk een zakkenvuller volgens vele hier. Hij hoeft echter alleen maar een internationale organisatie te runnen met 30.000 vrijwilligers! Hij zou eigenlijk hetzelfde moeten verdienen als de supermarkt medewerker hier om de hoek.. zelfde verantwoordelijkheden -_-
@solmatje: Wat heeft dit er nu mee te maken.

Was deze Ferrari een special edition of was dit ‘gewoon’ een F12
@laurensl: Een gewone, maar wel de eerste daar..
Sommige vinden dat Ferrari geen geld moet doneren aan het Rode kruis omdat de top managers (zogenaamd) te veel verdienen.
@solmatje: Ferrari heeft een auto gedoneerd. Een of andere cowboy heeft daar vervolgens veel te veel voor betaald. Ik hoop voor hem dat hij er een goodiebag met ’n pen en een sticker van het rode kruis bij kreeg.

(Verder: niks tegen het rode kruis, doen goed werk)
@solmatje: De CEO van het rode kruis USA Marsha J. Evans’ kreeg trouwens $951,957 dit jaar.
@eklasse: Ja je een goed doel op maar je kan niet net zoals een normaal iemand blijven leven. Maar je moet meer willen verdienen dan modaal inkomen, maar wel reclame maken met voor 2 euro help je een kind. Tja en gaat dan aan mensen die een modaal inkomen hebben geld vragen. Je werkt voor een goed doel met genoeg vrijwilligerswerkers. Dan ben je in mijn ogen een zakenvuller, want met al die 2 euro’s die hij meer dan iemand anders verdient konden genoeg mensen/kinderen/dieren geholpen worden. Maar hij moet zich zelf weer is even in alle luxe nestelen. Lekker hypocriet.
@sjaakk: *richt
@sjaakk: dat was voor solmatje bedoeld neem ik aan ?
@eklasse: Sorry, dat is inderdaad voor @solmatje.
Nah, ik hoop dat ze nog iets specials hebben gedaan dan simpel een standard F12Berlinetta hebben geveild. Misschien een tomtommetje of zo…
@BrutaalAapje:
Ze hebben er een rood kruis op geschilderd, alleen zien je dat niet met de rode lak…
@StijnB:

Ik dacht meer aan een EHBO-trommeltje met zorgmiddelen voor brandwonden.
Als ik te veel geld zou hebben, zou ik ook wel de eerste willen hebben. Schijt aan dat miljoen. Kun je ook nog populair doen dat je iets met goeie doelen doet.
Staat er nou een Porsche 959 ergens aan het einde van het filmpje? Die is daar toch illegaal ofzo:p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).